על שולחן הניתוחים

chris benoit1

New member
על שולחן הניתוחים

קודם כל אני רוצה לציין שזה נגנב מפורום סינרגיה >< אז ככה, כולם בפורום משתתפים! זה ממש נחמד וכיף. אני אתן כל שבוע שיר של היהודים, וכל שעליכם לעשות הוא לנסות לנתח את השיר! איך מנתחים שיר?! טוב, זה קצת קשה לנתח שיר אם לא מכירים ממש טוב את מי שכתב אותו. כיוון שבדרך כלל, מי שכותב את השיר כותב אותו על החיים שלו. לא תמיד זה הולך ככה, אבל המילים של השירים של סינרגיה לא כל כך קשים להבנה ויהיה קל לנתח את השירים. כל ניתוח יתקבל בברכה! כך שאל תפחדו לכתוב את דעתכם על השיר. אז, השיר שננתח השבוע יהיה גניבה.

"נגנב" זאת מילה קצת מוגזמת...

אפשר לחשוב שפורום סינרגיה הוא הפורום הראשון שניתח שירים אי פעם. אם היית מעתיק שאלות שנשאלו שם בניתוח שירים ואז זה כבר היה "עילה לגניבה" לגבי הרעיון הוא רעיון נחמד אבל אם לומר את האמת קצת נטחן. אני חושב שאין שיר של היהודים שלא ניתחנו ושיפצנו מכל כיוון אפשרי. אם נתחשב בעובדה שהפורום קיים למעלה מ3 שנים ובשלושת השנים האלה היהודים הוציאו רק 2 שירים חדשים שאנחנו יודעים את המילים שלהם(אם כבר וכאילו) אז תבין שכבר לא נשאר לנו מה לנתח. אז אתה יכול לעשות את הפינה הזאת אין בעיה. רק אל תעלב אם אנשים לא מנתחים כי כבר עשינו את זה הרבה פעמים. אגב אם תחזור עוד כמה חודשים בתקווה שיהיה דיסק חדש אז תוכל לפתוח פה חדר ניתוחים עם כל השירים החדשים
בהצלחה בכל מקרה. נ.ב: גם אם היינו גונבים מפורום סינרגיה זה נראה לי לגיטימי,אחרי הכל הם(סינרגיה) גונבים הרבה מהיהודים לא?

בקשר לסינרגיה

אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה שהם גונבים מהיהודים,כי אני שמעתי כמעט את כל השירים של הלהקה הזאת ואפילו לא מצאתי דבר אחד שדומה ליהודים...מבחינתי לכל אחד יש סגנון טיפה שונה..

Kinky DeviL1

New member
ממש לא

אין שום קשר בין המוסיקה של סינרגיה ליהודים... אי אפשר להגיד שהמוסיקה שלהם מקורית לחלוטין, אבל הם בכלל לא נשמעים או אפילו מזכירים אותם...

../images/Emo45.gif יש מנגינות שמזכירות לי פה ושם

מנגינות מוכרות,אבל לא של היהודים..

קשה לך לקרוא את החפירות שלי?

את באמת לא חייבת זאמי אם זה מעציב אותך אז סתם חבל. ואגב סורי שלא הגעתי ליום הולדת שלך הייתה לי אזכרה של חבר למחרת על הבוקר. בכל מקרה המון מזל טוב

במקרה הסולן שלהם נשמע ממש כמו תום?

ואני לא מדבר על הקול אלה על צורת השירה. לפני כמה שנים הייתי אצל חבר שלי והוא שם את הדיסק החדש של סינרגיה. אחרי כמה שירים שאלתי אותו "מי אלה הוואנה בי היהודים האלה" והוא אמר לי "סינרגיה,והם באמת מזכירים אותם" אני גם זוכר שיר שהלחן שלו היה כמעט אחד לאחד לYGTBM" יכול להיות שלא התעמקתי בהם מספיק ואם הייתי מתעמק הייתי חושב אחרת. אבל ממה ששמעתי ומאיך שהסולן שר לדעתי הם מאוד מנסים להישמע כמו היהודים.

Niran2

New member
היהודים? סינרגיה? מה הקשר??

