עם כל הכבוד

nightroll

New member
עם כל הכבוד

תתקופנה אותי, חופשי. לא בגלל שאני כן או לא ביצ´ית, אלא בגלל שבשביל זה נועד הפורום הזה - להביע דיעה. אני באתי הנה להוציא קיטור. הקטע מהחיים שלי שאתן הצצתן לתוכו היה שיא ב48 שעות שבהן הייתי בעבודה, בלימודים, אצל הרופא בגלל שאני חולה, ולוקחת על עצמי בבית הכל כי גם בעלי היה חולה. לתוך הסיטואציה הזו בחרה חמותי לבוא. אם היינו שנינו בריאים והיה לנו כח לאורחים - לא היה אכפת לי, וגם לא היה לי צורך ללכת לישון קצת - אני לא ישנה צהרים בד"כ. אם היא בחרה לנחות כששנינו חולים, אכן, נפלא שהיא העסיקה את הילדה, אבל זה עדיין לא סותר שעליה לכבד את הכללים שלנו בבית, והילדה יודעת שחמותי לא שמה עלי, ומנצלת אותה לעשות כל מה שאסור. ואם היא בחרה לנחות כששנינו חולים, לא נראה לי דרישה נוראית כל כך שהיא לא תשאיר לי את הכלים. והעובדה שבעלי רחץ את הכלים בסוף מרגיזה אותי שוב, מאותה סיבה. בין אם זה שהוא מיהר לרחוץ אותם משקפת את הביצ´יות שלי או לא. אשר לעניין המוצץ - מה אני אגיד לך? בעלי שכח את המוצץ של הילד בגן. הילד צווח כל אחה"צ ושנינו לא היינו במצב לטפל בו בגלל שהיינו ממוטטים. בשבילי המוצץ הזה היה הרבה יותר מסתם מוצץ באותו יום. הוא היה שקט, הוא היה מנוחה, הוא היה סיכוי קלוש להתחלה של החלמה. ולכן, מבחינתי זה היה "מה כבר ביקשתי???" אחרון - האוטובוס. מצידי - הוא יכול לכבד את אמא שלו ולהסיע אותה למודיעין או פ"ת או לאן שהוא רוצה. העובדה שעולה לה יותר לסוע מהישוב פחות מעניינת אותי כי אמא שלו לא טרחה לתת לנו אגורה שחוקה אף פעם, ולמרות שפעם אחת נאלצנו להגיע למצב של להתחנן בפני המשפחה לכסף כי המצב נהיה גרוע באמת, היא אמרה לנו "אין לי כסף", ואז נסעה לשבועיים בנורבגיה, בזמן שההורים שלי נדחקו והלוו לנו כסף. אבל אוטובוסים ממודיעין ומפ"ת יש עד חצות, למה צריך להתקשר ולנדנד לי? הרי לא נסעתי לבילוי, נסעתי לקנות מוצץ, תרופות, תה, דברים שיקלו עלי ועליו את המחלה, בהיעדר עזרה אחרת. אם היא היתה כל כך לחוצה לצאת שהיא היתה צריכה לשגע את בעלי שיתקשר אלי, היא יכלה לקחת את האוטובוס שתחנתו נמצאת מתחת לבית. ואם היא לא בלחץ, היא יכלה להניח לו ולי. מה שכן הפריע לי בכל התגובות של מי שתקפו אותי: כל הנשים שכותבות כאן, באות הנה אחרי שהקש שבר את גב הגמל. אתן בחרתן לשפוט את הקיטור ששיחררתי כקטע בזמן, ולא לקחת בחשבון את העובדות הבאות: 1. לא אמרתי את הדברים האלו לא לבעלי, לא לחמותי, ולא לילדי. באתי הנה, בזהות וירטואלית, ושפכתי את מר ליבי בפני זרות שאינן מכירות אותי או את חמותי. אם הייתי ביצ´ית נוראית כזו, הייתי תוקפת את סביבתי שמחוץ לסייברספייס ולא מחכה להזדמנות להוציא את הקיטור כאן. 2. המטען שלי כלפיה התחיל כשנה אחרי נישואי לבעלי. עד אז רקדתי לפי החליל שלה, נתתי לה להכתיב לנו, שיתפתי פעולה (באיזה שבתות נהיה אצלה, באילו חגים נהיה אצלה, לאיזה אירועים אנחנו חייבים ללכת כי המשפחה תיעלב אם לא וכו´) כשניסיתי לבנות תא משפחתי משלנו היא נדחפה, ואני, טיפשה, נתתי לה. אבל כשנולדה בתי החלטתי שיהיה לי ולבעלי תא משפחתי משלנו, מה שהפסיכולוגים קוראים - משפחה גרעינית. וזה הרג אותה שהבן שלה ואני כבר לא הבובה על חוטים שלה. ואז היא התחילה לעשות כמיטב יכולתה לערר את הסמכות שלי בעיני הילדים, להשפיל אותי בעיני הבעל, ולהפוך אותי לאיזה בדיחה שכולם יצחקו על חשבוני. המטען הזה הוא שהתפרץ על דפי הפורום הזה. אולי הניצוץ שהדליק את חבית חומר הנפץ הזה היה שולי וטפשי, אבל חבית הנפץ היתה שם הרבה לפני הניצוץ. פעם הבאה שאתן מטפסות על מישהי שבאה הנה לשפוך את הלב, תנסו לתת לה להנות מהספק. לא הכל אתן יודעות.

