על פלא-פון והתוודויות

על פלא-פון והתוודויות../images/Emo187.gif

שלום לכולם, שמי רועי, יש לי ירידת שמיעה בינונית(באוזן ימין, באוזן שמאל היא בינונית עד עמוקה) ואני מרכיב מכשירי שמיעה. יש לי בעיה מטרידה שמלווה אותי שנים ארוכות, ובטח מוכרת היטב למרביתכם, אלו שמסוגלים לדבר בטלפון- שצריך להוציא את מכשיר השמיעה בזמן הדיבור בטלפון, בגלל הפרעה של רעשי הרקע. הסיטואציה הזו די מביכה. בכל פעם שאני נאלץ להוציא את המכשיר כדי לענות, אני מרגיש כמו לוח מטרה לחיצים. אף אחד, כמובן, לא נועץ מבטים, אבל אלו יותר חיצים "פסיכולוגיים" שיש לי בראש. לא נוח לשלוף את ה"חייזר" לעיני סקרנים שאינם מורגלים במראה המכשיר המוזר.................. לאחרונה, גיליתי, באיחור רב כנראה, את יתרונות מצב ה- T במכשיר. תמיד ידעתי שקיימת האופציה הזו, אבל בחרתי להתעלם ממנה, כנראה כחלק ממדיניות הכחשה כללית באשר להגדרתי כלקוי שמיעה, בעיה שעוד לא נגמלתי ממנה לחלוטין- אבל, אני עובד על זה(אנחנו אוהבים אותך, רועי). אני רוצה לשים סוף טוב לסרט הרע הזה שמלווה אותי בעניין הטלפון. אני מחפש מכשיר טלפון סלולרי בעל התאמה למצב T במכשיר שמיעה(השראה מגנטית). מישהו, בעל ניסיון וידע, יכול אולי להרחיב את אופקיי בתחום הפתרונות האפשריים לבעיה שלי. אני רוצה לציין שהבעיה קיימת כמובן גם עם המכשיר הביתי, אלא, שבבית זה פחות מפריע לי כמובן, כי איני נמצא בנוכחות זרים.........אבל זה יוצר בעיה אחרת- אני צריך לערוך חיפושים איפה הייתה הפעם האחרונה שהשארתי את המכשיר כשעניתי לטלפון(האלחוטי). תצחקו, תצחקו, מה לעשות, אלו צרותיי... תודה רבה מראש על העזרה, אשמח, כמובן, אם תאירו את עיניי גם בתחומים אחרים שאיני מודע להם:טיפים, דעות וסתם הבעות תמיכה לבחור רגיש שכמוני. תודה, רועי

hearing

New member
לרועי

שלום רועי. קודם כל תודה ששיתפת אותנו בסיפור שלך. הנושא של מצב T במכשיר הוא נושא ידוע. הרבה לקויי שמיעה לא יודעים על המצב הזה במכשיר, שיכול כל כך לעזור לכל כך הרבה אנשים. בנושא הטלפון: במרבית הטלפוניים הקוויים (שמחוברים לרשת בזק) יש מצב T במכשיר. בקשר לטלפון הסלולרי: קיימת אפשרות לרכוש דיבורית מיוחדת לכבדי שמיעה, שמאפשרת ללקוי השמיעה לחבר את הטלפון הסלולרי שלו לדיבורית הזו, ולשמוע מצוין. ובנוסף, במרבית הטלפונים של חברת פלאפון (סמסונג, LG, מוטורולה ועוד) יש כבר אפשרות לשמוע עם מצב T. כך שאין צורך לרכוש דיבורית. ועוד משהו: אנחנו בארגון "בקול", ארגון כבדי השמיעה, מפעילים קורס מיוחד ללקויי שמיעה שרוצים לדעת יותר על ירידת השמיעה שלהם, על בדיקות שמיעה, מכשירי שמיעה ואביזרי עזר. אתה מוזמן לפנות לבקול ולהצטרף לאחד הקורסים הקרובים. בברכה עידו ג בקול טלפון 03-6241168 פקס 03-6243395

moran f

New member
זה הכל ענין של גישה

אני לא ממש מרגישה אנשים שבוהים, ואם כבר יש מישהו כזה זה בדרך כלל נורא מצחיק אותי. תנסה לשאול את עצמך למה בכלל מפריע לך שאנשים מסתכלים, אולי זו הדרך להגיע להבנה שאם זה מפריע להם זו בעיה שלהם ולא שלך.

