על סף יאוש. לא יודעת מה עוד לנסות.

על סף יאוש. לא יודעת מה עוד לנסות.

מרגישה שהזוגיות שלי גוססת. מצד אחד אני בטוחה שבן זוגי הוא האחד שאני רוצה לצידי לכל החיים, מצד שני המציאות לא מאפשרת את מימוש התוכניות האלה. אנחנו אנשים שונים מאוד, כמעט שני קטבים מנוגדים. מרגישה שעם הזמן קשה יותר ויותר לגשר על הפערים הללו כי כל אחד מושך לכיוון אחר. כל אחד מאיתנו רואה את העולם בצורה שונה ובטוח שהוא הצודק, ובמקום לכבד אחד את דעתו של השני ולתת לצד השני את המרחב שדרוש לו אנחנו כל הזמן נלחמים על כיצד החיים יראו בשטח- כפי שהוא רואה לנכון או כפי שאני רואה לנכון. יש נושא מחלוקת מרכזי אחד מצד בן הזוג. הוא מתנגד לקשר שלי עם בחור מסויים שהוא חבר מאוד קרוב, ואדם שאני מעריכה. הוא יודע שהוא לא יכול להכתיב לי מה לעשות אך מצידו גם לא הייתי יוצאת מהבית לפגוש את אותו האדם ליותר משעה בחודש. על פי הצורה שבה הוא מדבר זה נשמע לי כאילו הוא חושב שיש לו את המרות לגרום לי להתנהג בצורה מסויימת שמתאימה לו וזה מפחיד אותי. אני מרגישה חנוקה. אני אומללה. אני מפחדת ממנו משום שאני יודעת שאני אעבור מסכת של התעללות נפשית בזמן הקרוב. כמו שעברתי עד כה בכל פעם שידיד שלי (גר רחוק) בא לבקר בעיר שלי. הוא לא מסוגל לחיות בשקט עם עובדת קיומו של האדם הזה, ואני מרגישה שהוא לא מנסה בכלל להבין את הצד שלי. בן זוגי אוהב לחיות בעולם הוירטואלי- הוא אוהב לבלות את זמנו מול המחשב בבית, ולא לצאת ולפגוש אנשים וגם אין לו חברים מחוץ לשעות העבודה. לכן, משום שהוא מייחס למילה "חבר" פרשנות שונה ממני נראה לו שהצורה שבה אני נוהגת היא לא מקובלת ולא סבירה. נכון לידיד שלי יש מקום חשוב מאוד בחיי, למדתי לא להזניח חברים משום שאטצרך אותם בעת צרה, חוץ מזה אני לא מאמינה שצריך לסגור את עצמך בתוך זוגיות. מותר לחוות גם קשרים מחוץ למערכת. כמובן שלא מדובר כאן בבגידה בו (למרות שהוא סבור אחרת. ביני לבין אותו חבר היה קשר קצרצר לפני הרבה שנים. אני ובן זוגי לא היינו יחד אז. מאז הוא סבור שיש בקשר הזה איזשהו אקסטרה ולא מוכן להקשיב לי בכלל). אני מרגישה מותקפת, לא מוערכת, לא מובנת, לא חשובה. נמאס לי להיות על תקן האנומליה בקשר הזה- משהו בהכרח דפוק אצלי. אני מרגישה שגם בן זוגי צריך לעבוד על נקודות הקושי שלו ולא להפיל הכל בלעדית עלי (אני כבר נמצאת בטיפול מספר שנים). הצעתי לו שנלך לייעוץ זוגי אך כעת אני מתחרטת. אני מפחדת שהוא יראה את זה בתור בררות- מי צודק ומי לא, ולא באמת ישקיע בעבודה על הקשיים שלו. יש פתרונות אחרים שאני יכולה לנסות?

מה לעשות?

