על תחזוקת הגוף בחורף

על תחזוקת הגוף בחורף

הוזמנתי ע"י תפוז להשתתף באירוע מטעם חברת הרבלייף בנושא "תזונת חורף". אני מניחה שהשם הרבלייף מוכר לרובכם אם לא לכולכם - מדובר בחברה ותיקה שמציעה תוספים שונים המיועדים להזנה של הגוף פנימית וחיצונית במטרה לסייע לשמירה על אורח חיים בריא/טיפוח אישי. האירוע, שהתקיים במלון "לאונרדו" ברמת החייל, הוקדש להסברים על תזונת חורף ועל מה שנדרש על מנת לעבור את החורף בשלום הן מבחינה בריאותית (אין צורך להרחיב על תחלואי החורף הנפוצים) והן מבחינת אחד הסיכונים הכי גדולים של החורף - השמנה. את הערב פתח דני פלד, מנכ"ל הרבלייף בישראל, שהסביר על החברה ומטרותיה. בין השאר התברר שתפוצת החברה הגיעה למדינות רבות ושומרת על פופולאריות כבר שנים רבות. מסתבר שהחברה קיימת מעל ל-30 שנה ורק הולכת ומתרחבת, כאשר פיתוח המוצרים מבוסס על גילויים מדעיים. בין העקרונות המנחים את ייצור התוספים מקפידים בהרבלייף על עקרון "seed to feed" - השגחה על חומרי הגלם החל משלב הזריעה ועד ההגעה לייצור, במטרה לוודא שחומרים זרים או מהונדסים גנטית לא יגיעו למוצרי הרבלייף. בהקשר הזה אני חייבת לומר שלמרות ההקפדה וההשגחה, כשניגשתי לברר את נושא הגלוטן לא קיבלתי תשובה שהניחה את דעתי. נאמר לי שמרבית המוצרים מכילים גלוטן מלבד תערובת לשייק שקיבלה הכשר מהדרין והיא ללא גלוטן. כשניסיתי לברר מהם ההבדלים בין התערובות ואיך ההכשר שינה את המצב לא כל כך ידעו לענות לי, ובתור אחת שמבינה בשני התחומים אני חייבת לומר שיצאתי דיי מבולבלת גם אחרי קריאת רשימת המרכיבים בהקפדה. בהמשך הרצתה לנו מיטל עזר, דיאטנית קלינית המתמחית בתזונת ספורט המשמשת כדיאטנית הבית של הרבלייף. מיטל נתנה הסברים בנוגע לתפקוד הגוף בחורף והתזונה הרצויה - אני מודה שהיא לא חידשה לי הרבה אבל היא אמרה הרבה דברים חשובים שהרבה אנשים נוטים להתעלם מהם: השמנת החורף נובעת משילוב של הסתגרות במקומות סגורים כולל בבית מה שמעודד אותנו לאכול יותר עם העובדה שמתי שקר אנחנו נוטים להפחית את הפעילות הגופנית. גם העובדה שבימים קרים אנחנו שותים פחות כי מרגישים פחות צמא ואוכלים יותר אוכל חם בדגש על פחמימות מאשר ירקות טריים, לא מקילה על המצב הזה. ההמלצה שניתנה בשורה התחתונה היא לשלב בתפריט ירקות מבושלים ומאודים, לשתות הרבה ו-לאכול מרק כמנה ראשונה, ככה נגיע למנה העיקרית מלאים יותר ועם פחות תשוקות למתוק. לאחר הדברים האלו הגישו לנו את מרק העגבניות המיוחד של הרבלייף שנקרא "מרק עגבניות גורמה" - מרק עשיר בסיבים תזונתיים וחלבון, מאזן את הגוף ומוריד את החשק למתוקים. כל מנה מכילה 104 קלוריות,7 גרם חלבון ו-2% שומן בלבד. אני נמנעתי מלאכול אותו בגלל הגלוטן (לא יכלו להתחייב על היעדר זיהום משני). התגובות מסביבי היו חיוביות למדי ונמסר לי שהמרק בעל טעם עשיר ומשביע יחסית לכמות ולערך הקלורי, וצויינה לחיוב העובדה שהוא קל להכנה וניתן להכין אותו גם בעבודה בתוספת מים חמים. בחבילה שקיבלנו מתנה כללו קופסת מרק (שבמקרה שלי הועברה הלאה), חטיף חלבון בטעם וניל שמיועד להיות תחליף לשייק ומיועד לאנשים (כמוני) שצריכים ללעוס ולא יכולים להסתפק בלשתות את התוספים שלהם. החטיף הועבר לנסיין יקר שציין שהטעם נחמד אבל המרקם היה קצת קראנצ'י מדי. כחובבת של חטיפי אנרגיה אני תמיד בעד הדברים האלו - שגם יותר נוחים לנשיאה מאשר שייקים שצריך להכין ולערבב. אפרופו להכין ולערבב שייקים - החבילה כללה גם בקבוק עבור השייקים (נחמד ושימושי) ובנוסף כירבולית מפונקת. ערכת חורף כמעט מושלמת. הפריט האחרון שהוסיפו לערכה היה קרם הזנה לפנים, אליו לא ממש התחברתי ולא הרגשתי שיש לו יתרונות מיוחדים בטח שלא על פני קרם הלחות הרגיל שלי. הדבר החשוב ביותר - הגעתי לאירוע עם הרבה דעות קדומות על חברת הרבלייף: את המוצרים הכרתי בעבר בעיקר דרך משווקים עצמאיים שניסו "לדחוף" לי אותם בדרך לא הכי נכונה ויצרו אנטגוניזם. אם נעזוב את שיטות השיווק האלו בצד, אחרי ששומעים את ההסברים כמו שניתנו באירוע, הדברים מרגישים אחרת לגמרי. אישית אני מעדיפה ללכת על מוצרים טבעיים ככל שניתן ואת מרק הירקות שלי להכין בעצמי גם אם זה דורש יותר זמן השקעה ולתחזק את הגוף שלי עם הרכיבים האמיתיים ולא עם השלמה של תוספים, אבל האופציה הזאת נשמעת לא רעה בכלל.
לתפוז ולהרבלייף על הערב ועל המידע.

עצמאיש38

New member
אומנם הרבלייף מוכר, אך יש גם כבר חלופות

אני יכול בלב שלם להמליץ על חברת INNHERB, שזוהי חברה וותיקה עם סל רחב של מוצרים.
כל המהומה סביב הרבלייף התבררה בסופו של דבר כסערה בכוס מים מאחר ולא הוכח קשר ישיר בין המקרים.

http://www.innherbisrael.co.il

עצמאיש38

New member
INNHERB

אני יכול בלב שלם להמליץ על חברת INNHERB, שזוהי חברה וותיקה עם סל רחב של מוצרים.
כל המהומה סביב הרבלייף התבררה בסופו של דבר כסערה בכוס מים מאחר ולא הוכח קשר ישיר בין המקרים.

http://www.innherbisrael.co.il

למעלה