על פרשת דרכים-זקוקה לעזרתכם

על פרשת דרכים-זקוקה לעזרתכם../images/Emo53.gif

אז...קודם כל שלום ותודה מראש על הזמן שבהשקעת קריאתה של פניה זו. מאיפה מתחילים? אוטוטו אני בת 23, בחורה רצינית וחרוצה שתמיד ידעה מה היא רוצה מעצמה. התקבלתי ללימודי מחקר רפואי לתואר ראשון באוניברסיטת ת"א באוקטובר האחרון. מסיבות שאינן תלויות בשאיפותיי לעתיד, החלטתי לדחות את לימודי בשנה נוספת. בינתיים שיניתי קצת כיוון והשנה התקבלתי ללימודי ריפוי בעיסוק באוניברסיטת ת"א (אוק' 2007). אלא שבחודשים האחרונים גיליתי תחום חדש שנכנס לי לראש ומאז אני מבולבלת ולא מצליחה להחליט לאן מועדות פני. אני חושבת שמשחר ילדותי אני נוטה לאמנות. יש בי יצירתיות וכישרון (אם כי חייבת לציין שעד היום התנסיתי יותר ברעיון מאשר בביצוע), תמיד הייתי אוספת קופסאות וממציאה מהם מוצרים שימושיים לצרכי האישיים. לא מזמן יצא לי אפילו לתכנן לחברה מסויימת גימיק שיווקי שיוצר בסופו של דבר בכמויות. אני חושבת שאני מאוד אהנה ללמוד דברים עם תכנים שעוסקים ברפואה, וזה היה חלום חיי, אבל פתאום אני לא בטוחה שזה מה שהייתי רוצה לעשות בחיים. פתאום כ"כ קורץ לי התחום החדש. את תחום ה"עיצוב התעשייתי" גיליתי לגמרי במקרה. אחרי אותו תכנון מוצר, ומתוך חוסר האונים שבחוסר היכולת לקבל החלטה איפה אני רואה את עצמי עוד עשר שנים, עצרתי לרגע לחשוב מה הייתי שמחה לעשות, מה היה מאתגר אותי, גורם לי לרצות לקום בבוקר עם חיוך לעבודה. האמת היא שהופתעתי לגלות שקיים תחום כזה בכלל של עיצוב תעשייתי. וכאן ההתלבטות הגדולה שלי. אני לא מה"מעיזים", תמיד הולכת על בטוח. אני חושבת שאם הייתי מצליחה לשרוד לימודי עיצוב, הייתי מאוד מסופקת מהעבודה שלי. השאלה היא איך בכלל יודעים? מה קובע אם יש לך את זה או לא? אולי הכישרון והיצירתיות שלי לא קרובים בכלל לרמה של מעצב? והאם תחומים שכאלה, שקשורים בעיצוב, הם לא דבר שבן אדם יודע מילדות שהוא רוצה לעשות. איך להחליט? איך ניתן להתנסות? האם מכינה מספקת כלים מתאימים שיכולים בסופו של דבר להביא אותי לידי החלטה? אולי זה סתם רעיון מטופש שעלי למחוק מהראש ויפה שעה אחת קודם? מה דעתכם? איך מגדירים מעצב תעשייתי? מה צריך כדי להיות טוב בתחום? מה הייתם עושים לו הייתם במצבי? האם יש מקומות שהייתם ממליצים לי עליהם להתנסות הכי קרובה? מצטערת על האורך...כ"כ מתוסכלת כבר ש...כל דעה ועצה תתקבל כ"כ בברכה. בבקשה תרמו לי מעט מהידע והניסיון שלכם ו...המון תודה מראש!

scalla

New member
בכלליות אי אפשר לדעת...

ומכינה אם שואלים אותי, מיותרת, ובטח לא עוזרת לדעת איפה את. בתור אחד, שלומד במכון הטכנולוגי חולון, אני חייב לציין שהתלמיד המצטיין של הכיתה (אם לא של השכבה) הוא הסטודנט שנמשך הכי נמוך מרשימת המתנה ללימודים, או במילים אחרות, זה לא כל כך משנה מה עושים מלפני הלימודים, זה מה עושים בזמן הלימודים + המון המון רצון להשקיע (גם במעשי
). בכל זאת, בעניין עיצוב ואמנות. קחי בחשבון, עיצוב זה לא אמנות, ועיצוב תעשייתי עוד יותר רחוק מזה. כשאת חושבת על עיצוב תעשייתי תחשבי יותר בכיוון של "טפטפות", מסכיי מחשב, ארגזיי כלים וכו', ולא ממש עיצוב אמנותי כמו שרגילים לראות בלא מעט פרוייקטים גמר.

