עם כל הכבוד הצבא הוא לא ערך עליון ע"פ תפיסתי

עם כל הכבוד הצבא הוא לא ערך עליון ע"פ תפיסתי

לכל אחד יש מדד משלו מהו ערך עליון ומה לא.למזלי יום אחד נקלעתי לישיבה (שלא ברצוני,מכיוון שהיה תקופה שלא היה לי לשלם שכירות ולא היה לי איפה לישון ורק בישיבה דתית קיבלו אותי).התחלתי ללמוד את החומר על היהדות ועל תורת ישראל,קיבלתי את כל ההוכחות,ועשיתי חקירות רבות בעצמי כדי לאמת את התורה הזאת והשתכנעתי שיש לנו תורת אמת או במילים אחרות את ספר ההוראות הטוב ביותר בנוגע ל"איך לנהל את החיים האלה לעזאזל".אחד מהפסוקים בתורה אומר כך: "ועשית ככל אשר יורוך".בפסוק הזה אומר אלוהים דבר כזה: בכל פעם שאתה נמצא בפרשת דרכים,בעיה,התלבטות תעשה מה שגדולי התורה אומרים לך לעשות בנידון.מכיוון שחוקי התורה הם הערך העליון ע"פ תפיסתי וגדולי התורה אומרים לי להמשיך ללמוד,אז זה מה שאני עושה.במידה וגדולי התורה יתנו הוראה חד משמעית להתגייס אני יעשה את זה מכיוון שציות להוראת גדולי התורה היא כמו ציות להוראות של הקב"ה ומה אני צריך להקשיב להוראת מחוקק בשר ודם כשאני יכול להקשיב להוראות של מתכנן היקום והבריאה כולה? ראית מה קרה במלחמת לבנון השנייה כשבכל רגע אולמרט מכריז בתקשורת:"יש לנו צבא חזק"..."צה"ל ינצח" בלה בלה בלה....הגישה הזאת של "כוחי ועוצם ידי" היא בדיוק הגישה שממנה הזהיר אותנו הקב"ה בתורה:הישמר לך...ורם לבבך...ואמרת כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה"...עם גישה כזאת לא פלא שצה"ל "החזק" נוחל כישלון.

כמה דברים :

מי אלו הגדולי התורה שאתה מדבר עליהם? כי לא חסרים רבנים (כמו הרב לאו) שהם דווקא בעד להתגייס ובעד צבא. דבר שני , כל מה שגדולי התורה אומרים אתה עושה?? אין לך שיקול דעת עצמאי? ואם הם יגידו לך לקפוץ מהגג , אתה תקפוץ??סביר להניח שלא... דבר שלישי , בלי הצבא שאתה החלטת לא להתגייס אליו , סביר להניח שאתה לא היית פה כדי לרשום את ההודעה הזאת...

למעלה