על שווארמה פאי רועים חשבתם?

michalgad

Active member
פאי או עם הוא אחד המאכלים הכי אהובים פה בבית. השבת לקחתי סיכון והכנתי טוויסט על הקלאסיקה.
יצא בהחלט טעים ושונה. לא בטוחה אם יהפוך לאורח קבוע אבל בהחלט שווה
שווארמה פאי רועים. פתאום חשבתי לעצמי – למה לא לצלות את השווארמה מתחת לערימת פירה לוהטת שגם שומרת עליה שלא תתייבש?

התוצאה טעימה במיוחד


שווארמה פאי רועים. צילום: אפרת ליכטנשטט
לתבנית בקוטר 26 ס״מ

מרכיבים
לפירה:

1 קילו תפוחי אדמה

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

למילוי שווארמה:

1 קילו פרגיות

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק־דק

½ כפית מלח

למרינדה*:

2 כפיות כמון

2 כפיות כורכום

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית שום גבישי טחון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים – לא חובה

1 כפית מלח

¼ כוס שמן רגיל

* אפשר להחליף את כל התבלינים ב־2 כפות תבלין שווארמה שאתם אוהבים.

אופן ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר גדול מלא במים רותחים עם כפית מלח.

2. מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

3. מעבירים לקערה גדולה ללא הנוזלים, מוסיפים מלח, שמן זית ומועכים לפירה אבל לא יתר על המידה.

4. לשווארמה: מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה ומוסיפים את הפרגיות.

5. מערבבים היטב ודואגים שיהיו מצופות מכל הצדדים.

6. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ־10 דקות עד שהוא שקוף ומעט שחום.

7. מוסיפים מלח, מערבבים עוד דקה, ומעבירים את הבצל לקערה בצד.

8. מוסיפים למחבת את הפרגיות עם כל התבלינים והשמן וצורבים אותן כמה דקות מכל צד עד שהן משחימות.

9. מצננים אותן מעט וחותכים לפרוסות דקות כמו לשווארמה.

10. מעבירים את השווארמה והבצל המטוגן לתבנית משומנת, מערבבים מעט ומהדקים למשטח אחיד.

11. מניחים את הפירה על השווארמה ומהדקים היטב (מומלץ להשאיר קצת ״חורים״ בצדדים כדי לתת לבשר לבעבע בזמן האפייה). אפשר ליצור דוגמת פסים בעזרת מזלג.

12. אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות, במשך 45־55 דקות עד שהפירה מתייצב ומזהיב בקצוות.

מגישים חם.
 

אמרלדה

Active member
פאי או עם הוא אחד המאכלים הכי אהובים פה בבית. השבת לקחתי סיכון והכנתי טוויסט על הקלאסיקה.
יצא בהחלט טעים ושונה. לא בטוחה אם יהפוך לאורח קבוע אבל בהחלט שווה
שווארמה פאי רועים. פתאום חשבתי לעצמי – למה לא לצלות את השווארמה מתחת לערימת פירה לוהטת שגם שומרת עליה שלא תתייבש?

התוצאה טעימה במיוחד


שווארמה פאי רועים. צילום: אפרת ליכטנשטט
לתבנית בקוטר 26 ס״מ

מרכיבים
לפירה:

1 קילו תפוחי אדמה

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

למילוי שווארמה:

1 קילו פרגיות

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק־דק

½ כפית מלח

למרינדה*:

2 כפיות כמון

2 כפיות כורכום

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית שום גבישי טחון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים – לא חובה

1 כפית מלח

¼ כוס שמן רגיל

* אפשר להחליף את כל התבלינים ב־2 כפות תבלין שווארמה שאתם אוהבים.

אופן ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר גדול מלא במים רותחים עם כפית מלח.

2. מבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

3. מעבירים לקערה גדולה ללא הנוזלים, מוסיפים מלח, שמן זית ומועכים לפירה אבל לא יתר על המידה.

4. לשווארמה: מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה ומוסיפים את הפרגיות.

5. מערבבים היטב ודואגים שיהיו מצופות מכל הצדדים.

6. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ־10 דקות עד שהוא שקוף ומעט שחום.

7. מוסיפים מלח, מערבבים עוד דקה, ומעבירים את הבצל לקערה בצד.

8. מוסיפים למחבת את הפרגיות עם כל התבלינים והשמן וצורבים אותן כמה דקות מכל צד עד שהן משחימות.

9. מצננים אותן מעט וחותכים לפרוסות דקות כמו לשווארמה.

10. מעבירים את השווארמה והבצל המטוגן לתבנית משומנת, מערבבים מעט ומהדקים למשטח אחיד.

11. מניחים את הפירה על השווארמה ומהדקים היטב (מומלץ להשאיר קצת ״חורים״ בצדדים כדי לתת לבשר לבעבע בזמן האפייה). אפשר ליצור דוגמת פסים בעזרת מזלג.

12. אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות, במשך 45־55 דקות עד שהפירה מתייצב ומזהיב בקצוות.

מגישים חם.
תודה מיכל. נראה לי שאני מנסה את זה לשבת הזאת, בגלל חובבי הפרגיות הגדולים (קטנים) שבאים לאכול. נשמע מושלם עבורם, עם הרבה פחות תיבול.
 

michalgad

Active member
אני שמתי 2 כפות תבלין שווארמה במקום כל הפירוט שבמתכון
בהצלחה! ממש מוצלח ושונה
 
למעלה