על פורמליות ועל גב` ג.ב.

על פורמליות ועל גב` ג.ב.

קודם כל שלום לך ג.ב. (ואשמח לפנות אלייך בשמך הפרטי המלא - זה יותר אישי, רק שאני לא יודע אותו). אז השאלות שלך בכלל לא פורמליות... התכוונתי שהפורום בכללותו פורמלי - אבל לא משנה.. :) בכל אופן, כתבתי לך את זה ב``הודעה חדשה``, כדי שזה כ ן יקפוץ לראש העמוד, ולא תפספסי את זה.. קראתי את ההודעות שלך (ותשובותיהן) וכמו תמיד - אני חייב להגיב! אז קודם כל - הירח ומאדים אצלך בצמידות?? כי כתבת ששניהם במולות לפלוטו. שנית - הספר שקראת הוא של טלילה סטן, נכון? אז בואי אני אעזור לך להבין קצת טוב יותר... קודם כל, למרות שזה כבר אולי לא רלוונטי, אני אסביר לך על בית 12. בית 12 הוא הבית הקלאסי של הדגים, ועל כן הוא בעל אופי זהה. הוא לא בדיוק מראה על אויבים נסתרים ומקומות סגורים - זה הצד השלילי שלו! במובן רחב יותר - הוא מראה על הצד הנפשי רוחני (דגים הוא המזל האחרון בגלגל - כלומר נפשו היא הנעלה ביותר... בניגוד לטלה האגואיסטי ולשור החומרי - שהם המזלות הראשונים בגלגל). בכל אופן, זה בית שמראה על התת מודע, הפחדים והבריחה מן המציאות, כלומר דברים שהאדם לא מסוגל להתמודד איתם (נפטון). אצל מדונה בית זה עשיר בכוכבים - אבל זה לא הופך אותה לסכיזופרנית! זה מדגיש את היצירתיות שלה, האומנותיות של הדגים (מה שקשה לצפות מאופק ועוד שלושה כוכבים בבתולה). הבנת? ובקשר למפה שלך... העובדה שהשמש שלך בהיבטים דיסהרמוניים, בהחלט לא אומרת שאת בדיסהרמוניה לכל חלקי האישיות שלך, פשוט קשה לך לבטא את ה``אני`` (שמש) מסיבות שהם גורמים.... כלומר, יכול להיות שהצורך הנפשי בחופש או הרחבת אופקים ולמידה (ירח ב-9) מונעים ממך להגשים את כל כולך - אבל אם את מודעת לבעיה - הרי שזה לא ממש צריך להפריע לך! והמבנה הזה שיש לך הוא המשולש הקטן (שני כוכבים, או יותר במקרה של צמידות, ב-90 מעלות אחד לשני - ו180 לכוכב שלישי). זה בהחלט לא מבנה קל - כי כשאחד הכוכבים במעברים או בקידומים יפעיל את אחד הכוכבים שמשתתפים במשולש (ולא משנה איזה) - אז כל הכוכבים יצטרפו לחגיגה הדיסהרמונית.. ואלו תקופות של תסכול בד``כ. את יודעת מה אומרים - צרות באות תמיד בשלשות. אז זהו בערך... עוד משהו? פורמלי אך מורד, שבי

נ.ב, ג.ב.

בשנת 73 לא הונהג שעון קיץ, למעשה לא הונהג שעון קיץ כלל מ- 58` עד 73`! סתם לידע כללי... B-) הפורמלי בנסיגה, שבי

גב

New member
שבתאי (-B

חן חן ותודה על ההתייחסות והמידע! ראשית, מפאת האינטימיות באתר שמי המלא לצורך העניין ישאר ``גב``. שנית, כן, ירח ומאדים אצלי בצמידות. שלישית, אכן קראתי את ספרה של טלילה סטן אך מאז ``השתכללתי`` עם ספרות נוספת. עקב הפגנת הידע המרשימה שלך, אמור לי בבקשה: 1. ירח ומאדים בצמידות מורים על...?(את הבתים כבר יש לך). 2. ומה אומר מאדים בבית 8? 3. זה שהפלנטות שמרכיבות את המשולש נמצאות בבתים שהן נמצאות, משנה לתחומי התסכול של הצרות בשלשות? מן הסתם, כן. אז איך בדיוק? אז כמובן שאודה לך מאוד אם תשלח לי תשובות פורמליות, כנועות, מרדניות או סתם עונות על השאלה, ג.ב. נ.ב. השמש כאמור בבית 11, למרות שמרקורי וונוס ב-12.

גב

New member
תוספת קטנה לשבתאי

שכחתי לציין ששבתאי (הפלנטה, לא אתה) צמוד לי לשמש ויוצר משולש עם פלוטו ומאדים (לא עם הירח, מזל נכון??). אז זהו, לילה טוב, ג.ב.

יש לך מושג איזה טונות של מידע נתת?!

ואני חשבתי שבגלל שזה פורום אז... אבל לא משנה, לעניינו, אכן שאלת הרבה שאלות אז שנלך שלב שלב? רק דבר אחד לפני הכל - אשמח לדעת אם תצייני בפורום את הספרות שקראת, ברשותך. אז יאללה לעבודה (אופייני לשבתאי להגיד את זה, לא?!) (1) ירח ומאדים הם בהחלט שני כוכבים מאוד מנוגדים באופיים (ה-פסיבי עם ה-אקטיבי בה``א הידיעה), ולכן זו לא ממש צמידות קלה. בעיקרון, צמידות זו תלמד על פעולות אימפולסיביות, תשובות חסרות מחשבה תחילה, ורגישות לקבלת ביקורות. אכן יש פה טוב לב - אבל הוא מלווה בעצבנות ותגובות אלימות (לאו דווקא מכות!). הסבלנות היא לא מעניינך, וגם את לא יודעת להפסיד בכבוד. יש לך כושר מנהיגות, קסם אישי והרבה אומץ, אנרגיה והעזה (סיימתי בנימה אופטימית :)). ובקשר לבתים... מאדים בבית 8 (וזו כבר תשובה לשאלה 2 גם) מראה על אדם מאוד מיני (גם הבית וגם מאדים מראים על אנרגיות מיניות רבות).יש לך הרבה רצון לשלוט על הזולת, באיזשהו מובן, באמצעות המין, כפייה והשתלטות. ואנוכיות מוסתרת היטב.. את צריכה ללמוד לשנות את היחס האימפולסיבי/תוקפני שלך כלפי חברה. את אדם אם הרבה אנרגיות ``פסיכולוגיות`` ואת צריכה להתחדש ולהשתנות. (2) ברור שמיקום הפלנטות בבתים מרמז על תחומי החיים של התסכול... ובמקרה שלך התשוקות שלך, הדחף האלים שלך - הסכנה שבך (מאדים ב-8) יכולה לגרום לך לבעיה לעבור שינויים בתחום הלימודי, וקשה לך להסתגל למסגרות חינוך (90 מעלות לפלוטו ב-3). שני אלה גורמים לך לבעיה להגיע לסיפוק בצד החברתי שמאוד חשוב לך (180 מעלות לשמש ב- 11). (3) אני שמח לגלות שלפחות מרקורי וונוס בבית 12, סרטן נכון?, כי ככה גם וונוס נמצאת בבית שהיא מתבטאת הכי טוב (בדגים היא נעלה ומוציאה את מלוא הפוטנציאל שבה), וגם סרטן בהחלט מזל רגיש ומתאים לה. מרקורי הוא כוכב התקשורת, ולפעמים תכונות המזל שבהם נמצא מרקורי - אלו התכונות שנוטים אנשים לייחס לנו (במיוחד אם הוא שליט האופק), כי מרקורי זה תקשורת, וזה הרושם שאנו מטביעים באנשים באמצעות הדיבור שלנו, גם אם אנחנו לא באמת כאלה... ואצלך מרקורי בסרטן, בית 12, שני הכוכבים המאוד אישיים בבית 12 בהחלט ממתנים בצורה עדינה את האלימות שהזכרתי כבר... ואת לא נוטה לחשוב שאת כזו, כי את יותר עדינה ורגישה... אבל ההתפרצויות לא מאחרות לבוא (במיוחד בסרטן ומצבי הרוח שלו). פורמלי, מרדן, כנוע? (נ.ב. למה אמרת כנוע בשאלתך? בגלל הדחף לשלוט באנשים?) שבי ;-)

