על פנטסיה מד``ב ועוד

דספרדו

New member
על פנטסיה מד``ב ועוד

שלום לכולם אני לא מבקר קבוע,אז לא לקפוץ ישר אם אעלה סוגייה ישנה. בכל זאת שמתי לב שישנו פה ויכוח ``קטן`` בין עולם הפנטזיה למד``ב אז בכדי לסבר את האוזן.. אני גדלתי על אסימוב וממנו לכל השאר..כמו כן קראתי את כל ספרייה של מרגרט וויז {עם או בלי טרייסי היקמן}.. אז המסקנה שלי.. {אם היא בכלל מענינת} ההנאה מספרות תלויה קודם כל באיכות הסופר.ולא משנה אם מד``ב או פנטסייה או דרמה או בכלל כמו בכל דבר, על כל ספר טוב מייד צצים להם עוד המון ספרי זבל-והכוונה לסופרים חקיינים.. ולכן הייתי רוצה רק שתגלו פתיחות לכל דבר ולא להתקבע על ז`אנר מסויים, ואם כן אז בוודאי לא להשמיץ אחרים. ולענינו- בקשר לעולם הפנטסייה אני ממליץ למי שרוצה לקרא ו או לתת צ`אנס לעולם הפנטסייה.. לקרא את ה ``הוביט`` של ג.ר.טולקין וספריי ההמשך..``חבורת הטבעת. רק בכדי לסבר אוזניים אז ישנם שני גרסאות אחת מהן תורגמה ע``י טייסים בשבי המצרי..{כך שאם טייסים בשבי קראו..גם אתם יכולים} שיהיה יום יפה... ושיהיו לנו המון ספרים טובים!!!!! והכי חשוב שיהיה לנו זמן לקרא!! ביי

Boojie

New member
אוי, לא, לא שוב...

ובאשר להמלצות הקריאה שלך, טוב, ההוביט ושר הטבעות זה באמת מאד בסיסי, אבל... וויס והיקמן? זה כל מה שקראת בפנטזיה? ולא שיש לי משהו נגדם, אבל הם באמת לא נחשבים לעילית הז`אנר, אתה יודע...

EverMan

New member
תגובה

אני לא אגיב בנוגע לנושא הראשון אך בכל זאת יפה אמרת. בקשר להוביט אני קראתי את ההוביט לא עד סופו אני מוכרח לציין .. אני קראתי עד עמוד 20 ונרדמתי ... ועוד 20 עמודים ונרדמתי שוב .. הספר איטי ולא זז הרבה .. החוש הומור ``השנון`` לא ממש מצחיק. בתור אגדת ילדים זה נהדר. אבל בתור ספר קריאה בשביל הכיף זה לא ממש .. עדיף את שר הטבעות שהוא כבר קצת יותר קיצבי.

רק לצורך הדיוק העובדתי

הספר לא נקרא ע``י טייסים בשבי, כי אם שוחזר מזכרונם.

למעלה