על קולינריה בצוק העתים

SigurRos

New member
על קולינריה בצוק העתים

חלקכם/ן הגדול וודאי למד להכיר אותי מנוכחותי בפורום. אמנם אינני אושיית תרבות ומסד מבוסס לכתלי הפורום, אך גם אנוכי ממש כמותכם/ן חובב גדול של הדולצ´ה ויטה ובין חטאיי הרבים והמגוונים מושל לו אף חטא ה"גרגרנות".הגרגרנות המעודנת יש לומר.מן ביטוי אוקסימורוני,אני יודע,ובכל זאת. ולסיבת כתיבתי זו- כפי שאתם/ן וודאי יודעים/ת, המצב בארץ באמת בכי רע. אנשים מגיעים לפת רעב ולא עלינו נוברים ברקבובית פחי האשפה ותרים אחר שיירי המזון להאכלת ילדיהם הרעבים.המצב קשה מנשוא ורק הולך ומחמיר.אותי הוא מאד מעציב ומכאיב בנפשי פנימה. בצד למצב הרע וללא משים,מתנהל לו הפורום החביב שלנו.שמחתי לגלות את הפורום ועמו את שמחת החיים של האנשים השותפים לו ולדינמיקה הפעלתנית שבו, והחלטתי להצטרף לשורותיו. אך לא יכולתי שלא לחשוב עם עצמי ולתהות באשר לאותם האנשים שאת פת לחמם בקושי משיגים בזמן שבין דפי הפורום אנשים מתענגים בארוחות שחיתות להתפאר תוך השתלהבות תיאורית קריאטיבית במיוחד וגירוי החשק לכלל באי הפורום. חשבתי על אותו אדם קשה יום שמפאת השיעמום נכנס לפורום,סתם כדי להציץ, ונחשף לחברה בתוך חברה שחיה לפי קודי התנהגות שונים לחלוטין ממה שהוא מכיר וכאב לי. חשבתי על אותן ארוחות וחוויות קולינאריות עתירות כסף שיכולות היו לכלכל במשך שבועות את אותם האנשים הרעבים. שלא תבינו לא נכון, אני חלילה לא מבקר כאן אף אחד/ת מכם/ן.הרי גם אני בין דרי הפורום.אני פשוט לא יכול שלא לחשוב כי קיומו של הפורום בימים קשים אלו ממש הוא בבחינת חוסר טקט מסויים. נכון,יבואו הציניקנים ויאמרו כי דווקא בימים קשים אלו שומה עלינו לברוח מן המציאות הקשה ולפרוח למחוזות רחוקים בהם עדנת החך תשכיח מכאובנו אך בכל זאת. חומר למחשבה. מקווה להתייחסותכם הכנה והאמיתית ואגב, זה בהחלט לא טקסט פוליטי כי אם מרחשיי לבי. תודה ושבת שלום.

meravbr

New member
אולי אתה צודק,

אבל אצלנו, בזוגיות הפרטית שלנו, זה הבילוי הכמעט יחיד שלנו והזדמנות להתאורר ולצאת מהבית (ולא להיות תקועים כל הזמן מול הטלוויזיה). ואם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו (
), אז אנחנו עושים את זה ללא נקיפות מצפון. יש כ"כ הרבה צער ומחסור בעולם, אבל אנחנו חיים רק פעם אחת, ורוצים לחיות טוב.

25אירית

New member
יש עוד כמה דברים חסרי טאקט..

