עם איזה מפלגה לקדימה יש הסכם עודפים

surfEU

New member
עם איזה מפלגה לקדימה יש הסכם עודפים

האם מישהו יודע עם איזה מפלגה לקדימה יש הסכם עודפים? אחרי שהליכוד חתם הסכם עודפים עם המפלגה הימנית קיצונית - האיחוד הלאומי והעבודה באופן מסורתי חותמת עם מרצ השאלה היא עם איזו מפלגה קדימה תחתום על הסכם העודפים של המנדטים בבחירות הקרובות? דעה אישית שלי הלוואי ולשינוי היה סיכוי לעבור את אחוז החסימה ואיתה היה נחתם ההסכם, אך מאחר וכנראה שבכנסת הבאה רשימת שינוי לא תעבור את אחוז החסימה מה שנשאר זה: ישראל ביתנו, חרדיות או ערביות אני חושב שעדיף להשאר לבד ללא חתימה על הסכם עודפים מה אתם אומרים?

תומרס1

New member
אני ממש לא אוהב את השיטה

הזאת הסכם עודפים, לפעמים זה לא ממש משקף את רצון הבוחר. כמו שראינו בבחירות האחרונות שהיה הסכם עודפים בין המפד"ל לעם אחד, והמפד"ל הרויחה מההסכם הזה. לא נראה לי שאזרח שהצביע עבור עם אחד והוא כביכול סוציאליסט רצה שהקול שלו יועבר לאיש המפד"ל. הסכמי עודפים בין מפלגה קטנה למפלגה גדולה בד"כ עוזר למפלגה הגדולה ומזיק למפלגה הקטנה, ובגלל הסיבה הזאת המפלגות הגדולות לא מעוניינות לשנות את השיטה הזאת.. בד"כ הסכמי עודפים נעשים בין מפלגות שקרובות בדיעותיהן אבל זה לא בהכרח כך, כמו שראינו בהסכם בין עם אחד למפד"ל. זו שיטה לדעתי ממש לא טובה ואני יודע שכבר דנו בנושא בועדה בכנסת ושמעוניינים לבטל אותה. אבל זה כנראה יעלה לקריאה שנייה ושלישית רק בכנסת הבאה והשיטה תשונה בבחירות הבאות. בכל מקרה באמת לא חשבתי על הנושא עם מי קדימה תעשה הסכם עודפים, העבודה תמיד עושה עם מרץ והליכוד יעשה עם האיחוד הלאומי, לגבי קדימה אני באמת לא יודע. ובאמת אולי עדיף להשאר ללא הסכם כזה.

למעלה