על קופים וחיות אחרות

MILK*

New member
על קופים וחיות אחרות

קודם כל שלום לכולם, כמו ששמתם לב, אני חדשה
לגבי הסיפור העגום שלי- אני תהיתי באיזה פורום עלי לספר אותו ומכיוון שהיתה לי תחושה שהליידיז כאן יגלו הבנה ותמיכה- הנני כאן. אז מה בעצם הבעיה? ובכן, אני והחבר שלי נפרדנו לפני כשלושה חודשים(אחרי כ 11 חודשים ביחד) וחזרנו שוב להיות ביחד לפני כשבוע וחצי- עד כאן הכל טוב ויפה. הוא בחור מקסים שעזר לי לסיים תקופה קשה שעברתי וגם כשנפרדנו היתה לשנינו תחושה שעוד נהיה יחד. אחד מהדברים שהפריעו לי עוד בחלקה הראשון של מערכת היחסים זה שהבנאדם חי קצת כמו...קוף! הבנאדם מתעקש לגדל שיער, למרות שאמרתי לו שוב ושוב כמה שאני מעדיפה אותו עם שיער קצר ושזה ממש לא מוצא חן בעיני..(זה כל כך מכוער! ג'יזס!) הוא גיטריסט-אז בעיניו זו הצדקה הולמת לגידול ציפורניים (מילא זה, אבל אני חוששת שמתחת לטופרים שלו יש גן חיות ושארי לכלוך עוד מימי שירותו הצבאי) החדר שלו נראה כמו ערמה גדולה של המון דברים והוא ישן במיטה זוגית יחד עם הזבל שלו (יש לי תחושה שיש על הרצפה טישו משומש מלפני שנים)- מה שהופך את השינה אצלו לאחת החוויות הכי פחות אהובות עלי. תדירות המקלחות שלו לא הולמת בן אדם בוגר שחי בבית עם צנרת ביתית וחשמל הוא מתהלך יחף,בבית ומחוצה לו ואחר כך נכנס למיטה הוא יכול ללבוש את אותם בגדים יום אחרי יום גם אם הם מסריחים מסיגריות אחרי יציאה, ואני חוששת שיש לו זוג אחד בלבד של תחתונים. מצד אחד, אני לא מאשימה אותו כי לפי דעתי הכל בחינוך(והמבין יבין) העניין הוא שניהלנו על זה שיחות, והוא יודע כמה שנושא ההיגיינה והטיפוח חשוב בעיני- ובכל זאת הוא מסרב להשתנות. הוא אומר שבעיניו הוא בסדר גמור, ושכנראה הסדר והנקיון פשוט נמצאים במקומות שונים בסדר העדיפויות שלנו. אולי נדמה לו שאיכשהו אם הוא יכנע לבקשות שלי זה יוריד מכבודו, אולי זה לא מספיק תורם לו מבחינה אידיאולוגית, אולי הוא מאמין שאיכשהו אני אכנע לאורח החיים שלו,ונחיה באושר ועושר כטרזן וג'יין. כל הדברים האלה ממש מגעילים אותי, ופשוט חבל לי- כי הבחור נראה טוב ויש לו פוטנציאל להיות ממש סקסי, בנוסף להיותו אדם טוב. אני לא חושבת שמה שאני מבקשת זה כל כך בשמיים- למה הוא לא מבין אותי?! מישהו מוכן להסביר לי?!

דנה551

New member
סדר ונקיון

נראה לי שהרגלי סדר ונקיון נקנים בגיל צעיר ודי מאוחר לנסות לשנות את ההרגלים שלו . מה שאת מתארת עושה רושם שעובר את גבול הטעם הטוב וזו ממש הזנחה (לחיות עם זוג תחתונים אחד) . בגיל ההתבגרות יש תקופה של חיים בבלאגן בחדר אבל מכאן ועד אי החלפת בגדים תחתונים ומקלחות וטיפוח אישי מינימלי המרחק רב. אני בכל אופן לא יכולה להתפשר על לצאת עם מישהו שנקיון הוא לא בראש עדיפויותיו כי פשוט זה מגעיל אותי ולא הייתי מסוגלת להמשך לבחור כזה בכלל ובטח שלא לחלוק איתו מיטה אחת. מעניין אם בעבר היו לי קשרים עם בחורות ואיך הם הגיבו להרגליו.

ר י נ ת פ

New member
כמה רעיונות מנסיון אישי...