העכבר שהוליד את ההר../images/Emo15.gif

אהלן למורן ולכ-ו-ל-ם, קודם כל רציתי להגיד לך תודה על המילים ושאת צודקת. אבל, אולי, לא "הבהרתי" את עצמי נכון ואת התחושה שלי. אני מרגיש שכאילו מסתכלים עליי כשאני מבצע את הפעולות האלו, מעין "פארנויה" קטנה, לא נוח לי להוריד את המכשיר בפומבי מפני שהפעולה הזו מצטיירת בעיניי כמביכה, חריגה ולא טבעית. נכון, מובן לי שאני חריג, ומכאן משתמע, כמובן, שאני מבצע פעולות חריגות מעין אלו. אני מודע לנכות שלי ולא מתבייש בה, אבל, עדיין, ישנם מחסומים שונים שקשה להתגבר עליהם- אין מה לעשות.........גם אם אהיה לקוי שמיעה "מוצהר" וגאה מחוץ לארון, תמיד יהיו לי את המחסומים. השאלה שאצטרך לשאול את עצמי היא, כיצד אני מתמודד עם המחסום הזה? ף אז, נכון, זה מפריע לי, אבל לזכותי יאמר שאני לפחות מודע לזה, וכל פסיכולוג בגרוש(ואני ממש לא מתיימר להיות כזה ומקווה שאני לא נשמע כזה) יגיד לך שברגע שהבנאדם מודע ל"פוביה" שלו- הוא כבר עבר חצי דרך, החלק הקשה מאחוריו................ף ה"חוסר הבטחון" הזה שמלווה אותי בפעולה הפשוטה של לענות לטלפון היא רק העכבר שממנו נולד ההר. זה משהו הרבה יותר גדול. כשאני מוריד את המכשיר שמיעה ע"מ לדבר בטלפון, אני מנתק את יכולת התקשור שלי עם הסביבה. בעיה מרכזית שהייתה לי ושהתעוררה בעיקר בצבא בתפקיד שהיה כרוך בפיקוד על צוות ובמתן שרות ובעבודה בבאר קפה במלון, היא שהייתי צריך לדבר עם אנשים נוספים תו"כ שיחה בטלפון או מיד לאחר סיום השיחה. למשל, דוגמא שתמחיש את זה טוב יותר: הייתי מקבל הזמנות לשירות חדרים מהלובי ובנתיים מישהו ממתין מול הבאר כדי להזמין קפה. במצב כזה הייתי מסיים את השיחה ו"מחליק" את המכשיר במיומנות וזריזות לאוזן, כמובן שהייתי מפספס חלק מהתוכן, וגם אם לא, זו סיטואציה מלחיצה ולא נוחה. יכול להיות שהיום לא הייתי עושה את זה, שהייתי מבהיר לבוס את הבעיה או משהו בסגנון. אבל, עדיין, ה"שורש הרע" הבסיסי של הבעיה נשאר. קשה לי לומר למישהו: "תמתין רגע אני צריך להרכיב את המכשיר", או "חכה רגע, אני לא שומע אותך". כרגע עצרתי עכשיו לקרוא לרגע את מה שכתבתי בשורות האחרונות ואני יודע שמה שאני אומר נשמע נורא מוזר ולי קשה אפילו להסביר את זה, הרי איך זה הגיוני שבנאדם שלא שומע, לא יגיד את זה?? זה כל כך לא הגיוני?? בטוח שלמישהו שומע לא הייתה בעיה להגיד את זה. בטוח שאני לא הראשון ובטח שגם לא האחרון שמרגיש ככה, מה לעשות, סיפור חיינו. פרסתי בפניכם מסמך ארוך וכואב ואני מקווה שתשכילו לעשות בו שימוש. מעניין אותי לשמוע מה דעתכם ומה יש לכם לומר, אז קדימה: BE MY GEUST תודה מראש על התגובות, רועי.

