על ספורטיביות ופלייאוף-חצי

על ספורטיביות ופלייאוף-חצי ../images/Emo58.gif

חברים, אני רוצה לפתוח כאן דיון ולשאול אתכם מה דעתכם על נושא הספורטיביות במחזור האחרון שזה עתה הסתיים וזה שעוד יבוא ביום ראשון הקרוב. ברור כי סיכויי NO לנצח את אטלנטה השתפרו בגלל שויק לא שיחק. ה-RAMS ניצחו לאחר שווסטברוק הושבת (ללא פציעה) ומקנב זורק רק שלוש זריקות כל המשחק. את שאר המשחק לקחו שני QB אחרים. בכך סיכויי ה-RAMS להגיע לפלייאוף גדלו. אני מניח שגם פיטסבורג ביום ראשון לא יתנו הכל מול באפאלו ובכך ישפרו את סיכויי באפאלו. מה דעתכם בנושא? האם זה לגיטימי? האם זה פוגע ב-FAIR PLAY? להזכירכם, ביורו האחרון, מאמן צ'כיה חטף על הראש מהתקשורת כיוון שלא העלה את ההרכב הכי חזק שלו למשחק הלא קובע מבחינתו מול גרמניה. אשמח לשמוע את דעתכם. אני מאוד מתלבט בעניין. מצד אחד לגיטימי לשמור שחקנים להמשך המאבקים, אבל מצד שני, האם זה הוגן כלפי שאר הקבוצות?

ofribecker

New member
על בסדר ולא בסדר

לקבוצה רצינית ב NFL יש מטרה אחת - והיא להגיע ולנצח בסופרבול. נקודה. זה בדיוק מה שנקרא ליגה מקצוענית. בגלל המילה הזו "מקצוענות" אנו רואים לפעמים תופעות במהלך המשחק שלכאורה אינן מתאימות למה שקרוי ספורט, ולדוגמא - מהלך של ירידה על הברך כשהנצחון מובטח. אני בכלל לא בא בביקורת על סוג כזה של מהלכים, להיפך, אני חושב שפוטבול הוא מאוד כמו משחק שחמט מקצועני, שבו כל אחד מהיריבים מבצע בכל רגע נתון את המהלך האולטימטיבי שמשפר עבורו את סיכויי הנצחון או ה"אי-הפסד" באופן המשמעותי ביותר. שוב - זו ההגדרה של מקצוענות. לכן אני לא יכול לבוא בביקורת אל האיגלס על שבמשחק חסר משמעות לחלוטין מבחינתם (אין להם ולו פסיק על מה להיאבק לאחר שהבטיחו את יתרון הביתיות) השביתו שחקן משמעותי כמו ווסטברוק. הם צריכים אותו למשחקים המשמעותיים שיבואו. כשאתה מאמן קבוצה ומטרתך להתקדם איתה כמה שרק אפשר, אתה מבצע באחריות את תפקידך. תארו לכם שווסטברוק נפצע (גם, בנוסף לאוונס שכבר סיים את העונה) ופילי צריכה עכשיו להמשיך גם בלעדיו. המאמן לא יסלח לעצמו ואולי גם הממונים עליו לא יסלחו לו. העובדה שיש קבוצות שמאוד היו רוצות שפילדלפיה ינצחו את סנט לואיס? שירצו. זו לא אחריותן בסופו של דבר. ספורט מורכב מהאינטרסים של כל הקבוצות המשתתפות בו, כולל של פילדלפיה איגלס. הכותרת שנתתי היא "על בסדר ולא בסדר" בקריצה מסוימת. בפאנטזי פוטבול יש לי השנה את בריאן ווסטברוק בקבוצה, והקבוצה שלי עלתה לגמר הפלייאוף בליגה, ובמשחק האחרון אני בשוויון 62-62 וכנראה מפסיד בשובר שוויון על מספר הטצ'דאונס הכולל של ההרכב שהעמדתי, הכולל בין השאר את ווסטברוק. אם רק המניאקים האלה היו נותנים לו לשחק...

