על ציפיות אכזבות ולגיטימציה

noa128

New member
על ציפיות אכזבות ולגיטימציה

שאלה קצת כבדה ביחסים ותקשורת לסוף השבוע, אבל אולי לרגל החורף ומזג האויר (דפקא פה נהיה מאד יפה בחוץ
) לא יזיק קצת להפעיל את התאים האפורים..
המטפלת הזוגית שלפה לנו לפני מס' שבועות את המשפט "מי שמצפה - מגיע לו!", ברגע הראשון נשמע לי נכון - בעיקר כשהדברים נאמרים בהקשר של ציפיות מהצד השני שהן או גבוהות או לא ידוע לו עליהן. אבל ציפיות בכלל? להנמיך ציפיות - נונגיד, אבל לא לצפות בכלל? האם לא לגיטימי מצידנו לצפות למשהו מאדם אחר, ברמה הנגזרת מהצהרת כוונות כזו או אחרת שלו? נגיד שמישהו אומר לך "אני תומך, אני מפרגן, אני אוהב". האם לא לגיטימי לצפות מאדם זה לעמוד מאחורי הצהרתו באופן שיורגש ע"י הצד האחר? או שאולי הבעייה היא באופן שבו יבטא אותו אדם את תמיכתו, פירגונו ואהבתו? עד כמה אפשר להרחיק עם מתן ההנחות לאדם אחר כשמכזיב אותך? "הוא רוצה אבל לא יכול", "הוא עושה אבל לא יודע איך" - למה לפעמים נשמעים לי אלה כתירוצים שנותן המצפה למצופה שמטרתם ריכוך האכזבה שהוא חש? האם הבעייה עם ציפיה ואכזבה נובעת מפירוש אינדבידואלי שהמצפה נותן לביטויים של "המצופה", או מעצם הלגיטימציה שלו לצפות לביטוי כלשהו? ולא, לא קרה משהו "גדול"
הגיג שחולף לי לפעמים בראש...
 

גריפון

New member
חשבתי, וחשבתי...

לעיתים קרובות אנחנו מתייחסים להצהרת כוונות שהושמעו כלפינו כאל צ'ק זמין שניתן לנו לפרעון בכל עת. האם אנחנו מוכנים לשים גם את עצמנו תחת אותה אמת מידה נוקשה? האם אנחנו עומדים בכל עת בכל הצהרות הכוונות שלנו? נדמה לי שלכל אדם יש אפס אנד דאונס ביכולת לממש את הצהרות הכוונות שלו (ושלה...) ואולי אפילו ברצון לממש אותן. מוטב לנו לא להקיש מסקנה גורפת למשמע הצהרה כזו - וגם לא כאשר האדם ממול לא עומד בה. הצהרת כוונות היא רק הצהרת כוונות, לא שום דבר אחר. יש רק דרך אחת להימנע מלא לעמוד בכל עת בכל הצהרות הכוונות שלנו, וזה לעולם לא להבטיח ולא להתחייב לדבר - וזה אולי גרוע מלא לעמוד בהצהרה, ואפילו בהבטחה. אנחנו מוכרחים להשאיר לבן/בת הזוג קצת מרחב תימרון במובן הזה. עיקר ההצהרות שאנחנו משמיעים מכוונות כלפי עצמנו, ואינן מקל שהפרטנר יכול להרים ולזרוק ולצפות שנרוץ להביא. יש ימים שיותר קל לנו לממש את הצהרות האהבה שלנו, למשל, ויש ימים ש... והייתי בשני הצדדים של המקל הזה.
 
הציפיות לגיטימיות בהחלט אם יש

רמזים מהצד השני. הצד השני לא תמיד מתכוון גם למעשים, יותר להצהרת כוונות. גם הצהרת כוונות זה משהו בימינו אם מדובר בפוליטיקה. ביחסים בינאישיים, הצהרות בלבד אין די בהן. אבל לפעמים גם זה משהו אם אין מעשים הסותרים את ההצהרות. סתם מחשבה.
 

גריפון

New member
ועוד שני קוצים באליה

האחד - שלא יקרה שמעכשו ואילך, בכל פעם שהפרטנר ממול ישמיע הצהרת כוונות כלשהי, נזרוק לו מבט מזלזל ונגיד בלב "כן, נראה אותך, מכירים אותך כבר...", וגרוע מזה - נשתדל להכשיל את מימוש הצהרת הכוונות, בכדי לצאת צודקים; והשני - והקשה אפילו עוד יותר - הוא שנצפה שהפרטנר יממש את הצהרת הכוונות שלו באופן שבו אנחנו מצפים ממנו לעשות זאת, שאיננו בהכרח האופן שהוא התכוון לו מלכתחילה! זו דרך בדוקה לגרום לעגלה לרדת מהדרך ולשקוע בבוץ.
 
הדרך הבדוקה כמובן היא לא לצפות

לדבר ואז מופתעים לטובה. לפעמים הצד השני לא יודע את זה וחושב שלא מצפים, אז לא צריך לעשות כלום. איך שלא יהיה, יצא רע. אז האמת היא כמובן היכן שהאמת ויש מין תכונה מגונה לאמת להיות חמקמקה משהו. אז צריך לצפות במידה ולהתאכזב במידה ולדעת שבחיים אין מידות.
 

לורליי43

New member
האם הכוונה לציפיות שמבטאים?

כי לפעמים אלה ציפיות ברמה של "אתה אמור לדעת מה אני מרגישה"
בכל מקרה, לדעתי, אם יש תקשורת טובה- קל יותר עם ענין הציפיות. הן על פני השטח תרתי משמע- גם יודעים עליהן, והן גם יותר "מקורקעות".
 

kisslali

New member
נדמה לי שכשמחפשים תמיד מוצאים

ונדמה לי גם שמערכות יחסים שנמשכות שנים רבות, לעולם יכללו תחומים בהם נתאכז, תחומים בהם תהיה לנו שלווה ובטחון מוחלט וחלק איפה שהוא באמצע. מה שאני מנסה בעצם להגיד שכל אחד נשאר לבד גם בתוך הביחד ויש "ביחדים" שיש בהם יותר טוב מרע (יותר בטחון ופחות אכזבות) והם נוטים להחזיק מעמד יותר ויש את ההפוכים שבד"כ יותר מתפרקים. ובקשר לאמירות של מטפלות, אני נוטה לחשוב שמה שהוא אומר זה לא בדיוק מה שאת מתכוונת (והפוך) ושהאמירה הקודמת שלה לגבי דפוסים יותר מוצלחת! נשיקות ללי
 
למעלה