על תרבות ה״תיכוניסטיות״ וניצול בנות ביפן

herouth

New member
על תרבות ה״תיכוניסטיות״ וניצול בנות ביפן

סוג של כתבת תחקיר של VICE NEWS.

יש כמה דברים שלא באו לי טוב בכתבה הזו. אף על פי שבסוף הכתבה המומחה (האמריקאי, יש לציין) אומר שהוא ״לא בא לכפות את הערכים הפוריטניים שלו על יפן״, הרבה בכתבה הזו מריח לי בכל זאת מתפיסה אמריקנית של מה בסדר ומה לא בסדר.

זה מתחיל מהקטע שבו מציגים את האיש שבא להגיד להם להפסיק לצלם ברחוב, כסוג של ״תראו, מנסים להסתיר כאן משהו״. אבל אני קראתי את הסיטואציה להיפך: עומד בן אדם ומצלם קטינות ברחוב (בפרט שמדובר בגאיג׳ין, שמייד נחשב לפושע), אז די ברור שאדם מהוגן יגיד לו להפסיק לעשות את זה...

או הקטע של בית העסק שבו נערות מדברות עם אנשים ומקריאות להם את העתידות שלהם. הם שמו שם מצלמה נסתרת... ולא תפסו שום דבר יוצא דופן. ניסו ללחוץ על הבחורה להגיד ״מה עוד״ היא עושה, והיא ״אמממ... מדברת עם הלקוחות?״. אבל הכתב הרגיש שם נורא לא נוח. אז כנראה שאנחנו אמורים להבין שבכל זאת משהו שם לא בסדר.

בקיצור, ברור שסחר בנשים, בוודאי בקטינות, זה דבר רע. כל הכבוד לגברת ניטו שמטפלת בבנות האלה. והתחקיר עצמו מעניין. אבל הפרספקטיבה היא אמריקנית ולא יפנית.

היה מעניין אותי לדעת אם באמת יש יותר סחר בקטינות ביפן מאשר במדינות אחרות, ואם באמת יש קשר סיבתי בין זה לבין תרבות האיידולים/JK, או שכמו בכל מדינה, בנות אבודות בסוף יגיעו לעולם הזה כי הן טרף קל, וזה לא משנה אם הן יגיעו מתרבות האיידול או מתרבות הפאנק.

The MarBar

New member
נראה שמנסים לרכב על הjk הזה

בשביל להציג את זה כאילו יש בעיה חמורה של זנות קטינות ביפן.
&nbsp
הם מניחים שjk זה רע אבל לא מסוגלים להגיד למה זה רע (אותו דבר שאני שאלתי את עצמי בזמן הצפיה), אז הם פונים לרגש - תראו חלק מהאנשים פה הם מבוגרים, אתם יודעים מה זה אומר, קריצה קריצה. ואז כל אחד כבר יכניס את המטען התרבותי שלו.
&nbsp
לזכותם יאמר שהם מציגים תמונה יחסית רחבה, רק דוחפים פרשנות בעייתית

ortolan

New member
תעשיית המין היפנית היא מורכבת מאד

אבל הסחר בנשים (ובקטינות) ככזה הוא בעיקר בנשים מדרום מזרח אסיה ובמידה מסויימת מרוסיה. בלי קשר, יש הרבה יותר קטינות (או בגירות בקושי) שעוסקות ומועסקות בתעשייה בלי שתהיינה קורבן של "סחר" מאשר במערב, אבל כיום החוקים הבינ"ל רואים בכל שימוש בקטינים סוג של סחר בבני אדם ויש לחץ משמעותי לחקור ולתבוע על רקע שימוש בקטינים (או כמו שאמר לי אחד מאמני הקינבאקו המובילים - הוא גילה שהדוגמנית בהופעה אחת הייתה רק בת 17 ומאז בכל פעם שהוא שומע סירנה הוא בטוח שבאים בשבילו)

נ.ב. מה שבהחלט רואים כאן זה מגייסים מהסוג השקוף ביותר שפונים לתלמידות בי"ס - לא הבחנתי בכך שהם מבססים את הפניות על אינדיקציה כזו או אחרת למעט סיטואציות שיכולות להעיד על צורך בכסף כך שלא הייתי מניח שיש איזו תת תרבות ספציפית ממנה הן באות.

The MarBar

New member
איך באמת מתייחסים שם לעניין הזה של לדבר עם הילדות?

