על רפואה, ספקנות ואחריות: קישורים שכדאי להכיר

Sigal H

New member
על רפואה, ספקנות ואחריות: קישורים שכדאי להכיר

שוב ושוב עולה הנושא של תרופות טבעיות מול תרופות מתועשות, הלגיטימיות והיעילות של טיפולים אלטרנטיביים כאלה ואחרים, תעשיית התרופות והידע המוגבל של הרופאים או הרפואה בכלל.

לדעתי חשוב שננהג באחריות, דווקא בגלל שלרבים מאיתנו אין ממש פיתרון למצב. הזמן, הכוחות והכסף שלנו מוגבלים, אם נוכל לדעת יותר איפה אנחנו עומדים ולסנן תרופות או טיפולים שהוכחו כלא יעילים או אפילו מסוכנים, זה יהיה רק לטובה.
כיוון שכואב לי מכדי לכתוב כל מה שיש לי לומר, אני מקבצת פה כמה כמה קישורים שימושיים לאתרים שטוב לדעת על קיומם.

Science-Based Medicine
אתר מצויין הבוחן את הערך המדעי של טיפולים מערביים ואלטרנטיביים, תרופות ושאר תכשירים רפואיים. עורכי האתר בעלי הכשרה רפואית - נוירולוג, אונקולוג כירורגי, רופא בטיפול-נמרץ ילדים, מרדים, רופאת משפחה, ומומחים ברפואה פנימית ומחלות זיהומיות - ובעלי וניסיון של שנים בכתיבה לציבור על רפואה ועל מדע.
מתעדכן מדי יום.
שפה: אנגלית.
כתובת: www.sciencebasedmedicine.org

Quackwatch
מרכז מידע על תרמיות, שרלטנות בתרופות וטיפולים, מיתוסים, וכשלים לוגיים בתחום הבריאות והרפואה - ממה להיזהר ומה עלול להיות מסוכן. מקים האתר: Stephen Barrett, M.D
כתובת: www.quackwatch.org

Sigal H

New member
כדאי לשמוע ולקרוא

חברות התרופות, ידידות או אויבות? / פרופ' מרק קלרפילד
הרצאה בשני חלקים. פרופ' קלרפילד הוא ראש המחלקה הגריאטרית בבי"ח סורוקה ומנהל ביה"ס לרפואה בינלאומית באונ' בן גוריון בשיתוף עם אונ' קולומביה.
משך ההרצאה: כשעה.
שפה: עברית.

הכשל הלוגי של ה"טבעיות" / The Skeptics' Guide 5X5
דיון קצר ולעניין מבית היוצר של הפודקאסט המוצלח The Skeptics' Guide to the Universe. להאזנה לחצו לחיצה רגילה על "download podcast" (מימין) והקובץ ינוגן בדפדפן שלכם. להורדה - לחצן ימני ו"שמירת יעד בשם". יש להם עוד נושאים רבים ששווה לשמוע.
משך ההקלטה: 5 דקות.

אפקטס הפלסיבו / גלעד דיאמנט
סדרה של חמישה מאמרים מעניינים על האפקט המתעתע, חקר התופעה, טיפולי פלסיבו והדיון המוסרי.
שפה: עברית.

אם יש לכם עוד דברים מעניינים, ובעיקר מידע בעברית - שתפו אותנו

שרון ל 1

New member
אבא שלי הומאופת וגם לימד את זה

והוא טוען שזה שטויות

הוא אומר שיש בתוך ההומאופתיה אלמנטים שכן יעילים, אבל הומאופתיה בכללותה לא יעילה מספיק,
לכן הוא בחר בשיטות אחרות ונוספות. (נטורופתיה למשל...)

אני לא בטוחה שאני יכולה להסכים עם האמירה

הכללית הזאת.

ואני מלכת הסקפטיות, אבל .. בכל זאת.
ניסיתי כמה וכמה הומופאתים ונכון שכמעט כולם היו סתם. לא היה שום דבר מועיל שם.
אבל.. לפני שנתיים וחצי מצאתי את הנטורופתית שלי. והיא הכינה לי משהו , שהיה כנראה הומופאתי, ו.. תשמעו אחרי כמה וכמה שנים של מורפין, זאת הייתה הפעם הראשונה שהצלחתי לא להשתמש בו, ולהשתמש רק במרקחת הזאת שלה.
וזה היה וואוו. של ממש.

אז.. אין לי מושג מה זה היה, ואינ יכולה להודות שהמקרה הזה לא חזר על עצמו עם דברים אחרים שהיא רקחה, אבל.. אחרי שפעם אחת זה עובד, אני לא יכולה לגמרי לפסול את זה

למעלה