הי, את מתארת מצב בו ובינך ובין בן זוגך יש הבדלים בתפיסות החיים והתקשורת ביניכם לא יוצרת ביניכם מרחק משמעותי. כמו כן, את כותבת שאת מפחדת ממנו, מפני שבעבר כנראה התמודדת עם מצבים דומים למצב עם חברך (ידיד הקרוב) ואת יודעת מה הולך לקרות עכשיו. בחרת להשתמש במלים התעללות נפשית, מלים מאד קשות ואני רוצה לבדוק איתך- מה עוצמת הדברים? אם אכן כך את חשה, איך ההתעללות הנפשית באה לידי ביטוי? עד כמה בן זוגך מעוניין לשנות את המצב או שההחלטה ללכת לייעוץ או כל סוג אחר של עזר באה רק ממך? עד כמה הוא בכלל בעניין? את כותבת שאת רוצה את בן זוגך לצידך לכל החיים. מה יש בו ובקשר ביניכם שגורם לך לרצות את זה? בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי

אכן בחרתי מילים קשות

כי זו אכן ההרגשה. היו מצבים שבהם יצאתי לפגוש את הידיד וכשהגעתי הביתה ישבתי באוטו ובכיתי כי בכלל לא רציתי לעלות לדירה כי ידעתי מה מחכה לי שם. לפעמים זה טיפול בשתיקה- התעלמות גורפת ממני. לפעמים זה עקיצות פוגעניות ומשפילות. לפעמים זה "ירידות" עד כמה אני לא בסדר וכמה אני צריכה להודות לו שהוא בכלל נשאר איתי כי אף אחד אחר לא היה מוכן לסבול אותי בכלל. הוא מקצין כל דבר שקשור לאותו הידיד- קורא לו החבר השני שלי. רומז שאני בוגדת בו- מה שמאוד רחוק מהמציאות. הידיד הוא מרכז הסיכסוכים אבל היו גם מקומות אחרים בהם הרגשתי לא שווה ומושפלת. לדוגמא בעבר (בקיץ) הוא היה מעיר לי על דברים שאני לובשת. צוחק עלי באופן תמידי או משפיל אותי. לדוגמא: "למה אתה בכלל טורחת לשים חולצה? גם ככה כל החזיה שלך בחוץ (ומושך לי את החזיה החוצה באמצע הרחוב מול אנשים אחרים)". בפעם אחרת לא היה נראה לו מחשוף מסויים באחת החולצות אז הוא המשיך להעיר לי על כך כל ארוחת הערב עד שפיזרתי את השיער בשביל להסתיר את המחשוף. עד היום אני שונאת את החולצה הזו ולא מוכנה ללבוש אותה יותר (וזאת בכלל חולצה שהוא קנה לי). במצבים מסויימים הוא לא מתחשב במרחב הפיזי שלי ועושה לי "פוצי מוצי" גם כשאני מתנגדת. אני מבקשת להפסיק והוא ממשיך. פעם אחת ניסיתי להוריד את היד שלו ממני בכוח ואז הוא תפס אותי ביד, עיקם אותה אחורה ואמר לי "פעם הבאה שאת מעיזה להתייחס אלי ככה זה יגמר רע". הוא טוען שלא התכוון לכך שיפגע בי פיזית. ההתנהגויות שתיארתי האמנם התמעטו והוא לומד לשתוק אך בגלל עבר כזה למדתי לפחד ממנו. אני יודעת למה הוא מסוגל ובטוחה שגם הפעם הוא לא יחוס עלי. (המצב מורכב בגלל שידיד שלי עובר לגור בעיר מגורי וידיד נוסף חוזר לחודש מחו"ל ואני מאוד רוצה לבלות איתם, אך במקום להנות מהמחשבה שחברים טובים חזרו לחיי אני כל הזמן בפחד ורוצה בכלל להמנע מלצאת מהבית בתקופה הזו כי אני יודעת כיצד בן זוגי יגיב- יש דברים בכלל אסור לי לעשות ללא נוכחותו. בפעם הקודמת שידיד שלי חזר מחו"ל רצינו לנסוע ללילה לכנרת- חבר שלי אמר שאו שהוא בא איתי או שאני לא נוסעת (רק כדי להשגיח עלי משום שהוא והחברים שלי לא מסתדרים בניהם כבר שנים לפני שהכרנו אז הוא בטוח לא נסע בשביל לבלות איתם) הערב היה קטסטרופלי. לא יכולתי לזוז מטר בלעדיו. הפעם אמרתי לו שבגלל התנהגותו בפעם הקודמת (הוא גם העליב את החברים שלי) הוא בכלל לא מוזמן והוא רב איתי בגלל זה. כאילו הבן אדם בכלל לא מוכן להבין למה זה "הגיע לו". הוא מעוניין לשנות את המצב (רק שהפחד שלי הוא שהוא מנסה לשנות אותי דרך הטיפול), האמנם הרעיון היה שלי אך הוא הסכים להשתתף. הוא מוכן לתת לזה חודש ניסיון בשביל לראות האם זה מתאים לו. אני גם חוששת שהוא יחליט לעזוב בעקבות הטיפול- המדיניות שלו היא גם ככה שאם אני אעשה דבר מסויים שלו נראה לו הוא יעזוב אותי. אני מפחדת שהטיפול יתן לו לגיטימציה לעזוב. אני מאוד רוצה אותו בחיים שלי בגלל שאני מרגישה שבסך הכל יש בנינו קשר מאוד קרוב. הוא מאוד חשוב לי ואני קשורה אליו. אני בטוחה שהוא באמת אוהב אותי ורוצה אותי וזה סוג הבן אדם שאני רוצה לצידי- אני יודעת שיש לו את הרצון והיכולת לתמוך. מתוך הצדדים החיובייים בקשר. היו לי קשרים אחרים בעבר (בניגוד אליו) וזה הבן אדם שמשרגיש לי הכי נכון למרות כל הקשיים. מעולם לא הייתי מוכנה לתת כל כך הרבה מעצמי בשביל אדם אחר.

