עם הרבה היסוס... וקצת דפיקות לב...

תמר27

New member
עם הרבה היסוס... וקצת דפיקות לב...

ראשית, וחשוב ביותר : אני מתלבטת לגבי כתיבת ההודעה הזאת כבר המון המון זמן ( ליתר דיוק : ממש מהרגע הראשון שבו החלטנו כולנו להיאבק, כשעדיין לא היה הפורום הזה, והדיונים התנהלו ב"פוריות") . ההחלטה שלא לכתוב הייתה בעיקרה שהפורום הזה הוא מעין ה"ראי" שלנו, והוא צריך להראות חזית אחידה. חששתי (ועדיין) שהודעה כזאת עלולה לגרור אחריה ויכוח, טיעונים והתנצחויות, שלגמרי לא מתאימים כרגע. (מלבד זאת, לי הם לא מתאימים אף פעם...
) . אבל עכשיו, כשאני מרגישה שיתכן ולהגיד את הדברים בקול רם יכול לעזור למאבק, או לפחות לא לפגוע בו, אני בכ"ז מתגברת (וזה קשה !!!) ועושה משהו שמאד לא מתאים לי, ולא נוח לי לעשות אותו. אם לדעת המנהלים ההודעה הזאת לא מתאימה ולא תעזור – יכול בהחלט למחוק אותה. ותכל'ס : הפורום הזה מאגד בתוכו אנשים מ-כ-ל האוכלוסיה החיה במדינת ישראל כיום. (כמעט) .כפי שנהוג להגיד "כל גווני הקשת הפוליטית". אנו מצפים שלמאבק שלנו יצטרפו כולם, וגם בצוות הפוליטי פונים לכיוונים שונים (- חכ"ים חרדים, מפד"ל, שרי שינוי וכדו'). לכן, צורמת מאד מאד מאד מאד, ההשתרבבות של תכנים פוליטיים למאבק. אם תבדקו תראו, שהרבה התנסחויות של כאב, הגיעו למקום של ענייני פוליטיקה. יש לי עשרות (!!!) דוגמאות, ואני לא אפרט אותן, (-אלא אם ממש לא יובן על מה אני מדברת...). אני אביא דוגמא אחת, שקל לי להזכיר אותה כי היא יחסית לא קשורה אלי –כלומר, אני לא נחרצת לכאן או לכאן ומרגישה נייטרלית. הוזכר פעמים רבות מדי "למה הכסף הולך להתנחלויות , אנו לא זקוקים להן וכו' וכו' " . זה משפט מיותר בהקשר של המאבק שלנו. זכותו של מי שרוצה לחשוב כך, אבל מה הטעם להכניס זאת שוב ושוב ? בין הבנות המשתתפות במאבק ישנן כאלו אשר נושא ההתנחלויות לגביהן הוא נושא חשוב ומשמעותי. לו היינו שואלים אותן – היו מצביעות על נושאים אחרים בהם צריך לקצץ, נכון ?! אבל זה לא נושא המאבק – איפה כן צריך לקצץ. את התשובה לזה לא אנחנו צריכים לתת. ואם כן – אז התשובה צריכה להיות משהו שכולנו רוצים ומוכנים שיקצצו בו (למשל, המשכורות המאד מנופחות של בכירי המשק, יש על זה קונצזוס, לא ?!) וכשמשהי שנושא ההתנחלויות חשוב לה, קוראת שוב ושוב את העניין הנ"ל, ייתכן ותרומתה למאבק תפחת, וחבל. ההחלטה להביא את הדוגמא הזו לא היתה מקרית – באחד משטוטי הלייליים, נתקלתי באיזה אתר ברשת, בפורום שונה ובעל הרבה כוח,שם הכניס מישהו לינק לעצומה. התגובות היו באופן די גורף החלטה שלא לחתום בגלל המשפט הזה (- "לא להפנות כסף להתנחלויות") . היה מישהו/ מישהי שניסה לשכנע וביקש "תחתמו בכל זאת, זה מאבק חשוב" אבל התגובה של האנשים היתה "אז תוריד את המשפט הזה. הוא מיותר ואנחנו לא יכולים לחתום על משהו שלא מסכימים איתו". לא חבל ?! אני מדגישה – לי אישית אין "בעיה" עם הנושא של ההתנחלויות. אני מודה שיש לי בעיה עם נושאים אחרים. אני מודה שפעם אחר פעם נפגעתי, נעלבתי והושפלתי, כשקראתי הודעות שונות שפגעו בדברים שמבחינתי הם ציפור הנפש שלי. דווקא בגלל שאני סובלנית, מקבלת את דעת כולם ואין לי אף פעם שום אינטרס לשכנע אף אחד שדרכי היא הצודקת והנכונה – אני מצפה למינימום של כבוד לדרך שלי. ולא קיבלתי את המינימום הזה. אז גם אם תטענו שאתם לא צריכים אותי במאבק הזה, אני אקבל את טענתכם. אבל אולי אולי הדברים נעשו בלי חשיבה, ואולי אולי מישהו ישקול שוב וישנה את העניין הזה – ואז אולי יתווספו עוד אנשים – אז אני אדע שלמרות הקושי הגדול שלי לכתוב כאן עכשיו – היה לי שווה.

