על סף יאוש-דחוף!!

אורית 55

New member
על סף יאוש-דחוף!!

הסתבכתי עם ההנקה... אחרי שלושה וחצי חודשים, של התחלה קשה והמשך נפלא וממכר... הגוזל התחיל לישון לילה שלם ומכאן התחילה ההסתבכות: בהתחלה צינורית סתומה, אח"כ דלקת (ללא חום) וטיפול אנטיביוטי שאמור להסתיים מחר בבוקר, והתופעה החדשה והמייאשת היא שלמרות שיש הטבה ניכרת בדלקת (נעלם האודם והנפיחות, כבר לא כואב להניק) אני מניקה אותו מצד שמאל (הבעייתי) וכעבור 10-15 דקות מתחילים לי כאבים מטורפים של דקירות ותחושה של שריפה, הכאבים פשוט נוראיים, כמעט כמו הצירים בלי אפידורל...(רק שפה אין תינוק שיוצא לבסוף ועושה את זה שווה). ההתקפה של הכאבים נמשכת כשעה(!) ושום משכך כאבים לא עוזר (ניסיתי אקמול, פעם אחרת אדויל ובפעם האחרונה אופטלגין), אחרי שההתקפה עוברת כאילו כלום לא היה. הייתי אצל כירורג שד פעמיים (שאלתי אותו אם לא ייתכן שזה פטריה, הוא שלל את העניין) שלא היה לו הסבר לעוצמה החריגה של הכאב, טען שכנראה זה קצת פסיכולוגי (איחלתי לו בליבי קצת כאבים "פסיכולוגיים" כאלה) ובשביל "להרגיע אותי" שלח אותי לאולטרה סאונד, היום עשיתי ולא היו ממצאים מיוחדים חוץ מהעניין שהשד מלא בחלב. הילדון לא מצליח לרוקן את השד כמו שצריך וגם שאיבה/ סחיטה לא. אני על סף ייאוש ומתנדנדת בין הפסקת הנקה לרצון להמשיך. עכשיו לשאלות: האם יש לכן רעיון ממה נובעים הכאבים המטורפים האלה? איך אני יכולה לרוקן את השד בצורה אפקטיבית, האם עלי כרוב יכולים לעזור?

כאבי בשד - פיטריה

שלום, צא לי לשמוע שכל כך כואב לך. מהתיאור שלך התופעה ממש מתאימה לפיטריה (התחיל אחרי אנטיביוטיקה, כאב שורף בפניפ השד אחרי הנקה, ז"א כאשר הצינורית ריקה). מומלץלגשת לרופא אשר מבין גם בהנקה כמו ד"ר ליבוביץ (מרפאה באודים ליד נתניה) או ד"ר דינה צימרמן בי-ם. המצב נשמע קשה, אז נראה שיהיה צורך בטיפול תרופתי (אין צורך לחשוש ניתן להמשיך גם להניק איתו). לגבי כאבים יש נשים שמוצאות כי איבופרופן (נורופו אדוויל) יעיל גם לכאבי פיטריה. כטיפול לא תרופתי ניתן לקחת פרוביוטיקה, להרתיח את מה שנוגע בשד (ואחרי שמשהוא נוגע בשד להחליף אותו) והמנע מסוכרים. לגבי ריקון השד, הנקה מרובה גם בלילה תעזור, במקרה שמאוד כואב ניתן להעזר במשאבה, רק חשוב להרתיח לאחר השימוש ולא לתת לתינוק את החלב לאחר שאת מחלימה. בהצלחה ונשמח עם תעדכני אותנו על מצבך,

אורית 55

New member
הבהרה

קודם כל, תודה על התגובה המהירה והעיניינית! רציתי לשאול מה הסיבה שאני לא יכולה לתת לתינוק את החלב ששאבתי, אבל להניק אותו אפשר?

מדוע לא לתת חלב שאוב בפיטריה

את יכולה לתת לו עכשיו את החלב אבל אחרי שהפיטריה תעבור לו ולך (בעקבות טיפול שתקבלו) אז נתינת חלב ששאבת בזמן שהיה לך פיטריה תוכל להדביק אותו בשנית. איך את מרגישה היום?

אורית 55

New member
הבנתי תודה

אני מרגישה בסדר, האמת שלא הנקתי אותו היום בכלל מהציץ הכואב, רק שאבתי וזרקתי את החלב (לא בוכים על חלב שנשפך...) האם ייתכן מצב שהכאבים הם רק אחרי הנקה ואם אני לא מניקה אני לא מרגישה שום כאב? אני פשוט בפחד נוראי מלהניק אותו בגלל ההתקפות המטורפות של הכאבים ששום כדור לא עוזר להרגיע אותן... חוצמיזה שכשאני לבד בבית, אני לא יכולה ל"הרשות" לעצמי כזאת התקפה כי זה מנטרל אותי כשעה ואני לא מסוגלת לטפל בקטנצ'יק בכלל באותו זמן. נראה לי שבקרוב אני יאזור אומץ כשבעלי בבית וינסה להניק אותו.

קצת מוזר...

מוזר שאחרי הנקה זה לא כואב. לעיתים האם רגישה קצת לרוק ולהפרשות הפה של התינוק, האם כאשר את מגרדת לו את הלשון לפני ההנקה (בעדינות כמובן) זה גם כואב?

אורית 55

New member
קצת מוזר

אחרי הנקה זה הכאבים. בהנקה עצמה לא כואב בכלל. זה התקפה שמתחילה כרבע שעה אחרי הנקה ונמשכת כשעה-שעה וחצי של כאבים איומים כמו דקירות, שריפה... על הלשון של התינוק אין כלום כמה שהצלחתי לראות.

אורית 55

New member
עוד כמה שאלות..

בגלל הכאבים אני לא מניקה בשד שמאל מאתמול בלילה,וגם לפני כן הנקתי מעט בצד הזה(אחרי שהתחילו הכאבים) אני רק שואבת, כמות החלב כבר הולכת וקטנה בשד הזה (אני שואבת במיני אלקטריק על הכי חלש כדי שלא יהיו לי את הכאבים) , האם ניתן להניק רק מצד אחד? האם אני צריכה לתת לו תוספת או פשוט להגביר את התדירות של ההנקה? במידה ויש לי פטריה ואני לא ממשיכה להניק מהצד הזה, האם :א. יש סיכוי שזה יעבור לצד השני? ב. האם ייתכן וזה יעבור מעצמו ללא טיפול? אני מנסה לקבוע תור לד"ר ליבוביץ אבל יש לי קצת בעיה להגיע בגלל המרחק. האם יועצת הנקה יכולה לאבחן ולתת לי מרשם לטיפול? תודה על כל התמיכה...

שאלות

אפשר להניק רק מצד אחד. את יכולה לדעת שהוא מקבל מספיק חלב ולא זקוק לתוספת אם הוא מרטיב טיטולים כמו קודם. האם זה יכול לעבור לצד שני? לא ברור מה יש לך, לכן קשה להגיד. אבל אם זה לא כואב כרגע, זה סימן טוב. האם יכול לעבור לבד? גם את זה אי-אפשר לדעת מראש... יועצת הנקה שאינה רופא לא יכולה לתת מרשמים. אפשר לנסות להגיע לרופא כמו ככירורג שד, אבל הם לא תמיד מבינים בשד בהנקה. לפעמים רופא משפחה יכול לעזור, אם במקרה למדו על הנושא. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה