על סף ייאוש ודיכאון מתחיל לאבד את הסבלנות מהבחינה

galmarlel23

New member
על סף ייאוש ודיכאון מתחיל לאבד את הסבלנות מהבחינה

שלום,

הייתי רוצה לקבל ממכם כל חוות דעת/טיפים/ביקורת/המלצות למצב הנוכחי שאני נמצא בו:

אני בן 23 אחרי צבא עם בגרות מלאה(ממוצע ממש לא טוב, לא גרוע מדי, אבל לא משהוא) ועם יחידות לימוד מינימאליות באנגלית ומתמיטקה- 3 יחידות כל מקצוע..
כרגע לומד אנגלית בעיקר בשעות הפנאי שלאחר/לפני העבודה(5 שעות ממוצע ליום פנויות לי), רוצה מאוד להצליח בבחינה הזאת ולהציל את כבוד המשפחה ולא לצאת הברווזון המכוער שהורס ממוצע משפחתי :), מרגיש שאני מבזבז זמן לחינם והחיים יכולים לעבור לי בין רגע בידיים מבלי לנצל את הפוטנציאל, לבנתיים לא ממש יודע לאיזה כיוון ללכת ומה ללמוד, אבל יודע שיש לי עדיפות ללמוד באוניברסיטה לעומת מכללה(לא מזלזל חס וחלילה, פשוט הבדל שמים וארץ לדעתי) ואני צריך את ציון טוב שיהיה לי בצד שאם במקרה אלך ללימודים רציניים שמצריכים ציון פסיכומטרי, הוא יחכה במגירה(רוב הסיכויים שאני הולך למקצוע מבוקש עם תנאי קבלה לא פשוטים ולא קלים)

אחים שלי עברו את הבחינה בציונים שנעים בין 690 ל760 וכבר נמצאים בחיים שלאחר התואר(כולם למדו באוניברסיטה), ישלי אח שעובד בהיייטק בתוכנה, בוגר תואר במדעי המחשב ועוד תואר במערכות מידע, האחות השנייה עובדת כפסיכולוגית חינוכית בעירייה(תואר שני) ועוד אחות שכרגע לא עובדת(חופשת לידה), בעיקרון היא אחות בבית חולים עם תואר בסיעוד ותואר נוסף במשפטים מהאוניברסיטה

רציתי לשאול מה הסיכויים שלי להצליח בבחינה הזאת, לעומת אחים שלי? ובלי להשוות אותי לאף אחד, יש סיכוי לעבור את הבחינה אם אני די חלש באנגלית(שכחתי הרבה ממה שנלמד, וכרגע קצת מתרגל וחוזר על דקדוק, אוצר מילים וכו' ורק 3' יח"ל בבגרות,
וכנ"ל לגבי מתמטיקה
אשמח לקבל טיפים/המלצות/דעות/ביקורת וחוות דעת מאנשים שעברו כבר את הבחינה או שבדרך הנכונה לתואר הנכסף

TFNM

New member
אתה לא ברור

איך אתה מצפה שמישהו שלא מכיר אותך ושלא סיפקת לו על עצמך שום מידע מלבד "אני די חלש באנגלית וכנ"ל לגבי מתמטיקה"
מה שהאחים שלך קיבלו לא מעיד עליך ולא רלוונטי לצורך השאלה שלך.
&nbsp
זה מבחן מחורבן שלא דומה ככל הנראה לשום מבחן אחר שעשית,בטח שלבטח לא דומה לבגרות.
אנגלית מהווה 20% מהמשקל של הבחינה,הפרק הכמותי 40% והמילולי גם 40%,ההצלחה או הכישלון שלך תלוי בך ולא באחים שלך. אתה רוצה להצליח? תקרא ספר באנגלית,תעשה פרקים מסימולציות של אנגלית,תלבד אוצר מילים ותתרגל restatements.
הטיפ היחידי שאתה צריך זה שעליך להפסיק להסתכל מסביבך ולהתחיל ללמוד.
אגב,מה זאת אומרת לעבור את הבחינה? אתה מבין שהכל תלוי מה המטרה שלך כן? חיפוש קצר באתרי האוניברסיטאות ימצא לך את ציון הפסיכומטרי שעליך להוציא על מנת להתקבל לפקולטה שבה חשקה נפשך.

למעלה