רחל5

New member
מצרפת קישור לעצומה

קראתי פעמיים את העצומה, ולא מצאתי שום רמז להתנחלויות או לכיוון קיצוץ אלטרנטיבי אחר. יתכן שבמקרה אחד החותמים הזכיר את העניין וההערה שלו הופיעה בדיוק בדף הראשון בזמן שהתפתח הדיון באותו פורום. תמר, אני מסכימה איתך, ואני חושבת שזה באמת הקו המנחה של המטה - לא להציע אלטרנטיבות לקיצוץ. נושא ההתנחלויות עולה פעם אחר פעם על ידי אותה גולשת, שלא מרפה ממנו גם כשהפורום כולו מבקש ממנה שתעזוב את הנושא במנוחה, מכיוון שאנחנו מנסים ליצור קונצנזוס ולא אנטגוניזם בחתכי אוכלוסיה מסויימים.

תמר27

New member
אופססס.. סליחה... הכוונה היא

למכתב של זוג הורים, שממנו יש קישור לעצומה. (המכתב הזה פורסם גם פה בפורום, הוא של משהי מהמאבק), בסוף המכתב מבקשים מהקורא לחתום על העצומה שהבאת, ויש קישור). בדקתי שוב והלינק בפורום שם מוביל למכתב, ובמכתב כתוב כל מה שהזכרתי.

חתמתי והפצתי

על-מנת לעלות את מספר החותמים על עצומה זו אני מציע להפיץ למכרים עם בקשה שהם יחתמו ויפיצו למכריהם. מלח

עמית@

New member
המאבק הזה הוא מאבק פוליטי.

בכלים פוליטיפם נגד אנשים פוליטיים על נושא אישי וכאוב (שלא מעניין אף אחד במגרש המשחקים הפוליטי בעליל)

בהחרגה אחת אבל מאוד חשובה

מדובר במאבק פוליטי של גוף א-פוליטי המאבק אינו של קבוצה רעיונית ולא כנגד קבוצה רעיונית אחרת המכנה המשותף היחיד - הדרישה הקולקטיבית לעשיית צדק בכך שלא יקוצצו הכללים הנהוגים היום לגבי הפריות חוץ גופיות זה לא מאבק של זרם רעיוני ימני או שמאלי לא של עשירון חברתי זה או אחר לא של עדה זו או אחרת זה מאבק של כולם

נועה 35

New member
לא יבקשו מאיתנו להצביע מהיכן לקצץ?

כל מאבק שכזה הוא פוליטי בהגדרה, גם אם ההגדרה הפוליטית שלו לא שייכת לחלוקות הפוליטיות הרגילות במדינת ישראל. השאלה הגדולה שאני שואלת את עצמי - הרי מתישהו ישאלו אותנו מה לקצץ במקום הקיצוץ בהפריות, שהרי השמיכה קצרה ואם מושכים אותה לכיוון אחד, היא לא מכסה בכיוון אחר - ומה התשובה אז? ברור לי שקשה לתת תשובה שתספק את כולם ולא תגרום לפגיעה בחלק מהאנשים ואולי לפרישתם, השאלה היא האם אי מתן תשובה לא יפגע בסופו של דבר במאבק עצמו? למישהו יש תשובות? אני אשמח לשמוע אותן.... זה יעזור לי לנסות ולשכנע אנשים נוספים לתמוך במאבק.

