על תחביבים וזוגיות...

על תחביבים וזוגיות...

נניח ובן/ת הזוג משקיעים בתחביב שגוזל מהם הרבה זמן (וזה בהחלט על חשבון זמן האיכות איתכם) וגם עולה הרבה כסף וזה מגיע למצב שזה מפריע לכם. האם תגידו משהו לבן/ת הזוג? האם תרמזו? האם תנסו למצוא תחביב דומה לעצמכם שיעשיר את הזמן שלכם כשבן/ת הזוג עסוקים

ומה היה קורה אם בן/ת הזוג היו מעירים לכם על משהו כזה- איך הייתם מגיבים

רואה 6 6

New member
לאורך רוב הזוגיות שלנו לבן זוגי יש תחביב קבוע

שהיה שם מההתחלה. לי לא היה כלום.בהתחלה היה נוסע שלושה ערבים בשבוע+סדנאות אם היו בשביל התחביב הזה עד שביקשתי שיסתפק בשני ערבים בשבוע (כי זה לא היה שעה,שעתיים בסביבה,זה היה עד שעות הלילה המאוחרות בעיר רחוקה יחסית וסדנאות לקחו יום שלם בסופ"ש,למשל,לפעמים יומיים).
כך זה נשאר עד עכשיו: שני ערבים שהוזזו למקום יחסית קרוב וסדנאות שקוצרו ליום מקסימום.
מעולם לא היתה לי בעיה לנסח את בקשותיי בצורה הכי בהירה. אני חושבת שהענין הוא בהירות בהעברת המסר,סיבות הגיוניות והתפשרות,הם שיאפשרו שינוי במצב שבו נראה שהתחביב הוא תובעני מדי.
לאחרונה אני מצאתי לעצמי משהו שלוקח אותי גם שני ערבים החוצה ולפעמים אני מגרדת שלושה.בן זוגי לא אומר לי מילה.ההיפך,מאוד מפרגן,כנראה יותר ממה שאני פירגנתי לו. הוא בהחלט טיפוס כזה שכיף לו לראות את הקרובים לו שמחים.

Ginger L Honey

New member
אנחנו חולקים את התחביבים העיקריים שלנו

השנה אני לא יכולה לעשות סנואובורדינג בגלל הפציעה שלי.
בעקרון הרופא אמר שאוכל לחזור לזה בחודש הבא, אבל אינני מתכוונת לסכן את הרגל לפני הטיסה לארץ במרץ
ולפני פתיחת עונת הצניחה באפריל....
זה די מבאס, כי אני ממש גרועה בסנובורדינג ולא להתאמן במשך עונה שלמה לא יתרום לי...
בילי יסע כמה פעמים בלעדיי, כמו בראשון הקרוב....
אם יסע ללילה או שניים כנראה אצטרף אליו, במידה ונמצא סידור לכלבים, אבל אהיה כל היום בלודג' ואצפה האנשים אחרים שעושים סקי או סנובורדינג, כשאני לא יכולה...
אצטרך למצוא איזה עיסוק שלא מסכן את הרגל לחודשיים הקרובים....
&nbsp
חסר לו שיעיר לי על משהו כזה, הוא מוציא הרבה יותר כסף ממני על תחביבים. למשל, 4,000$ דולר על אופני כביש, שלא התחשק לו לקום בארבע בבוקר ביום חופש שלו ולצאת לרכיבות כבר שנתיים.
גלשן שהשתמש בו פעמיים+חליפת גלישה שהשתמש בה פעם אחת.
עכשיו הוא רוצה לקנות סירה, ואם יקנה, בטח ישתמש בה בדיוק פעמיים. בכל יום יפה בקיץ אנחנו הולכים לצנוח, אז מתי בכלל יהיה זמן לסירה? קודם שיתעורר בארבע וירכב על האופניים שלו

