על רודנים פעוטים... חה חה חה!

תחנון

New member
רודנים קטנים ורואים חדשים

האם יש משמעות למונח רואים חדשים? האם הרואים הישנים כבר עיוורים? ומה באשר לרודנים גדולים? (אפילו שאנו יודעים שגם הם מגוחכים...)

על רודנים פעוטים... חה חה חה!

"אחת ממטרותיו הראשונות של הלוחם היא לשחרר את האנרגיה הזאת כדי לעמוד איתה אל נוכח הלא-ידוע." המשיך דון חואן, "פעולה זו, תיעולה-מחדש של האנרגיה הזאת, היא-היא היות הלוחם נקי מרבב." הוא אמר שאת האסטרטגיה היעילה ביותר גילו הרואים של תקופת הכיבוש, שהיו ללא כל ספק רבי-אמנים שאין דוגמתם באמנות היוקשים. אסטרטגיה זו כוללת שישה אלמנטים שיש ביניהם יחסים של גומלין והדדיות. חמישה מהם קרויים סגולותיה של היות לוחם: שליטה, משמעת, אורך-רוח, עיתוי ורצון. אלה שייכים לעולמו של הלוחם הנאבק על השחרור מן החשיבות העצמית. האלמנט השישי, שהוא אולי החשוב ביותר, שייך לעולם החיצון, והוא קרוי הרודן הפעוט. הוא הביט בי כשואל בלא מלים אם הבנתי. "מסתורין על גבי מסתורין," אמרתי, "אתה אומר שוב ושוב שלה גורדה היא הרודן הפעוט של חיי. מהו, בדיוק, רודן פעוט?" "הרודן הפעוט הוא המענה," השיב, "מישהו שבידו הכוח לדון לוחמים למוות, או שהוא פשוט מציק להם עד מוות." חיוך זרח על פניו של דון חואן שעה שדיבר אלי. הוא אמר כי הרואים החדשים מיינו את הרודנים הפעוטים בשיטת מיון שפיתחו בעצמם; אמנם עצם המושג הוא אחת מתגליותיהם החשובות וכבדות-המשקל ביותר, אבל הרואים החדשים ניגשו לעניין במידה של הומור. הוא הדגיש לפני, כי שמץ של הומור מרושע היה בכל אחד ואחר מהפריטים שברשימת המיון שעשו, שכן ההומור הוא האמצעי האחד שבו אפשר לסתור את נטייתה הכפייתית של המודעות האנושית לערוך רשימות-מלאי ורשימות-מיון מסורבלות. הרואים החדשים, על-פי הנוהג הנקוט בידם, מצאו לנכון להציב בראש הרשימה שעשו את מקורה הראשוני של האנרגיה, שליטו האחד והיחיד של היקום, והם קראו לו, בפשטות, הרודן. מסתבר כי כל שאר העריצים ובעלי-השררה, נמוכים, מדרך הטבע, במידה שאין לה שיעור מן המעלה שהרודן ניצב עליה. בהשוואה למקור הכול, הרי שהאנשים המפחידים ביותר, הרודניים ביותר, אינם אלא מוקיונים; משום-כך הם דורגו כרודנים קטנים (pinches tiranos). ועוד אמר, שיש גם שתי תת-מחלקות של רודנים קטנים ופחותים. על תת-המחלקה הראשונה נמנים רודנים קטנים הרודפים אותך וממררים את חייך, אך אינך מביאים איש אל מותו ממש. הם נקראים רודנים זעירים (pinches tiranitos). על השנייה נמנים רודנים קטנים שאינם אלא מרגיזים וטרחניים בלא גבול. הללו קרויים רודנים זעירים ביותר, או רודנים קטנים פיצפונים. כל הדירוג הזה שלו היה מגוחך בעיני. הייתי בטוח כי הוא ממציא תארים אלה, בלשון הספרדית, אגב אורחא. שאלתי אותו אם אמנם כן הוא. "בכלל לא," ענה, ועל פניו הבעה של משובה, "הרואים החדשים היו חזקים מאוד בכל מיני מיונים. וחנארו הוא ללא ספק אחד החזקים ביותר; אם תתבונן בו בתשומת-לב, תבין מה מרגישים הרואים החדשים בקשר לסיווגים שהם מסוייגים." כששאלתיו אם הוא לועג לי, צחק. "אפילו בחלומותי לא הייתי מעז." אמר וחייך, "חנארו עלול, אולי, לעשות דבר כזה, אבל לא אני, מה גם שאני יודע מה אתה מרגיש בקשר לסיווגים. אבל הרואים החדשים היו פשוט חצופים עד בלי די." ועוד אמר, שהרודנים הקטנים-הפיצפונים נחלקים עוד לארבעה סוגים. האחד - הללו המענים בגסות ובאלימות. באחר תמצא את מי שמענה ביצירת חרדה שאין לעמוד בה בדרכים של עורמה נפתלת. לסוג השלשי שייכים הללו המשתמשים בכוחה המדכא של העצבות. על הסוג האחרון נמנים הללו המענים לוחמים בכך שהם מביאים אותם לידי רוגזה. (האש שבפנים, קרלוס קסטנדה, הוצאת זמורה-ביתן, תרגם חיים תדמון) ובהמשך לציטוט: מי יודע מהו "רודן קטן" ומהו "רודן זעיר"? מי מוכן להסביר, במלים שלו, מה זה בעצם? ומה עושים עם זה???

רודנים גדולים אינם קיימים

ברוך הבא תחנון!!!
איזה כיף שאתה פה!!! הא, בקשר לרודנים... אז לפי הסיווג של "הרואים החדשים": ** "הרודן" הוא שליטו של היקום (אלוהים, כאילו); ** "רודן קטן" הוא אדם שבכוחו לחסל אותנו בהבל פה (נניח, כמו השליט במדינה דיקטטורית או משהו כזה); ** "רודן זעיר" הוא אדם שאין בסמכותו להורות על הריגתנו, אבל עדיין הוא יכול לפגוע בנו (נניח, כמו המפקד בטירונות). אוהב (ומתנצל על הקיצור וכאלה, בדיוק bertcat הגיע אלי...) ביי!!!! בן

תחנון

New member
התכוונתי ל,.. רטוריקה

מכיר את מה שאמר ניל ארמסטרונג? צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות. באנגלית זה יותר חזק : A small step for man, a giant leap for mankind ומה שרציתי להגיד .. זה קצת קשה לי. אבל הכל הוא אותו רצון, ובד"כ אני מאמין שגם רודנים גדולים היו קטנים פעם. ולפעמים עדיף לעצום את העיניים, וכך אתה רואה את עצמך מבפנים.

למעלה