הממ...> ../images/Emo16.gif
MOVIE MAKER מגיעה עם ווינדוס XP, עריכה ביתית בלבד- לא משוכללת מדיי. מיועד גם למי שלא רוצה להוציא כסף על תוכנת עריכה.
PINNACLE STUDIO תוכנה יותר יקרה (כמאה דולר למיטב זכרוני), ועדיין היא תוכנה ביתית לגמריי. רוב הדברים שאפשר לעשות איתה זה עריכה (לפי סדר סצנות) פשוטה, מעברים ואפקטים בסגנון החתונות והברמצוות. ממש לא מומלץ למי שרוצה לערוך דברים יותר "מקצועיים", אפילו בשביל סרטים אישיים- האפשרויות מאוד מוגבלות (נכון גם לגבי MOVIE MAKER).
ADOBE PREMIERE התוכנה נחשבת ל"חצי מקצועית": עלות- מספר מאות דולרים, תלוי בגירסה/שדרוג. קיימות הרבה אפשרויות מקצועיות בתוכנה, בין שימוש ב-KEY, מספר רצועות וידאו (מהנסיון שלי עם הפינאקל סטודיו, לא ניתן לעשות שם פייד, בניגוד לפרימייר), ועוד. אני עובד עם התוכנה הזו כבר שנתיים.. או אפילו יותר, ואני חייב להגיד שזו תוכנה טובה. התוכנה הזו גם לא ביתית לגמריי, אני אישית ביקרתי בתחנת טלוויזיה שהשתמשה בתוכנה הזו לעריכה.
AVID על התוכנה הזו אני לא ארחיב, מכיוון שאני אף פעם לא עבדתי או ראיתי אותה בפעולה
. כעקרון זו התוכנה המקצועית שאיתה עורכים תוכניות טלוויזיה וסרטים בד"כ. קיימת גם גירסה "קטנה" אם אני זוכר נכון, למשתמש הביתי, אבל בגדול- זאת התוכנה ל"מקצוענים" יותר, ובעיקר למי שמתכוון להתעסק בתחום העריכה כמקצוע.
ניר