על ספר ילדים נוסף

על ספר ילדים נוסף

לאוהבי אוליביה . ספר חדש "אוליביה והבובה שנעלמה" . כתב וצייר איאן פלקונר , הוצאת כנרת -מחברות לספרות . קראתי את הספר ורציתי לשתף אתכם . ובכן הפעם אנו פותחים צוהר ליום בחייה של אוליביה הפעלתנית .לומדים להכיר את אופיה , רצונותיה ועיסוקה . בעקר נעים להכיר את משפחתה המגלה יחס חם , דאגה ואכפתיות .הסיפור מתחיל בבוקר של יום ובאימון כדור רגל שבו צריכה להשתתף אוליביה . בשלב מסוים מבקשת אוליביה מאמה חולצה אדומה . האם מעט נדהמת ומסבירה לביתה "אבל אז את תהיי שונה מכול השחקנים בקבוצה שלך" . אוליביה בשלה עקשנית החלטית . האם המגלה סובלנות וסבלנות תופרת {מה דעתכם?}.יום קשה עובר על אוליביה ,הילדה לא מספיקה להנות מהחולצה האדומה והנה בובתה נעלמה . אכזבה, כעס ותיסכול ממלאים את ליבה של אוליביה על העלמותה של בובתה האהובה . גם הפעם, אנו מגלים באוליביה קווי אופי של עקשנות, אומץ לב , התגברות על פחד ועצמאות עד פתרון התעלומה . האם מצאה את הבובה? כמובן שלא אגלה, אבל אציין שהסיפור מסתיים בסוף מעניין . כמו בכול בית ,אין רגע דל מתמודדים ונתקלים בבעיות שונות . משפחה עם אהבה . מומלץ לקריאה . האיורים מוסיפים חן לספר משלימים את האוירה המשתנה בצבעי הלבן והאפור.

האם מדובר באוליביה שכבר הכרנו ?

יש שני ספרים, שאחד מהם נקרא אוליביה מבקרת בקרקס ואת שם השני שכחתי (הוא הראשון בסדרה), בהם מככבת אוליביה החזירה המקסימה. אם כן- אז מדובר בסדרה מ-ע-ו-ל-ה לילדים ולילדות, ואני מודה לך שחלקת את הביקורת שלך כאן, כי אני רצה לקנות את הספר החדש לבנידודים האהובים.

אני אוהבת את הציורים!

אבל לא קראתי אף אחד מהספרים. לאיזה גיל הם? הילד שלי בן שנתיים, ונראה לי שזה לגיל קצת יותר מבוגר.

תשובה .

ממליצה לך לעיין בספרים . .אני מתלבטת לגבי התשובה . תנסי ותראי לפי תגובת הילד תתקדמי באיטיות בדפדוף ובהקראה במיוחד לגבי האיורים .במחשבה נוספת העלילה בכול זאת מתאימה לגיל מבוגר יותר .ספרי לנו על נסיונך .

maore

New member
אני חושבת שמתאים לשנתיים

אין הרבה מלל, יש ציורים מקסימים והמון השתטות של הדמות הראשית... בהחלט מתאים. חוץ מזה שאם התכנים אינם לגיל מבוגר מדי (ואין פה סקס ואלימות) - אז אולי עדיף לתת לילד להחליט אם זה מתאים לו או מוקדם מדי? אחרת, לדעתי האישית (אך גם המקצועית), מה שנוצר זה שמאכילים אותו בכפית ומונעים ממנו להתפתח למקסימום אליו הוא יכול בכל גיל. (ולמרות הטון ההחלטי לא התכוונתי לפגוע, וכל אחד מוזמן לבחור אם להאכיל את הילד שלו שוקולד ובמבה או מלפפונים ואורז).

אחלה.

אני חושבת שאת צודקת. הוא בהחלט מחליט לבדו אם זה מתאים לו או מוקדם לו מדי. כשהתחלתי להקריא לו את "דירה להשכיר" הוא התחרפן - זה ממש שעמם אותו. תוך שבועיים הוא ידע להשלים משפטים משם, ואחרי עוד שבועיים בערך הוא כבר תיקן אותי כשחיפפתי בהקראה. כשקניתי לו את מצעי "דירה להשכיר" הוא בכלל היה בשמיים... הלוואי שהוא היה אוהב מלפפונים ואורז. לצערי הוא רוצה רק טופי.

סדרת אוליביה מעולה

חכמה, מצחיקה ונון קונפורמיסטית- בדיוק כמו הגיבורה. גם לדעתי שנתיים מוקדם מדי- יותר מתאים לארבע- חמש אבל כמו תמיד זה תלוי בילד.

sigalit33

New member
איזה כיף!!!../images/Emo109.gif

אני כ"כ אוהבת את אוליביה! אין ספק שאיאן פלקונר יצר דמות משגעת עם איורים נפלאים והומור משובח. אני מאד שמחה לשמוע שיצא סוף סוף הספר השלישי. אני קראתי אותו באנגלית, שפת המקור והוא פשוט קורע מצחוק. אני יודעת שהיו המון בעיות תרגום כי הספר מורכב מבחינה זו, כך שיציאתו לאור היא בהחלט סיבה למסיבה. מומלץ מאד מאד מאד!

למעלה