&nbsp

elena20

New member
השאלה כללית מדי, מאוד תלוי במה מדובר

אם התחביב הזה לוקח לו נניח חצי יום והוא מחוץ לבית כל פעם או שעתיים בערב כשהוא בבית,
כנ"ל לגבי הסכומי כסף, אם מדובר בסכומים שהזוג כן יכול להרשות לעצמו או לא...
בעלי קונה כל שנה מנוי למשחקים של קבוצה שהוא אוהב, מדובר בכמה אלפי שקלים כיוון שהמיקום נוח וקרוב במגרש
ובממוצע הוא הולך פעם בשבוע למשחק, לעתים גם פעמיים בשבוע
אז גם אם אני מקטרת לגבי המשחקים האלה, זה לרוב בצחוק ואני באמת מפגרנת מכל הלב.
כי הוא ממש לא אדם בזבזן אז אם הוא בוחר להשקיע במשהו, שיהיה לו בכייף.
כנ"ל לגבי משחקים שהוא משחק בהם (אקסבוקס ומשחקי מחשב) הוא קונה כל כמה חודשים באלף ומשהו נניח
ולפעמים אפילו פחות אז גם שיהיה לו בכייף ולרוב הוא גם משחק כשאני הולכת לישון כדי שנוכל לראות סדרות ביחד
או כל דבר אחר, אז גם בתחום הזה אין בעיות.
מניחה שאם כל הסופ"ש הוא היה יושב מול המשחקים זה כן היה מפריע לי.

a wild rose

New member
אני דווקא אוהבת שלכל אחד יש את החיים שלו

לא חייבים לעשות הכל ביחד, ואני מאלו שמאמינים שצריך קצת חופש אחד מהשני... אבל השאלה עד כמה זה גוזל מהזמן המשותף ואם מדובר בעלות כלכלית כבדה שמגיעה מהכנסות משותפות זה אכן עשוי להיות בעייתי.
&nbsp
האקס שלי הוא בחור מאוד ספורטיבי ובין היתר אוהב ספורט אתגרי וסקי, והוא נוהג לנסוע לפחות פעמיים בשנה לחופשה שכוללת את הנ"ל. קצת אחרי שהכרתי אותו הוא נסע לחופשת סקי והציע לי להצטרף - אני העדפתי לוותר כי אף פעם לא עשיתי סקי ובכללי אני טיפוס פחות ספורטיבי (אימוני חדר כושר וכדומה זה הגבול מבחינתי), אולי בנסיבות אחרות הייתי שוקלת לנסות, אבל הרגשתי שבמצב כזה יש סיכוי טוב שאני אהרוס לו את החופשה בתור מישהי שמעולם לא ניסתה סקי שמצטרפת לחופשה של מקצוענים + מבחינה כלכלית זה הרגיש לי כמו הוצאה מוגזמת על משהו שאני לא יודעת איך אני אסתדר איתו ואם בכלל אוהב את זה. בזמן שהוא היה בחופשה הזאת שלו וגם מתי שנסע לחופשה נוספת, ביליתי הרבה עם חברים וחברות ואמנם התגעגעתי, אבל זה לא הרגיש לי נורא.

haych

New member
אצלנו

א' מאוד משקיע בשחיה. הוא שוחה 3 פעמים בשבוע (לאחרונה התדירות ירדה לשלוש פעמים בשבוע כל שבוע שני) ונעדר מהבית לשעתיים, לא כולל חישובי האוכל והשתיה שלנו לפני ואחרי אימון, שגם מצריכים התארגנות.
זה קצת מבאס כי אני גם ככה רואה אותו רק כל שבוע שני בגלל העבודה, אז עד שזה קורה הוא נעלם לי לכל הערב.. מבחינת עלויות-כל אימון כזה מצריך ממנו נסיעה מחוץ לעיר, ככה שזה די גוזל דלק.
אבל אני מאוד מפרגנת לו. עד עכשיו היה לו כרטיס סטודנט ובשבוע שהוא לא יכול להגיע לאימוני הנבחרת כי הוא עובד-הוא התאמן באוניברסיטה בחינם. עכשיו אין לו כרטיס סטודנט אז הוא יכול להתאמן רק כל שבוע שני-ואני מעודדת אותו לעשות מנוי לאיזה קאנטרי כי אני יודעת כמה השחיה חשובה לו-למרות שזה ממש יקר ולא כזה שימושי (שוב-כי כל שבוע שנ יהוא מתאמן בחינם).
גם כשהוא מתעצל ושוקל לוותר על אימון אני לוחצת עליו ללכת-כי אני יודעת כמה הוא אוהב את זה ואיך הוא מרגיש טוב אחרי, ולא הייתי רוצה שהוא יוותר על זה בגללי.
גם אני לא הייתי רוצה שהוא יעיר לי על תחביב שלי, אני מאמינה שתמיד אפשר לשלב ושגם הזמן איכות שלך עם עצמך חשוב.
\

