עם היתה מגלים שהעולם שלכם הוא לא אמיתי?

Huldra

New member
עם היתה מגלים שהעולם שלכם הוא לא אמיתי?

עם יום אחד היתם הולכים ברחוב והיתם רואים משהו שהיה מוכיח לכם שאתם בתוח המטריקס. זות אומרת שכל הכללים שאתם מקירים משתנים ואתם צריכים פתעום לבחור העם להמשיך הלה כאילו כלום לא קרה או לבלוע את "הגלולה האדומה"? זה יכול להיות הלם רציני כי פתעום אתם מבינים שכל מה שאתם ידעים על העולם לא נכון, מצד שני זה יכול להיות גם מאוד מעניין.

דבר ראשון הייתי לומד לכתוב

ברצינות, בלי להעליב, זה פשוט ממש מפריע וקשה להתייחס ברצינות. נסה: אם הייתם מגלים שהעולם שלכם לא אמיתי? אם יום אחד הייתם הולכים ברחוב והייתם רואים משהו שהיה מוכיח לכם שאתם בתוך המטריקס. זאת אומרת שכל הכללים שאתם מכירים משתנים ואתם צריכים פתאום לבחור האם להמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה או לבלוע את "הגלולה האדומה"? זה יכול להיות הלם רציני כי פתאום אתם מבינים שכל מה שאתם ידעים על העולם לא נכון, מצד שני זה יכול להיות גם מאוד מעניין.

MetalSinagouge

New member
גם אם אתה חי במטריקס...

זה אומר שרוב הדברים שאתה יודע על העולם הם נכונים, רק מורכבים ממשהו שהוא *לא* אטומים. בלאכס. גם לי נמאס לחפור על הפילוסופיה בגרוש הזו?

hermona5

New member
הכל עניין של תפיסת מציאות

שמעתי הרצאה מענינת מאד בעניין של תפיסת מציאות כפי שקבלה מציגה את זה. בהרצאה הסבירו שאנחנו בעצם חיים במטריקס -במציאות מדומה. אני כבר לא זוכרת את כל הפרטים, אבל זה היה מאד מעניין. בכלל, לקבלה יש הסברים לכל דבר ולכל ארוע - אבל מזוית שונה לגמרי. הנה, לדוגמה גם לל"ג בעומר הם לא מתיחסים באל חג יהודי אלא כאל מצב רוחני.

MetalSinagouge

New member
ההימור שלי- קישור לאתר של בני ברוך?

בני ברוך ושות' רק מספקים את מה שהדת סיפקה כבר אלפי שנים- נסיון להוציא מהמשבר הקיומי רק בצורה פסוודו פילוסופית יומרנית. תאוריית המטריקס אף היא מנסה לכפות סדר במקום שבו אין סדר (העולם) בערך כמו שהרעיון של אלוהים עשה זאת לפני.

Gilliana

New member
ומה זו בכלל מציאות "מדומה"?

האם בכלל יש דבר כזה "מציאות מדומה"? הרי כל עוד אנו חווים חוויה מסויימת, ולא משנה מהותה - זוהי המציאות עבורנו ואי אפשר לקרוא לה "מדומה". לכן לתפיסתי, גם אם נניח ואנחנו חיים במין מטריקס שכזה - זוהי המציאות, ולא "מציאות מדומה".

hermona5

New member
המציאות נמצאת בי

אני רואה את המציאות בעיניים שלי ומבחינתי ברגע זה - זה כל המציאות. ברגע שאני משנה את תפיסת המציאות שלי - המציאות שלי משתנה. לכן זוהי מציאות מדומה - כיון שהמציאות נמצאת בי.

Gilliana

New member
זה פחות או יותר מה שה שהתכוונתי לומר

שתפיסת המציאות היא בעיני המתבונן ברגע נתון, ולכן קצת קשה (בלשון המעטה) להגדיר "מציאות מדומה".

gilroz

New member
הבעיה שזה נכון

זה מה שקרה לי, גילתי שיש חיים לאחר המוות גילתי שיש שהתורה אמת, זאת אומרת שעבדו עלי כל השנים.ץ

למעלה