על קשרים ועלויות

hungry penguin

New member
על קשרים ועלויות

יש לי רעיון לסרט תעמולתי פשוט: איצטדיון ריצה. חמישה רצים במדים אדומים. נשמע אות הזינוק. האצנים מתחילים לרוץ. הם רצים, ורצים, בעוד שהמצלמה עוקבת אחריהם מכל מיני זוויות. אחרי כמה שניות (נאמר עשרים, זה כבר תלוי בתחושה), מבחינים שמשהו משונה. המצלמה מביטה על הרצים מאחור וקצת מלמעלה (מצלמים מאחד מהמושבים), ושמים לב שכולם בדיוק באותו הישר. שמים את המצלמה קרוב לקרקע, ורצים לצד האצנים, כך שבתמונה רואים את הרגליים שלהם ואת הריצפה. רואים שהם מתקדמים בדיוק באותו הקצב, כאילו שהיו גוף אחד. אחרי כשלושים שניות של זה, ברור מה קורה שם, ומופיע כיתוב: "סוציאליזם - זה לא שווה את זה." תשדיר של דקה לכל היותר. פשוט להעביר את המסר. כבר פה אני אשמח לשמוע פיד-בק על הרעיון, למרות שלא בשביל זה ההודעה. השאלות שלי הן על הביצוע עצמו: 1. האם נדרש רשיון צילום, אם אני מצלם איצטדיון ריק (רק עם אנשים שמשתפים פעולה) שפתוח לקהל הרחב? כמה עולה רשיון כזה, וממי אני צריך לבקש אותו? 2. מנסיונכם, האם חשובה מוזיקה כדי שהתשדיר יהיה אפקטיבי? איפה אני מחפש אחד שיודע להפיק מוזיקה לסרטים? מה לגבי רשיון להשתמש במוזיקה מוכנה כבר של מישהו אחר? כמה כל זה יעלה? 3. איפה אני מחפש צלם חובב (או מקצועי)? אני אשמח לביים ולערוך, אבל אין לי מושג בצילום. כמה זה יעלה לי? זהו בערך. אם תהיה לי עוד בעיה, אני אפנה לעזרה פה. תודה.

נשמע רעיון נחמד. ../images/Emo16.gif

בלי מוסיקה ברקע, לדעתי, זה יהיה משעמם לצופה, והוא יזפזפ לערוץ אחר. בקשר למוסיקה קיימת, תוכל לבדוק אצל אקו"ם. כתיבת מוסיקה מקורית, לדעתי תצא יקרה יותר. אבל אין לי מושג מה המחירים.
ניר

GGOODD

New member
אז ככה...

לגבי אישור צילום לאיצטדיון, מצא לך איצטדיון שאתה מעוניין לצלם בו ונוח מבחינתך להגיע לשם... לאחר מכן אתה יכול אפילו להתקשר 144 ולשאול אותם מה הטלפון של הנהלת האיצטדיון. אם אין את המספר שלהם (למרות שאמור להיות) תתקשר לעירייה של אותה עיר ותבקש את המספר. לאחר שתשיג את המספר דבר עם האחראי על האיצטדיון ותשאל אותו אם אפשרי לצלם או לא ומה הפרוצדורה... אני מאמין שכל מה שאתה צריך זה אישור ממנו ואני לא יודע אם זה בתשלום או לא זה כבר תלוי בהם...
לגבי מוזיקה ברקע, בוודאי שצריך מוזיקה, כדי ליצור את האפקט שאתה מנסה להשיג בסרטון שלך או בכל סרטון אחר שימוש במוזיקה עוזר מאוד להגיע למטרה. אם לא תשתמש במוזיקה זה יכול להיות משעמם ולא אפקטיבי... אבל לא חובה, היו סרטונים מעולם שלא השתמשו במוזיקה ויצאו מצויין, המלצתי היא להשתמש במוזיקה. עכשיו לגבי הפקת מוזיקה... אני לא בקיא בזה ולא יודע בדיוק, אבל תחפש בדפי זהב, הכי פשוט אולפני מוזיקה או משהו בסגנון ותשאל אותם אם הם מתעסקים בזה, ואם לא אז תשאל אותם אם הם יודעים מי כן. ולגבי זכויות יוצרים, קודם תדע איזה מוזיקה אתה רוצה להשתמש בה לאחר מכן כשיש לך את הפרטים (כמובן שאם זו מוזיקה שעשו במיוחד בשבילך, כל מה שאתה צריך זה אישור בכתב ממפיק המוזיקה) תיצור קשר עם אקו"ם ותשאל אותם לגבי אישור ובמה זה כרוך, בתשלום או לא.
לגבי צלם, אתה יכול להתחיל בלוחות של הפורום, בלוח אנשי מקצוע לפרסם שדרוש לך צלם מקצועי או חובב לסוג ההפקה שאתה צריך, לגבי העלות אני לא יודע. בהצלחה
מקווה שעזרתי

hungry penguin

New member
תודה

תודה לשניכם על התשובות. הסתדרתי כבר עם האיצדיון. השגתי מקום מצויין (איצדיון גבעת-רם בירושלים). לגבי המוזיקה, אני אלך על האופציה של עם, בתנאי שזה לא יעלה יותר מידי.

למעלה