באופן עקרוני, יש משהו בדבריך ובאמת הקיטוב שנוצר בחברה שלנו (או שלמעשה איזה כמה חבר´ה חסרי אחריות מלמעלה יצרו בשבילנו..) עושה חור בלב. אבל.. קודם כל, נראה לי שאין כאן מישהו שלא מרגיש את העניין על בשרו. אני יכולה לומר לך שאם הפורום הזה היה נפתח לפני שנה היית רואה פה הודעות שלי (לא, לא על עסקיות) בערך 3 פעמים בשבוע. היום- לא. אולי פעם בשבוע וגם אז לא תמיד אני אכתוב כי כמה כבר אפשר לכתוב על ביג מאמא -80 ש"ח לזוג, או על העסקית של מיקה- 150 ש"ח לזוג (הרי כבר כל באי הפורום הקומבינטורים חרשו עליה..
). דבר שני, אל דאגה, לכל מי שהעניין חורה לו, אותם חבר´ה מלמעלה עושים מלאכת קודש בלגמור עלינו, מעמד הביניים, כך שבאמת לא ברור עוד כמה זמן נוכל להמשיך להפגין את חוסר הטקט שלנו. ודבר שלישי ואחרון, אולי לא כל כך קשור, אבל אני חייבת להתייחס.. לי נראה חוסר טאקט לרוץ לבכות בתקשורת על עוני ועל מקרר ריק כשהורים מובטלים כבר שנתיים , יש להם 4 ילדים, האמא מן הסתם בהריון, יש לה פסים בשיער בשווי 400 ש"ח (ואני יודעת בדיוק כמה זה עולה..) והאבא מדליק בנון שלנטיות עוד מרלבורו ביד קלה אבל מלאה גורמטים זהובים.. אז תקראו לי קטנונית אבל אם נקשר את זה לעניני קולינריה אז יש משפט עתיק שאומר ש"כל אחד אוכל בסוף את הדייסה שהוא בישל.." אני יודעת שלא כולם כאלו, אבל איך תמיד מצלמים דווקא אותם ליומן? איך? חשוב לי לומר גם שאני לא מפנה את הדברים נגד כותב ההודעה הראשית, להיפך, דווקא נחמד וחשוב שהעלית סוגיה כזו. באמת מעניין לשמוע מה אנשים פה חושבים בקשר לזה. תודה לך.
שבת שלום, אירית

meravbr

New member
ודרך אגב, אני לא יכולה להתאפק ...

תמיד אם יש תינוק בתמונה המשפחתית (בן כמה חודשים) הוא תמיד עם בקבוק תמ"ל (פורמולה) ביד - להניק הרבה הרבה יותר זול....

liti

New member
העלית נושא חשוב

אין ספק שמדובר בעניין בעל חשיבות ציבורית מדרגה ראשונה היום. אכן, אנו נמצאים בתקופה מאוד קשה שפוגעת בכולם וגם בנו. רמת החיים של רובנו הגדול ירדה- ואני מכלילה את עצמי בהחלט בין הנפגעים כאן. המראות הקשים שתיארת- אנשים המגיעים לפת רעב ונוברים בפחי האשפה- לא נסתרים אף ממני, וכואב כואב הלב, ועצם המחשבה שזה יכול להיות יותר גרוע עוד מוסיפה לכאב ולחשש לאן נגיע. אולם מכאן ועד לבוא ולומר כי קיומו של הפורום הוא מבחינת חוסר טאקט- הרי שיש כאן לדעתי הליכה רחוקה מידי. הפורומים נועדו בסופו של דבר להנאתנו, ומעבר לכך ליצור קהילות של חברים בעלי עניין בנושא מסוים. מעיון ברשימת הפורומים ניתן לראות כי קיימים פורומים רבים, העוסקים בנושאים מגוונים דוגמת תעופה, צלילה, שופינג ועוד, המהווים קהילות לחובבי הדבר- שמן הסתם הם אנשים בעלי אמצעים כלשהם למימוש תחביביהם. כפי שתיארת, אדם קשה יום הנכנס לפורומים אלו, נחשף לחברה שונה לגמרי ממה שהוא מכיר וזה אכן כואב לחשוב על הכאב שלו מכך, אך מה הפתרון- לוותר על נושאים המהווים תחומי עניין והנאה לקהל רחב ומגוון? לדעתי זה כלל וכלל אינו הפתרון הנכון. הפתרון הנכון לעניין טמון לדעתי בכל אחד ואחת מאיתנו- היכן אנו יכולים לסייע לאותם אנשים. יש הרבה אירגונים ועמותות דרכן ניתן לתרום מזון ואוכל, ומעבר לזה כמובן שתמיד ניתן לאמץ מישהו שאנו יודעים שסובל מהמצב ולסייע לו במה שרק אפשר, ועוד ועוד. כמובן שמדובר בעניין אישי, שאיש אינו צריך לדווח עליו או לתת עליו דין וחשבון, אלא לתרום למען הקהילה הגדולה שאנו חלק ממנה. בתפוז
, אגב, יש פורום שלם העוסק בהתנדבות (מצ"ב קישור). מי שמעוניין מוזמן להיכנס אליו ולהיעזר בו, יש שם חומר רב בנושא ואף רשימות של אירגוני מתנדבים ברחבי הארץ. שבת שלום לכולם!

אם אנו רוצים לתקן את העולם -

אז לשיטתך יש לסגור את המדינה ויפה שעה אחת קודם. דווקא פורום חביב וצנוע זה מאפשר למשתתפיו שעפ"י התרשמותי ברובם אינם שועי עולם ו/או פלצנים, להנות מעט דווקא בימים אלו, תוך שיתוף אחרים במידע למען ייהנו ולחילופין ייזהרו בבחירת מקומות הבילוי המועדפים עליהם.

