על פי ynet משתמע שלא בוטל הסעיף

שווערצה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif דובר הכנסת מוסר: הסעיף נמחק

זו התגובה הרשמית של דובר הכנסת, כפי שנמסרה לי מלשכתו לפני 2 דקות במקביל התקשרו אלי ממשרדו של יצחק כהן מש"ס, חבר ועדת הכספים שעזר לנו מאוד, ומוסרים ששטרית הודיע כבר אתמול במליאה, בתחילת הדיונים על התקציב (שהיו אתמול) שהסעיף נמחק, ושיש כוונה להכין מגבלה לילד השני שכנראה תוכן בנפרד.

שווערצה

New member
והנה - מהפרוטוקול../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מפרוטוקול מליאת הכנסת בתחילת הדיון על התקציב, מתוך האתר של הכנסת: השר מאיר שטרית: ובכן, אנחנו דנים בשלושה חוקים. בנוסף לשלושת החוקים הללו, הפרדנו מהחוק הזה לפי בקשת הכנסת את חוק מימון מפלגות, שהוא מונח בנפרד בכנסת ויידון בנפרד. לצערי הוא לא נפטר מחובת הנחה ולכן נדון בו אולי רק בשבוע הבא. בדיון הזה הוא לא כלול ואני מבקש להדגיש את העניין כדי שיהיה ברור. אני מבקש לומר מראש, מתחילת הדיון, שביחס לחוק ההסדרים שמונח לפנינו אנחנו עושים עוד שינוי אחד למרות מה שכתוב בו. אני מבקש להודיע על השינוי הזה: ההגבלה שכתובה בחוק לגבי ההפריות החוץ-גופיות לילד הראשון בטלה. במילים אחרות, החוק ישונה תוך כדי הדיון כך שלילד הראשון אנחנו לא מחילים שום מגבלה לגבי מספר ההפריות החוץ-גופיות. ההגבלה היחידה שתישאר תהיה הגבלה לגבי הילד השני ואילך, לא לגבי הילד הראשון. למרות שבחוק כתוב אחרת, אני מודיע על כך, אנחנו מסכימים לזה מראש ואני בטוח שזה יטופל בכנסת" ותודה לכל הנשמות הטובות שטרחו להשמיצני..

רחל5

New member
שווערצה שווערצה...

באותה דקה??? עכשיו נשב לקרוא בנחת את שאר הפרוטוקול...

רחל5

New member
מדבריו של אפריים סנה

"תודה, אדוני היושב-ראש. קודמי, חבר הכנסת דוד לוי כאב את כאבם של ילדי ישראל, אבל האוצר מתנכל לא רק לילדים שחיים אלא גם לילדים שעוד לא נולדו. בזה זהוא הטיל גרזן על אחד הדברים הכי אנושיים, הכי רגישים, ואלה טיפולי הפוריות. מה יכול להיות יותר אכזרי מזה? מי מכיר סבל של זוג שלא יכול להביא ילדים? הטיפולים האלה זה לא הנאה גדולה. אבל הורידו על זה גרזן. עכשו שמועה אני שומע, שכמו אותו אחד שעקר שתי עיניים למישהו, ואחר כך החזיר לו עין אחת, אומריןם שעכשיו אולי זה יהיה רק על ילד מעבר לילד הראשון. כלומר, כמו בסין העממית שמותר למשפחה ללדת ילד אחד בלבד. ומה קורה אם יש איזה זוג כזה, שיש לו איזה משאלה פרועה שיהיה לו יותר מילד אחד? פה האוצר אומר לא. אבל הוא לא אומר לא לכולם, הוא אומר לא לעניים, כי מי שיש לו כסף הולך לקליניקות פרטיות - ויש בשפע - עושה את הטיפולים כאוות נפשו או כיכולת כיסו. את מי מענישים? עוד פעם את העניים."

רחל5

New member
אחמד טיבי וחברים...

