על סף גירושים. אובדת עצות

Kerenan8

New member
על סף גירושים. אובדת עצות

בוקר טוב
רציתי לשתף במה שעובר עליי לאחרונה. צריכה לשמוע דעות של אנשים אובייקטיביים. צריכה לשמוע שלא השתגעתי.
הסיפור הוא כזה: אני ובעלי הכרנו לפני כשלוש וחצי שנים. מהר מאוד הציע לי לעבור לגור איתו. אני במקור מהמרכז והוא מהצפון. הסכמתי בשמחה. זה היה אחרי הרבה זמן שחיפשתי זוגיות טובה והרגשתי שהגעתי לנחלה.
מהר מאוד אחרי שעברתי אליו גיליתי אצלו דפוס התנהגות מסוים שמאוד הקשה. על כל ריב או ויכוח רצה לפרק את החבילה. אני הייתי נלחמת ומנסה לשכנע אותו למה אנחנו צריכים להשאר ביחד ולמה אנחנו מתאימים. חשוב לציין שבינתיים המשכתי לנסוע לעבודתי בתל אביב מהצפון כל יום.
אחרי כמה חודשים שוב היה בינינו ריב שרצה להפרד בגללו. הפעם לא היה עם מי לדבר והוא היה מאוד בטוח שזה מה שהוא רוצה. נפרדנו ועזבתי את הבית. חזרתי למרכז. היה לי מאוד קשה ובכל התקופה הזאת הייתי בטוחה שאנחנו חוזרים וזה רק עניין של זמן. בסופו של דבר לאחר שלושה חודשים באמת חזרנו. הכל היה מושלם! אחרי כמה חודשים הציע לי נישואין והתחתנו ממש תוך כמה שבועות.
רצינו מאוד להביא ילד לעולם וגילינו שיש קשיים. התחלנו לעבור טיפולים, זריקות, הורמונים וכל מה שמתלווה לכך. בינתיים גם עזבתי את עבודתי במרכז וניסיתי להתמקם פה. לא מצאתי את עצמי פה מבחינה חברתית, לא מצאתי עבודה שהיה לי טוב בה ובמקביל הטיפולים לא הניבו תוצאות טובות וקיבלנו תשובות שליליות ואכזבות רבות. חשוב שאציין שאני בגיל יחסית מתקדם ולכן הלחץ הוא גדול יותר.
מפה לשם לאחר שנת נישואין מצאתי את עצמי מתרחקת מבעלי מהבחינה הפיזית. פחות אינטימיות, פחות חום ואהבה והלכתי והסתגרתי בתוך איזו בועה.
בהתחלה בעלי העיר לי על כך בצורה יפה. לאחר תקופה כבר התחלנו לריב על זה. אמר שזה מרחיק גם אותו. אמר שזה פוגע בו ובגבריות שלו. שזה גורם לו לחשוב שאני לא אוהבת אותו ולא נמשכת אליו. ניסיתי להסביר שזה בגלל הטיפולים, ההורמונים וכו'. עד שהגיע משבר שאיים שנתגרש ואני הצעתי שנלך ליעוץ זוגי כי לבד אני כנראה לא מצליחה לשפר את הדברים. הלכנו לשתי פגישות שבהן הוא דיבר רוב הזמן. הייתי יוצאת מהפגישות בוכה ופגועה אבל יחד עם זאת כן הרגשתי ששיפור מתרחש מהבחינה הפיזית. לאחר שתי פגישות היה עוד ריב בינינו שבו החליט שהוא לא רוצה ללכת יותר ליעוץ הזוגי ושהוא רוצה להתגרש. במאמץ רב הצלחתי לשכנע אותו שננסה לעבוד על הדברים אבל הזמן עבר ולא הצלחתי לשנות דברים אלא הלכתי ושקעתי. לפני שלושה שבועות היה לנו עוד ריב שבעקבותיו החליט סופית שהוא רוצה להתגרש. הלך הפעם גם לרבנות ופתח תיק. ניסיתי לדבר איתו וגם הוא דיבר איתי. כמעט כל שיחה כזאת הגיע לריב או ויכוח שבו ראינו שעם כל הכאב אולי עדיף שיפרדו דרכינו. לי נראה שמעולם לא הצליח באמת להבין מה קורה איתי. אני לא מבינה וכנראה גם לא אבין למה לא רצה להפוך עולמות בשביל להציל את הנישואים. גם אם זה אומר ללכת לטיפול.
באופן כללי הוא אדם טוב ומכיל. בעל יכולת הקשבה אבל דווקא בקטע הזה לא הצליח להבין. אגב הוא טוען שכבר נמאס לו להבין ולהכיל והבין מעל ומעבר.
יש לנו דיון ברבנות השבוע ולאחריו דיון נוסף שבו יפרשו דרכינו בצורה רשמית.
עצוב לי וכואב לי אבל הוא כבר החליט ונעול.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה

הדברים ברורים, מה בעצם השאלה?

הרצונות שלך ברורים, עשית הכל לממש אותם.
הרצונות שלו גם ברורים, והוא פועל בהתאם.

את נלחמת מלחמות השהייה. כל פעם מצליחה לדחות את הקץ, אבל הבעיות הבסיסיות, דפוסי ההתנהגות, לא משתנים ואת מוצאת את עצמך באותו מצב.

אין טעם לדפוק את הראש בקיר. זהו, את צריכה לקבל שנגמר ולעבור הלאה.

שילה1

New member
אי אפשר לקשור מישהו בכח.

אגב-לא קל לעבור טיפולי הפרייה.אלו הורמונים,משנים מצבי רוח,מוסיפים למשקל,המון השקעה וגם-לפעמים אכזבות.
לכי תדעיץאולי עם מישהו אחר-הבעיה לא תהיה-והיו דברים מעולם.
אז-עם כל הכאב-שחריי וברוח טובה,עדיף לסיים בהסכם גישור ולהביאו לאישור בית הדין יחד עם בקשה לגט.
מאחלת לך שיעבור קל ומה רובגדול-שתמצאי את מי שיאהב אותך ואת אותו וביחד-תקימו משפחה אוהבת ומכילה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

בשורה התחונה (אם להתחיל משם) היא שזה כנראה בלתי נמנע.

יחסיכם כשלו בכמה מישורים, לא רק אחד: הקושי שלו להחזיק מחוייבות (*), הקושי שלך להסתגל למקום שאליו עברת, הקושי להיכנס להריון, הפגיעה בחיי המין והאינטימיות, ולסיום גם הכישלון בטיפול הזוגי (שבקושי התחיל). אלו הרבה כשלים, לתקופה יחסית קצרה.

אילו היו קצת פחות כשלים, או שהם היו קורים על תקופה ארוכה יותר עם קצת יותר מחוייבות, אז יתכן שבדרגה כלשהי הייתי חושב שכדאי לעבוד על הקשר. אבל במצב הנתון, פשוט אין כבר במה להיאחז. בשביל לעשות לבנים, צריך טיט. ופה אין יותר טיט.

זה אכן כאב לב גדול, כי כנראה שיש המון טוב ופוטנציאל אצלך שניכם. פשוט הפוטנציאל הטוב לא תמיד מספיק כדי לגשר על קשיים.

(*) לגבי הקושי שלו להתחייב - אני מבין שזה עניין מורכב, ושהוא אישיות מורכבת. אפשר לנחש שיש שם רגישות גבוהה, חוסר ביטחון, ודפוס של התנדנדות בין קצוות. ברור שלא ניתן לעשות לאף אדם ניתוח מרחוק וללא כל חומר - אני רק רוצה לומר שאני מבין שיש שם מורכבות, וכנראה, כאמור, גם הרבה דברים טובים - אבל גם כשאני יודע את, בהקשר של כל הכשלים שמנית - זה כבר לא מספיק.

בהחלט כדאי לו ללכת לטיפול פרטני. וגם לך. כל אחד מכם צריך לברר מה הוא יכול לעשות כדי לקחת את עצמו הלאה לצעד הבא בניהול חייו ובהתפתחות האישית. אבל גם האמירה הזו לא באה לומר שיש סיכוי לקשר. זה מרגיש שכנראה באמת נגמר.

יותר מזה, גם אם אחרי הגירושין יבוא בין שניכם עוד גל של אהבה, חרטה, געגוע וכולי - אני לא בטוח שהייתי ממליץ לך לעלות עליו.

ונסיים באנגלית:
Cut your losses
and count your blessings
ו(חזרה לעברית) לכי קדימה.

בהצלחה.

shirael

New member
מה בעצם יש פה להציל?

אורח לרגע רואה כל פגע, מכירה? ממעוף הציפור, שזה מה שיש לחבורת הזרים מהאינטרנט להציע, אפשר לראות דפוסים כלליים שלאדם שמעורב בכל הפרטים והדרמה באופן אישי אולי קצת קשה לראות.
אז הדפוסים שרואים אצלכם ממש כמעט מהתחלה הם שאת תמיד מושכת והוא תמיד דוחה, את תמיד מנסה לקרב ולפשר והוא תמיד מנסה לזרוק הכל. אפילו ממש בהתחלה, כשהוא הציע לך לעבור אליו לאזור שרחוק מכל החיים שלך ופשוט עשית את זה. את הנותנת, את המקריבה, את זו שיוצאת מאזור הנוחות שלה כדי שהוא לא יצטרך להטריח את עצמו עד אלייך, אני חושדת כי ידעת עמוק בפנים שאם זה היה תלוי בו הוא פשוט לא היה עושה את זה.
&nbsp
אז כמו שמריוס אמר, ניכר שיש פה שני אנשים עם המון טוב והמון מורכבות, אבל שניכם צריכים עבודה עצמית קודם כל כדי להבין מה פשר הדפוסים האלה, ואם נתמקד בך - מה בעצם גורם לך להשליך את כל יהבך על קשר שיש בו כזו דינמיקה מתישה ומרוקנת. כלומר הבחור בטח היה נחמד ואוהב רוב הזמן, אבל האי-שוויון הדרמטי בין רמת הנתינה של כל אחד מכם צועק לשמיים, כשהוא כל הזמן מחפש איך לשמור את האנרגיה שלו לעצמו ואת כל הזמן מחפשת רק לתת את האנרגיה שלך (בלי לחשוב על מה תשאירי לעצמך).
ולכל הקלחת הזאת נכנס הלחץ המובן לחלוטין (כתוב שאת בת 40) להביא ילד.
&nbsp
אז המלצתי החמה אלייך היא לעשות הפרד ומשול, לפרק את הדרמה הגדולה לנושאים נפרדים, ולהתמודד איתם אחד אחד לפי רמת הדחיפות:
&nbsp
לגבי הבחור - חבל חבל חבל. די להשהות את הבלתי נמנע, את רק מבזבזת זמן יקר. תני לגירושים להמשיך כמתוכנן ותפנימי שהוא עושה לשניכם טובה. כשתמצאי לך טיפול איכותי תוכלי לנתח לעומק את מה שקרה שם כדי ללמוד מזה להבא ולא לחזור על אותם דפוסים, שאני מנחשת שהם לא חדשים בחייך.
&nbsp
לגבי ילד - אני מבינה שזה לא הפתרון האידאלי אבל במצב שלך הוא היחיד שמשאיר את הכוח אצלך. תקיפי את עצמך ברשת התמיכה המירבית שאת יכולה לגייס ועשי לך ילד מיד, לבד. באסה, נכון, ואפילו קצת עצוב, אבל זה הדבר היחיד שיאפשר לך להגשים את האמהות שלך בדקה ה-90 בלי לצאת עכשיו לשוק לחפש גבר, כשכל הסיכויים הם שתתפשרי על מישהו לא מתאים רק כדי להביא כבר ילד. ברגע שתפרידי את הזוגיות מהילד אצלך במוח כבר תורידי מעצמך את הלחץ, כי להכיר בן זוג - וואלה מי יודע מתי זה יקרה, מה גם שיש לך עבודה עצמית לעשות לפני שתהיי מוכנה - אבל ילד את יכולה לעשות כאן ועכשיו, בעצמך, בלי טובות מאף אחד. ואם תכירי בעוד חמש שנים את הנפש התאומה שלך, הוא יקבל אותך גם עם ילד או שניים.
&nbsp
לגבי כל השאר: טיפול זה רעיון נפלא בשבילך. גם לתמיכה בכל התהליכים שאת עוברת כרגע, גם לתמיכה בנושא הילד, וגם אחר כך, כשיירגעו הרוחות ותתחילי להסתכל שוב קדימה, לסייע לך לשפוך אור על המנגנונים שמופעלים אצלך בקשרים זוגיים, ולבנות משהו חדש וטוב יותר. זה אפשרי ואת ראויה לזה!