תמר יקרה

תסלחי לי שאני אומרת את זה, אבל זו נאיביות לחפש קונצנזוס. אין כזה דבר זה אופטופיה שלא קיימת. כ-ו-ל-ם זה מושג פאסה של רה"מ שלא צלח אפילו קדנציה אחת כמו שצריך. כתבתי לך את זה גם פעם בפורום פוריות, אין חיה כזו "חזית אחידה", ואין דעה אחת לכולם, ובכלל, בעיניי זה דבר רע. מה שמעניין בבני אדם, זו השונות ביניהם המאפשרת דיאלוג והתפתחות. לענייננו, אנחנו מנסים כולנו במטה המאבק להתנהל במכנה משותף רחב ככל האפשר. עדין יש בינינו הרבה הבדלים בגישה, בסגנון, בהשקפה הפוליטית, ברמת הדתיות ועוד ועוד הבדלים. אם תחכי שתהיה הסכמה מקיר לקיר בכל נושא, זה יהיה בזבוז, ונאחר את הרכבת. חילוקי הדעות בין האנשים הם גם בעלי יתרונות בכך שמתקיים סיעור מוחות וויכוחים על מה הם הטיעונים הרלבנטיים ביותר להצגה, ועל אלו שיתרמו לנו הכי הרבה (כן שואה, לא שואה? כן דמוגרפיה, לא דמוגרפיה? ועוד). בתור מצביעת שמאל ותיקה ומתנגדת התנחלויות עוד יותר ותיקה, אני יכולה להגיד לך, שהנימוק הזה, גם אם באופן אישי הייתי חושבת שהוא נכון, לא משרת לדעתי הפרטית את המאבק שלנו, ולכן אני נמנעת מלהשתמש בו. הוא יוצר אמפטיה והסכמה אצל בעלי השקפה שמאלנית (נשארו איזה 10 בערך בארץ
) ואנטגוניזם אצל כל השאר. כיון שחשוב לי לא לגייס את חברי האופוזיציה שתמיכתם במאבקנו מובטחת מעצם התנגדותם הגורפת לתקציב, אלא דווקא כמה מחברי המפד"ל, האיחוד הלאומי והליכוד, זו תהיה סיכלות להשתמש בנימוק הזה. קטונתי, מלהביא פתרונים לממשלת ישראל היכן לקצץ כדי לאפשר את טיפולי הפוריות. זו גם לא תכליתו של מטה המאבק הזכות להורות. יש בינינו כאלה שיחשבו שזה ההתנחלויות, ויש כאלה שיחשבו שזה כבישי כהנים, ויש כאלה שיגידו לקצץ בתקציב "הבימה". זה הכל עניין של השקפה. ולכן כמעט כל נימוק שאומר "זה במקום זה", לא משרת את המאבק. הצעתי הפרקטית, בואי תראי למה את כן מתחברת, איפה המאבק הזה משרת את האינטרסים שלך, ובמה את יכולה, במידה ואת רוצה ומסוגלת לתרום לו ולעזור.

תמר27

New member
יוהו זוהרה...

תגידי, למה כשאת אומרת את מה שאני אמרתי, וכותבת את זה ממש במפורש (אם כי רק לקראת הסוף) זה נשמע כאילו את מתווכחת ו/או לא מסכימה איתי ?! זה אני שלא יודעת לקרוא או את שיודעת לכתוב יותר מדי טוב ?!
ולעניינו, הציטוט מההודעה שלך : "...ולכן כמעט כל נימוק שאומר "זה במקום זה", לא משרת את המאבק." - זה בדיוק מה שאמרתי , ולזה, ורק לזה, התכוונתי. (לא נאיביות, לא דעה אחת, לא נגד הבדלי בגישה, בסגנון וכו' וכו', בטח ובטח לא ל"חכות שתהיה הסכמה מקיר לקיר " - את כל אלה הבנת ממקום אחר אולי, לא מההודעה שלי...
) בסדר ?!