bell2002

New member
הוצאת קיטור? מרגישה יותר טוב?

זה מה שחשוב! זו המטרה של הפורום! אם זה משפר את הרגשתך, אני מבינה אותך ושולחת לך חיבוק חם. מנסיון שלי, זה משתפר עם הזמן. מחכימים ומתבגרים ולא הכל גורם לכעסים כאלה. יבוא יום שתחייכי בנעימים עם טיפת רחמים. ובנתיים, שפכי את כעסך ותסכולך, אני כאן בשבילך. (בו´נה איזה חרוזים יצאו לי...)

bell2002

New member
אני לא מבשלת לשבת.

השבת הזו אנחנו מוזמנים. איזה כיף!!!! מחר לאימי והיום... היום יהיה משהו קליל לארוחת ערב.

האמת היא שהפעם גם אני מחפפת,

אבל בדרך-כלל לא. אני נחשבת די חובבת בישול. ואפילו, אני מעיזה לספר ובטח לא "ירביצו לי",המחמאה כמעט היחידה שקיבלתי מחמותי בעשר שנות נישואים, היתה שהמרק של הקוסקוס שאני מכינה טעים יותר משל הסבתא רבה התוניסאית. ואני בכלל מהאשכנז. נו, אני מתנחמת לא מעט במחמאה הזאת, למרות שנדמה לי שיש לי כמה תכונות אף יותר ראויות מבישול. ויש כמה מחמאות שאני נותנת לעצמי ששוות בעיני יותר מכל מחמאה שקיבלתי ממישהו אחר. (אגו טריפ? אני?).

bell2002

New member
בנושא הבישולים

יש מעין תחרות סמויה, מי יותר טובה. אני נותנת לה פור... מה אכפת לי? ממילא אני יותר טובה
שבת שלום

לא המטען שלך הוא שהדליק....

אם לא שמת לב, יש בפורום הזה יותר מאחת, ויותר משתיים, שהקשיבו לדבריך בתשומת לב. זה בדיוק המקום הנכון לשחרר בו הכל. ה-כ-ל! גם את הדברים הקשים ביותר, החריפים ביותר. ידיים רבות מושטות כאן אליך. ולמרות שהן אינן נראות ממש, הן שם. רוב הנשים שתקפו אותך כאן, הגיעו אל הפורום הזה בעקבות שרשור ארוך ומשמיץ שהופיע בפורומים אחרים, וביש המזל היה, שהשרשור שלך "כיכב" משך זמן ארוך יחסית בראש הדף. לאנשים שתקפו אותך, כנראה לא היה פנאי של ממש לקרוא כל מילה, או להמשיך עוד קצת ולקרוא דברים נוספים. שכן אז היו יכולים לראות שמתפתחת כאן "מערכת תמיכה", שהיא מוצדקת לחלוטין ומבינה ללבך. והיו יכולים להבין עד כמה נכון לך לספר בדיוק כאן את דבריך. עם עוד קצת מסוגלות תרבותית, ויכולת איפוק, אני חושבת שהם היו מוותרים על הרעיון להגיב בכלל, או לפחות היו מגיבים בצורה עניינית יותר. אבל הם בחרו להשליך מעט רפש, ולחזור לפורום שלהם כדי "לספר כמה מגעיל בחמותי ואני". אתמול בערב, נכנסתי אל השרשור שלהם וכתבתי אליהם את דעתי על התנהגותם. אולי גם היה מן הראוי שייתנצלו ויחזרו בהם מדבריהם. אך לא לכולם יש גדלות נפש עד-כדי-כך. (עם זאת מנהלת הפורום שלהם התייחסה אל דברי בצורה מאוד עניינית ומכובדת - ואף ניסתה להציע לי עזרה טכנית לדבר שלא ידעתי לעשות). הערה -*לאנשים מהפורום האחר* - אתם רואים, כשאתם בסדר, מכבדים ומעריכים אתכם. אל תלכי לשום מקום. מקומך כאן. אין כאן מישהו שיתקוף אותך באופן אישי. ויותר מזה, אם תתסתכלי אצלנו בשרשור שהתחיל מזמירה 1, תראי כמה אנשים התייחסו לנושא באור חיובי. שבת שלום וברכות לך. ממני

