על שרשורים, חוקים ומה שביניהם...

motib4

New member
על שרשורים, חוקים ומה שביניהם...

החלטתי לכתוב את ההודעה הזו כי החוקים של הפורום כבר מאוד ישנים ויש הרבה מה להוסיף. אז נתחיל. כמה מושגים: 1. שרשור- בא מהמילה שרשרת. במקרה הזה- שרשרת של הודעות. אם קראתם הודעה ויש לכם תגובה עליה, כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על הכיתוב האדום בסוף ההודעה: "הוספת תגובה". ייפתח לכם חלון של כתיבת הודעה רגילה. הרבה הודעות חדשות מורידות דיונים חדשים וטובים לדפים אחרים וחבל. 2. הצפה- פתחתם הרבה הודעות חדשות? הצפתם את הפורום.
3.שרשור תמונות שבועי- תמונות של התאומות יש בלי סוף וטבעי שגם בפורום יעלו הגולשים תמונות. לאחרונה ההרגל הזה היה מוגזם, אז קבענו שעושים שרשור קבוע, פעם בשבוע, והוא יהיה 100% תמונות. קוראים לו "שרשור התמונות השבועי", ופשוט אי אפשר לפספס אותו.
אני מבקש להמנע מלשים תמונות שלא בשרשור התמונות השבועי. 4. מסרים- מערכת אימייל קטנה שבנה צוות תפוז עבור נוחיות הגולשים. פרטים למטה. 5. מומחה פורום- שמו של מומחה הפורום מסומן בצבע אדום כהה, ודבר זה מסמן שתולו לשאול אותו שאלות, לבקש בקשות ומומחה הפורום ייתן לכם תשובות. 6. חסימה- חסימת גולש לא מאפשרת למשתמש לקבל גישה לפורום, לכתוב הודעות וכו´. גולשים נחסמים בדרך כלל לאחר הזהרות במערכת המסרים. 7. חיפוש מתקדם- חיפשתם הודעה ולא מצאתם? עכשיו זוהי לא בעיה. לחצו על החיפוש המתקדם (מתחת ומשמאל לשם הפורום) ותוכלו לחפש הודעות ישנות בפורום עפ"י קריטריונים מדוייקים וטכנלוגיה משוכללת. דרכים למצוא הודעה: -שם משתמש: כתיבת שם משתמש של כותב ההודעה. -נושא: נושא ההודעה. אפשר לחפש על פי מילה אחת בנושא, דבר שיביא כנראה להרבה יותר תוצאות. -תוכן- חיפוש על ידי משפט לדוגמא התוך תוכן ההודעה. -קובץ מצורף- בחירת סוג קובץ שהועלה לפורום. יש כמובן ת אופציית התאריכים שיכולה לצלצם את תוצאות החיפוש. 8. הודעת המנהל (מתחת לשם הפורום)- בהודעה המנהל תוכלו למצוא בד"כ מה יש בפורום, מה תוכלו לעשות בו ומידע מצומצם על נושא הפורום. מומלץ לכל גולש חדש. 9. הקפצה. מנהג ידוע בפורמים של תפוז. מערכת תפוז עובבדת כך: ההודעה שקיבלה תגובה אחרונה, תעבור לראש הדף. על מנת להקפיץ הודעה יש לכתוב 10 תווים (תו=לחיצה המקלדת) לפחות או אייקון (
) אחד. אני מבקש להמנע מהקפצת הודעות שאינן ראויות להקפצה. הקפצה יכולה להיות טובה במקרה של הודעה שעומדת לעבור דף ועדיין מי ששאל שאלה לא קיבל תשובה, לדוגמה. 10. טאג ליין- הטאג ליין היא השורה הכתומה מעל הודעות הפורום. היא מתחלפת ומקשרת להודעות/אתרים ששוים צפייה. שרותי הפורום: הסבר על כל קטגוריה מהשורה האפורה למעלה. 1. חברים- לחיצה על הטקסט מאפשרת לראות את המשתמשים שרשמו בפורום, אפילו אם רק פעם אחת. 2. צ´אט התאומות אולסן- בלחיצה על הטקסט ייפתח לכם חלון נפרד, ותהיו אוטומתית בחדר "התאומות אולסן" בצ´אט של תפוז. במידה ואין אף אחד באותו הרגע בצ´אט, אתם תהיו אלה שתפתחו את החדר וגם גולשים אחרים בצ´אט של תפוז יוכלו להכנס לצ´אט, ולדבר איתכם. 3. קישורים- לא פעם ולא פעמיים נכנס משתמש חדש של תפוז ומבקש אתרים על התאומות. את מקבץ האתרים הכי טוב, בארץ ובעולם, תוכלו למצוא בלחיצה על: קישורים בשורה האפורה למעלה בפורום. 