גב

New member
שבתאי, ערב מצויין

שבתאי יקירי, תודה רבה רבה. אומנם נתתי טונה אינפורמציה אבל אני מתערבת איתך שלא תזהה אותי אם אלך מולך ברחוב. מה שאמרת על המשולש נשמע די נכון רק אללי, העובדות לא ממש: פלוטו שלי נמצא בבית 2. (מה זה אומר? נכון, אין לי מושג). פלוטו היה בבית 3 כשהיה שעון קיץ בשנת 1973, אבל עכשיו אחרי שהאמת יצאה לאור פלוטו חזר ל-2. 180 מעלות יש בין ירח ומאדים לפלוטו. לשמש יש רק ריבועים לשלושתם(וצמידות לשבתאי ו-150 מעלות לנפטון). תודה לך ששיבצת מחמאות פה ושם. זה מאוד נדיב מצידך.אשמח לקרוא עוד הארות ותובנות. ולהבהיר את דברי(למרות שלא אצליח לשנות לך את התיאוריה)- כנוע עלה בראשי כהפך של מרדן. זהו. ועכשיו אליך: מה העניין עם שבתאי(הפלנטה) והקשר אליך??? גב נ.ב. אל תפחד ממסירת אינפורמציה, אין סיכוי שאני אזהה אותך ברחוב.

אני אזהה אותך ברחוב...

את ג. יפית, לא? סתאאאאם, רגע... את כן? טוב לא משנה, את בטח לא תגלי לי :) אבל משהו אחד לא הבנתי במה שכתבת... ואני מצטט, ``מה שאמרת על המשולש נשמע די נכון רק אללי, העובדות לא ממש: פלוטו שלי נמצא בבית 2``, למה התכוונת? שטעיתי, או שנתת לי נתונים לא נכונים? בכל אופן אני התייחסתי לבית 3, נכון? פשוט תעשי את אותו הניתוח עם תחומי החיים החדשים... (במקום לימודים - כסף). פלוטו בבית 2 בעיקרון מראה על הרבה עליות וירידות בתחום הכספי. המקום בו נמצא פלוטו במפה יכול להראות על מה שדורש שינוי מהיסוד. יש איזה שהוא רצון לשלוט על כספי הזולת. בכלל התחום הכספי הוא תחום של הרבה משברים. פלוטו פשוט מאוד מזעזע אותך, אולי בלשון המעטה, בתחום הכלכלי... הוא אוהב לעשות שיפוצים, לשפר ולטהר, ומה לעשות שיש אנשים שביטחונם הכלכלי כל כך חשוב להם והם לא מסוגלים להתמודד איתו (אני לא מאמין שלך יש את הבעיה הזו) - בכל אופן זה נורא תלוי בהיבטיו של פלוטו לשאר הפלנטות. היבט המולות יכול להתבטא בניגוד שבין הצורך לסיפוק מידי של הצרכים, התשוקות והמאווים (שייתכן ויתבטאו כדחף פנימי להרחיב אופקים - ירח ב9), לבין הכפייתיות לרצון לצבור כסף (פלוטו ב-2)... זה ניגוד שאת מכירה בו - ייתכן שאת יודעת שהאובססיות לכסף מפריעה לצורך בחופש (ירח ב-9) - בכל אופן, צריך להתפשר. המצידות של השמש לשבתאי מוסיפה הרבה גוון אחראי על האימפולסיביות הרבה שלך... אך גם צורך בביטחון כלכלי, מה שלא עוזר לפלוטו שבבית 2. ה-150 לנפטון (אם ההיבטים השליליים) יכול לרמוז על בעיה בריאותית, ייתכן וזה משהו מעורפל, או פשוט קושי בלהחלים ממחלות בכלל, כלומר, החלמה איטית. ובקשר אליי לשבתאי... שבתאי אצלי בצמידות למאדים - הוא שליט המפה, לכן הוא דומיננטי ביותר. נולדתי ביום שבת, יום שבתאי. אני יהודי, היהדות מזוהה עם שבתאי. ומה לעשות... לצערי שבתאי היה במפה שלי בנסיגה.. :-( אז את ג. יפית או לא? ;-) שבי

