עם העיניים לריו

cubano1

New member
עם העיניים לריו

גלאזגו מאחורנו, ולמעשה אנחנו נכנסים לישורת האחרונה לקראת התחרות הגדולה הבאה - האולימפיאדה

למעט כמה תחרויות גביע עולם וכד' שיהיו מעניינות ב 2016 בגלל הקרבה לאולימפיאדה - תהיה אליפות אירופה בשוויץ (תחרות נבחרות וגמרים על מכשירים) וכמובן תחרות המבחן.

מהזוית הישראלית, אלכס שטילוב זכה בכרטיס לתחרות המבחן ואמור לעלות משם ללא יותר מדי קושי לאולימיפאדה על בסיס הישגיו בקרב רב. זה אומר שהוא יצטרך לנצל את הזמן שנותר עד לאפריל להתאמן על כל ששת המכשירים, מה שיתן לו פחות זמן לחדד את המכשירים עליהם הוא מתמחה - קרקע ומתח. בניגוד ל2008 ו 2012, על בסיס השנתיים האחרונות גמר על מכשיר נראה כמו משימה קשה מאד (זאת תמיד משימה קשה מאד, אבל עכשיו עוד יותר) והוא יצטרך לשלוף איזה שפן מהכובע בשביל להפתיע ולנסות להעפיל לגמר אולימפי שלישי ברציפות על מכשיר. גם העפלה לגמר הקרב רב - מה שהוא עשה די בקלות ב2008 וב 2012 לא נראה כמו דבר בטוח - וידרוש מאמץ רב וצעד אחד קדימה מהמקום בו הוא נמצא כרגע.

לגבי הבנות, צוף לא זכתה בכרטיס לתחרות המבחן בהתבסס על ההישגים בגלזגו, אך עדיין יכולה לקבל הזמנה אישית. למיטה הבנתי זה קשור בקשרים ובבירוקרטיה בתוך ה FIG, אך העובדה שהודו נמצאת לפננו ברשימת ה"ממתינות" לא עוזרת, כי יהיו מי שירצו לתת עדיפות לדיפה קרמאקר שהעפילה לגמר הקפיצות, אך גם היא לא העפילה אוטומטית לתחרות המבחן. בכל אופן - נחזיק לצוף אצבעות!

אז מה עוד?

גם אם רוסיה תגיע לריו עם מוסטפינה בריאה וחזקה, וגם אם רומניה תגיע (הם עוד לא העפילו כנבחרת) עם יורדאקה, פונור ואיזבאשה - קשה להעלות על הדעת את ארה"ב ללא מדלית זהב קבוצתית. גם סין נראתה לא רע בגלזגו, והן גם נוטות להשתפר פלאים לקראת הדבר האמיתי - אבל עדיין הפער והמרחק מארה"ב עצומים.

אצל הגברים יהיה קרב איתנים בין הסינים ליפנים, כשהבריטים והאמריקאים (סם מיקולאק וג'ון אורוזקו כשירים יעלו את רמת התחרות על הכניסה לנבחרת הזאת). גם הרוסים נמצאים במרחק נגיעה, אבל אצל הרוסים זה יום אסל (מדלית כסף?) ויום בסל (מקום חמישי ומטה) - הם נוטים להיות מאד לא יציבים.

ובקרב רב - אצל הנשים דווקא היה מעניין בגלזגו - ערב לא מושלם של ביילס, יחד עם ערב מצוין של דאגלס. בגלזגו השילוב הזה עדיין נתן נצחון של ביילס בפער עצום - אבל זה מתקרב. ההנחה היא שביילס תצליח להתקדם עוד ועוד לקראת ריו. היא תצטרך להיות טובה יותר מאשר בלונדון - אבל ביילס לא צריכה לישון יותר מדי בשקט. כמו בגלזגו - התחרות העיקרית בריו תהיה על איזה שתי אמריקאיות יכנסו לגמר הקרב רב (ואני מזכיר לכולם את הסיפור של ג'ורדין וויבר מלונדון...)

