עם הרבה היסוס... וקצת דפיקות לב...
ראשית, וחשוב ביותר : אני מתלבטת לגבי כתיבת ההודעה הזאת כבר המון המון זמן ( ליתר דיוק : ממש מהרגע הראשון שבו החלטנו כולנו להיאבק, כשעדיין לא היה הפורום הזה, והדיונים התנהלו ב"פוריות") . ההחלטה שלא לכתוב הייתה בעיקרה שהפורום הזה הוא מעין ה"ראי" שלנו, והוא צריך להראות חזית אחידה. חששתי (ועדיין) שהודעה כזאת עלולה לגרור אחריה ויכוח, טיעונים והתנצחויות, שלגמרי לא מתאימים כרגע. (מלבד זאת, לי הם לא מתאימים אף פעם...
) . אבל עכשיו, כשאני מרגישה שיתכן ולהגיד את הדברים בקול רם יכול לעזור למאבק, או לפחות לא לפגוע בו, אני בכ"ז מתגברת (וזה קשה !!!) ועושה משהו שמאד לא מתאים לי, ולא נוח לי לעשות אותו. אם לדעת המנהלים ההודעה הזאת לא מתאימה ולא תעזור – יכול בהחלט למחוק אותה. ותכל'ס : הפורום הזה מאגד בתוכו אנשים מ-כ-ל האוכלוסיה החיה במדינת ישראל כיום. (כמעט) .כפי שנהוג להגיד "כל גווני הקשת הפוליטית". אנו מצפים שלמאבק שלנו יצטרפו כולם, וגם בצוות הפוליטי פונים לכיוונים שונים (- חכ"ים חרדים, מפד"ל, שרי שינוי וכדו'). לכן, צורמת מאד מאד מאד מאד, ההשתרבבות של תכנים פוליטיים למאבק. אם תבדקו תראו, שהרבה התנסחויות של כאב, הגיעו למקום של ענייני פוליטיקה. יש לי עשרות (!!!) דוגמאות, ואני לא אפרט אותן, (-אלא אם ממש לא יובן על מה אני מדברת...). אני אביא דוגמא אחת, שקל לי להזכיר אותה כי היא יחסית לא קשורה אלי –כלומר, אני לא נחרצת לכאן או לכאן ומרגישה נייטרלית. הוזכר פעמים רבות מדי "למה הכסף הולך להתנחלויות , אנו לא זקוקים להן וכו' וכו' " . זה משפט מיותר בהקשר של המאבק שלנו. זכותו של מי שרוצה לחשוב כך, אבל מה הטעם להכניס זאת שוב ושוב ? בין הבנות המשתתפות במאבק ישנן כאלו אשר נושא ההתנחלויות לגביהן הוא נושא חשוב ומשמעותי. לו היינו שואלים אותן – היו מצביעות על נושאים אחרים בהם צריך לקצץ, נכון ?! אבל זה לא נושא המאבק – איפה כן צריך לקצץ. את התשובה לזה לא אנחנו צריכים לתת. ואם כן – אז התשובה צריכה להיות משהו שכולנו רוצים ומוכנים שיקצצו בו (למשל, המשכורות המאד מנופחות של בכירי המשק, יש על זה קונצזוס, לא ?!) וכשמשהי שנושא ההתנחלויות חשוב לה, קוראת שוב ושוב את העניין הנ"ל, ייתכן ותרומתה למאבק תפחת, וחבל. ההחלטה להביא את הדוגמא הזו לא היתה מקרית – באחד משטוטי הלייליים, נתקלתי באיזה אתר ברשת, בפורום שונה ובעל הרבה כוח,שם הכניס מישהו לינק לעצומה. התגובות היו באופן די גורף החלטה שלא לחתום בגלל המשפט הזה (- "לא להפנות כסף להתנחלויות") . היה מישהו/ מישהי שניסה לשכנע וביקש "תחתמו בכל זאת, זה מאבק חשוב" אבל התגובה של האנשים היתה "אז תוריד את המשפט הזה. הוא מיותר ואנחנו לא יכולים לחתום על משהו שלא מסכימים איתו". לא חבל ?! אני מדגישה – לי אישית אין "בעיה" עם הנושא של ההתנחלויות. אני מודה שיש לי בעיה עם נושאים אחרים. אני מודה שפעם אחר פעם נפגעתי, נעלבתי והושפלתי, כשקראתי הודעות שונות שפגעו בדברים שמבחינתי הם ציפור הנפש שלי. דווקא בגלל שאני סובלנית, מקבלת את דעת כולם ואין לי אף פעם שום אינטרס לשכנע אף אחד שדרכי היא הצודקת והנכונה – אני מצפה למינימום של כבוד לדרך שלי. ולא קיבלתי את המינימום הזה. אז גם אם תטענו שאתם לא צריכים אותי במאבק הזה, אני אקבל את טענתכם. אבל אולי אולי הדברים נעשו בלי חשיבה, ואולי אולי מישהו ישקול שוב וישנה את העניין הזה – ואז אולי יתווספו עוד אנשים – אז אני אדע שלמרות הקושי הגדול שלי לכתוב כאן עכשיו – היה לי שווה.
ראשית, וחשוב ביותר : אני מתלבטת לגבי כתיבת ההודעה הזאת כבר המון המון זמן ( ליתר דיוק : ממש מהרגע הראשון שבו החלטנו כולנו להיאבק, כשעדיין לא היה הפורום הזה, והדיונים התנהלו ב"פוריות") . ההחלטה שלא לכתוב הייתה בעיקרה שהפורום הזה הוא מעין ה"ראי" שלנו, והוא צריך להראות חזית אחידה. חששתי (ועדיין) שהודעה כזאת עלולה לגרור אחריה ויכוח, טיעונים והתנצחויות, שלגמרי לא מתאימים כרגע. (מלבד זאת, לי הם לא מתאימים אף פעם...