כמו דברי דנה , לחיות עם בן זוג שסטנדרט הנקיון שלו לא רק שונה משלך אלא עובר את הקווים האדומים שלך מהווה בעייה...
אבל...בקשר לבעיות שהזכרת ביחס לסביבה את יכולה להתחיל ביוזמה ולנקות את חדרו (אני הייתי מנקה את החדר של האקס...ואני לא רואה בכך פסול, במיוחד שהיום -שנה אחרי הוא עדיין מזכיר את היתרון שבכך!) אולי כשהוא יראה כמה נחמד לחיות באוירה נקייה יותר זה ישתרש לפן אישי יותר וגם אם לא לך לפחות יהיה נעים יותר לישון אצלו... אהה ועוד דבר קטן- בקשר למקלחות אחרי בילוי...דוגמא מחיי האישיים (עם אותו אקס שהוזכר מקודם) הפתרון האידיאלי: כנסי את למקלחת ותזמיני אותו למקלחת משותפת, ככה שניכם תצאו נשכרים!! בהצלחה

ghatto

New member
בתור בחור ארוך שיער

לגדל את השיער לוקח שנים יותר זמן ממה שהוא בכלל מכיר אותך ובודאי תסכימי איתי שהרבה יותאר נוח עם שיער ארוך - כי גם לך יש שיער ארוך.כן רצוי שאם משהו בשיער מפריע לך תבקשי שיבריש אותו יותר ויחפוף יותר.בנוגע למקלחת - אני חושב שרק ישראלים נתקפים בכזאת הסטריית מקלחת. אני מתקלח כל יום,אבל מבין שזה לא עד כדי כך חשוב....אבל אם זה חשוב לך זו לא דרישה גדולה בכלל. ציפורניים - שיקנה מברשת וידאג לנקות שם תוך כדי המקלחת. סדר וניקיון בחדר - דרישה קטנה מאוד מבחינתך אין שום סיבה שלא ימלא אותה. הולך יחף - מה לא בסדר בזה - ככה הרגליים לא מסריחות ורק צריך להוריד מהן את החול לפני שנכנסים למיטה ו/או לשטוף אותן. סעי להודו לכמה חודשים וכשתחזרי ההרגליפם שלו יראו לך נורמאליים לגמרי.

MILK*

New member
הודו?!../images/Emo5.gif

בעעעעע...(המזרח הרחוק נראה לי כמו בית גידול אידיאלי לחיידקים- חם, לח ומאוד מטונף..ממש אושר)
בקשר לכל ההצעות שלכם- פעם אחת אחרי בילוי אכן אמרתי לו שלפני שהוא ישן או אוכל הוא מתקלח, וסחבתי אותו למקלחת משותפת..הבחור כמעט נעלב לי.. אין צורך לומר שהוא עשה לי פרצופים ובכלל לא התלהב מהרעיון.
לגבי השיער הארוך- אני אישית לא יודעת איך זה עם שיער קצר..כך שאין לי מושג מה יותר נוח, אבל בלי קשר לעניין הנוחות-זה פשוט ממש לא מתאים לו. אני ניסיתי הכל- לרמוז, לייבש אותו בסקס(שאלתי אותו אם הוא שטף ידיים לפני שהוא נוגע בי), לנקות את החדר איתו ובלעדיו,לדבר עם אמא שלו(עיין ערך חינוך לקוי) ה-כ-ל! הפעם אני לא משחקת איתו משחקים יותר- אני אסביר לו בצורה הכי מנומסת ועדינה שאני לא מוכנה לסבול את זה יותר ואם הוא לא הולך לעשות כמה צעדים משמעותיים בנידון- שיחפש לעצמו ג'יין אחרת. פשוט נמאס לי ואני לא מבינה למה אחרי שהוא ביקש ממני לחזור אליו הוא עדיין לא מתחשב בי!?! למה הוא לא מסוגל להבין שאני לא מנסה לשנות אותו כבנאדם, רק לנקות אותו קצת!?! נמאס לי!!!

Savage Garden

New member
מאמי, אם לדרישה אלמנטרית ממך

הוא מסרב, מה יהיה בעתיד לגבי דברים מהותיים יותר??? אני בכל אופן הייתי מעיפה את הג'יפה הזו מעליי, עוד בטרם מושבות החיידקים ייתרבו ולא תהייה שליטה עליהם.

Vdrums

New member
מבחינתו הנקיון שאת דורשת

כן משנה אותו כי בתור בן אדם הוא ככה איך שהוא. או שאת לוקחת את החבילה או שלא. אם נמאס לך אז מה את עושה איתו? אם את איתו למרות זה אז כנראה שהוא שווה את זה.

דנה551

New member
תראי

החוסר נקיון שלו נשמע ממש קיצוני . זה באמת לא לעניין ואני מאמינה שזו איזה הפרעה שדורשת טיפול..

