על צומת דרכים, לא יודעת במה לבחור

Samambaia

New member
על צומת דרכים, לא יודעת במה לבחור ../images/Emo4.gif

שלום לכם, אני צעירה אקדמאית ונמצאת במצב בו יש לי ביד שתי עבודות שהתקבלתי אליהן אבל אני מאוד מתקשה להחליט באיזו לבחור. אני יודעת שאלו "צרות של עשירים" אבל אני ממש סובלת ומתקשה להחליט. שתי המשרות שעל כף המאזניים הן מזכירה במשרד ממשלתי נחשב והשנייה היא יועצת למנכ"ל מוסד פרטי. תמיד שמעתי שבמשרד ממשלתי יש תנאים טובים ושזה מעין "חממה" לעובדים, מקום עבודה מוגן מפיטורים, ראש שקט ובטחון להכנס להריון שלא יפטרו אותך. הבעייה שלאחרונה הרבה אנשים אומרים לי שזה כבר לא ככה היום, התנאים כבר לא אותו דבר ושאפשרויות הקידום הן מאוד מצומצמות. במוסד הפרטי השכר הוא יותר גבוה ויש תנאים טובים אבל אני גם אתן יותר מעצמי. למרות שנתנו לי להבין שגם אין בעייה עם הריונות, אני בפועל חוששת מזה. אבל זה לא ה- issue כאן, זה רק רובד נוסף להתלבטות. אני פשוט מחפשת כבר עבודה לטווח ארוך, שלא אצטרך עוד שנתיים-שלוש לחפש שוב עבודה. אני מאוד מבולבלת... אשמח אם יש כאן מישהו שעובד במשרד ממשלתי או יודע על התנאים שם ויכול לספר על משכורת התחלתית של מזכירות במשרדים ממשלתיים ועל תנאים מסביב נכון להיום. האם באמת משרד ממשלתי זה כבר לא כמו פעם? תודה רבה לכל מי שעוזר ומגיב

קבלת החלטה

הי, את מספרת שאת מעוניינת בעבודה לטווח ארוך ושהבטחון התעסוקתי מאד חשוב לך. את מספרת שאת אקדמאית וששתי העבודות שמוצעות לך שונות מאד במהותן: האחת עבודת מזכירות והשנייה יועצת למנכ"ל. האם יש דברים שחשובים לך בבחירת מקום עבודת מלבד הבטחון התעסוקתי? אם כן, מהם? שבי עם עצמך, בחני מה חשוב יותר ומה חשוב פחות וזה יאפשר לך לקבל החלטה מבוססת שהולמת את מי שאת. בהצלחה!! אילת לבנון

Samambaia

New member
הרחבה...

קודם כל, תודה רבה על ההתיחסות ועל השאלות המנחות. שאלתי את עצמי את השאלות... הגעתי למסקנה שבשני המקומות העתיד המקצועי מעורפל משלל סיבות. אני לא יכולה לדעת בוודאות שזו תהיה העבודה הרצינית של חיי. הכל יכול להשתנות בפרק זמן של כמה שנים. אני צריכה פשוט להשתחרר מהפחד של לעבור עוד פעם תהליך של חיפוש עבודה. מה שנותר לי בעצם זה לפחות להיות מתוגמלת כמו שצריך. לכן מאוד חשוב לי לדעת האם במשרד ממשלתי יהיה לי את התגמול הזה, אם לא במשכורת גבוהה אז לפחות בתנאים מסביב. בגלל זה אשמח מאוד אם מישהו גם יתייחס לנושא התנאים כיום במשרדי ממשלה. האם ה"הילה" סביב עבודה במשרד ממשלתי היא מזוייפת? המון תודה לכל מי שעוזר

למעלה