על פרוטוקול וילברגר באתר ל"ל

ללישלו

New member
על פרוטוקול וילברגר באתר ל"ל

באתר של ד"ר נויה ספקטור (ביוני 06') הובאה שאלה. דובר שם על בן שלוש וחצי שאובחן כבעל תת רגישות תחושתית וטופל בפרוטוקול וילברגר בהצלחה. בהמשך היתה נסיגה משמעותית בהתנהגות - אלים, זורק חפצים, אך אינו מוכן בשום אופן לחזור על הטיפול הנ"ל. בתגובה כתבה ד"ר נויה ספקטור - ואני מצטטת : "אמנם, הבעייה כנראה נובעת (בחלקה) ממצב של ליקויי למידה ייחודיים בתחום הרגישות, אבל: ההתייחסות היום לאלימות צריכה להיות במישור הפסיכולוגי. ועוד: השיטה שהזכרת אינה אקדמית ואינה מקובלת בעולם האקדמי, ואני מתפלאה מאוד על מרפאה בעיסוק שרואה בה פתרון. אני מציעה: לבצע אבחון ליקויי למידה אצל מאבחן מומחה כדי לקבל הנחייה וממצאים לקראת הפנייה לפסיכולוג. אבחון של מרפאה בעיסוק אינו מספק את הצרכים להתאמת דרכי טיפול והתייחסות לילד בעל רגישות יתר עם תופעות של אלימות". (כתובת האתר:http://www.noya.co.il/). תמוה הדבר בעיני ואשמח לתגובות בנושא. (הדבר נוגע גם למבקרים בפורום שילדיהם קיבלו טיפול כזה).

קרןכהנא

New member
לאילו תגובות בנושא את מתכוונת?

מי היא אותה ד"ר נועה ספקטור? בכלל לא הבנתי את השאלה כך שקשה לי להגיב. הילד אובחון כסובל מ "תת רגישות" טופל בווילברגר בהצלחה (מהי ההצלחה?, כבר אין "תת רגישות"?) כבר הסיפור לא ברור לי כי פרוטוקול ווילברגר לא אמור לטפל בתת תגובתיות. בהמשך היא עונה לגבי "רגישות יתר עם תופעות של אלימות" שזה ממש לא "תת רגישות". בקיצור, אני לא יודעת לאילו תגובות את מצפה. אם תרצי לשמוע על הטיפול בפרוטוקול ווילברגר עם ייתרונותיו וחסרונותיו אשמח לעזור לך. ויש פה עוד כמה מרפאות בעיסוק מומחיות לנושא שבטח יעשו את זה טוב ממני. קרן כהנא

נאוה ר

New member
קרן אל תזלזלי בעצמך

מרוב שהתעצבנתי על חוסר המקצועיות וחוסר ההבנה בכלל לא הגבתי....

שילה 333

New member
../images/Emo13.gifיש לי בלבול גדול

סליחה... אבל לא הבנתי כלום... קרן- הגבת ללישלו או למה שנויה ספקטור כתבה?

קרןכהנא

New member
טוב...

כניראה שאני תמימה. ללישלו - את מרפאה בעיסוק?? נאוה, הגבתי (או לפחות ניסיתי) כי קיים חוסר ידע עצום בכל התחום הסנסורי לא רק אצל חברינו הפסיכולוגים והמאבחנים הדידקטיים (זה תוארה של גב' ספקטור?) אלא אף בקרבינו - המרפאות בעיסוק. ולכן אני משתדלת לעזור ולהדריך כשאני פוגשת שאלה שכזו. אבל הפעם נראה שנפלתי באיזה פח...

ללישלו

New member
נדהמתי לקרוא את התגובות

הפורום הזה לעיתים מאד לא "ידידותי לסביבה". מה עוזרים כל המשפטים כדוגמת אלה של קרן: "אם תרצי לשמוע על הטיפול בפרוטוקול ווילברגר עם ייתרונותיו וחסרונותיו אשמח לעזור לך". לא בטוחה שתעזרי מתוך שמחה אמיתית, אבל יתכן שתכתבי ותעזרי כי את מומחית וכי- אוי ואבוי שיש בינינו בּוּרוֹת שכאלה. אם היית עוקבת בפורום היית יודעת שאני מרפאה בעיסוק, ודוקא כן יש לי ידע בתחום הסנסורי מתוך לימודי את הקורס. תסבירי לי רק איפה טעיתי בדברי שכ"כ לא הובנו? שמא מיהרת מידי להגיב? -אפילו את ד"ר ספקטור כינית גב' ספקטור ונועה במקום נויה (אני עצמי בדר"כ קוראת דברים פעמיים בטרם אגיב). כולי תקוה ש"לעזור ולהדריך" כדברייך, יהיו להבא עדינים ומכבדים יותר.

למעלה