על שקט מול הרמת-קול ועל רעיון חדש

על שקט מול הרמת-קול ועל רעיון חדש

20.8.2008 1. בדיון ובהשקעת האנרגיה בשאלה אם למען החזרת גלעד הביתה מוטב לפעול בשקט (מה זאת "פעולה צבורית בשקט" ?) או בהרמת-קול ובמעשים שיעוררו תשומת-לב צבורית וישירות או בעקיפין לחץ גובר על מקבלי-ההחלטות, אנחנו עסוקים כבר יותר משנתיים ! לא אכנס לתוך הדיון הזה עכשיו וכאן, למרות דעתי המאד נחרצת המבוססת לפחות על נסיון השנתיים האחרונות בעניינם של אלדד רגב ואודי גולדווסר ז"ל ועניינו של גלעד שליט יבל"א, וגם על לקחים שלמדתי ממערכות דומות קודמות (עדי אביטן, עומר סוואעד, בני אברהם ז"ל, ואלחנן טננבאום בעיסקה אחת, ויוסקה גרוף, ניסים סאלם וחזי שי בעיסקה אחרת). הבחירה באופן זה או אחר הם גם פרי נטייתם הטבעית-אישית של בני-המשפחה, אם הם טועים או צודקים, וקשה לבוא במקומם, אלא אם מחליטים לפעול במנותק מהם, בזהירות הדרושה כדי לא להזיק ! וזהו שיקול קשה למי ש"לא מצוי בעניינים". 2. לא מזמן ראיתי בחדר-אוכל אליו הזדמנתי באחד הקיבוצים שולחן ערוך במקום בולט (ליד פינת הקפה שכל אחד שם ניגש אליה), עם תמונה גדולה של גלעד שליט, ו-2 כתובות בולטות. האחת - "גלעד, מחכים לך" (השולחן הערוך עם כלי-האוכל המחכים הדגישו את ה"מחכים לך"), והשניה - המוחלפת בכל ערב-שבת האומרת (מהזכרון): "X שבתות בלעדיך" (ה-X מייצג את מספר השבתות מאז נפל גלעד בשבי). חשבתי על כך שאילו לא רק בקיבוץ מסויים, אלא בכל בתי-האוכל בישראל - בתי-קפה, מסעדות, פאבים ומועדונים - שולחן כזה היה נערך ומוצב במקום בולט לכל באי-המקום, זה היה מסייע לשמירת עניינו של גלעד על סדר יומם של רבים בישראל ! האם תוכלו להפיץ את הרעיון, לא רק באינטרנט, אלא לכל מכריכם ובאמצעותם, וגם ישירות כאשר תזדמנו למסעדה או לבית-קפה, במקסימום מקומות ? "הצפת" ישראל, ביחוד במקומות-הבילוי האלה, בתזכרות כזאת תיצור איפקט לפחות כמו משמרות הערנות והתזכורת פעם בשבויים מול בית ראש-הממשלה (שאותן כמובן אסור לבטל !) 3. אכן, גם אני מרגיש ב"יציאת הרוח מהמפרשים" של רבים, מה שמקבל ביטוי בכל מיני צורות ופורומים. אפילו אצלי במידה מסויימת, אולי כתוצאה מיאוש מסויים שכל מה שניסיתי לעשות לחוד וביחד עם אחרים, את התוצאה הכל-כך מיוחלת זה לא הביא. עוד רון ארד, כבר אמרנו ? תום.

קמנצינד

New member
היו לך רעיונות יותר טובים בעבר, לפי דעתי

למרות שאני לא בטוח אם הרעיונות האלו היו שלך או של דן בן תרצה. אני כל הזמן מתבלבל בינכם.

הצעתי כאן זירות לפעולה בחו"ל

בקמפיינים כאלו חשוב לפעול נכון מכיוון שציבור התומכים נשחק בפעילות לאורך זמן ללא תוצאות. יצירת ציפייה לא ריאלית היא טעות נפוצה והאכזבה ממימושה הורגת קמפיינים לא מעטים. לדעתי חכם יותר להציג מדרג יעדים צנוע יותר, אך בר השגה. בשלב הראשון אני מציע לפעול להסדרת ביקורי הצלב האדום אצל גלעד. זהו קו הומניטרי שלהסברה של החמאס יהיה קשה מאוד להתנגד לו וניתן יהיה לגייס לכך תמיכה של ארגונים הומניטריים בעולם. להשגת יעד זה יהיה אפקט מורלי על התומכים ובעקיפין הוא גם יחייב את החמאס להחליט מיהו בר הסמכא לשאת ולתת בעניינו של גלעד, מה שישפר את יעילות המשא והמתן וסיכוייו.

dariayaari

New member
שלום ראובן,

הרעיון נפלא ונכון. אבל לא מספיק להגות אותו ולהעלות אותו פה בפורום. צריך לעשות מעשה !!!!!!

