אני אספר משהו על הרגלי שינה
והקנייתם (להורים?
). כשעומר היה תינוק הוא היה נרדם מדי ערב על הציצי. אז הייתי אמא צעירה ולא מנוסה והיו לי כל מיני דעות חותכות על מה "טוב" ומה "לא טוב" ועל מה "צריך" ו"לא צריך" לעשות. בשלב מסויים, כשעומר היה בן 10 חודשים בערך, הוא הפסיק להרדם בזמן ההנקה בערב. מצאנו את עצמנו עם תינוק שכבר לא נרדם בהנקה, אבל לא יודע להעסיק את עצמו. מכיוון שלינה משותפת היתה אז אחד הדברים ש"לא צריך" לעשות כי זה "פוגע בחינוך" של הילד, עברנו תקופה לא קלה של "הקניית הרגלי שינה", שבעצם היתה - לדעתי בדיעבד, אז לא חשבתי כך - סדנה להורים בהתמודדות עם התסכול שבהתנגשות בין מה שמרגיש לך נכון לבין מה שאת חושבת שנכון כי כך אמרו לך שכדאי לעשות. בסופו של דבר עומר למד לישון לבד, וגם היום, כשהוא בן 8.5, הוא ישן לבד. שירה היתה תינוקת ישנונית. היא אף פעם לא היתה צריכה שיעזרו לה להרדם - זה היה דבר שהיא עשתה באופן מושלם מהיום שהבאנו אותה הביתה. מהיום הראשון היא ישנה כל לילה מ-22 עד 9 בבוקר רצוף, בתוספת מספר לא מבוטל של שעות שינה במשך היום. בתחום הזה, לפחות, לא נדרשתי להתמודד עם דילמות מיוחדות. גם היום, בגיל 5, שירה ישנה לבד, נרדמת בלי בעיות. אבל אם היא מתעוררת בלילה מחלום רע, היא תמיד מוזמנת לבוא למיטה שלנו. זה קורה לעתים מאד נדירות, ולעתים עוד יותר נדירות היא נשארת איתנו עד הבוקר - בדרך כלל מהר מאד נעשה לה צפוף מדי והיא חוזרת למיטה שלה בכוחות עצמה. אורי בן שנה (ושלושה שבועות). הוא ישן איתנו מאז שנולד. זה מרגיש נכון לו ולנו. הוא מסרב לישון במיטה שלו (גם במשך היום), ולפעמים מתעורר מהשינה כשאנחנו לא במיטה וקורא לי בבכי. הוא ילד נפלא - רגוע, חייכן, פתוח, חברותי, עצמאי, מעסיק את עצמו וקורן בטחון עצמי. ההימור שלי הוא, שההנאה שלו מהשינה המשותפת לא תאריך ימים. להערכתי, במהלך המחצית השניה של השנה הקרובה, הוא יבקש בעצמו ללכת לישון בחדר הילדים. בינתיים, אני מנצלת כל רגע...