moran f

New member
מוצהר וגאה מחוץ לארון?

אני חושבת שכאן הבעיה שלך - למה להכניס את עצמך לארון מלכתחילה? מה מביך בלהוציא מכשיר שמיעה בפומבי יותר מאשר, נגיד... להרכיב משקפיים? או להוציא עדשות מגע מהעין? אם תשים לב, רוב האנשים מתנתקים מהסביבה כשהם מדברים בטלפון. אז אולי פחות, אבל גם אתה יכול להשאיר את מכשיר השמיעה השני באוזן, לא? אם הבעיה היא בעבודה, הפתרון נראה לי לא מאוד מסובך - לא להכניס את עצמך למצב כזה. נראה לי שאתה פשוט חושב על זה יותר מדי. אתה רוצה שמישהו יחזור על דבריו? פשוט תגיד לו, בלי להתחיל לחשוב מה כן ומה לא הגיוני.

K u d z u

New member
שלום רועי: רעיון קטן נוסף

בהנחה שההודעה הזו לא תבלע בהר ההודעות שמעליה ומתחתיה... חוץ משימוש טוב יותר במצב T במכשיר שלך (שבאמת חבל שהאודיולוג או הסוכן שמכר לך אותו לא הסביר לך עליו מלכתחילה), יש לך עוד אפשרות. זה לא בא במקום שימוש במצב T אלא רק כאמצעי שעם הזמן יכול לעזור לך בבעיה של איך לשוחח בטלפון ועדיין לא להיות מנותק מהסביבה. הרעיון הזה הוא ללמוד קריאת שפתיים (היום ה"מקצוענים" קוראים לזה קריאת דיבור). בלאו-הכי, אם יש לך אבדן שמיעה, ידיעת קריאת שפתיים מהווה תוספת שעוזרת להשלים דברים שהתפספסו. בצורה כזו, אם יפנו אליך בזמן ש"התנתקת" כדי לשמוע בטלפון, עדיין יהיו לך כלים להבין את הפונה אליך בתנאי שתראה את פניו. כמובן, לא לומדים קריאת שפתיים ביום אחד, אבל עם רצון ונחישות אפשר להגיע לרמה טובה למדי גם בגיל מבוגר, ואני מבינה שאתה עדיין לא בבית אבות... אז שקול את הרעיון לפנות לאחד ממכוני האודיולוגיה ולשאול אם יוכלו להעביר לך שיעורים. תוכל גם להתייעץ למי כדאי לפנות בעניין זה עם העו"סים של ארגון "בקול", נדמה לי.