קמנצינד

New member
רעיון מעולה וגם מציאותי, אבל אין צורך.

הרי בטוח שנצליח להשפיע על אירגוני זכויות האדם והצלב האדום, שבטוח בטוח יצליחו להשפיע על החמאס. אבל למה לעשות את זה, אם אפשר בקלות לארגן שביתה כללית במשק ? ובכל מקרה היו כמה רעיונות הרבה יותר יעילים, כמו לומר פרק תהילים כל יום, ולתת כסף לחרדים.

dariayaari

New member
כמובן...

אבל הנטיה שלי לפחות לוותר על הציניות, כי איש איש באמונתו, בדעותיו וכו'. ולפחות זה לא מזיק.

קמנצינד

New member
אם כך- כנראה שלא הבנתי אותך נכון...

דינה דריה, אני מתנצל. חשבתי שכשכתבת שהרעיון של ראובן הירושלמי ל"זירות פעולה בחו"ל", הוא רעיון "נפלא ונכון", התכוונת בציניות. כנראה שטעיתי. סליחה. ובלי ציניות- ייתכן שבאמת לומר תהילים יהיה יותר יעיל.

dariayaari

New member
משום מה אנחנו מפספסים אחד את השני

לעיתים תכופות. אז בוא נאמר ככה: אני אינני צינית פה, בפורום הזה. ואם הייתי בעבר, אז שיסלחו לי כולם. אין לי שום דבר נגד שום רעיון, כי באמת אינני יודעת לבטח מה נכון לעשות ומה לא. הבעיה איננה ברעיונות בדרך כלל, רעיונות יש למכביר, הבעיה ביישום הרעיונות. לכן הייתי מציעה להיות יותר תכליתיים, יותר אופרטיבים, ואם יש למישהו רעיון, שיחשוב גם על הדרך ליישם אותו, ויילך איתו עד לביצוע. או, שאם איננו יודע איך לבצע, שיפנה את הרעיון למטה לפחות. ולא קוראים לי דינה דריה, תבחר....

סוף מעשה במחשבה (ודיבור) תחילה

כמו שכתבתי בעבר, ניתן לפנות להנהלת תפוז כדי לפרסם הודעה בפורומים ולבקש מהגולשים לבדוק ולהפעיל את הקשרים שלהם בחו"ל. לצורך כך צריך לארגן רשימת מסרים ומטרות. צריך לדעת לאילו ארגונים בחו"ל צריך לפנות וחשוב מאוד גם לדעת כיצד לפנות אליהם, מה מדבר אליהם, מה ידחה אותם וכו'. את החומר המקצועי חשוב שיירכזו אנשי מקצוע, אנשים שמכירים את הארגונים הללו ויודעים היכן ואיך כדאי להשקיע את המאמץ. מלי אמרה לי שתפנה בעניין גם להנהלת תפוז וגם למשפחת שליט. איני יודע כיצד זה התפתח. במידה והנהלת תפוז לא תסכים לפרסם בהתנדבות ולא ימצא תקציב לכך ניתן יהיה להתחיל בפעילות על ידי החברים בפורום הזה. אני מציע שכל אחד כאן יקח פורום אחד ויפעל בו, הפעילות הזו תתרחב מעצמה בהמשך. אבל גם אם נפעל כך על עניין המסרים ורשימת הארגונים לא ניתן לוותר. לפחות את זה חייבים לעשות באופן מקצועי, אולי בשיתוף מידע ממשרד החוץ ועוד.