אם אנחנו רואות את הדברים עין בעין

זה אחלה
. כל תקוותי היא שלא תיפגעי. אני תמיד מעריכה את רגישותך וכנותך, וצר לי כשאת נפגעת כשדברים נכתבים לפעמים בחוסר עדינות (כן, אני זאת שלפעמים כותבת אותם ככה
). לשתינו כנראה "משקעים" משרשורים אחרים בפורום פוריות, שמהם אנחנו "קוראות מעבר" למה שכתוב. בואי נעזוב את זה עכשיו. יש לך התחייבות של שמאלנית השמאלניות, שהמאבק הוא פוליטי (כלומר בערוצים ובמאמצים פוליטיים) של גוף א-פוליטי, שמטרתו לייצג מכנה משותף רחב. בגוף הזה, יש גם חילוקי דעות, גם ויכוחים, אבל הסכמה אחת גורפת. את הגזירות האלה חייבים לשנות, וכמה שיותר מהר, יותר טוב. הולך?

ועוד משהו קטן

אני חושבת שהגוף שהקמנו, "הזכות להורות", ואני כחברה במטה שלו, נתחייב להילחם עבור הזכות להורות של כל אזרח במדינה, בין אם הוא גר על גבעה מבודדת בשטחים ובין אם הוא חילוני שמאלני ממרכז ת"א (אחחח, הסטראוטיפים). לכל אחד יש זכות בסיסית, טבעית וקיומית להיות הורה. זה לא עניין למו"מ. זה לא אומר, שאני כאדם פרטי, בזירות אחרות, לא אמשיך להתווכח על הלגיטימיות של ההתנחלויות, או הקצאת המשאבים שנדמית לי, זוהרה "הפרטית" לקויה ומעוותת. אני גם יכולה להתווכח את הויכוחים האלה, בדיוק עם אותם אנשים שהגוף, שאני חלק ממנו, מייצג. אין כאן שום סתירה. לכל אחד מאיתנו בחיים, יש הרבה "כובעים" שהוא חובש, המשתנים בזמנים ובהקשרים שונים. יום טוב,

נועה 35

New member
הקצאת משאבים והמאבק

אתמול העליתי שאלה שלגמרי לא הייתה ברורה לי (משורשרת באחת ההודעות) - האם כגוף א-פוליטי הנאבק למען מניעת הקיצוץ בהפריות המבחנה, לא נצטרך מתישהו להצביע על המקור לקיצוץ. והאם המנעות מהצבעה כזו (כדי לא לפגוע בהומוגניות של המאבק) לא תיפגע בסופו של דבר במאבק עצמו. התלבטתי על זה עם עצמי כל הערב ובסוף הגעתי למסקנה שאנחנו לא צריכים להצביע על המקור לקיצוץ. זה התפקיד הקשה של הפוליטיקאים לשמוע את כל הצדדים ואז להחליט איפה לקצץ ואיפה לא (על זה משלמים להם את הכסף הגדול, לא? . אנחנו רק צריכים לשמש כקבוצת לחץ לנושא שלנו

kasa

New member
זו בהחלט בעיה ../images/Emo4.gif

דווקא מכוון שקבוצת הלחץ שלנו היא הטרוגנית ואין אף כוח פוליטי שעומד מאחוריה או לצידה, והיא גם חסרת כל אמצעים להפעלת לחץ מסיבי - נראה לי שהיא האחרונה שתזכה להקלות בעניין הקיצוצים. (קודם יוותרו להסתדרות, אח"כ לעובדי הנמלים... וכו') אולי הדבר הנכון הוא דווקא כן לגייס למאבק מפלגה פוליטית כלשהיא שהעניין בוער בדמה (למשל - הדתיים) והיא גם יכולה להפעיל לחץ במקומות הנכונים ? גם אני חושבת שאנחנו, כגוף, לא צריכים לתת לממשלה את הרעיון מהיכן לקצץ (בעיקר כשיש באמת מאיפה). זה לגמרי תפקידה. אבל זה כל-כך מקומם לראות את הבזבוזים הגדולים מחד, ואת הקיצוצים האגרסיביים מאידך.

