על קטגוריות ועדיפויות בבקשות הגירה לאוסטרליה:

על קטגוריות ועדיפויות בבקשות הגירה לאוסטרליה:

ויש גם נקודה ישראלית

http://insidestory.org.au/living-at-the-wrong-end-of-the-queue

Caput femoris

New member
אני רק שאלה

על האיטיות של רשויות ההגירה יש לכולנו אלפי סיפורים. שמעתי כבר על אנשים במצב דומה והיה אולי כדאי לקבוע זמן מקסימלי להחלטה.
אבל האם אתה חושב שצריך להתייחס לכל הבקשות באותו אופן? אם המערכת עדיין עובדת ככה (מישהו יכול להגיד אם זה נכון?), ההרגשה שלי היא שיש לשיטה יותר יתרונות מחסרונות.

דעתי האישית?

אני מאמין ששיטת העדיפויות היא רעיון מצויין, אבל צריך לפקטר פנימה את זמן ההמתנה. לא ייתכן שמישהו יגיש בקשה (מלאה ומסודרת) ויחכה יותר משנתיים לתשובה, בעוד אדם במסלול אחר יקבל תשובה תוך מספר חודשים.

Caput femoris

New member
בלי תגבור משמעותי במצבת כוח האדם או התעיילות במערכת

(שניהם לא נשמעים לא סבירים במיוחד), המשמעות היא שזמן ההמתנה לויזות בעדיפות גבוהה יותר יתארך בחודשים רבים, אולי בשנה או יותר.
יוצא מכך שאתה מוריד את האטרקטיביות של ויזות בעדיפות גבוהה (כלומר, המהגרים שאתה ממש רוצה שיגיעו) ונותן תמריץ להגשת ויזות בעדיפות נמוכה. כלומר:
1. יהיו פחות בקשות לויזות skilled
2. אלה שכן יגישו יגיעו לכאן יותר מאוחר או שלא יגיעו בכלל (לצורך העניין כי בינתיים הבקשה שלהם בקנדה אושרה)
3. יהיו יותר בקשות לויזות אחרות
4. בגלל שיש מכסה על כמות ה approvals, מספר המהגרים שאתה ממש רוצה יקטן גם כאחוז מכלל המהגרים וגם במונחים אבסולוטיים.

זה המחיר. קונה?

לא בדיוק.

1. שים לב למה שכתוב בכתבה: האנשים בקטגוריה 5 שעליה מדברים, הגישו בקשות במסלולים שכבר נסגרו (וחבל שנפתחו מלכתחילה - אני זוכר את הקטגוריות המופלצות האלה כשהן היו בתוקף). כלומר שה"פול" של הקטגוריה הזו אינו הולך לגדול, וממילא לא יהיה תיעדוף להגשות עתידיות. צריך לטפל באלה שעכשיו במערכת והבעיה הספציפית הזו תיפתר.
&nbsp
2. בנוסף, אני בספק אם ל"איזון-מחדש" של זמני הטיפול בבקשות יהיה באמת משקל גדול בשיקולים של אנשים להגר. כיוון שלא מדובר בשינוי פורמאלי של ההגדרות, אלא רק בנהלים פנימיים של המשרד (באיזו בקשה לטפל עכשיו) אני לא חושב שאנשים בעדיפות גבוהה באמת יימנעו מלהגיש או להגיע לאוסטרליה, בוודאי לא במספרים שמשנים משהו מהותי.
&nbsp
3. מעבר לשיקלולים האלה, יש פה גם עניין של צדק והגינות - וזה לא רק עקרון חשוב כשלעצמו, אלא גם חלק מה"מיתוג" של אוסטרליה כמדינה וכחברה. Advance Australia FAIR, לא ככה?

ANZ1

New member
מערכות ההגירה עובדות בטיפשות

ויזות הם דבר יקר, העלות של ויזת הגירה היא פי מאות מהעלות למדינה להוציא את הויזה.
אנשים משלמים אלפי דולרים לעבודה של מקסימום שעת עבודה של פקיד.
הדבר היחיד שצריך להיות מושפע מזמן ההמתנה זה מכסות.
המדינה קובעת מכסות לכל ויזה, ואם המכסה מלאה, שהאזרח הזר יחכה, חודש, שנה או 10 שנים.
אבל אין שום סיבה שזמן המתנה של בקשה שיש לה מקום במכסה או שאין מכסה ,לא תהיה יותר מחודש.
חסר להם פקידים ? שיעסיקו עוד, כל פקיד כזה רק מכניס כסף למדינה.
עדיף למדינה להחזיק עודף של פקידים, שפקיד חצי מהזמן לא יעשה כלום, אבל יטפלו מהר בכל בקשה.

zaske

New member
בוא לא נתמם

אם זכור לי נכון, הגברת הנכבדה גרה באוזלנד משנת 2001 (!!!), אני מניח שהיא עובדת פה, כלומר, משלמת מסים.
למה לא לתקוע את הויזה שלה אי שם הרחק מאחור בתור?

למעלה