ותוספת חשובה

לדעתי בכל מקרה יהיה צורך שבכל פורום בתפוז יפעל מישהו שיהיה איש הקשר וה"ממריץ" שלנו בפורום. אני בטוח שכל כאן גולש גם בפורום אחרים שקשורים לנושאי התעניינותו. את הקשרים הללו אפשר וצריך להפוך לכלים שיסייעו לשחרור גלעד שליט. ברגע שיהיו בידנו רשימות הארגונים הרלוונטיים ורשימת המסרים והדגשים ניתן יהיה לפתוח הרשמה בה כל אחד יבחר באיזה מן הפורומים של תפוז הוא מוכן לפעול. לדעתי מלי כבר יכולה לנעוץ שרשור בו אנשים יכתבו איזה פורומים הם לוקחים על עצמם לפעול בהם (אולי במאמרים עם קישור כדי שהשרשור שמיועד להיות ארוך לא ישתלט על הפרום כולו). יתכן גם להקים קומונה מיוחדת לצורך הניהול של הקמפיין הזה. ועוד תוספת חשובה: יש להנחות את הפעילים בפורומים שלא להיכנס בשום אופן לויכוחים אמוציונאליים או אחרים. ביקורי צלב אדום אצל גלעד זהו נושא הומנטרי וככזה אין שום סיבה למישהו בעולם שלא יתרום בדרך כלשהי, גם אם זה שליחת מייל מהיר לארגון או אישיות שיש להם השפעה על כך.

dariayaari

New member
ראובן,

משהו מאד מוזר לי - האם באמת אתה חושב שיש לנו, חברי הפורום, את היכולת להשפיע על הצלב האדום??? או אם למשל יש לי חברה בגרמניה - שמה בוני אגב - האם לה יש איזו שהיא גישה לקנצלר כך וכך?? לכן אמרתי, לא מספיק להעלות רעיונות, לא מספיק גם להגיד שאמרת למלי ואתה לא יודע איפה זה עומד, כי אתה אמור לדעת איפה זה עומד. לכן אמרתי, בואו למשמרות בירושלים !!! לפחות זוהי עשייה, לא רק רעיונות.

ודאי שיש לנו יכולת להשפיע

לך יש חברה בשם בוני, לאחרים יש קרובים וחברים בחו"ל. אבל יכול להיות שבוני מכירה חברי פרלמנט או עיתונאים, ואם לא בוני עצמה אולי מישהו מסביבת המכרים שלה מכיר. כשמתחילים לחפש מתפלאים כמה קשרים מוצאים... הרי הוכח שבין כל שני אנשים בעולם ניתן לקשר על ידי עד חמישה אנשים המכירים ביניהם. כל אחד בחו"ל יכול לכתוב לחברי פרלמנט המייצגים אותו, לעיתונים לארגוני זכויות אדם וכמובן להפעיל ולדחוף את הקהילות היהודיות. כמו שנרתמים עבור טיבטים וסומאלים אין סיבה עבורם שלא ירתמו עבור גלעד, הרי מדובר בנושא הומניטרי. החמאס גם פועל בפרלמנטים שונים בחו"ל כדי ליצור לעצמו תמיכה ובהחלט אפשר שהמכתבים לחברי פרלמנט יסייעו להעלות את העניין הזה כשהשתלדנים של החמאס יבואו עם הבקשות שלהם. צריך לזכור שחברי פרלמט בחו"ל אינם בהכרח ציניים כמו שאנו מתארים לעצמנו פוליטיקאים. בכל מקרה אלו מדינות "משועממות" יחסית לישראל ומקרים הומניטריים כאלו הם הזדמנות לרבים גם לצבור נקודות אצל הקהילות היהודיות וגם להתחבר לנושא אנושי ולקבל כותרות. המכשול העיקרי הוא הרגשת אפסות ערך עצמנו. ברגע שמתחילים האינרציה נצברת. לגבי המשמרת להתכוונתי להגיע הפעם אך לא התאפשר לי. מקווה להגיע בפעם הבאה, זאת בהנחה שהאלימות שהייתה כאן אינה מייצגת את התנהגות החברים במפגש פנים אל פנים...

dariayaari

New member
היי ראובן,

כרגע האלימות שככה....לעניין עצמו: שיכנעת אותי. צריך מישהו שירכז את הנושא. האם אתה יכול? אם צריך מקום להתכנסות, אני גרה בתל אביב, ואשמח לארח אותכם.

לרכז לא אוכל אבל להשתתף כן

יש לפחות פורום אחד בו אוכל להיות פעיל וכמובן לסייע בחשיבה ועוד. אני מציע לנסות לקדם את העניין מול מלי ומשפחת שליט. ללא התמיכה האקטיבית שלהם יהיה קשה לעשות משהו. אבדוק שוב עם מלי ואדווח, אני מציע שגם אחרים ישאלו אותה על העניין.

למעלה