4. מאמרים- המאמרים הם מקבץ כתבות לקוחות מעיתונים וכתבות שנכתבו ע"י חברי הפורום. לאחדים מחברי הפורום יש טור אישי בו הן מפרסמים את כתבותיהם לעיתים קרובות. רוצים לפרסם כתבה שלכם? אולי טור אישי? שלחו לי מסר. 5.סקר- בלחיצה על הטקסט ייפתח חלון סקר, שמשתנה עם הזמן. אתם יכולים להצביע ולהגיע לתוצאות או ע"י לחיצה על "הצג תוצאות". בדף התוצאות יש קישור בתחתית לארכיון הסקרים, שם תוכלו להכנס לסקרים קודמים, לצפות בתוצאות, ואף לענות בעצמכם. חשוב לציין שלכל גולש יש אפשרות להצביע פעם אחת בלבד. 6. גלריות- פינת הגלריות מתחלקת לקטגוריות וכל קטגוריה מכילה בתוכב מספר נכבד של תמונות יפות של התאומות. מדי פעם מתווספת גלריה חדשה וגם גלריות יוצאות דופן כמו "גלריית חברי הפורום". 7. לוחות- המקום לגולשים. רוצים להחליף או לקנות מוצרים של התאומות עם משתמשים אחרים? ואולי לדבר איתם באיסיקיו או באימייל? זה המקום. לוחות הקשורים בתאומות אולסן לנוחיות הגולשים. 8. לוח אירועים- שם תוכלו להוסיף אירועים הקשורים בתאומות, בכם ובפורום. לדוגמא: ימי הולדת, יציאת מוצרים של התאומות לחנויות, פגישות פורום ועוד. חשוב לציין בימי הולדת את שמכם כי הוא לא נכנס אוטומתית. 9. קבצים- בלחיצה על הטקסט יוצגו לכם 50 ההודעות האחרונות שהוספו אליהם קבצים. את השאר תוכלו לחפש ע"י החיפוש המתקדם. חוקים: 1. הודעות בסגנון צ´אט לא רצויות בפורום. הודעות מסוג: "שלום", "מה נשמע?", וכו´. מערכת
יצרה לנוחיות הגולשים גם מערכת מסרים אישית, מין אימייל פרטי כזה לכל משתמש בתפוז. תוכלו לקרוא, לשלוח, ולקבל הודעות דרך המערכת בלחיצה על: שם המשתמש שלכם, אין לך מסרים חדשים" או אם כן יש מסרים חדשים: "יש לך 2 מסרים חדשים" בשורה בצבע תכלת למעלה. כמו כן יש גם את הצ´אט עצמו, עליו מפורט למעלה. 2. מותר לפרסם אתרים, לינקים יפים, אך אין צורך להגזים. לא כל אתר נכנס לקישורי הפורום- כי שם נמצאים המובחרים ביותר וכאלה שיכולים לעניין נאוד את המשתמשים. 3. כולם כאן כותבים באותו הפורום והמטרה היא לבנות קהילה מאוחדת ומגובשת. הודעות המכילות קללות, העלבות ושפה בוטה ובמיוחד כלפי אחד מחברי הפורום גורמת בדיוק להיפך. הודעה מסוג זה, מיותר לומר, תמחק, ואשקול להרחיקו מהפורום. 4. אין להעלות תמונות פורנוגרפיות של התאומות (דרך אגב: כ-ו-ל-ן מזוייפות) ובכלל. הודעות עם קבצים כאלה יימחקו מידית. 5. מומלץ לפנות לפורמים שעוסקים בעניין שאתם רוצים לשאול אם הוא לא קשור בתאומות. לדוגמא: הורדת תוכנה. שאלה כזו מן הארוי שתשאל בפורום תוכנות ולא כאן. לסיכום: עשרת הדיברות לגולש ברשת (מתוך פורום התמכרות לאינטרנט בתפוז) 1. זכור את האנושיות, עמוד על שלך אך אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך. 2. הצמד לנורמות ההתנהגות החלים בחיי המציאות. 3. דע היכן אתה נמצא במרחב הוירטואלי. 4. כבד את זמנם ורוחב הפס של האחרים. 5. תראה יפה ברשת 6. חלק את הידע והמומחיות שלך ברשת, למען עולם טוב יותר 7. שמור את המלחמות הרגש תחת בקרה. 8. כבד את פרטיותם של האחרים 9. אל תנצל לרעה את הכח שלך. 10. היה סלחן כלפי טעויות הזולת. --- כאן תמה ההודעה הכי ארוכה שלי בתפוז, ובכלל. שלכם-

motib4

New member
ואני רוצה להוסיף...