זה נתפס בתור משהו מוזר? לא תמים אבל לא נורא? ...?

ortolan

New member
מסובך

מצד אחד אין איסור חוקי על יחסי מין בהסכמה החל מגיל 13 (אבל עד גיל 18 להורים יש את הזכות לתת או לשלול את ההסכמה) כחלק ממערכת יחסים. מצד שני זה בהחלט עמוק בענייני הנטאי ולא משהו שמדברים עליו. (וגם בלי קשר לקטינות או לא, מצד אחד יש הרבה זוגות עם הפרשי גילאים משמעותיים מאד ומצד שני בהחלט מסתכלים על זה בעין עקומה כשאיזה אוג'יסן יושב במסעדה או בית קפה עם מישהי בת 19 שהיא ככל הנראה פגישה בתשלום - וכידוע הסתכלות בעין עקומה היא כמעט האקט הקשה ביותר שאפשר להפעיל כלפי מישהו ביפן)

בכל מקרה, אני מניח שזה נתפס באופן ריאלי - כלומר משהו שקורה ולא צריך לעודד אותו אבל גם אי אפשר למנוע אותו לגמרי.

herouth

New member
כל שימוש בקטינים למה?

אם קטינה עובדת בתור מוכרת בקומביני או מגישה במקדונלדס או מנקה משרדים או כל באיטו אחר, זו בעיה? גם בישראל יש עבודת נוער.
&nbsp
הקטע כאן הוא העובדה שלשבת לדבר עם בחורה זה איכשהו לא בסדר ולראות אותה שרה ורוקדת על הבמה זה לא בסדר, אבל לראות אותה מטאטאת את המשרד זה כן בסדר. זה שיש לחץ בינלאומי זה רק אומר שהעולם (המערבי?) מנסה לכפות את הערכים שלו, אלא אם יש לך איזושהי הוכחת נזק ברורה שנגרם לילדות ששרות על הבמה שמצריך שהן יהיו מבוגרות מסכימות לצורך זה.

ortolan

New member
כל שימוש בקטינים

לצרכי תעשיית המין. למשל אם צלם משכנע נערה בת 15 לבוא איתו לסטודיו ושם משכנע אותה להצטלם בעירום (חלקי בד"כ) ואז מוכר את התמונות זה נחשב אוטומטית לסחר בבני אדם במרבית המקומות למרות שזה כמובן לא המצב.

עניין הנזק הוא מורכב, אבל נדמה לי שגם ביפן אם היית עורכת סקר בקרב אוכלוסיית ההורים, משהו כמו 100 אחוז מהם, פחות אלו שלא מתפקדים, לא היו רוצים שהילדה תעסוק בזה.

נ.ב. אני מניח שיש באמת כאלה ש"רק יושבים ומדברים" איתן, הן גרות בשיכון עם שלגיה והרס"ר החכם.

herouth

New member
ההתרשמות שלי, לפחות מהסרט הזה, היתה שכן, רק יושבים

ומדברים. ושהתפיסה של הכתבים כאילו ״ברור שזה יותר מזה״ נכשלה כישלון חרוץ, בפרט כשהם גם העמידו שם מצלמה נסתרת.

ortolan

New member
ביפן יש שלוש קטגוריות של עסקי בידור

סוג אחד שמותר רק לדבר בו ואסור להחליף פרטי קשר כדי שלא יראה כאילו מדובר על מקום לתכנון יחסי מין בעתיד.

סוג שני (מיזו שובאי) מתיר על פגישות בתשלום (כולל יחסי מין) מחוץ למקום ובתנאי שלקוח/ה אחד יכול להשתמש אך ורק בשירותי מארח/ת אחת - על הסוג הזה נמנים למשל ברי המארחות המוכרים בעולם (וברובם, למרות שזה לכאורה אסור, מאפשרים ללקוחות גם ללטף קצת) - על סוג זה מוטלות מגבלות מסויימות ומותר לו לפעול רק ברבעי בידור (בטוקיו קבוקי, אקאסקה, גיזנה וחלקים מטאיטו)

הסוג השלישי הוא פוזוקו - עסקי מין של ממש ותעשיית ההימורים הלא חוקיים. לכאורה הוא אסור, אבל באיסור למעשה מדובר על העברת הרגולציה מהממשלה לידי היאקוזה ועסקים בו מועדים לסגירה ארביטררית (אם לא שילמו מספיק שוחד, גרמו לבעיות, או מי יודע למה) ומעצר המעורבים בהם.

