מצד אחד אתה צודק אך מצד שני
הם אמרו שהם ניסו הכל ויתכן שהם ניסו כל מה שהם מכירים ונידרש מהם שוק חזק במיוחד לטלטל אותם, הרי לא יתכן שהם לא ראו ולא אמרו להם את כל מה שד"ר פיל אמר, והם בעצמם שמו מצלמות לבדוק את ההתנהגות של הילד ועדיין לא שמו לב למשהו חריג ואני מאמינה שההבטחות שההפקה נתנה להם הניעה אותם להחשף (מה גם שאלו הם שביקשו להחשף נראה לי בשביל להראות לכל אלה שמכירים ומאשימים אותם את הצד האנושי - סליחה על ההשוואה זו כמו שראיונו בזמנו את אמא של יגאל עמיר ימח שמו) לד"ר פיל זו הזדמנות רייטינג שקשה לסרב נכון, אבל יש גם את הצד האחר שלדעתי מניע אותו פעם אחר פעם לחשוף פרטים אינטימים וזה להגיע לכל אלה שנמצאים במצב דומה ואינם מעיזים או לא מודים שצריכים עזרה. ועובדה שבעקבות מעקב שלו אחרי אנורקסיות, אנורקסיות אחרות ניסו לקבל עזרה, כשהוא עשה את "ירידת המשקל האולטימטיבי" עשרות ניסו גם להוריד משקל (וחלק הצליח ואני מאמינה שזה חלק קטן מהכמות של האנשים שנעזרו בתכנית) יש לו ממש טיפים מוצלחים למצבים מסוימים והדברים צריכים המחשה. אני מאמינה שהוא מונע יותר מהצורך לעזור מאשר להעלות רייטינג למרות שרואים שהוא מודע מאוד לכח הפרסומי של התוכנית ואתר האינטרנט שלו.