באופן כללי - כשמשהו מפריע למישהו - מדברים על זה

אני לא מאמינה ב"לרמוז". זה נוראי בעיני. רוצה להגיד משהו - תגיד. וכנ"ל אני. לא סובלת אנשים שרומזים, אבל לא באמת אומרים, ואז מבחינתם אני אמורה "לקלוט". זה בעיני גם תכונה שמיוחסת לסטריאוטיפ נשי שאני מקווה שיכחד. מבחינתי - אם לא אמרתי משהו מפורשות - אז לא ידעו את זה, לא מצפה שאפאחד יקרא לי את המחשבות. "לרמוז" זה סוג של "אני לא אגיד לך מה מפריע לי, אבל עדיין אשמור לעצמי את הזכות לכעוס על זה שאתה לא יודע מה אני חושבת". לא התנהלות תקינה בעיני באף סיטואציה, ובטח לא בזוגיות, שזה הקשר החשוב ביותר שיש לי.

ולכן, אם משהו שהוא עושה מפריע לי - ברור שאני אגיד, ונדבר על זה. קשה לי להאמין שזה יהיה סיטואציה כמו שאת מתארת, כי זה פשוט, טוב, ממש נשמע מוזר (וכנראה מאוד ספציפי למשהו שקורה לך עם בנזוגך כרגע - מסקרן ובואי תשתפי אם בא לך
). אבל יכול לקרות. ואם הוא יגיד לי משהו כזה - הייתי כמובן מקשיבה לו, והיינו מדברים על זה. לשם כך התכנסנו, אחרי הכל

בעיקרון גם בתחביבים אם אין את העמק השווה

או תקשורת טובה בנוגע לזה, מישהו בסוף יפגע או יתעצבן כי הוא לא יבין או לא מנסה מספיק להתקרב.
אישית אני הייתי מת שיגידו לי תשאר יותר בבית, או שיבואו יותר איתי. אבל אם זה מה ששומר על שפיות בשגרה ובמילא לא עושים שום דבר מספק מספיק לשני אנשים בזמן הזה..עדיף שכל אחד יהיה במעשיו.

היא אמרה לי (אקסית) שלפעמים היא בוכה כשהיא נשארה לבד בבית, אבל כשאני הייתי מנסה לתכנן ולהיות איתה סופ"ש שלם, גם ככה היא היתה מביאה לי ולה את העצבים. באמת ובתמים שהלכתי כי ידעתי שזה יותר טוב עבור שנינו. וכעסתי על עצמי שאני הולך, וכאב עליה שהיא לא מסוגלת להגיד את האמת וללכת לקראתי שיהיה שפוי כשאני נשאר איתה.

BALEDIN

New member
אנחנו דיברנו על עניין התחביבים

דיברנו על כמה זמן הגיוני להשקיעה בתחביבים - לא יותר משתי ערבים בשבוע ומשתדלים שהם היו מתואמים.
וסיכמנו על סכום חודשי קבוע לתחביבים שעובר לחודש הבא אם לא משתמשים בו ומשם הכול יותר פשוט

למעלה