וגמרים על מכשירים - הקפיצות הולכות להיות מרתקות - יש לנו תחרות צמודה מאד שעשויה להוליד לנו כמה שדרוגים - אולי נראה לראשונה יורצ'נקו טריפל בורג (הונג מצפון קוריאה הגישה את הקפיצה לועדת האלמנטים החדשים כבר כמה פעמים, אך לא ביצעה..) ביילס צריכה את זה בשביל להתגבר על החסרון שבקפיצה השניה שלה, או שהיא סוף סוף תואיל לשדרג את השניה לצ'נג? פאסקה עם בטחון אדיר אחרי הנצחון הלא צפוי שלה בגלזגו, ואולי זה יתן לה עוד פוש אחרי ההתקדמות המאד מרשימה שלה במחזור האולימפי האחרון.

אצל הגברים גמר הקפיצות גם צפוי להיות מרתק - הרמה כל כך גבוהה ויש מעט מאד מרווח לטעויות. זה נכון לגבי רוב הגמרים - אולי למעט הקרקע שבמקרה זה קנזו שיראי יכול לישון בשקט יחסי - רק להשמר מפציעות. אף אחד לא מתקרב אליו לא ביכולת ההתברגות ולא ביכולת ההסלטות...
יהיה מעניין לראות לגבי קריסטיאן ברקי - הוא לא הצליח להעפיל אוטומטית לריו, ולא ברור אם הוא יהיה זכאי לקחת את אחד משני המקומות של הונגריה לתחרות המבחן. וגם אם זאת החלטה הונגרית גרידא - הוא לא מתעמל קרב רב ואין לאף אחד בטחון שהוא יוכל להשיג תוצאה בתחרות המבחן שתעלה אותו לריו.
אולי יתנו לו את אחת ההזמנות בשביל ליצור יותר עניין בתחרות על סוס הסמוכות?
מאד מצער יהיה אם הוא לא יהיה שם להגן על התואר שלו מלונדון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
התחרויות בגלזגו היו מרתקות!

למעט גמר נבחרות הנשים (שגם בו הייתה תחרות, רק לא על הזהב...
) היו מוקדמות וגמרים עם לא מעט הפתעות ואכזבות, ולא מעט היסטוריה (אוצ'ימורה, ביילס, דאגלס, היפנים...).
&nbsp
לגבי ביילס ודאגלס, התבלבלת בפסקה, בשורה השנייה התכוונת לכתוב דאגלס במקום ביילס. כמו כן הפער ביניהן בקרב רב לא היה "עצום", הוא היה כנקודה, שזה לא מעט, אבל גם לא היסטרי, יחסית לסימון ביילס, שבאליפות ארה"ב כבר ניצחה את חברותיה בפער גדול בהרבה (של כארבע נקודות; מן הסתם צריך לחלק בשתיים, אבל צריך לזכור שגם אז היה לה ערב לא מושלם, בערב הראשון). כמו כן גבי דאגלס עוד לא שדרגה את רוב התרגילים שלה ויש לה לאן להעלות את דרגות הקושי (אם היא תקפוץ אמנאר כמו בלונדון, למשל, זו עוד חצי נקודה פוטנציאלית אם הביצוע יהיה טוב, והנה הפער מצטמצם).
&nbsp
אני לא חושבת שדאגלס תצליח לצמצם כי היא מעולם לא הייתה חזקה או יציבה כמו ביילס, אבל מי יודע...? (וכמובן, בל נשכח את התחרות העזה מהבית, והיא רק מתחממת...).
&nbsp
אגב, באופן כללי הגברים הציגו השנה התעמלות ברמה גבוהה מאוד, בעיקר בגמרים הבודדים. אצל הבנות היה פיזור רחב יותר של טווח הנקודות, אצל הגברים (בעיקר במכשירים שלא נפלו בהם) הפער היה קטן מאוד. באחד הגמרים (סוס הסמוכות, אאל"ט) הפער עמד על חצי נקודה בין הראשון לאחרון(!).
 
למעלה