הי יקירה,

הי , אני מרגישה את האהבה שלך לבן זוגך אך גם את הפחד העצום שלך ממנו ואת תחושותיך הקשות. את מתארת יחסים לא שיוויוניים, יחסים בו הוא שולט בך, מחליט בשבילך ואם את מעזה להמרות את פיו את משלמת על כך ביוקר. עד היום , את כותבת, לא היתה התעללות פיזית אך הסימנים הם על הקיר. הוא מחליט עם מי תיפגשי, מה תלבשי,, מה ואיך תעשי. הוא קנאי מאד, את מפחדת ממנו ואתם עדיין לא נשואים.. הוא מסכים ללכת איתך לטיפול אך מראש מעמיד תנאים ואת פוחדת שהוא יעזוב. היום את במקום שבשורה התחתונה את מקבלת את הדברים כפי שהם ולכן אין שום סיבה שמשהו אצל בן זוגך ישתנה. כשתגיעי לרגע, שתעמדי מול המראה תסתכלי לעצמך בעיניים ותגידי- מגיע לי יותר! לא מגיע לי שיתנהגו אלי כך אז יש סיכוי לשינוי ואז או שתחליטי לסיים את הקשר או ללכת איתו ביחד לטיפול כשברור לו שהדברים חייבים להשתנות. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי

rafagav

New member
מדוע את נשארת? כמו כל אישה מוכה...?