מסכימה עם כל מילה!

אל תחיי על שאריות ופירורים וחרדה תמידית מהרגע בו גם את זה כבר לא יהיה לך.....
זה מתכון לחיים עצובים מאוד.

ותתקדמי עם הילד עצמאית. מכירה מלא מלא נשים שעשו זאת ומצאו אח"כ זוגיות נהדרת וטובה.....
חצי מהמשפחות שאני רואה סביבי הם בפורמט של "הילדים שלי- הילדים שלך- הילדים שלנו".... אז אל פחד.

shirael

New member
אוי הזכרת לי שיר שאני מתה עליו!!

ומזדהה איתו קצת יותר מדי, מעברי הרחוק...

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=bkAjUBtn_TM[/URL]

(אגב, הסדרה כולה מומלצת בחום ונוגעת המון בנושאים שרלוונטים לפורום הזה.)

אייבורי

New member
נראה לי שאת מחפשת נס

&nbsp
לצערנו אין ניסים ואין קוסמים שיכולים לתקן את מה שהצלחתם שניכם להרוס.
&nbsp
אני לשאול אחרי שיסתיימו הגירושים "אז מה למדנו מזה"
&nbsp
כי באמת שיש המון מה ללמוד פה
&nbsp
<כן כן , למרות המחשבה שהוא טיפוס בעייתי שישר מעדיף להפרד, גם לך יש פה וואחד תרומה לכישלון>

מריוס זכריה

Member
מנהל
לשיטתך, אם הבנתי נכון בפוסט הקודם, אין לה שום אשמה

הוא לא נתן מספיק spanky (*)
(*) רגשי/כלכלי/מיני/פסיכולוגי, כי הרי סיכמנו שפיזי אסור

אז עכשיו היא אשמה שהיא לא נכנעה?
או שהיא אשמה שהיא לא לבשה את המכנסיים בבית ועשתה לו spanky?
(או שטרם הבנתי נכון את שיטתך - ואם כך, אשמח להבהרות - פרט, נמק והסבר)

אייבורי

New member
טוב שאלת

<אני רואה שאתה טרוד בעניינים ספנקים בישבנים, הייתי שואל את פרוייד על מה זה מצביע, אבל בטח היינו נאלצים לדבר על יחסיך עם אמך וזה באמת גדול עלי>
&nbsp
בכל מקרה במקרה הנ"ל
1. הבחורה הסכימה לכניעה מלאה ללא תנאים מוקדם (עברה לגור אצלי בצפון, עזבה את העבודה, זרק אותה, חזרה בשקט על 4 כמו אחת החיות האהובות עלי)
2. כל זאת בתמורה מלאה לחתונה + ילדים (שלצערנו לא התקדמו)
3. פה יש טוויסט בעלילה, היא מנסה להכתיב את תנאי הקשר (אין סקס עד יבוא ילד)
4. נוצר מאבק כוח גלוי
5. מאחר והיא סירבה להכנע לתכתבי המין הנדרש, החליט הקוף השליט לסיים את היחסים וימצא לו קופה נותנת חדשה.
&nbsp
מה לא ברור ?