קבלי ../images/Emo24.gif לעידוד

מנסיון אני יודעת שהתקיפות המתחסדות האלה מעצבנות מאוד. גם אותי תקפו כאן על דברים שכתבתי, כשהיה ברור שהם לא ממש קראו והתעמקו בדברים שכתבתי. אני בחרתי להתעלם מכל המתחסדות המתיפייפות שהיו כאן אורחות לרגע ונכנסו לכאן רק כדי להעכיר את האוירה. תתעלמי מהן גם את והם פשוט התאדו להם מעצמם. שתהיה לך שבת שקטה ושלווה, אנחנו כאן תמיד כדי לשמוע ולהבין.
הבאתי לך פרחים לשבת

amitmom

New member
אני לא חושבת שאת צריכה להתנצל

חבל שיש כאן אנשים שלא מבינים שאנחנו לעולם נהיו חביבות לחמיות אבל נשרוף לעצמנו את הלב מבפנים. ובלי שום קשר לא כל חמות היא נפלאה, עוזרת ותומכת ויש גם כאלו שאי אפשר להסתדר איתן באף מישור.וזאת בהחלט לא אשמתך. הפירים הזה נועד לתמיכה. מי שלא מסוגלת לעשות את זה שלא תקרא או לפחות לא תגיב. תתחילו להבין שמאחורי כל שם יש אדם עם רגשות ובתור אחת שאכלה הרבה חרא מחמותה אני מאוד מבינה את התסכול ואת הצורך להשתפך. שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא.

amitmom

New member
כמה שגיאות במסר אחד...../images/Emo6.gif

נהיו=נהיה פירים=פורום

חביבתי הטרולית../images/Emo108.gif

כאשר את מגיעה לפורום וכותבת הודעה, הודעה זו משקפת את מכלול עולמך. איש אינו אמור "להשכיבך על ספת המטפל" ולהתעמק בעברך עם חמותך ובנסיון החיים שלך שהפכך לביצ´ית. ההתייחסות שלי היתה אל הודעתך כלשונה. כעת את חשה צורך להסביר ואני מקבלת לחלוטין את הסברך. או לפחות את הנסיבות אשר הביאו אותך לנהוג כך (מחלה, טינה ישנה ועוד ועוד) אך איני מקבלת את טענתך כי "את הכעסים על חמותך את שומרת בלב ואת הקיטור את משחררת כאן". חמותך (אלא אם כן היא דבילית מושלמת, והרי לא נישאת לצאצא גנטי של דבילית) חשה היטב את זעמך גם אם הוא פאסיבי. הלשון אינה הכלי השפתי היחיד שלנו. שפת הגוף עושה עבודה הרבה , הרבה יותר טובה. וגם בעלך קורא היטב את שדריך הכעוסים אחרת לא היה ממהר להדיח כלים בטרם תשובי, רק על מנת שלא "תגלי שאימו לא עשתה זאת". ואגב, איני חמות, עדיין לא
(בני רק בן חמש) אני כלה בדיוק כמוך. חמותי אינה האמא טרזה, אך מעולם לא באתי אליה בטענות. מי שהיה צריך לשים גבולות על מנת לא להדרדר למצב כפי שמתואר פעמים רבות בפורום זה , הוא הבן יקיר/הבעל זה במקרה והוא מבין כי הפך אדם/גבר/בוגר בזכות עצמו ואז החמות לא עוברת שום גבולות והכלה אינה הופכת לדמות גרוטסקית כפי שניתן לראות כאן לעיתים וגם אם הדברים בעייתיים לא מגיעים לביב השופכין אלא מתמודדים כמו בוגרים. כך זה אצלי לפחות. שלך ליל

למעלה