0ne Man

New member
לרועי שלום

וברוך בואך לפורום!
אני בעבודתי חייב לדבר כל הזמן בטלפון, ואילו לא היו ממציאים את מתג טי, הייתי ממש בבעייה..אני מדבר בטלפון ובפלאפון אך ורק במצב טי. בלי מצב טי אני שומע לא ברור, עם רעשי רקע, ומכשירי השמיעה שלי גם מצפצפים משהו נורא... בנוסף, חיברתי למכשיר הטלפון שלי מגבר שמיעה לטלפון, שמגביר את עוצמת השמיעה בשפופרת בצורה משמעותית. בקשר לפלאפון- מסיבות טכניות, ניתן לדבר במצב טי רק ברשת פלאפון, במכשירים עם פומית מתקפלת כמו של סמסונג (אני משתמש בסמסונג ומאד מרוצה) וגם במוטורולה, ואולי בעוד כמה סוגים, שאיני מכיר. אני ממליץ לך לנסות מספר דגמים של פלאפון אצל חברים ולראות איפה אתה שומע הכי טוב. אי אפשר לשמוע במצב טי ברשת אורנג' או סלקום, מכיוון שהתדר שבו הם משתמשים זהה לתדר שבו פועלים רוב מכשירי השמיעה, ואז נוצר ביניהם התנגשות, שמפריעה לשמוע בצורה נקייה ללא רעשי רקע. שמעתי שלאחרונה החלו לשווק אוזניות אלחוטיות למכשירים הסלולריים של נוקיה, שפועלים גם על מצב טי, אולם אני עדיין לא יודע איך הם פועלים הלכה למעשה. כדאי לך לנצל את מצב טי במכשירי השמיעה שלך, ותראה כיצד איכות השמיעה שלך בשיחות בטחפון ובפלאפון עולה פלאים! בהצלחה!

milford

New member
מכשיר נוקיה

בסלקום יש מכשיר חדש של נוקיה דגם 3520 שבו אפשר להשתמש עם מכשיר השמיעה - לא נסיתי את זה אבל בחוברת של המכשיר ובסניף אמרו שזה מיועד לכבדי שמיעה.

0ne Man

New member
השאלה אם הכוונה לכבדי שמיעה

שמרכיבים מכשירי שמיעה בזמן השיחה במכשיר הסלולרי. מההכרות שלי עם נוקיה ורשת סלקום- לא ניתן לדבר עם מכשירי שמיעה, מכיוון שהתדרים של סלקום לא תואמים את התדרים של מכשירי השמיעה.

milford

New member
עד כמה שהבנתי

עד כמה שהבנתי מסלקום - התדר של הדור הנוכחי של המכשירים שלהם לא מפריע למכשירי השמיעה (ושוב, לא בדקתי את העניין) ומי שמעוניין יכול לקנות עזר שמיעה שנקרא LPS-3 ועובד עם מתג T של מכשיר השמיעה ושמים מסביב לצוואר. למי שזה יכול לעזור כדאי לברר בסלקום או לנסות את המכשיר עם T והאביזר.

lightness

New member
זהירות../images/Emo18.gif

שימו לב הפלאפונים (לא משנה איזה חברה) הם הורסים את מכשירי שמיעה ופוגעים את תפקוד המכשיר לא ממולץ להשתמש מכשיר שמיעה עם פלאפון עדיף שתשמשו רק בטלפון רגיל וכך תחסכו את תיקונים ובעיות של מכשיר שמיעה.

0ne Man

New member
אני משתמש בפלאפון כבר 3-4 שנים

ועד כה מעולם לא התקלקלו לי מכשירי השמיעה! (טפו טפו טפו חמסה חמסה)

Nיה

New member
לי התקלקל ככה מכשיר -

נכנסתי למעבדת תיקונים של סלקום, ופוף ! הפסיק לעבוד לי מכשיר אחד. מת מוות טוטאלי. יכול להיות שזה איזה צירוף מקרים ביזארי (למה למכשיר השני זה לא קרה?). כל מקרה - מאז, אני קצת נזהרת...

צלף

New member
נניח שיש סיכון כלשהו למכשירי שמיעה

מפלא פון או מכשיר סלולרי, אז זה דומה לטענה ששימוש מרובה בפלאפונם צמודים לאוזן יכול לעודד סרטן כלומר מי שלא משתמש הרבה בפלאפון אין לו מה לחשוש, אזי במקרה שלנו שאנחנו ככלל משתמשים מעט בפלאפון או טלפון (בגלל חוסר ידידותיות ללקוי שמיעה) אזי לא חושב שיש סבירות משמעותית לסיכון למכשירי שמיעה...

למעלה