על פרסומות בבלוגים ואתיקה

אתיקה = גילוי נאות

ובכן, בדיוק כרגע סיימתי לרשום את רשימת הסקירה המוזמנת הראשונה שלי. לא קיבלתי תמורה (למעט הספר שקראתי) לא התערבו לי בתכנים לא הרגשתי חייבת ובכל זאת, זעתי במעט אי-נוחות. וכן, קראתי את מה שכתבה סיוי ואני מסכימה מאוד לגבי הגילוי הנאות שמן הראוי שיופיע בהבלטה. וכן, ניצלתי את ההזדמנות להוסיף המלצה אישית על אלבומים חדשים שרכשתי (בעצמי ולבדי) לטעמי, כמי שאוהבת לשמוע את דעתם של אחרים, במידה ואחפש מידע על מוצר ואקרא עליו התרשמות בבלוג, הדבר יהיה דומה לכל כתיבה אחרת עליו בכל פורום ציבורי אחר. אין הרבה הבדל בין כתיבה בבלוג האישי לפרסום תגובה לשרשור כלשהו. בכל מקרה, השיפוט שלי יתבסס על הדברים שנאמרו, תוך נקיטת מידת ההסתייגות הנאותה. ואם כבר מדברים על אתיקה וכתיבה, מפריע לי הרבה יותר להתקל בתופעה של "מחיקת תגובות שליליות", כפי שהיא מתרחשת באתרים שונים המזמינים את הקוראים להגיב (לדוגמא: חלק מהמסעדות המופיעות באתר "rest", המוחקות באופן קבוע ביקורות שליליות, אפילו אם הן מבוססות, מנומקות ורהוטות)

wranger

New member
טוב, אני עשיתי את זה כמה וכמה פעמים

ביסקוויטים לכלבים, ספרים, ובדקות אלה אני שוקד על רשומה בנושא מיץ חמוציות. אני לא חושב שלסקר מוצר נקרא למכור את עצמי, כל עוד מותר לי לכתוב את דעתי גם אם היא שלילית. כלומר, כל עוד אני מתחייב לכתוב סקירה אובייקטיבית, ולא מתחייב לכתוב סקירה חיובית, אז זה בסדר. מה גם שאני באופן אישי משתדל שלא לכתוב רשומה פרסומית שתיראה ו"תסריח" מקידום מכירות, אלא מביא גם קצת מעבר - סיפור משעשע, למשל, שיהווה את עיקר הרשומה, ורק בסופו תגיע הסקירה בפיסקה קצרה או שתיים, יכול להיות רשומה נאה מאוד בפני עצמה. אם היו מציעים לי 500 ש"ח תמורת רשומה חיובית-בוודאות, כמו שהציעו לחלק מהכותבים בכתבה ההיא של וויינט, אז הייתי קורא לזה "למכור את עצמי". הייתי רוצה להגיד כאן ועכשיו שלא אעשה זאת לעולם, אבל מיתון, וזה, אז אולי אני אשבר. בכל מקרה, כלל ברזל שנשבעתי לא לעבור, זה עניין הגילוי הנאות: בכל רשומה יהיו כלולים פרטי ה"עיסקה". כשאני קורא ביקורת על מוצר... הממ, אני לא חושב שזה עושה לי משהו. כל אחד זכאי לדעתו, ואם אקרא על מוצר שמישהו אהב, אני לא בטוח שזה לבדו מה שיגרום לי לרוץ ולקנות. כנ"ל, להבדיל, לגבי ביקורת קוטלת. אגב, גם ביקורות קוטלות אפשר "להזמין" מבלוגרים, על ידי חברה מתחרה למשל. בכל מקרה, אם מישהו רוצה לשלוח לי מוצר מסוים כדי שאסקר אותו באופן אובייקטיבי, אני מוכן.

motior

Member
עדיין לא יצא לי לסקר מוצרים בבלוג

אבל אני לא מתנגד עקרונית לנושא, כל עוד: 1) אין חובה לשבח את המוצר - הביקורת תהיה אובייקטיוית 2) גילוי נאות - יהיה ברו לקוראים מה קיבלתי בתמורה לסיקור וזהו...

gils33

New member
גם לי לא יצא

אני לא ידעתי בכלל שזה קיים - נאיבי שכמוני.

למעלה