לא יודע איך השוות בין שניהם ואיך הגעת למסקנה שסינרגיה מעתיקים מהיהודים אבל זה ממש לא קשור. אני אוהב את שני הלהקות האלה ושומע אותם די הרבה זמן, אני לא זוכר שיר אחד של סינרגיה שהלחן שלו או צורת השירה שלו דומה לשיר של היהודים. הופמן שר כמו תום??? אני מנסה למצוא קישור איכשהו.. כי להופמן יש קול באס כבד והוא שר בצורה הכי רגועה ושלווה שיש, לא לעומת תום ממש. אולי אתה מדבר על רועי גפן הסולן השני? רוב השירים שלו זה בתי ראפ או שירה רגילה לגמרי, אין ממש קשר לתום פה. לחן דומה ליובגטו? אמרתי אולי אתה צודק, עברתי עכשיו על כל השירים של סינרגיה שוב ולא מצאתי מצטער, יש איזה 2 שניות בשיר "חושך" שמזכיר 2 שניות ביובגטו, לא יותר מזה.

שמע אחי זאת דעתי מה לעשות...

אם אתה שומע את 2 הלהקות בצורה רצינית ואתה לא רואה דימיון אז סבבה לך ובכיף שיהיה. ואגב זה שהוא שר בצורה רגועה ושלווה זה לא ממש אומר. דווקא בגלל זה הוא מזכיר לי מאוד את תום בשירים השקטים שלו. אבל עזוב מה זה משנה. זאת דעתך זאת דעתי וסביר להניח שלא נגיע להסכמה

Tomer TR

New member
אז זהו ש...

במקום להסתכל ישר על התפל תתרכז בעיקר... אותו דבר אתה יכול להגיד על אדון תום בהקשר לאדי וודר (פרל ג'ם) וכל מיני שירים של היהודים, וגם מה שהיה נפוץ פעם (עוד בעידן הנאפסטר) - היו בטוחים שסינגל של בוטן מתוק הוא של היהודים, בגלל שהקול של גדי הזכיר את של תום ולא הכירו אותם כמעט. אז מה, גם היהודים גנבים? ובוטן? לא גבר, כל אחד (או לפחות רוב) מי שיוצר מוזיקה מושפע ממוזיקה ויוצרים כלשהם, ככה זה, ומחשבה של "הם העתיקו" ו"במקרה הסולן שלהם נשמע ממש כמו תום"? זה ילדותי ולא הכי לעניין. ואגב, אם בנאדם בא עם רצון טוב ופותח שרשור כלשהו, לדעתי אם אתה לא רוצה להשתתף בו אתה לא צריך לרשום לו הרצאה למה השרשור שלו לא נחוץ כרגע ולמה מי שהוא לקח ממנו את השרשור הוא גם ככה גנב אז זה בסדר, לפעמים עדיף פשוט להתעלם ולעבור הלאה (במילים עדינות).

יש הבדל בין פרל ג'ם ליהודים...