מריוס זכריה

Member
מנהל
הסבר יפה!!!

חד -צדדי במקצת, אבל לגמרי חד, ברור ועקבי עם שיטתך.
תודה!

&nbsp
(אני עדיין נשאר בשיטה הדו-צדדית, אבל זה עניין אחר. איש איש וטעמו)
&nbsp
ובעניין פרויד והספנקים, יש בזה משהו, אבל לא מה שאתה חושב... [אלא שזה לא לפה]

אייבורי

New member

&nbsp
דר"א, לא אמרתי שהשיטה הנ"ל מתאימה לכל אחד.
למרות שהיא בהחלט יכולה להתאים ללא מעט אנשים.
&nbsp
אישית גם לא מתאימה לי
אני מאמין בגישה שבה יש חלוקה מראש לתחומי אחריות מלאים
בכל תחום אחריות, האחראי הוא המלך.
יש לפעמים שיש ויכוח או מאבק כח איזה תחום אחריות חשוב יותר, אבל זה לגמרי בקטנה.
&nbsp
בכל מקרה, במקרה שלהם, אם הייתה ממשיכה עם קבלת הכניעה שלה בצורה מוחלטת
הם היו חיים בהרמוניה עד עצם היום הזה.
בכלל, יש נטיה לא בריאה אצל אנשים בחינוך המודרני: "לא להיות פריאר"
ובזוגיות, בעיני, זה לגמרי בסדר להיות קצת פריאר.

גארוטה

New member
דעתי

למרות הניסיון להציג אותו כ'בעייתי', כאחד שמוותר מהר, ששובר את הכלים ולא משחקים, ואותך, כזו שמוותרת ונלחמת על הקשר, האמת היא איפה שהוא באמצע.
את לא מספרת מדוע רבתם שגרם לו לרצות כל פעם להיפרד (לפני חתונה)
גם לא למה בכל זאת חזרתם והתחתנתם
ולא על המריבות שהביאו להחלטה להתגרש (שזה בטח לא על 'מי היה צריך לשטוף כלים') וברור שזה על דברים עקרוניים.
האמת, אחרי הקדימון די ציפיתי תוך כדי קריאה שדווקא הוא זה שירים ידיים ,יתרחק ויוותר בעקבות הטיפולים, אבל משום מה זו היית את שהתרחקה, ברחה מאינטימיות ונסגרה בבועה... נכון, יש לך את כל הסיבות בעולם אבל מצד שני את כן מתארת אותו כמקשיב, כמכיל ומבין אז אולי זה לא הוא? אולי כי את לא יודעת להעביר במילים את הצרכים שלך? אולי כי את יודעת לתת אבל קשה לך לקבל? או פשוט תקצורת (המצאה שלי לקצר בתקשורת).
לא בטוחה שהגירושים יצאו לפועל. לי נראה שיש פה התעקשות על משהו מאד עקרוני, לשניכם, שטיפסתם גבוה מידי ואף אחד מכם לא מצליח/מסוגל לוותר על האגו ולהציע סולם לשני.

