על קידומים ועל חברויות במקום העבודה

על קידומים ועל חברויות במקום העבודה

נושא שאקטואלי במרבית מקומות העבודה הרלוונטיים, לדעתי, וזו סוגיה שאני מתמודדת איתה בימים אלו, במקום קצת שונה.

במרבית המוקדים וגם במקומות אחרים, הר"צים, האחמ"שים ומקביליהם הם למעשה עובדים/נציגים שקודמו. היות שלא כולם בעלי שאיפות/רצון/נתונים/ותק להתקדם באותו מקום, זה תרחיש מוכר שאחד החברים מקודם ומוצא את עצמו "מעל" אנשים שעד לאחרונה היו במעמד שווה לו. על כל אחד זה משפיע אחרת, במקומות שאני עבדתי בהן זה היה תלוי בעיקר בגישה של הבנאדם, אבל היה מכנה משותף אחד שאני מניחה שקיים בכל מקום: התחושה שמרחפת שמי שמיודד יותר עם אותו אדם, והיה מיודד איתו יותר קודם, נמצא במקום אחר ובמעמד אחר.

התרחיש הזה מוכר לכם ממקום העבודה? הן כעובדים והן כמי שקודמו? אירעו אצלכם תרחישים חריגים בעקבות מצבים כאלו? העדפות של עובדים מסוימים על הרע הזה? טענות להעדפות?

אני אשתף בהמשך בסוגיה בה אני נתקלתי.

omer73

New member
כשעבדתי בבזק

באמת ראיתי את זה בצורה קיצונית- "המקורבים" היו עושים מה שהם רוצים, אבל בצורה ממש מופגנת
ומרגיזה, וכל השאר היו תחת נהלים כבדים.
מצד שני הייתה בחורה שקודמה להיות אחמשית ונשארה בדיוק כמו שהיא, לא היו אפליות, לא הייתה גישה מתנשאת .
אבל אותה אחת הייתה דיי נדירה בנוף..

ועכשיו אני אשתף

(ציפיתי ליותר תגובות
)

סיפרתי לכם בעבר שאני עובדת במקום שבעבר הייתי מתנדבת בו, כך שלמעשה חלק מ"הכפופים" לי הם אנשים שבעבר הייתי אחת מהם בעבודה, וחלקם חברים טובים שלי בחיים שמחוץ לעבודה. יתר האוכלוסייה מתחלקת לאנשים שהגיעו אחרי שכבר הייתי חלק מהצוות במקום רשמית, לכאלו שהיו שם לפני כן אבל לא היה לי קשר מיוחד איתם.

אני השתדלתי מההתחלה להצניע את הקשרים האישיים מתי שצריך, אמנם זה לא סוד עם מי אני מיודדת וזה לא מפריע בכללי, אבל לפעמים זה יוצר תחושה לא נעימה - כמו שמדברים על יציאה לבילוי משותף או על חגיגת יום הולדת של מישהו בדיוק כשנמצא שם מתנדב "שלא בחבר'ה" שדיבורים כאלו עשויים לגרום לו להרגיש לא בנוח.

בעתיד הקרוב צפויה לצאת משלחת לחו"ל מטעם הארגון, ובאופן טבעי מחפשים מועמדים מתאימים והולכת להיות ועדת קבלה - לא כל מי שירצה לקחת חלק במשלחת יוכל. כשיידעו אותי שאני מתוכננת להיות חלק מוועדת הקבלה ביקשתי מייד שיתנו לי פטור מזה, כי אני מרגישה שזה פתח לבעיות, לאור העובדה שחלק מהמועמדים הם חברים שלי ולמעשה רוב המועמדים "המובילים" הם אנשים שאני בקשר חברי איתם. יותר מזה? ביקשו המלצות מאנשי מפתח בארגון, ואיכשהו יצא שהרוב המוחלט של השמות שניתנו הם אנשים "מהחונטה שלי", ואני חוששת ממצב בו תיווצר תמונה לפיה אותם אנשים התקבלו למשלחת לא בזכות הכישורים שלהם, אלא בגלל "הקשרים" שלהם בהנהלה (קרי, אני), וזה יראה לא הכי טוב.

בכיר בארגון ששיתפתי אותו בתחושות שלי אמר שהוא לא חושב שדבר כזה יקרה, ושגם אם לא הייתי עובדת שם היו בוחרים באותם אנשים, אבל אני מרגישה כאמור שזה פשוט נראה לא טוב, ומספיק שמישהו "לא קשור" יגיש מועמדות ולא יתקבל בזמן ש-5 אנשים (נניח) שמיודדים איתי כן יתקבלו, בשביל ליצור מרמור.

קריסטה

New member
יש לנו בזמן האחרון קצת בלאגנים

והרבה רכילויות ומירמורים כי נדמה שהחברות של מנהלת המשמרות מקבלות יותר משמרות ואת אלו השוות (סופש למשל, שזה התשלום הכי גבוה) בניגוד לאלו שלא חברות.
אני לא יודעת כמה זה נכון, כי אני ממש לא חברה שלה ועדיין מקבלת משמרות סבבה ולא מעט.
עם זאת, כאשר שאלו מי רוצה להתנדב למשמרת יום כיפור הייתי מאושרת שאני הולכת להרויח סכום מכובד בכלום עבודה, עד שראיתי מי עוד התנדבה והיה לי ברור שאת המשמרת הזאת אני לא אעשה.

לא נעים

במקום שעבדתי בו בזמנו "השעו" מישהי מתפקידה כאחמ"שית בגלל טענות שנתנה העדפות לחברים שלה והעלימה עין כשהם יצאו להפסקות ארוכות, כשהמקור לזה היו תלונות של כמה שטינקרים. אני לא הייתי חברה שלה וגם אני לא שמתי לב ולא הרגשתי שהתנאים שלי נפגעו לעומת אלו של החברים שלה, אבל לכו תדעו.

רוצה לספר קצת על מי שהתנדבה למשמרת כיפור?

למעלה