צודק אבל..

אתה צודק זה נושא מאד חשוב וכואב, אך כפי הידוע לך החיים ממשיכים ותמיד יש אנשים שאינם יכולים להנות מכל דבר ובכל זמן. תמיד יש אנשים שיש להם יותר וכאלה שיש להם פחות (או פחות מדי). לדעתי אין זה אומר שאנו צריכים להפסיק לדבר, להנות (לא מדובר באנשים אטומים, אני בטוחה) לעומת זאת כל אחד יכול להתנדב ולתרום כפי יכולתו זה יעזור הרבה מאשר שנשב בבית ונאמר איננו יכולים לדבר כדי שמשהו רעב לא יכנס במקרה לפורום. צריכים להיות הגיוניים ופתוחים להושיט יד לכל אחד עם הרבה האהבה. שבת שלום!

sarush

New member
נכנסתי לרגע והתרשמתי מכם מאד

אני בד"כ בפורום של הורים... קפצתי לפה לרגע כי אני צריכה לבחור מסעדה ליום ההולדת שלי מחר.. קראתי את ההודעה הזו ואת התגובות ואני פשוט חייבת להצדיע לנימוס ולהתחשבות ולתגובות האינטיליגנטיות. סתם, רציתי לפרגן. נעים לפגוש מעל הרשת גם אנשים נחמדים ומתורבתים שמתייחסים יפה זה לזה וכותבים בעדינות ובנימוס גם את דעותיהם השונות והמנוגדות. שבת שלום לכוווולם! ואני הולכת לחפש לי עכשיו מסעדה.

liti

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif המון המון ../images/Emo49.gif

אני חושבת שדבריך נכונים, אך למה

לא להיות מכוונים גם לפורום מתכונים? שם כל הזמן מעבירים מתכונים והקצב מטורף. בנוסף, בפורום זה, לא מעודדים מסעדות שמפקיעות מחירים וגם לא מתביישים לבקש המלצה למקומות מוזלים. גם בפורום מתכונים (אם כבר הזכרנו...) תמצא עזרה לחברים שמבקשים מתכונים לא יקרים.

כמובן שיש בזה משהו

מאידך - כל אחד מוצא את ה"בריחה" שלו, ומשלם עליה. אין דבר שלא עולה. פשוט אין. כסף הוא לא המשאב היחידי שאנשים משלמים בו - גם זמן (המשאב הכי יקר) ובריאות הם משאבים שאנשים מוכנים לשלם אותם עבור דברים אחרים שהם רוצים לעצמם. המטרה של כל מי שחי היא לחיות הכי טוב שהוא יכול לחיות. כל אחד עושה את זה עם מה שיש לו. תמיד היו ויהיו כאלה שיש להם פחות ויותר. אני מאלה שיש להם פחות ופחות, לצערי, בעזרתם האדיבה של מנהיגינו ותומכיהם. כסף זה לא הכל בחיים. אני מוכנה להיות באובר (סביר) ולחיות! את הכסף אני לא אקח איתי לקבר, אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי לפני מותי מצטערת שלא עשיתי דברים שרציתי (במסגרת ההגיון והאפשרויות). בשבילי - בסדר העדיפויות שלי, החיים שלי (שבמצב הפיגועים כאן הם די על בלימה) מספיק חשובים לי כדי להשתדל להנות מהם אם אני יכולה, איך שאני יכולה ובמידה שאני יכולה להרשות לעצמי. ואת זה, ביחד עם השמש, הים והצחוק - אף אחד לא יוכל לקחת ממני! לא הדוסים, ולא הש"סניקים, ולא הימניים, ולא המתנחלים, ולא השמאלניים, ולא הקיצוניים, ולא כל אלה שסתם מדברים שטויות ולוקחים טרמפ. וגם לא כל עמך ישראל שמנסה להחריב לי את החיים כל פעם שאני מאחורי ההגה, ועוד רבים וטובים אני יכולה להוסיף לרשימה הזו, שעושים לי שחור בעיניים ואפור בחיים. אז אני קונה קצת צבע כדי שיהיה לי קצת יותר טעים ומתוק וקצת יותר נעים, אפילו אם זה לשעתיים - תתבעו אותי.