אני יודע שהיהודים מאוד מושפעים מפרל ג'ם ואין עם זה שום בעיה. פרל ג'ם הם אחת הלהקות הגדולות והטובות בכל הזמנים. תאמין לי שיש עשרות להקות בעולם שמושפעות מהם ומנסות לחקות את המוסיקה שלהם. ואם היהודים אחת מהן? שיהיה להם בכיף. אני לא צריך להזכיר לך כמה להקות וזמרים ישראלים מושפעים מזמרים ולהקות מחו"ל ויש אפילו שירים שהם כמעט אחד לאחד. כזה מגיע לארצנו הקטנטונת אני חושב שזה קצת פתטי. אפשר לחשוב כמה להקות רוק וכמה סגנונות רוק יש שסינרגיה צריכים להישמע כמו היהודים(לדעתי האישית כמובן) אני לא אומר שזאת לא זכותם והם עוברים על החוק. מצידי שיקחו שיר שיר של היהודים ישנו אותו קצת וישימו בדיסק שלהם. רק שלא יגידו לי שהם מקוריים והם המציאו את הגלגל ושהם להקת הרוק הטובה בארץ ושאר ירקות שאני שומע ממעריצים שלהם ביום יום. חוץ מזה אני לא מבין בדיוק למה אתם עושים לי פה משפט שדה? אמרתי שלדעתי סינרגיה רוצים להישמע כמו היהודים. לדעתי יש מספר שירים שמאוד מזכירים את היהודים סה טו. זאת דעתי וגם אם תגידו לי "ממש לא" או "אתה מדמיין" זה לא בדיוק ישנה אותה. אולי יום אחד אתעמק קצת יותר בסינרגיה ואשמע ברצינות את השירים שלהם,ואז אולי אשנה את דעתי. ובנוגע למה שאמרתי לבחור. שמע תומר לפעמים נראה כאילו אתם מסתכלים על כל משפט שאני כותב בזכוכית מגדלת רק בשביל להגיד לי "פה אתה מגזים" "פה אתה נסחף" "מזה היית צריך להתעלם" "בפעם הבאה עדיף שלא תגיב" בחיית מה אני חניך שלכם בצופים? תאמין לי שאם הייתי בן אדם עם קצת פחות ביטחון עצמי ועור של פיל כבר מזמן הייתי מפסיק לכתוב כאן. כל פעם שאני כותב משהו טיפה מעורר מחלוקת ישר אנשים באים ומתחילים לעקוץ ולהטיף לי. בחיית תנו לנשום,לאנשים יש פה ויש מקלדת. אם הם ירצו הם יגיבו לי לבד בלי שחבר המושבעים של הפורום יחלץ לעזרתם נגד רן האיום והנורא. אתה יכול להגיד שאני נסחף ואני מגזים ואני פרנואיד אבל כבר הרבה זמן אני מרגיש ככה. אני בסך הכל אמרתי לבחור בצורה נחמדה ותרבותית שפינת ניתוח שירים כבר הייתה המון פעמים בפורום וכבר ניתחנו את כל השירים של היהודים יותר מפעם אחת. אמרתי לו שלא יעלב אם לא יגיבו ואיחלתי לו בהצלחה. אני לא רואה פה מה פסול. אולי אתם אלה שצריכים לפעמים להתעלם ולעבור הלאה...

Tomer TR

New member
the big brother is always watching

חחח סתם, אני לא מסתכל על כל משפט שאתה כותב כדי לתפוס אותך בקטנות, אין לי עניין בזה או כוח לשטויות כאלה... אבל קראתי הודעה שלך וזכותי להגיב אליה, כמו שזכותך היתה לכתוב את ההודעה - זה לא נקרא משפט שדה להגיב אליך ואתה צריך להבין שכשאתה כותב דברים מן הסתם שיש די מצב שיגיבו אליהם. ואין דבר כזה הם יגיבו לי לבד בפורום, אתה רוצה שהם יגיבו לך לבד תכתוב להם במסר לבד, כאן זה פורום אחשלו. אמרת בצורה נחמדה וחביבה+ שהפינה כבר מיצתה את עצמה, ואני אמרתי בצורה נחמדה וחביבה+ את דעתי על זה שכתבת את זה. סה"כ אותו נושא תגובה מה שכתבת לו למה שאני כתבתי אליך, אם תסתכל על זה ככה. ולעיקר ענייננו - לא זכור לי מאיפה הבאת את זה עכשיו שסינרגיה אמרו שהם באו מקוריים (או יותר נכון: באו לחדש משהו), ברור שמן הסתם בתור להקת רוק תשמע גם אצלם גיטרות כמו היהודים, רק שהם, להבדיל מהיהודים, לא שמים את הגיטרה בפרונט של השירים שלהם (לא שהם לא חזקות וכו', תשמע את מציאות נפרדת מול האלבום שלהם ותבין את ההבדל), ולכן הם די שונים מהם בהגדרה (לפחות בהפקה), ואין טעם להגיד שהם מעתיקים מהם. מה גם שהיהודים זה 2 סולנים ולהקה, וסינרגיה זה סולן ולהקה, ככה שזה גם כן - הבדל די גדול בעבודה. הסולן "מושפע" מהקול של תום? תום מושפע מהקול של אדי. אז מה. אבל כתבתי על זה מקודם, אז אני לא אחזור - רק אוסיף: זה שתום הושפע לא אומר שלאחרים אסור להיות גם כאלה, מן הסתם.

חחח שמע...