במשך הזמן שכתבתי את ההודעה הזו פתחו שרשורי תמונות. לא רציתי להגיע לזה, אבל מהיום- כל שרשור תמונות שלא בשרשור השבועי יימחק. זהו לא פורום תמונות. תצרפו תמונות הקשורים בדיונים. לדוגמא אם מדברים על טובות השתיים זה בסדר גמור ואפילו מצויין להוסיף תמונה מטובות השתיים אבל שרשורי תמונות זה פשוט
. מצטער.

אוי לא ידעתי

מוטי אני ממש מצטערת פעם ראשונה שאני קוראת את זה אז לפני שמתי כמה תמונות כי לא ידעתי מעכשיו אני לא ישים סתם , אבל בבקשה אל תמחוק לי אותם

RinRan

New member
יש לי שאלונת...

היי מוטי! שאלה קטנה- כתבת בחוקים, מושגים וכל אלה שיהיה שרשור תמונות שבועי, אז באיזה תאריכים? יש לי הצעה- אולי גם אפשר לעשות כל פעם- שרשור תמונות שבועי בנושא מסויים- נגיד שבוע אחד הנושא יהיה תמונות מטובות השתיים, שבוע אחד תמונות שהתאומות בבגדים בצבע שחור- כאלה דברים... יכול להיות נחמד!

motib4

New member
למעשה...

זה היה הרעיון המקורי. שרשורי תמונות בנושאים. בוא נקבע על ימי שישי. כל יום שישי שרשור תמונות (שאני אפתח). עכשיו, מי שבעד לשרשר כל פעם ע"פ נושא (סדרות, ברטים, תמונות חדשות וכו´), שירים אצבע:
.

motib4

New member
תוספות של ../images/Emo43.gif

כללי ההתנהגות בפורומים של
- נכתב ע"י הנהלת הפורומים, מומלץ לכל גולש. לחצו כאן. שאות נפוצות- תמיד רצים לשאול משהו ולא ידעתם בדיוק איפה? יכול להיות שהתשובה נמצאת בדיוק פה. תוספת לקטגוריית הלוחות- לא מומלץ לכתוב את מס´ הטלפון שלכם. עדיף אימייל/אייסיקיו או כל דרך אחרת ליצור איתכם קשר.

מוטי תודה רבה על האינפורמציה!

כאילו אל תיצחקו עליי אבל יש הרבה מאוד דברים שלא ידעתי ועכשיו שקראתי את מה שכתבתה הבנתי כמה דברים אז תודה רבה ודרך אגב אתה כותב עינייני וישיר , אני בטוחה שהמורה שלי להבעה הייתה גאה בך! חחחחח

motib4

New member
זו הייתה המטרה...

להביא לידיעת הגולשים את האפשרויות הרבות שמציעה מערכת
לגולשיה, ושהפורום יהיה מקום יותר "בריא" לשהות בו.

*Ginny Weasley*

New member
וואו..... מנוסח יפה../images/Emo70.gif

הפנמתי...
אם כולנו נקיים את הכלללים האלה... הפורום יהיה הרבה יותר נעים לכולם...

חחח../images/Emo45.gifיאפ ../images/Emo8.gif למוטי

כל החדשים שמגעים לפה באמת לא מבינים ופותחים מלא הודעות חדשות לדעתי זה היה נורא לענין
:):):)

motib4

New member
תודה...

בכל מקרה- עכשיו זה בטאג ליין. (ומי שלא ידע קודם מה זה- עכשיו יודע.
) דרך אגב נועה- בדקי את המאמרים- יש המון טורים לדשים של גולשים. שווה

Mery Kate

New member
למוטי

אני רואה ששמתה בגלריה דברים חדשים ובאנימציות שמתה את האנימציה שאני מצאתי איזה כייף (של כל כך זמן קצר)

למעלה