את חשה, שלא מגיע לך יותר? האם את חושבת כמוהו = שלא מגיע לך יותר ממנו? ** אם הוא טוען כך - כנראה שהוא לא ממש מעריך את עצמו. ולגבייך - כנכתב לפני - התעללות כלשהי היא סימן רע. נפשית תוביל במהרה לפיסית. ובכל מקרה - האם חשוב לך הקשר עם אותו ידי כל-כך, שאת מוכנה לפגוע בחברך לחיים? הרי את פוגעת בו בזה שאת שומרת עם אותו ידיד על קשר... ומעבר לזה - עליכם לדבר ו - עליך להעמיד תנאים (בפני עצמך): אם הוא מנסה להתעלם ממך - את יכולה להמשיך ולנסות למשוך את תשומת ליבו (ללא הצלחה) או - שתשחקי באותו משחק = היתעלמי ממנו. האמיני לי - אין משהו שיפגע בו יותר מזה ואולי יבין.

דרך הטיפול את תלמדי עליו הרבה יותר ../images/Emo45.gif

ו את תבחרי אם להישאר או לעזוב. במצב הזה אין מה להישאר איתו. הטיפול הוא התקווה היחידה לבדיקת הקשר....הטיפול רווח נקי שלך. לכי על זה

שזמ

New member
אני מצטט

"אני מפחדת ממנו משום שאני יודעת שאני אעבור מסכת של התעללות נפשית בזמן הקרוב" אחד משתים: או שאת פרנואידית, או שאת מטומטמת שאת נשארת איתו בשני המקרים, את יוצאת ממש רע מהעניין. קחי את עצמך בידיים

סוד ורז

New member
אולי לנסות משהו אחר, שונה, מצליח אצל מעטים

מאחר והבעייה המרכזית הינה קנאות ורכושנות, אולי לפתוח את העיניין ..... קראי שירשורים בנושא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=1441&catId=10926 , דברי עם זה איתו, אולי יתאים לכם גם כן ?

gam v gam

New member
קראתי את השירשורים המעניינים

אגב... אתה חי בזוגיות פתוחה..??

סוד ורז

New member
לא . אני לא חי בזוגיות פתוחה !!

אבל, מאחר ויש מי שכן, מאחר ויש מקום לדבר על כך, מאחר וישנם כאלה שאינם מודעים, אז הפנתי ....

במקרה הספציפי

לפניהם עוד דרך ארוכה של העצמה אישית ולאחר מסע ליחד הזוגי. רק שהזוגיות שלהם תהייה יציבה ועם אמון מלא תתאפשר בדיקת האפציה הנ"ל.

הי GFM

האם מה שמגיע לך זו זוגיות גוססת? שלא תקבלי את המרחב שדרוש לך? להלחם כל הזמן? לחיות בפחד? להרגיש חנוקה? אומללה? לעבור התעללות? לחוש מותקפת, לא מוערכת, לא מובנת, לא חשובה? האם זה משהו שאת רואה את עצמך בתוכו ב-60 שנים הקרובות? האם זו מערכת יחסים שתאפשר הפריה הדדית ותתן מקום לכל אחד מכם להגשים את עצמו באופן מלא בכל התחומים? מתוך מה שאת כותבת או שאין ביניכם התאמה מספיקה לטווח ארוך, או שכל אחד מכם פועל מתוך דפוסי השרדות ולא מתוך הגשמה (ואז יש מלחמה). בכל מקרה, אימון יכול להבהיר מה הכי נכון לכל אחד מכם ולשניכם ביחד. גם אם תלכי לאימון לבד, תוכלי להבהיר לעצמך את המצב. אם אין התאמה – האימון יאפשר לך לדעת בדיוק מה יוצר אותה. אם יש התאמה, האימון יאפשר לך לעשות לעצמך טוב ביותר מקומות, וזה ישפיע גם על בן זוגך. גם ביני ובין אשתי היו תקופות קשות מאוד, למרות שההתאמה בינינו היא ללא עוררין. לאחר האימון שעברתי יכולתי להגדיר לעצמי בצורה ברורה יותר מה חשוב לי ומה מפריע לי, ולכן גם לדאוג שזה יקרה. וכשאני נעשיתי מרוצה יותר, זה השפיע גם על אשתי ודברים השתפרו מאוד.

למעלה