"יש גם ההחלטה לקצץ בטיפולי פוריות: גיל האישה, מספר המחזורים, ואחר כך משוים ואומרים: "טוב, אנחנו רוצים לתת קדימות לטיפול במחלות ממאירות למשל". מי שמך לקבוע מה חשוב יותר ומה חשוב פחות? אדוני היושב ראש, אתה יודע שלעקרות יש אפקט ממאיר גם על האשה, גם על הבעל, גם על המשפחה וגם על הסביבה. היו"ר ראובן ריבלין: ביטלנו את רוע הגזירה. רוחמה אברהם (הליכוד): - - - אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): לא. אני מדבר על צורת המחשבה. הרי עד לפני חודש זה עלה. רוחמה אברהם (הליכוד): לא. מי כמוך יודע. אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): בסדר. זה עלה לפני חודש. זה חשוב. אני מדבר על קונצפט. רוני בר-און (הליכוד): תוריד את הכובע. תגיד. אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): חד-משמעית, אני מוריד כובע. רוחמה אברהם (הליכוד): - - - אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): אני מוריד כובע לכל אלה ששיתפו פעולה, אגב, כדי לבלום - מימין ומשמאל, ובעיקר- - - היו"ר ראובן ריבלין: מאה אחוז. היושב ראש הביע את מורת רוחם ואת משאלת לבם של רוב חברי הכנסת. אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): אבל, ניצלת את סמכותך לטובה, וטוב שיש אנשים שמנצלים את מעמדם לטובה למען כלל אזרחי מדינת ישראל."

רחל5

New member
אתנחתא קומית...

"אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): האמת, רבותי חברי הכנסת, שמעתם כמוני את דבריו של ראש הממשלה - המפתיעים, אגב- שדיבר לפני 10 ימים על אפשרות של פריצת דרך מדינית. הוא אמר: בקרוב תהיה פריצת דרך מדינית, וכמובן שהוא תמיד מדבר על ויתורים מדיניים, ויתורים כואבים. חשבנו, חשבנו, חשבנו. מה הוויתור? - - יאיר פרץ (ש"ס): - - - היו"ר ראובן ריבלין: חבר הכנסת פרץ, נא לשבת. אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): - - מה הפריצת דרך המדינית שמדבר עליה ראש הממשלה? שנים אנחנו מחכים לדעת מה הוויתורים הכואבים - - קריאות: - - - רוחמה אברהם (הליכוד): - - - אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): - - מה הפריצת דרך, מה הדבר החשאי, הסודי, שמסתיר ראש הממשלה - - מאיר פרוש (יהדות התורה): הוא מכר את הפרה - - - היו"ר ראובן ריבלין: חבר הכנסת - - - יאיר פרץ (ש"ס): - - - שר האוצר - - - אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): - - אני אגיד לכם מה. יש רק דבר אחד שהתרחש, יש רק דבר אחד חיובי, מענין, שהיתה בו פריצת דרך - שאולי התכוון אליו ראש הממשלה - זה הניצחון של אחי-נצרת על ביתר ירושלים. משהו היסטורי. רוני בר-און (הליכוד): רגע, רגע, רגע, אתה רוצה שייקחו לכם גם את הנקודות על הניצחון הזה? אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): אסור לנצח את ביתר ירושלים, חבר הכנסת בר-און? אה, זה נוגע לך אישית. זה נוגע לך אישית. רוני בר-און (הליכוד): רגע, מה אתה אומר? שעשינו ג'סטה לנצרת - - - אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): לא. גם ניצחו את ביתר ירושלים - לזה התכוון ראש הממשלה. לא היו סיכולים ממוקדים בנצרת, לא היה עוצר - - היו"ר ראובן ריבלין: אני האחרון שאעצור דיון על ביתר ירושלים. יחד עם זה, אני מבקש להתקדם. אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): - - לא היה עוצר בנצרת, הרחובות היו פתוחים. שום דבר לא היה, רק לזה יכול ראש הממשלה להתכוון - - רוני בר-און (הליכוד): זה נושא נפרד, הניצחון הזה. היו"ר ראובן ריבלין: חבר הכנסת בר-און, אנחנו חייבים לסיים את הדיון. אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל): - - אדוני ראש הממשלה, כי בתהליך המדיני ראש ממשלת ישראל, מר אריאל שרון, לא עושה כלום. תודה רבה, אדוני היושב-ראש. היו"ר ראובן ריבלין: תודה רבה. אני מודה לאדוני ש-51 שניות לפני הזמן סיים. אני הייתי מבקש רק מחבר הכנסת פרוש לתקן לפרוטוקול. אדוני אמר שמכר פרה. אני מציע שאדוני יאמר: מכר פר. מאיר פרוש (יהדות התורה): פר. היו"ר ראובן ריבלין: כדי להיות מדויק מבחינה היסטורית, כי לא יבינו מה זה מכר פרה. מאיר פרוש (יהדות התורה): - - - היו"ר ראובן ריבלין: הבנתי. אני מודה לחבר הכנסת אחמד טיבי. חברת הכנסת אורית נוקד, לאחריה - חברת הכנסת מלי פולישוק. קריאות: - - - היו"ר ראובן ריבלין: רבותי חברי הכנסת. מאיר פרוש (יהדות התורה): הוא קשור אליה בדמי נפשו - - - היו"ר ראובן ריבלין: חבר הכנסת פרוש, אני מודה לך על הערותיך. כעת חברת הכנסת אורית נוקד היא אשר על הבמה ולה זכות הדיבור. בבקשה."