בזוז

New member
ברמה העקרונית אני בעדך אבל

כמו שאת מרגישה שהוא לא מבין אותך הוא בטח מרגיש שאת לא מבינה אותו למה הוא צריך לדאוג לניקיון, לסדר ולגזוז את שיערו האהוב אם זה לא מדבר אליו?? למה דרך החיים שלך נכונה או טובה יותר משלו??? טוב לו ככה בג'יפיותו, לא בזין שלו להתאמץ על דברים שבעיניו שוליים ולא חשובים!! בתור אחת שנשואה לזן הזה של הקופים - אמנם מתורבת קצת יותר אבל עדיין קוף - שלא מסדר, שמתרחץ רק בקיץ ורק אם הוא עבד או כשאני מביעה את הגועל שלי יותר מידי... אני יכולה להגיד לך ככה: 1) זה לא עוהר להם ולא תצליחי לשנות אותו 2) ככה את מכירה אותו וככה התאהבת בו אז תשקלי מה יותר חשוב בעינייך האהבה לבנאדם או השאר 3) מיתון של התכונות הקופיות אפשרי זו עבודה סיזיפית וקשה וקחי בחשבון שעד עולם תיאלצי "לרדוף" אחריו בענייני סדר וניקיון ושלעולם לא תהיה לך עזרה בעבודות הבית 4) הסכמה לגבי מספר דברים אלמנטריים ובעלי משקל כבד תהיה אפקטיבית יותר מאשר שהוא ישנה את כל אורח חייו - למשל - שאת תסדרי ותנקי את החדר והוא יצטרך לשמור על הסדר, טישויים לפח, בגדים מלוכלכים לסל הכביסב, לשטוף ידיים אחרי שירותים וכו' 5) בעניין השיער - זה לא עניינך, הטעם שלך אולי טוב יותר, ואולי באמת מתאים לו יותר שיער קצר אבל הוא רוצה שיער ארוך כי ככה הוא אוהב!! 6)אל תתיחסי אל מה שהוא עושה או לא כפגיעה אישית בל - כי הוא לא עושה את זה על מנת לפגוע בך. ואם למרות כל הנ"ל את מאמינה שתוכלי לתרבת אותו קצת ולחיות עם שאר תכונותיו הקופיות - סבבה אם זה עקרוני עד חוקמה - עזבי אותו, וחפשי לך מישהו שתואם יותר את אורח חייך שלך. בהצלחה

MILK*

New member
אמרתי שלום לקופיף

דיברתי איתו ..אמרתי לו בצורה עדינה שהרגלי ההגיינה שלו לא תואמים את שלי וזה מפריע לי, ושאני לא נמשכת אליו בגלל זה. וזהו. הוא ניסה להתגונן, לומר לי מה מפריע לו אבל בסופו של דבר הוא וויתר, הוא כנראה לא מוכן להשתנות בשבילי- ומבחינתי זה סוף הסיפור.

בזוז

New member
יותר עדיף

חיים לא קלים עם הקופים - גם כשהם טובים וחמודים... שיהיה לך בהצלחה ושתמצאי אהבה חדשה ו"נקיה" יותר

LCA

New member
אני לא חושבת

שהכל זה עניין של חינוך! יש אנשים שיש להם בעיה נפשית, לא אוהבים להתקלח, כנראה יש להם פחד מים ועוד כמה דברים נוספים... הבעיה הנפשית שלהם מונעת מהם לראות שחוסר היגינה זה לא בסדר והם מאמינים שהתפקוד המינימלי שלהם הוא טוב... (יש כאלה שיש להם מחלה של ניקיון יתר והוא כנראה מאלה שסובלים מהמחלה ההפוכה). אז במקום לקפוץ ולהאשים את החינוך, תושיבי אותו לשיחה רצינית ותעמידי אותו בפני הבעיה שלו, אולי הוא לא מודע לזה! תדברי עם המשפחה שלו על הבעיה שלו, תראי איך הם חיים... בהצלחה!

נטי

New member
אני מצטערת לומר לך

אבל התגובה שלך לעניין מוציאה אותך לגמרי פקאצה... (אני בטוחה שאת יודעת מה פירוש המילה) רק לפי צורת הכתיבה שלך, אני יכולה לתאר לעצמי שאת מגזימה ומנפחת את הכל הרבה יותר ממה שקורה לייב. בתור מושבניקית, אני מכירה את ה"טייפ" וזה לא כל כך נורא כמו שאת מתארת. אולי חשבת על זה בצורה הפוכה? אולי להתקלח שלוש פעמים ביום זו אובססיה? ובכך שהולכים כל היום עם נעלים זה הורס את החוויה של להיות בחיים? תחשבי כמה נוח לך לפרוע את השיער אחרי יום עבודה או סתם לדוגמה כשצוללים בים והשיער מתפזר במים - אסור לו לחוות זאת? בקשר לציפורניים - בתור גיטריסט, רצוי שיהיו לו ציפורניים על יד אחת, זה עוזר לפריטה... חמודה תתחילי להתסכל קצת למטה ותראי אנשים בדיוק כמוך, אין שום צורך להתנשא במיוחד כשזה מישהו שאת אוהבת.

למעלה