JakeTheSnake16

New member
Fair play../images/Emo58.gif-(מאנדיי נייט)

תראה, אני די מסכים איתך, אין לאף קבוצה מחוייבות לקבוצה אחרת, רק לעצמה, ואם קבוצה מעדיפה לשמור על הסטארים שלה שלא יפצעו, אי אפשר באמת להאשים אותה.אבל לי אישית זה קצת מפריע לראות דברים כאלה. השחקנים האלה מקבלים כסף בשביל לשחק 17 משחקים בעונה, הסיכון להיפצע אמנם קיים, אבל זה לא משהו שאמור לקרות. אף אחד לא יכול להגיד שהאיגלס ששיחקו מול סט. לואיס בלילה הם אותה קבוצה ששיחקה מול קרוליינה לדוגמא. אז נכון שTO פצוע, אבל גם בלעדיו אני לא חושב שאם הם היו באים למשחק הזה במטרה לנצח הם היו מפסידים ככה. ולמרות שעושה רושם שהברונקוס יהנו בדיוק מאותה תופעה בשבוע 17 מול אינדי שלא נשאר להם על מה לשחק, זה עדיין קצת מפריע לי. אין לי ספק שגם בפאלו לא יפגשו בסטילרס האימתניים, בעיקר עכשיו שרותליסברגר עזב באמצע המשחק השבוע עם פציעה לא ברורה בצלעות (?) מצד שני, דווקא ג'קסונוויל לדעתי יפגשו את הקבוצה עם הכי הרבה מוטבציה (מבין הקבוצות שמשחקות על מקום בפלייאוף) - הריידרס שכבר נודחו מזמן, אין להם מה להפסיד, הם יעלו את כל הליינאפ ויש משהו בתפקיד הספויילר, איזה רוע קטן ובלתי מוסבר - "אם אנחנו לא משחקים בשבוע הבא, גם אתם לא" כזה, שנותן לקבוצות מודחות המון מוטובציה למשחקים כאלה. תראו, הוגן או לא, אי אפשר למתוח ביקורת על קבוצות שלא מעלות את הליינאפ הכי חזק, זאת עדיין זכותם, גם אם זה לא נראה הכי טוב וגם אם זה דופק קבוצות אחרות. כל זמן שלא מוכרים משחקים ומפסידים בכוונה. (ואם מישהו זוכר את הגול ליין סטנד של קליבלנד מול מייק ויק ואטלנטה לפני שנתיים שהשאיר את דנבר מחוץ לפלייאוף- מישהו רוצה להגיד לי שאם המשחק הזה היה חשוב לפלקונס הם לא היו נכנסים איכשהו לאנד זון? לפעמים גם אם מעלים את הכוכבים, כשלקבוצה האחרת המשחק יותר חשוב ויש להם יותר רצון לנצח הם ילחמו יותר וינצחו)

joseywales

New member
תראה....

לדעתי יש בזה המון, יכול להיות הרבה יותר כיף לראות את הכוכבים משחקים16 מלאים. וזה די לא הוגן כלפי האחרות,אבל : לקבוצה יש מחויבויות אחרות כמו לאוהדים שלה ואני בטוח שכל אוהד אמיתי היה רוצה לראות את הכוכב נח ומגיע טרי למשחק היותר חשוב. וכלפי הקבוצות האחרות שילכו לחפש מי..., זה לא חוכמה לבכות למה "הם" לא עושים מספיק כשמתי שהיה צריך לעשות משהו הקבוצה לא תפקדה ! קבוצה צריכה לעשות את המקסימום בכדי לנצח בעצמה ובלי לחכות לשבוע 15,16,17 שהקבוצות היותר טובות יעשו להם את העבודה !

כן, אבל אני לא מדבר רק על זה שבתור

צופה אתה רוצה לראות את הקבוצות משחקות הכי טוב שהן יודעות. אני שואל, האם היה אתמול איזשהו ערך ספורטיבי למשחק???? האם יש ערך ספורטיבי לכל המשחקים בשבוע הבא? והאם זה לא עלול, בתת מודע אפילו, משהו כמו, "תנו לנו לנצח כי לכם זה לא חשוב- אנחנו כבר נחזיר לכם שנה הבאה...".

ולהלן ציטוט מוואלה היום:

"לעתים קרובות קורה שמשחק המאנדיי נייט האחרון בעונה הופך להיות משחק לפרוטוקול בלבד לפחות לאחת מהקבוצות. וכשזה המצב אנחנו גם מקבלים משחק ירוד שרמתו מביישת את ה-NFL עם קבוצה אחת שנותנת לכל שחקני המפתח לנוח ואחרת שמצליחה בקושי לנצל את המצב." האם אנחנו לא כורתים את הענף...?

joseywales

New member
אתה צודק ב 100% ....

אבל כמו שאתה יודע ,אי אפשר ליצור משהו מושלם, כל דבר בא על חשבון אחר. אך מצד שני : נוצרו מצבים שהקבוצות יעשו הכל בשביל להכנס לתמונת ה פלייאוף ואז יש משחקים מדהימים.(קצת פילוסופי ופלצני אני יודע). jets-st louis minisota-washington no-carolina......

למעלה