גנדלפית

New member
ראשית תודה

למה בדיוק הכוונה יטופל בכנסת עדיין לא ראינו כיצד מטופל וההצבעה עברה האם ניתן להפוך הפרוטוקול לעיברית

שווערצה

New member
כפי שהובהר לי

במשרד הבריאות והאוצר עדיין לא החליטו על תוכן המגבלה לילד השני, ואיך בדיוק היא תראה. יש "מחשבות" מסויימות... יש אפשרויות הן שזה יוכן כתיקון במסגרת עבודת הועדות ויוכנס לחוק לקראת הקריאה השניה, וכנראה שלכך התכוון שטרית כשאמר שהעניין יטופל "במהלך הדיון". אנחנו נמשיך להיות בקשר הדוק עם כל אותם "גורמים בכירים" במשרד האוצר והבריאות, למרות שכועסים עלינו שאנחנו לא חושפים אותם, ונמשיך לעדכן. אם זה אכן יועבר לאחת הועדות במסגרת הדיונים על התקציב, ולא יוכל כהצעת חוק נפרדת, אז מיד כשנדע לאיזו ועדה זה עובר נבקש להופיע בפניה עם הטיעון המסודר לביטול כל מגבלה על הילד השני.

neta2

New member
תודה שווערצה - את ../images/Emo47.gif ושימותו

הקנאים. תודה על העדכונים החמים ועל כך שלפחות דבר אחד יורד מכתפנו.

hagk

New member
חשוב לראות

לילד הראשון הולך להיות ביטול לילד השני הקלות, מה שאומר שאנחנו משנסים מותנים למלחמה הבאה, ניבדוק להיכן עובר הדיון בחוק ונילחם שם.

../images/Emo41.gif מייל שקיבלתי מע' יהודית נאות

זוהרה יקרה, אני מקווה כי הנושא יצא מתוך ספר התקציב. מרבית השרים, לפי ידיעתי, תומכים בכם, אולם המאבק הוא של שר הבריאות, שהקיצוץ בא מתוך התקציב שלו. השרה לא תומכת בקיצוץ טיפולי הפוריות לילד ראשון, אולם היא אינה מובילה את המאבק. זה עלה להצבעה בממשלה והודיעו כי הסעיף ירד לחלוטין , והבטיחו לתקן אותו לקראת הקריאה השניה והשלישית. זה קורה לפעמים, הסכמות שהתקבלו לפני הקריאה הראשונה מופיעות בקריאה השניה בלבד, אולם עדיין צריך לוודא את זה. אני מציעה כי תפני שוב לשר הבריאות, דני נווה, ותוודאי כי הוא עושה על הנושא מאבק, או שיש לו הסכמות בכתב ממשרד האוצר. רעות

למעלה