r-o-y

New member
שבתאי ידידי

לתאורך לפלוטו בבית 2- הבאת מידע על נישה מאוד קטנה על מסה כל כך גדולה. פלוטו בבית 2 מדבר על צורך אדיר בשליטה ושמירה של משאבי האדם. משאבים יכולים לבוא בהרבה תחומים כמו: כסף, בית, ערכים, זרע, מין ועוד. פלוטו בבתים נמוכים נחשב בעיני לפלוטו `קשה`. הוא מכריח את האדם לנבור ולבדוק את עצמו ומה שיש לו לעומת אחרים. פלוטו בבית 2 הוא נחשב גם למאונן האולטימטיוי. לדוגמא במפה של גבר, עם בעיה רצינית בהכנסת אנשים לבועה שלו. אדם זה הוא גם אדם מאוד מיני. בבית זה הוא מתחיל לרצות לגלות מה יש לו, מה קיבל כמתנות ואילו ערכים יש בו ע``מ לשרוד. על אנשים עם פלוטו ב 2 להעריך את הערכים המטריאליסטים בחיים כדי ליצור בטחון לצמיחה. פלוטו שלעצמו מביא תמיד את החרדה מפני אובדן (פיזי, רכוש/נכסים) או לא יהייה מספיק מטיריאל כדי להגיע ל`רוח`.המניע של פלוטו זה הוא דחף חזק ליצור המשכיות. בניגוד לטלה ששם היצר חזק לזרוע זרעים ע``מ ליצור משהו. במישור של מערכת יחסים, יש מידה של שמירה על הטרטוריה כדי לשמור על עצמאות, מזל זה יודע להיות לבד. הקשר לאוננות גבוהה הוא מתוך צורך להכיר את עצמו וגופו הפיזי. אז בינתיים זהו זה על קצה המזלג. רועי

שבי, מרס בבית 8 - עדכונים

ובכן, הבית ה 8 הוא לאו דוקא הבית ה`מיני` : צריך להבין את משמעותו לעומק, כי מיניות היא רק אחד החלקים הקטנים שלו. הבית ה 8 מייצג יותר מכל את הצורך במטמורפוזה והתחדשות, כלומר, חיפוש אחר מצבים של מוות ולידה, והבנה לעומק של התרחשויות. מין הוא בהחלט סוג של התחדשות, אם דרך האורגזמה או דרך השנוי האנרגטי שאנחנו עוברים בו, ולכן הוא קשור לבית 8. אולם הוא לא מיני כשלעצמו, בדיוק כפי שהוא לא מייצג דחף אלים (מאיפה זה ?) אלא יותר אנרגיות החבויות מתחת לפני השטח. מרס כזה אפשר למצוא אצל פסיכולוגים, סוציולוגים, ואפילו אסטרולוגים - כל אחד שמעניין אותו מה שקורה מתחת לפני השטח, ומוכן לחפור ולהתעמק בו. נמצא אותו גם אצל חוקים ומגלים שלוקחים סיכונים. לפעמים יש אותו גם אצל קרימינלים כלשהם, אבל זה בטל בשישים - המקום המחקרי והעמוק הוא החלק המעניין שבו, ולכן לכתוב לבחורה שיש בה חלק אלים עם כפייה והשתלטות זה לא כל כך מקדם אותה, כי היא גם לא מבינה את הקשר, וגם כי זה החלק הסופר שלילי של מרס בבית 8 שיוצא לעיתים הרבה יותר רחוקות - הרבה יותר סביר שיצאו החלקים הדורשים עומק. ולכן, כשאנחנו נותנים ניתוח כלשהו, כדאי להתרכז במשהו שיש בו אלמנט שבעל המפה יוכל לעבוד איתו, ולא ישר ללכת לשיפוט השטחי של המיקום. למרות התאומים והאינפורמציה הרבה שיש לך, שבי, יש דברים שהאדם יכול לעשות איתם משהו אם יוצגו בצורה הנכונה והתואמת את הפוטנציאל של הפלנטה, לא מההיבט השטחי והרכילותי שלה דווקא - כמו שכתוב בספרים מסויימים - אלא בהבנה יותר לעומק של מהות. הבנה של מהות הבית, שהיא באמת לא קלה, תאפשר לחבר אליה ביתר קלות את האלמנט המרסיאלי, ומשם גם להבין מה הוא עושה.. חומר למחשבה, אולי כדי להוסיף לך קצת יותר חומר אינפורמציה והבנה מתוך הרבה נסיון.

