על סף היפוכונדריה

Roro777

New member
על סף היפוכונדריה

שלום אנשים,

הכל החל לפני בערך כחודשיים, כשהתגלה לאחי הגדול סרטן. הבשורה הייתה קשה ודיי טראומטית אבל המשכנו כי אין ברירה. אחרי כמה שבועות התחלתי לתחקר כל מאמר אינטרנטי על הנושא מאחר שלעולם לא היה לי עניין כי זה היה נראה כה רחוק. קראתי תסמינים של כל מחלה אפשרית (לרוב כרוניות וקשות) אני חושב שהתחלתי לפתח תסמינים ולשייך אותם למחלות קשות. מהחשש משלל מחלות עשיתי ניקוי רעלים, עברתי לצמחונות רק כדי לשמור על הבריאות ולהבריא מכל מחלה אפשרית שאולי קיימת בי. במשך שבועיים בהמתנה לבדיקות דם, הייתי סמרטוט, חסר אנרגיה, חלש ומפחד מהנורא מכל.ירדתי כ 6 קילו בקושי אכלתי והייתי במיטה. שלל בדיקות הדם לא העלו דבר ולאחר מכן כאילו ירדה לי אבן במשקל 100 טון מהלב והחולשה והאנרגיות חזרו. לא לקח הרבה זמן וכל כאב בטן קל וכאבי שרירים הדליקו שוב את כל התסמינים של המחלות הקשות וחזרתי לקרוא מאות דפים באינטרנט על כל מחלה אפשרית ושייכתי את התסמינים למחלות קשות שאולי לא מתגלות בכל בדיקות הדם. ושוב חזרו חוסר האנרגיה וכל תסמין שמסתבר שנובע מחרדה. הייתי חייב לשתף כי היום זה הגיע למצב של עייפות חוסר אנרגיה ומחשבה אין סופית על מחלות קשות(עד מחלות נדירות כמו ALS) ותסמינים שאני משייך למחלות. עד שהבנתי שכל התסמינים האלו הם כמעט במדוייק התסמינים של חרדה מתמשכת. חייב עזרה לפני שאני משתגע.

EZCA

New member
בוא וארגיע אותך.לא חיפשת את המחלה או הבעיה העיקרית

הבעיה העיקרית מדוברת כאן בפורום הרבה על ידי.
רגש הפחד הוא שמשבש לך את החומרים במוח וגורם לך לכל מיני מכאובים.
רד מרגש הפחד (דאגות היתר) ורד גם מרגשות הכעסים אם קיימים ורד גם מרגש העצב על אחיך
ואז תהיה אדם בריא ב-100% בלי שום בעיה.
לכן אני מציע לך להפסיק לחטט באינטרנט שבמקרים רבים הוא טועה ומטעה את הקוראים.
בהתנהגות שלך השלילית אתה גם משבש את תפקוד מערכת החיסון בגוף שלך.
כעת אתה בריא לגמרי ותמשיך להיות בריא ,רק בלי רגשות פחד,כעס ועצב.

היי

אני מצטערת לקרוא על אחיך ומאחלת לו רפואה שלמה.
&nbsp
ובאשר אליך - מובן וטבעי, אך אתה צריך לקבל החלטה (קשה מאוד!) להפסיק לחפור באינטרנט על מחלות. פשוט תכריח את עצמך. תרגיש טוב.

Roro777

New member
תודה רבה לכם

אני באמת אפסיק עם השיטוט האינסופי באינטרנט. השאלה איך מוציאים את המחלות וההתעסקות בהן מהראש ? אני רוצה להפסיק אבל מסתבר שזה כלל לא פשוט במיוחד שקיימים פה ושם כאבי שרירים גב וצוואר שגורמים לחשוב על הנורא מכל. כל עצה תתקבל בברכה.

תודה שוב !

EZCA

New member
קרא טוב את מה שכתבתי לך.התשובה נמצאת במה שכתבתי לך

כל מה שאתה מרגיש זה מהרגשות שלך,
מרגשות כעס ,פחד ועצב.
תתמקד בהם.
אין לך שום בעיה בריאותית.
אתה בריא לגמרי,אלא שרגשות אלה גורמים לך מה שאתה מרגיש.
אם תמשיך ככה אז תיפול להפרעות חרדה שיהיה לך קשה לצאת מהן.
ואולי אתה כבר בתסמיני חרדה.

מחשבות אפשר 'לדרוס' רק על ידי מחשבות אחרות

אי אפשר ליצור וקום של מחשבות. אפשר לעשות מדיטציה, שמלמדת איך להסתכל במחשבות ולשחרר אותן, להכניס במקומן מחשבות שלוות, להניח למחשבות האובססיביות להתפוגג. יש כל מיני שיטות של דמיון מודרך. ככל שתנסה יותר להילחם במחשבות האובססיביות - כך הן ימשיכו ביתר שאת. פשוט לחשוב על דברים אחרים, או אפילו טוב יותר - לעסוק בדברים אחרים. להעסיק את עצמך בכל מיני דברים שקשורים לפעילות גופנית או לאתגרי חשיבה כמו תשבצים, משחקים בסלולרי, רק להיות בתנועה, לא לשבת במקום ולחשוב עד אינסוף על מה שמשגע אותך. בהצלחה!

Roro777

New member
תודה רבה !

תודה רבה אנשים ! אתם מצילי חיים. אף פעם לא חשבתי שאגיע למצב נמוך כזה...

EZCA

New member
כאשר לא מתנהגים נכון ולא חושבים נכון בחיים ,אז בטוח מגיעים

למצבים קשים בחיים.
זכור שהכל מתחיל מרגשות של כעס,פחד ועצב.