אין לי בעיה שיגיבו לי ואפילו רצוי שתיהיה דעה נגדית בשביל שיהיה מעניין. אבל השאלה היא איך עושים את זה. שכתבתי למישהו לפני כמה ימים שהיו מלא הודעות בחיפה ואפילו מניתי אותם אנשים התחילו להגיב לי בעקיצות וירידות כאילו רצחתי מישהו. עכשיו שסך הכל הגבתי בנחמדות לבחור אתם מגיבים לי כאילו ירדתי לחייו וגרמתי לו לבעיות נפשיות שיצריכו פסיכולוג לכל החיים. בסך הכל אמרתי את דעתי ובאמת בנחמדות. אין בעיה שתתנגדו למה שאמרתי. אבל לפחות תעשו את זה בנחמדות ובעדינות כמו שאני עשיתי. גם מעצבן שכשאנשים מגיבים אלי הם כאילו קובעים עובדות. "אתה טועה סינרגיה לא מזכירים את היהודים חד משמעית" הם כנראה שוכחים שלמטבע יש 2 צדדים. ובמיוחד בעניין של מוסיקה על טעם וריח אין מה להתווכח. לדעתי סינרגיה מזכירים את היהודים. אם תגידו לי "חד משמעית לא נכון" זה באמת יהפוך את זה ללא נכון חד משמעית? אין לי תלונות כלפיך תומר אתה נשמה טובה. ב90% מהמקרים אתה באמת מגיב בעדינות ובסבלנות ובנחמדות. אבל אם תסתכל על מקרים כאלה ואחרים תבין על מה אני מדבר...

Niran2

New member
לא חושב

שאמרתי לך בצורה חד משמעית, אבל אתה באת וטענת שסינרגיה העתיקו מהיהודים לחן של שירים שדומה ליובגטו. אז במקום לזרוק דברים לאוויר היה יותר טוב ויפה אם היית נותן את השם של השיר של סינרגיה ונותן לאנשים גם להחליט. בכל מקרה, כל אחד והדעה שלו, כל המעריצים שאומרים שסינרגיה הם הלהקת רוק מספר אחת בארץ הם מעריצים שמתלהבים שתראי זה אני חרוש בכל הרדיו והם להקה עכשווית ומאוד במיינסטרים של גלגלצ כרגע, בערך מה שהיהודים היו אחרי כוכב נולד 1. אתה לא יכול להגיד על להקה שהוציאה 2 דיסקים ושקיימת בלחץ שנתיים וחצי שהיא הכי טובה בארץ, עם כל הכבוד לסינרגיה (ויש המון כבוד, הם להקה ענקית), הם לא מתקרבים לרמה של הכי טובים בארץ כמו שאמרת שאנשים טוענים, וגם מי שטוען אז זה אנשים בלי הבנה ממשית במוזיקה. אבל אתה יודע איך זה, כל בנאדם שאוהב להקה מסויימת בשבילו היא הכי טובה בארץ, אל תיקח מה שהם אומרים בתור דוגמא...

Kinky DeviL1

New member
מסכים איתך לגמרי

בחיים, אבל בחיים לא תשמע יוצר שיבוא ויגיד לך "אני העתקתי" אף יוצר שעושה מוסיקה לא יחשוב על להעתיק, כי ככה זה. אנ'לא יכול להגיד שהמוסיקה של סינרגיה מקורית...כי איך אומרים "כמה כבר שמענו" אבל אני יכול להגיד ב100 אחוז בלי לבדוק אפילו שהם לא "העתיקו" או שום דבר שדומה לזה. חפרנו, אז דיי

Tomer TR

New member
אעללק יא כלי

שנים לא דיברנו אחי! שמור על קשר ושבוע טוב

קראתי כמה פעמים

ואני עדיין לא מבינה איפה כתוב שהרשור הזה נגנב מסינרגיה או שסינרגיה גנבו מהיהודים. נראה לי שהוא בתמימותו עשה העתק הדבק עם הלהקה הלא נכונה. לא צריך לקחת את זה כל כך קשה.

לא לקחתי את זה קשה...

הוא אמר "קודם כל אני רוצה לציין שזה נגנב מפורום סינרגיה" אז אני בסך הכל אמרתי שלנתח שירים זה לא גניבה משום פורום כי אף פורום בתפוז לא המציא שירשור של "ניתוח שירים" כי זה דבר ידוע עוד לפני בכלל שהיו פורומים בתפוז. את זה שהוא עשה העתק הדבק אני יודע וזה לא ממש הפריע לי. גם זה שהוא פתח שירשור ניתוח שירים זה ממש לא מפריע לי. סתם הסברתי לו בנחמדות שייתכן שזה לא יעלה יפה בגלל עבר הפורום(ובאמת אף אחד עדיין לא טרח לנתח את השיר) לא צריך לעשות מזה כזה עניין.

למעלה