25 שנות ניסיון

זה מספר השנים שאתה מתעסק בזה, לא? ובכן.. אני שמח שהעשרת אותי בידע שלך ובניסיון - ואשמח אם תוסיף להעיר לי גם בשאר התשובות שאני כותב... אני מסכים איתך 100%, צודק... אני לא אתווכח איתך אפילו (ראית מה זה ;-)) וסתם לידע כללי - גם אצלי מרס בבית 8 - הפתעה!!! :) אכן יש לי דחף לחקור את התת מודע, ושבתאי המעמיק, בצמידותו למרס, מחזק את יכולת המחקר בנושא... אבל כרגע אני כולה לומד פסיכו` בבי``ס - לא יותר מזה... ואסטרולוגיה - תמיד עניינה אותי! לגבי הקטע הכרימינלי - יש לי התפרצויות זעם אופיניים המרוסנים היטב ע``י סאטורן הזקן שכל הזמן מטיף לי... עכשיו אתה יודע עליי הכל (טוב, אולי רק פן אחד ממיליון הפנים של התאומים) שבי

27.. ואני שמח שאתה מקבל ברוח טובה

את ההשלמות שלי, שכן בגדול - אני מעוניין להעביר ידע ולא רק ידע אסטרולוגי, אלא גם ידע הקשור לעבודה עם אנשים, שאני עושה כל כך הרבה שנים. זה תפקידו של מנהל הפורום כפי שאני רואה אותו. אכן, מכל מלמדי השכלתי, וזה כולל גם אותי.. בכל מקרה - שמח שחזרת.. :) יאיר

niki.cap

New member
`` כשאנחנו נותנים ניתוח כלשהו,

כדאי להתרכז במשהו שיש בו אלמנט שהאדם יוכל לעבוד איתו``.....משפט גדול! יאיר. כדאי לחזור עליו שוב ושוב, הוא נכון לחיים בכלל.

גב

New member
ליאיר

לכתוב לבחורה שיש בה חלק אלים וכו` זה לא כל-כך נורא, כי הבחורה יודעת לקחת דברים באופן מוגבל, ורק את אלו שבכל מקרה יועילו לה והיא תוכל לעשות איתם משהו. אבל תודה על האינפורמציה, תמיד. גב.

גב

New member
ועוד תוספת

רציתי להוסיף שמאוד מעניין פה בפורום. זה כיף מדי פעם להיכנס, ללמוד וסתם להנות מקטעי תקשורת בין אנשים. תודה במיוחד לשבי ויאיר.

ELY

New member
היי

רשמתי שאלה באחד העמודים הקודמים ולא עונים לי אם במפה של בן אדם נפטון הוא דיסהרמוני לשמש מה זה אומר עליו?

אם תסתכל טוב - ישנה תשובה

נפטון בתשעים מעלות לשמש מראה לעיתים על חוסר יכולת מיקוד בתקופות מסויימות, בעיקר בגלל מעורבות רגשית גבוהה מאוד ואפילו מדי, בכל החלטה. בבסיס זה עלול להראות גם על שאלת זהות מגיל צעיר, אידיאליזציה של היחסים עם האב (אף על פי שלעיתים האב אינו קיים כדמות תומכת אמיתית אלא יותר כמושג) יכולת השפעה של דמיון על מציאות קיימת, יכולת רוחנית או רגשית גבוהה מאוד, יכולת לעזור לזולת על חשבון האדם עצמו, ועוד. זה אינו בהכרח היבט שלילי - תלוי מה האדם עושה אתו, ואיך הוא לוקח אותו. זה בהחלט מראה על דמיון מפותח והרבה יצירתיות, אולם לעיתים מקשה על מימוש פוטנציאל פרקטי בשטח.

למעלה