על שיחות עם ההורים וקיצוניות

Gal-Mo0D

New member
על שיחות עם ההורים וקיצוניות

אני צמחוני כבר חודשיים-שלושה חודשים, אבל ההורים שלי עדיין לא קלטו שאני לא אוכל בשר ודגים לגמרי . הם משוכנעים שדגים זה לא בשר ("דגים הם יצורים טיפשים!") ושה"שניצל כבר שניצל, אז לפחות תאכל אותו" או ש"מה כבר העובדה שאתה לא תאכל בשר תשנה ?". יש לי יום הולדת שבוע הבא, יום הולדת 17. ההורים שלי לקחו אותנו לאכול אתמול בערב ובדרך התפתח ויכוח רציני ביני לביניהם. כמובן שהגענו לניסויים בבעלי חיים וכמובן שאבא שלי (שהוא רופא) אמר שזה הכרחי, התווכחנו גם על העובדה שבתזונה צמחונית אפשר להשיג את כל הדברים שמשיגים מבשר, אבל כמובן שהם לא הסכימו ולכן אמרתי להם שאני אביא להם מכתב מתזונאית צמחונית\טבעונית. כמובו שבאמצע האוכל ציינתי את העובדה שלחופשה בחו"ל בקיץ אני לא טס באל-על וכמובן שאח שלי חשב שאני מנסה לחבל בתוכניות ההנאה שלו ואבא שלי החליט לבטל את הטיול. עכשיו יש לי כמה שאלות, מישהו מכיר תזונאית טובה צמחונית\טבעונית שתסכים לכתוב "מכתב\מאמר" עם עובדות מדעיות בנוגע לתזונה צמחית ? (רצוי של מכבי). מישהו יודע איך גורמים לויכוחים עם ההורים להיות פחות סוערים ? הנושא עולה בערך פעם בכמה ימים אבל עדיין הויכוחים קולניים. מישהו מוכן לתת לי קישור\פרטים לסיפור של אל-על ? כדי שאני אוכל לדעת יותר למה אני לא נוסע באל-על. ידוע לי שהם מסיעים את הקופים לניסויים בניגוד להסכם שלהם, אפשר לדעת מתי ההסכם נחתם ? למה הם מסיעים וכו´. תודה!

TheFinalCut

New member
רפואה ותזונה צמחונית

שלום לגל, המקום הטוב ביותר שאני יכול לחשוב עליו לשכנוע רופאים בנוגע לתזונה צמחונית, הוא PCRM. PCRM היא אגודה גדולה של רופאים למען רפואה אחראית, הממוקמת בארה"ב. אם תשכנע את אביך לבקר באתר תטפל ב- 2 ציפורים במכה אחת, מאחר והם גם מתנגדים לניסויים בבע"ח, וגם תומכים גדולים של צמחונות. אוסיף מטה קישורים למרכז המידע של PCRM בנוגע לתזונה צמחונות ולניסויים בבע"ח, משם תוכל להוציא חומר ולהדפיס, או פשוט להכנס לאתר ולשכנע את אביך לשבת מול המחשב ולקרוא. מדובר בחומר מדעי-מקצועי הנמתך במראי מקום מהספרות המדעית העדכנית. בהצלחה!

Gal-Mo0D

New member
תודה רבה!

אין לי ספק שאבא שלי יסכים לקרוא את זה...
ושוב תודה!

Michelle1

New member
על שיחות עם ההורים....

כדי לנהל שיחות אפקטיביות עם ההורים, מבלי להכנס למים גועשים, מן הראוי שתסתכל על הדברים מהצד שלהם: באופן די פתאומי- ומאד קיצוני- ערכת שינויים בחייך - ונגזר מזה, שגם בחייהם. אתה מוכן לקחת על עצמך כל מיני "גזירות" : צמחונות, החרמת חברת תעופה וכו´ אבל אתה מנסה לכפות את זה גם עליהם, בעוד שלהם אין בכלל ענין. מעבר לזה, כהורים לילד מתבגר, הם אינם יכולים לדעת אם זו אינה גחמה שתעבור לך עוד חודש חדשיים (ובינינו, גם אתה לא יכול לדעת). אני חושבת שכל שינוי שאתה עורך, שמשפיע עליהם באופן ישיר, צריך להיות מבוסס על הגינות ומשא ומתן ישר. לדוגמא: הצמחונות. ברור שבשלב זה אינך יכול לשכנע אותם, הם ימשיכו לאכול מה שהם רוצים, אבל לגבי האוכל שלך, תציע להם חלופות: תלמד את הנושא לעומק, תבדוק בעצמך מהי תזונה מאוזנת ובריאה לנער צמחוני בן 17 ותציע את התפריטים הנובעים מכך. אתה לא יכול לצפות, שאשא שלך, שלא מתעניינת בצמחונות, תשבור לבד את הראש מה להכין לך. תן כתף, תראה שאתה רציני. חכמה קטנה מאד להטיל עליהם פצצה אחר פצצה ולתת להם לשבור את הראש איך לאכול את זה. קח אחריות על מעשיך ותוודא שהם אינם ניזוקים בדרך. לגבי החרמת אל-על. ממש תסלח לי, אבל אתה מצפה שהמשפחה כולה תחרים חברת תעופה למרות שלך עצמך לא לגמרי ברור למה? לי, זה לא נראה הוגן. כל עוד אתה חי איתם, תחת תמיכתם והגנתם, אני חושבת שאתה צריך להתחשב בהם יותר. בחלק הזה- כשכל השינויים נובעים ביזמתך - אני חושבת שאתה צריך להתגמש. זה יוביל למערכות יחסים נאותות שנים רבות קדימה. אתה לוקח על עצמך החלטות של מבוגר, טפל בהם כמו מבוגר. אל תכפה את דעותיך, תשכנע. אל תהייה כל כך קיצוני, תתפשר. תנסה גם לראות את הצד שלהם. תשתדל שלכל החרמים והגזירות שאתה לוקח על עצמך, תהייה השפעה מינימלית עליהם. זו הדרך לשכנע, ולא לעורר אנטגוניזם. בהצלחה

adipo

New member
אייי ייי יי, הורים...

