על "על-מרחב" - מיצ'יו קאקו

אנימל

New member
על "על-מרחב" - מיצ'יו קאקו

אין שום סיכוי שאני אצליח לתמצת בצורה נהירה וקריאה את מה שכתוב בתוך הספר, אז הנה מה שכתוב על אחוריו: "כמה מימדים יש ליקום - חמישה? עשרה? עשרים ושישה? שאלה זו איננה שייכת למדע הבדיוני, אלא היא מהווה חלק בלתי נפרד מהפיסיקה של ימינו. אלברט איינשטיין הוסיף לשלושת הממדים המרחביים הרגילים את ממד הזמן, ובכך פישט לאין שיעור את המשוואות המתארות את היקום. אחריו נוספו עוד ועוד ממדים לתורותיהם של הפיסיקאים, ויצרו את ה"על מרחב" - המרחב הרב-מימדי המככב בתורת העל-מיתרים, שיש המאמינים כי היא המפתח להגשמת החלום של הפיסיקה המודרנית - איחוד כל כוחות היקום. זאת ועוד: "המימדים הנסתרים" הכלולים ב"על מרחב" עשויים לשמש אותנו כדי לחפור "מנהרות" ולהגיח כהרף עין לנקודות אחרות במרחב זמן שלנו, או אף ליקומים אחרים. זמן רב יעבור עד שנוכל לרתום לצרכינו את הפוטנציאל האדיר הגלום ב"על מרחב", ואולם אפשר כבר כעת לצלול למעמקי אודיסיאה פיסיקאלית עוצרת נשימה ורבת דמיון זו, הכתובה בלשון קולחת ובהירה להפליא." "... רכבת הרים של מסע אינטלקטואלי דרך העולם המופלא של חורים שחורים, חורי תולעת, יקומים מקבילים, ממדים גבוהים, ומסעות בזמן" באמת ספר מצוין. ואפילו אפשר להבין מה שכתוב בו. וזה פותח אפשרויות כל כך בלתי מוגבלות, שזה מפחיד עד מאד. ספר אחר שקראתי, שתוקף את רעיון המרחבים המרובים מכיוון רוחני, טוען שההבדל בין מרחב למרחב הוא 90 מעלות בלבד... והשילוב הזה בין מימדים רוחניים לבין פיזיקה מודרנית נראה מופרך לחלוטין בראיה ראשונה, עד שהסתבר לי שאכן פיסיקאים הצליחו להאיץ את האור במהירות כזאת שהוא נעלם, והופיע בנקודה אחרת... ופתאום מעבר דרך קירות לא נראה קשה כל כך.

neoM

New member
הם גם הצליחו להאט את מהירות

האור מאוד. אז, גם להדיוטות גמורים יש סיכוי לקרוא ולהבין? אני בדרך. תודה

אפיפני

New member
../images/Emo32.gif ניסיתי להתקשר אליך השבוע

כמה פעמים ולא הצלחתי למצוא אותך כולל בנייד. תתקשרי אלי אם את יכולה מחר בבוקר.

למעלה