G2D2

New member
אני דווקא חולק על דעתו של scalla

אולי בתור סטודנט אתה רואה את עולם העיצוב כמסכים ומארזים לכל מיני טכנולוגיות. למעשה עולם עיצוב המוצר הוא הרבה הרבה יותר רחב. יש המון תחומים וכיוונים שאפשר לעסוק בהם. החל מיזמות וייצור מוצרים, ועד להדמיות תלת מימד. הרי עיצוב תעשייתי כמשמעו כן הוא- עיצוב לתעשייה כלשהי. אם יש לך יכולת אסטטית גבוהה, תפיסת תלת-מימד מצויינת,צורך בסיסי ליצור אובייקטים חדשים לעולם ורצון להגיד משהו, אני בהחלט חושב שיש לך מקום בעולם הזה. אגב- תחום מאוד גדול ומכובד בעיצוב תעשייתי הוא עיצוב מוצרים רפואיים. כך שבאיזשהו מקום את יכולה לשלב בין שני החלומות שלך. בהצלחה.

scalla

New member
זה לא נאמר כדי להפחית מרוחב התחום..

זה נאמר, כדי להבין שזה תחום הרבה פחות יצירתי ממה שהוא נראה מבחוץ.

G2D2

New member
כמו שאמרתי

זה תלוי באיזו נישה אתה פועל. אגב- אני חושב שגם עיצוב ממשקי משתמש לתעשייה הצבאית, יכול להעשות בצורה יצירתית. הכל תלוי בצורת המחשבה של המעצב. וד"ש לעופר..

מסכימה עם מר G

יחד עם זאת, אין לי ספק שמכינה יכולה להבהיר לך חד משמעית אם כן או לא, רק שלשנה זו - פספסת.. המכינה שיש עכשיו כבר מכינה ל 2008... כי הבחינות בכל האקדמיות בעיצומן. ובאופו כללי, עיצוב תעשייתי הינו תחום רחב ביותר באמת, לדעתי, הכי רחב מכל תחומי העיצוב, כך שכל אחד יכול למצוא את עצמו איפשהו... בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

scalla

New member
שוב, לא אמרתי שזה לא תחום יצירתי...

אמרתי שפשוט זה לא תחום יצירתי כמו שהוא נראה מבחוץ.

אז קודם כל המון תודה ו...

הנה עד שאני כבר אוזרת קצת אומץ ומחליטה לתת לעצמי צ'אנס בתחום אני קוראת את ההודעה מעלי לגבי תרגיל עיצוב לבצלאל ו...וואו...אני אפילו לא יודעת מה זה קרטון גלי...איך הייתי מתמודדת עם תרגיל כזה בכלל...

שיר שיר1

New member
אני אגיד לך מה היית עושה,

היית הולכת למחשב ומחפשת מידע באינטרנט על סוגי קרטון ותכונותיהם... היית עושה הרבה סקיצות, כמה דגמים ובסוף מגיעה למוצר שלם. תמיד מתחילים מכלום ולאט לאט מתקדמים עד שמגיעים למשהו שלם. גם רופא לא נותן ישר אבחנה, קודם כל הוא אוסף מידע ורק אחרי שהוא מחבר הכל ביחד הוא יכול לתת אבחנה מדויקת ושלמה, נכון? זה לא צריך להיות אחד מהשיקולים שלך אם לבחור במקצוע או לא. אני חושבת שמכינה יכולה מאוד לעזור לך כאן, שם תתנסי במקצוע ובעיצוב בכלל ואם זה המקצוע בשבילך את כבר תדעי את זה במהלך המכינה. שיהיה בהצלחה... :)

scalla

New member
רוב אלה שמתמודדים בפעם הראשונה

לא יודעים, ולא חסר מתוכם אנשים שמתקבלים.

למעלה