Roro777

New member
לגמרי

אף פעם לא הערכתי כמה כח ועוצמה יש למוח ולמחשבה...

EZCA

New member
המוח והמחשבות מובילות בסופו של דבר לרגשות.

הרגשות כשהן בעוצמה חזקה , הן משבשות את אלף החומרים במוח ובעיקר את חומר מוביל שנקרא סרוטונין. הרגשות החזקים גורמים ללחץ נפשי ואז נוצרת הפרשת אדרנלין.
האדרנלין מחזק את הגוף ושומר עלינו מפני פגיעה באברים של הגוף ומגן עלינו בפני מחלות ומגן עלינו בפני מוות. ללא האדרנלין לא היינו מסוגלים לחיות אפילו שעה אחת.יחד עם זאת כאשר אנו במצוקה נפשית קשה הוא מעלה לנו את לחץ הדם ומגביר את מהירות דופק הלב בכדי להזרים מהר ויותר דם לכל חלקי הגוף החיוניים....................

תסמונת הסטודנטים

שלום Roro,

הנושא שאתה כותב עליו ידוע כתסמונת סטודנטים לרפואה ופסיכולוגיה,
שחושבים שהם חולים במחלה שעליה הם לומדים,
סטודנט לרפואה שלומד על מחלות לב, לפתע מתחיל לזהות בעצמו סממנים של לחץ דם גבוה ובטוח שיש לו התקף לב. סטונדט לפסיכולוגיה שלומד על מחלות נפשיות מגלה אצלו סימנים שהוא חולה במחלה.
החששות גורמים ללחץ והלחץ גורם לחרדה.
החשיפה שלך למחלה של אחיך ולמידע הרב באינטרנט,
עוררה אצלך את תסמונת הסטודנטים.
אלו הם סימפטומים מדומים שמושפעים מהמחשבות ומהדמיון.

חשוב גם לדעת שחלק גדול ממקורות המידע באינטרנט אינם אמינים.
כדאי ורצוי להפסיק את החיפוש האינטנסיבי באינטרנט
( או להפחיתו בהדרגה).

נראה לי שטיפול יכול מאד לעזור לך.

Roro777

New member
אני עובד על זה

אני עכשיו עובד על עצמי בכל המישורים. ומתחיל להבין את העוצמה שיש למוח. אני גם מנסה להתייחס לזה גם קצת בחיוביות כי אימצתי לעצמי דרך חיים בריאה יותר מאשר לפני רק מנסה להוריד את הקיצוניות.

תודה רבה לכם ! אתם מאוד עוזרים !

נוסעת27

New member
שלום לך

צר לי לשמוע על המחלה של אחיך. זה אכן מטלטל כשדבר כזה נופל על המשפחה. הרי מרביתנו מבלים את השנים בבועה עד שקורה משהו שמזעזע את המערכת- מוות של אדם קרוב, מחלה וכד'. ואז איך מתמודדים?
נשמע שאצלך התנפצה הבועה וכמו שאמרת- זה תמיד היה ממש רחוק, ופתאום זה קרוב, וזה פה לידך, ואם הוא אז למה לא אתה?
משהו בעולמך התערער ונשמע שאתה לא לגמרי יודע איך להתמודד עם הטלטלה הנפשית, וזה מתחיל להתבטא בחרדה. החרדה יוצרת מחשבות אובססיביות, התעסקויות קשות גם כשאין בהן הגיון וכד'. ולמה החרדה מגיעה? כי אין לנו את הכלים להתמודד עם מה שעובר עלינו, והחרדה "לוקחת פיקוד".
מה שאתה צריך כרגע זו עזרה להתמודד עם מה שעובר על אחיך והן מה שעובר עלייך במקביל.
מציעה לך בחום ללכת לטיפול שייתן לך את התמיכה שאתה צריך ואת הכלים להתמודד.

נוסעת27

New member
ואגב

בתור טבעונית- אין סיבה שתרד בתזונה צמחונית 6 קילו אלא אם היה לך עודף משקל ועברת לתזונה בריאה יותר. אם אין לך עודפים ובעקבות שינוי תזונה המשקל שלך צנח סימן שאתה לא אוכל נכון. אין סיבה לרזות בזתונה צמחונית/טבעונית מאוזנת. שווה להתייעץ עם דיאטנית שמתמחה בסוג זה של תזונה.

Roro777

New member
היי נוסעת

תודה על התגובה. זה היה שילוב של שינוי תזונה מתח ולחץ. המחשבה על מחלות/מוות היו דיי משתקות עד לריקון אנרגיה טוטאלית מהגוף. זה כל כך עוצמתי שאפילו עכשיו שאני מרגיש כבר יותר טוב ומפנה את רוב המחשבות לדברים אחריםמאני עדיין מרגש מתח בשרירים בגוף. המוח הוא דבר עוצמתי ביותר.

Roro777

New member
עידכון קצר

אז לכל האנשים הטובים שעזרו לי כאן רציתי לעדכן. היום יצאתי לרכיבה על אופניים אחרי שנים של חוסר פעילות ספורטיבית ואני חש הרבה הרבה יותר טוב ! עדיין קיימות מחשבות פה ושם וגם איזה כאב עמום פה ושם אבל ממש לא כמו שהיה לפני. נראה לי שספורט זה חתיכת ריפוי עוצמתי !

יפה

כל הכבוד לך על השינוי החיובי ועל הפעילות.
אולי "מעז יצא מתוק"
בהצלחה ואתה מוזמן לעדכן איך אתה מתקדם.

למעלה