כן כן, מי מאיתנו לא מכיר את האמרות המעצבנות שלהם- "פעם אחת לא תהרוג אותך", "לא יקרה לך כלום אם תוכלי את השניצל" ועוד ועוד... ואני משתגעת מזה, כאילו הם חושבים שאני סתם החלטתי לא לאכול בשר, זה לא שעומד מאחורי זה עניין עקרוני רציני שמונע ממני לחלוטין לאכול כל מה שחי פעם... גרררררררררר יום טוב וחג שמייח עדי

collie

New member
elal

חברים יקרים, במשפט אשר יזמה חוות מזור לחייב את אל על להטיס את קופי מזור, התעקשה אל על במשך שנה וחצי במסמכים מטעמה לבית המשפט המחוזי בת"א, כי היא אינה רוצה להטיס את קופי מזור וכי היא אינה מחוייבת בדין לעשות זאת. שישה ימים בלבד לפני מועד שמיעת ההוכחות בתיק הודיעה אל על, בהודעה משותפת עם חוות מזור (29/5/02) כי היא חוזרת על דעת עצמה ומרצונה להטיס את קופי מזור. מדובר בתפנית של 180 מעלות, פניית פרסה של אל על, ימים ספורים בלבד לפני ההכרעה במשפט. במצב הדברים הזה תביעתה של מזור לחייב את אל על להטיס קופים הפכה למיותרת, ומזור ביקשה כי תביעתה תמחק. בית המשפט נעתר ומחק את התביעה של מזור ואל על חזרה מרצונה החופשי להטיס קופים לניסויים. ניתן להעלות על הדעת כי כל זמן, שחשבה אל על כי מזור תנצח בתיק קוותה אל על לקבל "תעודת יושר" מבית המשפט לפיה היא מחוייבת להטיס קופים כנגד רצונה. אולם, מרגע שהתהפכו היוצרות ונראה כי דווקה האגודה עשוייה לנצח בתיק, חששה אל על מהניצחון ומאובדן ההכנסה הצפוי מהטסת הקופים. ובמקום להמתין להכרעה המשפטית התנדבה לחזור ולהטיס את קופי מזור. רק קמפיין נרחב שישכנע אזרחים לא לטוס אל על כל עוד היא מטיסה קופים למעבדות, יכול לגרום לאל על לשנות את החלטתה. הצטרפו לקמפיין זה ועיזרו לקופים במושב מזור! פירוט בפרשת אל על ופעילות נרחבת בנושא בקישור שלפניכם: http://www.isav.org.il/new-design/newsitem.asp?id=1023887734 בתודה, האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים

re_ut

New member
תזונאי/ת

כשהפכתי לצמחונית ההורים שלי לקחו אותי לתזונאית של מכבי והיא סידרה לי תפריט בריא. שאלתי אותה האם עם תפריט זה תהיה לי תזונה בריאה והיא השיבה בחיוב. לאחר שהיא בונה תפריט היא לא יכולה להצהיר שהוא לא בריא. מה שכן היא חקרה אותי (המון זמן) האם זה לא נובע מהפרעות אכילה, כשהברתי לה שזה החלטה מוסרית (שוב, זה לקח המון זמן), היא התחילה לבנות את התפריט. תזונאים/ות קונבנציונלים/ות, אפשרי גם שיאביסו אותך בויטמינים, אל תירתע מזה, ויטמינים זה שימחה ומה שבטוח בטוח. היא לא הייתה אידיאלית (בגלל החקירות) אבל אימי שבאה איתי אליה השתכנעה שזה בסדר גמור (ואחרי שנה גם עברה לצמחונות). אחרי שנתיים שלוש שבאתי אליה בקשר לטבעונות הסיפור חזר על עצמו (היא הוציאה אריזה של חלב סויה והמליצה לי לשתות אותו). אם תלך לתזונאים מהתנועה, או אלטרנטיבים זה לרוב לא ישכנע את ההורים לדעתי. אני גם לא ממליצה לערבב בין נושאים (ניסויים ואכילת מוצרים מן החי) אבל תעשה מה שבא לך. בהצלחה בהמשך, רעות.

לילךLilach

New member
היי גל

שתי האחייניות שלי צמחוניות מגיל צעיר מאד למרות שכל שאר המשפחה שלהם לא. ההורים שלהם מעולם לא התווכחו איתם ,אבל הם התנו את הצמחונות בעריכת בדיקות תקופתיות כדי לודא שלא חסרים להן אבות מזון ומרכיבים חיוניים בתקופת הגדילה. כמו כן שתיהן מתיעצות מידי פעם עם תזונאית בקשר לתזונה נכונה וזהו. אף אחד לא מטריד אותם ,מכבדים את רצונם ולא מנסים לשנות אותן. ברור גם למי שלא צמחוני ,שבכל ארוחה דואגים שיהיו מספיק מנות צמחוניות ואם הולכים למשל למסעדה אז בוחרים מסעדה שמגישה מ הכל וככה כל אחד בוחר מה שמתאים לו.

למעלה