הסיכוי שעובדת בעסק מסוג מסויים תרמוז אפילו לאיזה זר אקראי שהעסק הוא בעצם מקטגוריה בעייתית יותר... נראה לי אפס בערך.

אבל יותר פשוט - תתחפשי לגבר ולכי לבדך דרך אחד מרבעי האורות האדומים ובתוך לא יותר מ 10 דקות יציעו לך בחורות בנות 16.

herouth

New member
אז עושה רושם שהמקום באקיהברה שבו הם ביקרו

שייך לסוג הראשון.
&nbsp
תקן אותי אם אני טועה, אבל באופן כללי אקיהברה היא בהחלט מקום שבו בחורים נועצים עיניים בבחורות בנות 16, אבל הוא לא רובע אורות אדומים או רובע לילה. סתם רובע של גיקים בתולים. בכל מקרה, ללכת לשאול את הילדה אם זה מקום יותר גרוע זה באמת דבילי. אבל כאמור, הם גם שמו שם מצלמה נסתרת, וכל מה שהיא קלטה זה שני אנשים שמדברים על דא ועל הא.
&nbsp
מאחר שעסקי המארחות היו פופולריים מאוד בקרב ישראליות יצא לי לדבר עם אחת או שתיים לא רק בטלויזיה. עושה רושם שחלק היו במועדונים שכל מטרתם זה לגרום לבחורים להוציא יותר כסף על אלכוהול, וסקס לא היה חלק מהתפריט, וחלק, כמו שאתה אומר, היו תחת לחץ לעשות ״כל מה שצריך״ וגם בילו לילה בחברתו של יאקוזה זה או אחר.
&nbsp
כאמור, לא טענתי שאין סחר בקטינות ביפן. ברור שזה קיים, וברור שגם זנות רגילה קיימת, וזה שהיאקוזה שולטת בה גם זה עניין ידוע ומוכר. אני רק טוענת שאין קשר הכרחי בין האיידוליות שרוקדות באקיהברה לבין הילדות שהיאקוזה סוחרת בהן, כמו שאין באמת קשר בין מעשני מריחואנה לבין צריכה של סמים כבדים יותר, על אף שזה מה שהשמרנים טוענים תמיד בתוקף. וכמו שאין קשר בין דוגמניות מגיל אפס סטייל בר רפאלי לבין סחר בנשים.

innocence

New member
אכן אין קשר ישיר לחלוטין בין הדברים

ולא כל אחת שיוצאת לדייטים עם גבר מבוגר בהכרח מציעה גם שירותים מיניים (למרות שלעיתים קרובות מופעל עליהן לחץ לעשותא זאת..), אבל תסכימי איתי שיש משהו מעוות בעובדה שאנשים מבוגרים קונים את זמנן של ילדות צעירות, גם אם זה רק כדי לדבר.
תופעת האיידולים היא פשוט חלק מהתרבות היפנית שכידוע לכולנו לא חסרים בה אלנטים של פדופיליה והערצה למראה צעיר מאוד.

herouth

New member
בתפיסה שלנו, יש בזה משהו מעוות.

אבל אם אותו ברנש היה קונה את זמנה של אותה ילדה בשביל לנקות לו את המשרד או לעשות בייביסיטר לילד שלו, לא היינו חושבים על זה יותר מדי. לי קשה להגדיר כאן משהו שהוא אובייקטיבית שונה מכל העסקה אחרת של קטינה.

innocence

New member
אני מסכימה שיש כאן הרבה עניין של תרבות

אבל אולי גם בדיוק בגלל זה יש כאן משהו שמרגיש מוזר.
כי זה לא שיפן היא חברה שאין בה מעמדות וחלוקה גילאית והיררכיה ויחסי כוחות וכאלו, שזה לגמרי לגיטימי שגברים ונשים מבוגרים יתחברו עם נערותים בגיל צעיר ביותר מ20 שנה מהם.
אם זו היתה חברה כזו, אולי זה היה מצטייר פחות מוזר, פחות מיני, פחות עם ניחוח של ניצול.
קשה לומר מי יותר מנצל את מי, לכאורה, למרות שברור שהצד עם הכסף הוא כנראה הצד עם הכוח.

innocence

New member
זה דווקא לא נחשב סחר

זה כן נחשב ניצול מיני.
סחר כולל בתוכו העברה של גבול.
&nbsp
וזה בלי קשר לכך שקורבנות של זנות ותעשיית המין לא חייבות בהכרח להגיע מסחר, וסחר הוא לא בהכרח הרך היחידה להפוך א.נשים לקורבנות.

למעלה