לדעתי זה יהיה סופו של במאבק

מאחר שהבעיה שלנו מכסה חתך של כל אכלוסיית מדינת ישראל,עשירים,עניים, שמאלנים, ימינים, דתים, חילונים, יהודים, ערבים דרוזים...וכו', ברגע שמפלגה מסיומת יתמוך בנו המאבק שלנו יהפוך למאבק פוליטי ע"י גוף פוליטי ואז נאבד את הקונסנזוס שיש בפורום זה. אנחנו חייבים לעורר את כל בית המחוקקים כגוף אחד, אני יודע שזה נראה כמשימה בלתי אפשרי, אבל לדעתי זה כן אפשרי. אני בתור אחד אם דעות שמאלניות עם נטיה למרכז אמור שיש להתחיל דווקה בתמיכת הקואליציה כגוף ולא מפלגה.אבל לא לשכוח את האופוזיציה. בניגוד למאבק של אמאות החד הוריות, מאבקינו מכסה חתך של כלל אכלוסית מדינת ישראל ובזאת כוחינו. מלח

נועה 35

New member
לעורר את דעת הקהל

אני לא חושבת שכדאי להיצמד למפלגה אחת, למרות הפיתוי הגדול לעשות זאת - זה יפגע בכוחו של המאבק ויגרום לפילוגים מכיוון שהמפלגות ודעת הקהל בארץ מתחלקים על פני המישור המדיני ולא החברתי. אני חושבת שבכדי לעורר את בית המחוקקים כגוף אחד יש צורך לפעול בשני מישורים: 1. עבודה פרטנית מול חברי כנסת מכל המפלגות 2. העלאת הנושא לסדר היום הציבורי בכל דרך אפשרית וכל הזמן בצורה כזאת לנסות וליצור לחץ קבוע ובלתי פוסק על נבחרי הציבור ועל ראשי המפלגות

kasa

New member
הגזירות הללו, שניכפו עלינו,

על כורחנו (כמו על מרבית האוכלוסיה החלשה במדינה), הן כתוצאה ישירה מסדר עדיפויות של גוף פוליטי (שלצערי גם נמצא בשלטון), כך שלנתק את המאבק הזה מכל קונוטציה פוליטית, ולהעמידו כתלוּש מהמציאות - זה בכלל לא ריאלי. אין לי ספק שאילו גוף פוליטי אחר היה בשלטון - היה אותו סכום בדיוק נלקח ממקורות אחרים, ולאו דווקא מהקבוצות החלשות ביותר במדינה (ואולי בכלל לא היינו מגיעים לגרעון כזה כפי שהגענו...). המאבק הוא מאבק פוליטי, שמנוהל ע"י גוף א-פוליטי, שמאגד בתוכו דעות הטרוגניות, ואין שום סיכוי בעולם שנגיע לתמימות דעים - בטח לא בעניין סדרי העדיפויות במדינה. את, אולי, לא חושבת שמתפקידך להגיד לממשלה מהיכן לקחת את הכסף. אני, כאדם פרטי, ולא כגוף, המזרים את הכסף הזה לממשלה, חושבת שיש לי זכות מלאה, לדרוש את הפסקת הזרמת הכספים לכסאות עור הצבי במושבי הכנסת, ולמשכורות המנופחות כמו גם לישיבות או להתנחלויות, בשעה שהמדינה עצמה קורסת. זוהי דעתי האישית והפרטית, שאינה קשורה למטה המאבק, והיא לגיטימית בפני עצמה. אגב, הדברים נאמרים כאן ע"י אנשים פרטיים, שאינם מייצגים אף אחד. מטה המאבק כגוף מייצג בודאי מביע דברים אחרים והומוגניים יותר במקומות הראויים. אני רואה התבטאות פוליטית בהקשר זה כהתבטאות לגיטימית בהחלט, שיכולה להתבטא בפורום הטרוגני, שיש בו אינספור חברים מקצוות שונים, שחושבים אחרת. מטה המאבק עושה שימוש במה שהוא מוצא לנכון כגוף מייצג אגב, תוכלי לשים קישור להודעה של הזוג שעליה דיברת ?

למעלה