על שלושה דברים העולם עומד

עליזה 63

New member
על שלושה דברים העולם עומד

על שלושה דברים העולם עומד 3 דברים בחיינו שלא ניתן להשיבם הם; זמן, מילה והזדמנות. 3 דברים בחיינו שאין להתכחש להם, יושר, שלווה ותקווה. 3 אבני החן של חיינו הם; אהבה, תחושת ערך עצמי וחברים אמיתיים. 3 דברים בחיינו שלא ניתן לסמוך עליהם. חלומות, הצלחה וגורל. 3 דברים שמדרדרים את חיינו הם; אלכוהול, יהירות וכעס. טוב לב הוא הגן. מחשבות זכות הם השורשים. מילים אדיבות הן הפריחה. מעשים נאים הם הפירות.

עליזה 63

New member
../images/Emo23.gif

מתוך "המתנה של היום" "אתה כאן עם מטרה מסוימת. אין עוד אחד כמוך בכל העולם הגדול; גם לא היה ולא יהיה. אתה באת לכאן כדי למלא איזה צורך. קח זמן כדי לשוב על זה." אין אף אדם אחר בדיוק כמוך או כמוני. אף אחד לא יכול לעשות בדיוק את מה שאנו יכולים, או לנגוע באדם אחר בדיוק כמו שאנו יכולים. מכל האנשים שיכלו להיוולד, אנו נבחרנו להיות חלק מהזמן הזה ומהמקום הזה. צריכים אותנו כדי להגשים איזה תוכנית, גם במשפחות שלנו וגם במערכות היחסים שלנו. כאשר אנו יודעים שיש לנו יכולות יחידות במינן, אנו נבלה פחות זמן בלהרגיש קנאה על מה שאחרים מסוגלים לעשות. דרך החלומות והשאיפות שלנו, אלוהים מראה לנו מי אנו יכולים להיות. תלוי בנו לבחור באומץ ולפעול כדי ללכת אחרי החלום הזה. איזה מתנה יחידה במינה אני יכול להניק לעולם היום?

עליזה 63

New member
שבת שלום ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo6.gif

שבת שלום רבי אחד שוחה בים וכמעט טובע. המציל מגיע ומנסה להציל אותו. הרבי אומר: "לא, רק אלוהים יציל אותי". מגיעה סירה ומנסה להציל אותו. אומר הרב בשנית שרק אלוהים יציל אותו. לאחר מכן שולחים מסוק. הרב שוב מתנגד. בסופו של דבר טובע הרב ועולה לגן עדן. כשהוא מגיע הוא שואל את אלוהים בכעס: "למה לא הצלת אותי?" עונה אלוהים:" שלחתי מציל, שלחתי סירה ומסוק, אבל אתה לא עלית..."

למעלה