SigurRos

New member
חמוץ-מתוק

קראתי את שנכתב ממעל והתרשמתי מטוב טעם הכתיבה. גם אני,ממש כמו שאר באי הפורום,מנסה להאחז בעור שיניי במעט מן הטוב שארצנו כי תמעד אל עברי פי פחת ופניה פני אימה וזעם, עוד מספיקה להנפיק לאויר העולם בטרם תאבד עצמה,רחמנא ליצלן. אך בצד לפרפורי הבון ויונט´ה הכמעט אינסטינקטיביים,כואב לי עמוק ותעוקתי רבה,על הפערים הפתולוגיים שאינם נרפאים ושלטון נהנתני השררה המובלינו לטביעה,בחינת תמהיל חמוץ-מתוק של תחושות מעורבות. הצדק עמכם/ן, אין מנוס אלא מלהמשיך ולהנות מן המעט שנותר לנו בחיינו, ואם אלו הדברים שפורשים על פנינו הכבויות מצער ותוגת הנסיבות הקשות,את חיוכן המפייס בטרם עלות יצוענו ליום חדש,אשרינו וטוב לנו!!! המון טוב לכולם/ן ושוב, נהניתי מאד לקרוא תגובותיכם/ן הבוגרות והנבונות.

aviro

New member
לא נכון

אני לא יודע למה,אבל כתבה כזו או הבעת דעה כזו מזכירה לי את סוג הדמגוגיות שמעלים בדרך כלל פוליטיקאים או סתם אנשים במערכות בחירות,אני לא רוצה שיבינו אותי לא נכון,כאילו אני לא רגיש מספיק לאותם ילדים רעבים. אבל בכל זאת כל העניין לא נראה לי ,ומדוע? כי הריי במשך חיינו אנו נתקלים פעמים רבות בהזדמנויות שבהן נראה לעין הפער בין עשירים ועניים,בן רעבים לשבעים,כאשר עני עובר בפתח אולם תאטרון ורואה עשירים עם פרווה סנאי נכנסים לאולם זה לא צריך לעורר משהו? כאשר מכונית מפוארת שמחירה מעל 200 אלף דולר נוסעת עם בנו של בעליה בין ה-18 זה לא מזיז למישהו משהו? כאשר ילד מגיע לביה"ס לבוש ממיטב המותגים בארץ ולעומתו מגיע ילד אחר עם סמרטוטים זה לא צריך להדליק לנו נורה בצבע כל שהוא? דווקא כאן בפורום הזה כשרק מדברים על מסעדות(כל אחד מדבר על הפעם היחידה שלו באותו החודש) ואותם עניים שמדבר עליהם הכותב לא יכולים לקרוא מין הפורום כי לא בטוח שיש להם מחשב(אם אין להם אוכל בטח אין להם מחשב)דווקא פורום זה פחות פגיע לאותם אנשים.לסיכום אנו כבני אדם צריכים לעשות ביום יום יותר למען העניים והרעבים(בתרומות של כסף ומזון,בעזרה פיזית לעמותות צדקה,ועוד....) ובפורומים להמשיך לדבר על כל דבר שנחפוץ, אחרת נצטרך לשבת מול המחשב ולהקים פורומים ,כמו ביקורת בתי תמחוי,בתי עלמין פנויים,בגדים יד שניה,וכדומה אני מתנצל מראש אם מישהו רואה בדבריי אלה פגיעה בו או במישהו אחר,כל כוונתי היא שהחיים צריכים להימשך,תוך כדי עזרה מתמשכת יום יום לכל האנשים החולים,העניים הזקנים,והנזקקים בכלל.

25אירית

New member
Hi Aviro

מה שלומך? אני לא יודעת אם יצא לך לראות את תודתי על רשימת הצימרים שנתת, אז אני מנצלת את זה שאתה פה כדי להודות לך שוב. מצאתי את כל המומלצים שלך באינטרנט ו"התבייתתי" על אחד. עוד לא הזמנתי אבל אני כבר יודעת לאן אני רוצה ללכת. אז תודה לך על המאמץ שהשקעת. ובקשר לדברייך בהודעה הזו, אני דווקא לא מסכימה איתך בקשר לקונטקסט. לא נראה לי שזה נפנוף דמגוגי, להיפך, דווקא מוצא חן בעיני שמישהו פה הרים את הכפפה להרחיב קצת בהקשרים אחרים של הנושא שמאחד אותנו פה. זה דיון מעניין וחשוב. ואגב, בניגוד גמור למה שקורה אצל החבורת הליצנים בקרית הממשלה, אנחנו (עמך) דווקא שומרים יפה מאוד על תרבות דיון, על כבוד הדדי ועל סובלנות זה לזה. אולי צריך לצרף להם לינק לכאן- שילמדו משהו.... אירית

למעלה