על תנאים וסוסים

ווינגז

New member
על תנאים וסוסים ../images/Emo12.gif

בלי שיקולי תקציב, בלי להתייחס לאפשרויות הקיימות בארץ; מהם לדעתכם התנאים האופטימאליים (הטובים ביותר) שסוס יכול לחיות בהם? למה דווקא הם?

שירלי317

New member
הממ

מרעה גדול ובטיחותי עם צמחיה עשירה בערכים תזונתיים, וגם צמחי מרפא. בלילה תא גדול ומרווח, עם מצא רך וקירות עץ. שוקת זמינה בכל עת. מזון גס (חציר) שנקצר בדיוק בזמן או ירק טרי באופן זמין בכל עת. מזון מרוכז באופן קבוע במינון המתאים לזמן הפעילות והעבודה עם הסוס, תקיפותה וסוגה. ובעלים טובים שנותנים תשומת לב במינון המתאים וטיפול רפואי בעת הצורך. לא יודעת מה עוד אפשר לבקש. האמת, שהתנאים האופטימליים לסוס תמיד יהיו בטבע, למרות הסכנות.

דיי מורכב.

כמובן שלכל סוס יש את האופי של ואת הדרך שלו להסתדר עם העולם. אבל! אבל לדעתי הכי טוב זה לתת לסוס לחיות בחוץ. משהו בסגנון מרעה (אף פעם לא ממש ראיתי מרעה כך שאני לא יודעת איך זה מתנהל ואיך זה בנוי...). שטח גדול בו נמצאים כל הסוסים (הבריאים כמובן, אי אפשר לתת לסוס קטן ופצוע להיות בחברת זכר לא מסורס ודומיננטי).. יושבים בניחותא... יכולים לאכול עשב ודשא ופרחים דלי שומן
. לדעתי זה יותר טוב מאורוות שבהן כל סוס בפני עצמו מפני שבריא לתת לפעמים לסוסים את הזמן שלהם ביחד, אחד עם השני. לא לבודד אותם מהעולם בזכות העובדה שהם נמצאים בתוך תא. זה גם משפר את היחסים בין הסוסים, יש פחות סכנה של בעיטות בזמן הרכיבה בגלל שהם קצת יתרגלו לחית אחד בתוך התחת של השני [סליחה על הביטוי] ובכלל... הם יוכלו לשחק ולריב על פרח ולפתח יחסים, יחסים של ממש. לעומת נשיכות והתחככות קלה דרך הקיר שמפריד. הופך אותם לידודיתיים יותר. מצד שני זה יכול להיות חסרון. לגרום לריבים שיהיה קשה למנוע אותם (בין שני זכרים דומיננטים לדוגמא אם יש נקבה דורשת) וגם מבחינת עובדי החווה... יותר פשוט כשכל סוס בפני עצמו ואז אפשר לומר - לולה טופלה, רוק טופל וכן הלאה.. זה קצת יותר מבולגן במקרה שכולם חיים בתוך כולם, יכול לגרום לאי הבנות וכו'...

אז הנקודה שלך היא בעצם שהכי טוב לסוס

לחיות במרעה עם סוסים אחרים נכון? בקשר לחסרונות- עכשיו נפתור אותם. לא נשחרר בארותו מרעה שני סוסים דומיננטיים, לא מסורסים. לא הבנתי את הבעיה עם הצוות של החווה, כי עדיין לכל סוס יהיה שם וככה יוכלו להבדיל ביניהם. כתבת שלדעתך מרעה יותר טוב מהאורוות בגלל שככה הסוסים נמצאים ביחד. אם נגיד הסוסים מוחזקים בתוך תא, אבל בכל יום משחררים אותם, נגיד לאורך כל הבוקר, שהם יהיו ביחד. האם עדיין לדעתך עדיף שהם יהיו במרעה? או שמצאנו את האיזון ועכשיו עדיף התא? כי, כמובן, אסור לשכוח שבמרעה לעומת התא יותר קשה להגיש עזרה לסוס ולהשגיח עליו. ומכל זה, אם את רוצה, אולי תעשי לנו בעצם סיכום של מה לדעתך התנאים הכי טובים לסוס לחיות בהם?

stary1

New member
לא היא לא

סטאר היה מבריח אותה: "לכי מפה, האוכל שייך לי!"

שירלי317

New member
זה רק נראה לך ../images/Emo6.gif

קימי תוך שניות מעיפה אותו לחלל החיצון וזוללת הכל כמו השמנצי הנלחמת בענפים שהיא!

stary1

New member
לא נראה לי

בהתחשב במה שהוא עשה לסוס שניסו להביא לכאן =/ ובהתחשב בכך שבחווה הוא היה נלחם עם בנסון, שהוא בעךר פי 3 ממנו
במקרה הכי גרוע אמא תעזור לו להבריח מטרדים:)

shirli0811

New member
תנאים אופטימליים לסוס לדעתי ../images/Emo9.gif

דבר ראשון והכי חשוב-חברה. שהסוס לא יהיה בד באורווה/מרעה כי סוס זאת חיית עדר וכל סוס צריך חברה של סוסים נוספים לצידו. אחרי שיש לסוס חברה לצידו :)) לדאוג לסוס למרעה, סוס יכול לשרוץ במרעה במשך כל היום, לאכול ולרוץ להנאתו. בלילה- תא. למה תא? כי בתא יש חום בלילות הקרים, וקרירות בלילות החמים. בתא הפיקוח על הסוס במשך הלילה יכול להיות הרבה יותר אידיאלי מאשר במרעה. ברור שהתא חייב להיות מרווח, שיהיו עוד סוסים בקרבת הסוס. לא רשמתי למעלה, אבל זה די מובן שבכל מקום שסוס נמצא חייב להיות מקור מים זמין קבוע. מממ כל יום צריך לדאוג שהתא יהיה נקי כדי למנוע רטיבות בפרסה. ברור שהברשה לפני רכיבה, סוס צריך להכנס למסגרת של כל יום עבודה, בין חצי שעה לשעתיים עבודה מקסימום, מקלחת בסוף הרכיבה. לדאוג לקשר חזק בין הסוס לרוכב שהסוס יבטח ברוכב שלו, כשהסוס בוטח ברוכה הוא יעשה את המקסימום שלו בעבודה בשביל הרוכב, אבל שהקשר יהיהה קשר של אהבה הדדית, שבמקביל תמיד הרוכב יהיה בעל הסמכות בקשר.

ToryMaster

New member
אני היחידה שחשבה על זה?

בבר. בלי בני אדם שיציקו, בלי עבודה, בלי רסן ואוכף ומתג ומושכות מסוגים שונים. ככה, בטבע, כמו שהוא נועד לחיות.

שירלי317

New member
זה גם מה שאני אמרתי בשורה התחתונה

"האמת, שהתנאים האופטימליים לסוס תמיד יהיו בטבע, למרות הסכנות." אבל אני חושבת שהכוונה של יעלי הייתה אחרת...

shirli0811

New member
גמני הבנתי שהיא רוצה בעצם דיון

על שילוב בין עבודה עם הסוס עם התנאים מחייה האופטימליים לסוס

למעלה