מה שלא יהיה, מאחלת לך המון בהצלחה

LYRICA

New member
התנהלותך לא הייתה נכונה

הבעיה היתה בכך שנתת מעצמך יותר מידי. לעזוב מקום עבודה בשביל בנאדם אחר זה לא עניין של מה בכך ובטח שלא לעזוב אזור מגורים, משפחה וחברים. ברור לגמרי ממה זה נבע. הגיל מתקדם ולקח לך זמן למצוא בנאדם טוב וזוגיות טובה. והזוגיות אכן הייתה טובה בהתחלה וגם הבנאדם היה טוב ומעוניין בך. ואת היית "אסירת תודה" על מה שקיבלת וגם שידרת את זה כלפי חוץ..
נתת לו תחושת עליונות וכוח בקשר. הוא זה שמחליט, הוא זה שקובע וזה מה שגרם לריבוי הריבים כי ברגע שאת רצית להשמיע את קולך כבר לא יכולת כי בעצם נתקלת בבנאדם חזק ממך, שקיבל את הכוח ממך. אולי אני טועה אבל לדעתי מאבקי כוח הם כן חיוניים בקשר וגם מצב שבו אחד מושך בחבל ולא נתקל בשום התנגדות מהצד השני הוא לא בריא (אם אני טועה שמריוס יתקן אותי) . עמדת דום על כל בקשה. שמת את חייך על "הולד" למען הזוגיות והרי ברור שלא יתכן שהיה לך נוח להתפטר ממקום עבודה אפילו את בעצמך מציינת שלא הסתדרת בעבודה ומבחינה חברתית לאחר המעבר. אף גבר לא אוהב אישה שהוא כל עולמה, אישה שמבטלת את עצמה למענו..
לדעתי את הנזק שגרמת אי אפשר כבר לתקן ומקווה שלהבא ההתנהלות שלך תהיה אחרת.
אולי אני טועה אבל זו התמונה שהצטיירה לי.

La Milagrosa

New member
איזה מזל שאתם מתגרשים לפני שיש ילדים. עשה לך טובה גדולה.

לכי על זה ואל תעזי לנסות לשכנע אותו להישאר איתך!
אם היית באה לבקש עצה לפני החתונה, הייתי אומרת לך להתרחק ממנו כמו מאש כי אחד שכל ויכוח קטן גורם לו ישר לאיים בפרידה, הוא תינוק מגודל שלא ראוי לאהבה ובטח שלא לזוגיות בריאה.
זה לא בן אדם להקים איתו משפחה.
עשית טעות, יש לך הזדמנות פז לתקן אותה בלי יותר מדי קורבנות, ולהמשיך הלאה בלי משקעים. קדימה. נצלי אותה.

אם הוא נעול אז כל השתדלות מצידך רק תזיק. אני הייתי קודם

כל מבינה שכניראה הסיכוי לחזור להיות ביחד קטן. נשמע שהוא לא בשל לנישואים או שיש חוסר התאמה בינכם שמביא אותו
אבל אם הייתי בכל זאת הייתי מעוניינת אז הייתי קודם מורידה ווליום. אם לגמור אז כמה שפחות כעסים וכמה שפחות דרמה. אם תורידי עליו קיטונות של כעס או דרמה או תגרמי לו להרגיש רע עם מה שקורה אז לא יהיה לך שום סיכוי לחזור אליו.
אבל אם תשארי רגועה (לפחות כלפי חוץ) ותגיעי איתו להסכם בצורה נעימה - אז אולי בעתיד הוא יתרצה וינסה לחזור.

shuroo1

New member
תקפיאי ביציות.

ולהבא תחשבי גם על עוד אפשרויות. אימוץ, פונדקאית וכו'....
&nbsp
קראתי הכל ואני מצטערת עליך.
&nbsp
אני רואה אישה בוגרת וטובה נאלצת לסבול ילד מפגר כמה שנים, במערכת יחסים לא בוגרת שמתאימה לגיל 16 בערך, רק כי היא בלחץ הסטריאוטיפי הידוע של מי שבטוחה שהיא רוצה ילד וחייבת להביא אותו עכשיו עם מי שיבוא.
&nbsp
צאי מהלחץ עם פתרונות פרקטיים כנ"ל.
&nbsp
ואז, תתגרשי.
&nbsp
מצטערת, אבל הוא טיפוס מתיש. ובעיני זה מעולם לא עבד.
&nbsp
זה לא את. זה הוא.

למעלה