על קריירה והזנחה נפשית

siv30

New member
על קריירה והזנחה נפשית

אני לא יודעת אבל לאחרונה יש לי יותר מידי שיחות פרטיות שמעלות בי תהיות. אז תהיית השבוע האם אתם חושבים שאפשר לקשור בין קריירה להזנחה נפשית? והשאלה למעשה מתפצלת לשתיים:
ברמה האישית, האם אתם חושבים שלקריירה יש חשיבות במיצוב הנפשי שלנו? האם היא תורמת לכך שנהייה מאושרים יותר, שמחים יותר ושלמים יותר עם עצמנו או להפך, היא הורסת לנו את החיים ועדיף חיי בטלה בשנטי על פני טירוף מערכות?
ברמת הילדים, האם ילדים להורים קרייריסטים נוטים להיות מוזנחים נפשית יותר? אולי אני מזניחה את הילד שלי וכתוצאה מכך עוד 20 שנה הוא יצטרך פרוזאק? בעעע...

יונית א

New member
דוגית שטה על פני המים

תמיד חשבתי על האופציה הזו, כשלווה פסטורלית מירבית. אבל אני יודעת שאפילו לשוט על מזרון ים אין לי את הסבלנות אז , לחיות בשנטי? לדוג דגים? התפיסה של מה הקריירה עושה לי? כמה היא תורמת לי וכמה לוקחת ממני, היא לגמרי אישית- תלויית אישיות . לקריירה שלי יש משמעות רבה במיצוב הנפשי שלי. לא יחידה. אבל רבה מאד. היא תורמת לי להיות מאושרת יותר (כשמצליח לי כמובן) ולהיות מדופרסת (שלא הולך לי) ובכלל משפיעה מאד. האם הייתי יכולה לחיות אחרת? כנראה שזה במסגרת שאלות אילו לסבתא היו גלגלים. לשאלה השניה התשובה היא : כן.
עכשיו את רגועה יותר? מי שיכול לדעת מה יקרה לילדו בעוד 20 שנה יכול להכנס לפנתיאון הנביאים המרכזי של המדינה.

shandy

New member
שנטי איפה את

סיוון שיחות פרטיות, לא הולמות לך, תעברי לאינטרקציות אחרות
בטלה היא חלום חיי, לשבת בשנטי, לנרגל , לדפוק בירות, לשוט ביכטה.. אבל no money
לשאלותיך בטח שהעבודה גורמת לשינויים רגשים, אם את אוהבת את מקום עבודתך, את הצוות שאת עובדת איתו, אם יש אקלים ארגוני חיובי, שמפרגן ותומך ומביע הערכהה לעבודתך, לא נראה לי שדעתך תתטרף במקום עבודה כזה, אלא אם כן הבאת את זה מהבית לארוחת הבוקר אבל אם יש לך מקום עבודה, שרק למשמע שמו, עוברת בך צמרמורת הרגשת גועל וקבס, כמה זמן תחזיקי שם לדעתך ללא פרוזאק ומשפחתו ולגבי שאלתך השניה, בטח שהוא יקח פרוזאק, יבקר בקופי שופ, ינסה פטריות הזיה וגם את ואישך תקחו את זה , מה לא עושים למען אחדות משפחתית
אבל סיוון,במקום להילחץ כל הזמן מחינוכו של הקסם הקטן, תביאו עוד צאצא, כך לא יהיה לך זמן מיותר להילחץ

siv30

New member
שנדי תודה שאת דואגת לי לתעסוקה. אבל

את חיבת להודות שהטמעתי את השיטה של ביבי-בעל,ילד וכלב

מימוש עצמי../images/Emo20.gif

מיצוב נפשי, אני חושבת, תלוי גם בצרכים הפנימיים שלנו. ולגבי קריירה - אם את עוסקת במקצוע קרוב לליבך, מפיקה סיפוק מעבודתך וחשה שזהו "יעודך" - סימן שאת עונה על צרכייך ומממשת את עצמך במישור התפקודי. מצב כזה מעיד על כך שהקריירה שלך אינה "זוללת" כוחות (אנרגיה) ואת יכולה להיות פנויה למימוש עצמי גם במישורים אחרים. קריירה מהנה ומספקת ממלאה אותנו באנרגיה ובהחלט עושה אותנו מאושרים יותר. לגבי הזנחת הצאצא? לא בהכרח. וחוץ מזה הסירי מאחריותך את חייו לכשיגדל, לפחות לעת עתה. כדאי להשלים עם העובדה שמה שלא נעניק ונעשה כאמהות, ילדינו יהפכו לאנשים בפני עצמם, ותמיד תמיד יבואו בטענות אלינו... אז לפחות תהני מחייך שלך!! ללא רגשות אשמה!!

siv30

New member
תמי, כרגיל מאירת עניים

אבל לגביא הפשוש נו טוב הבנת שלא יעזרו אלף כבאים ואני לא רוצה יום אחד למצוא את עצמי שואלת את עצמי במצח מקומט "למה" כמובן שאני נהנית מהחיים ואני חושבת על הצרות האלה רק שאני במצב נפשי מיוחד, אבל לפעמים בשעות הלילה הקטנות אני מצליחה להרגע.

למעלה