עם מה רוכבים בחורף ?

עם מה רוכבים בחורף ?

אתמול רציתי ללכת לקנות ביגוד רכיבה לחורף, וגיליתי שבעצם אני לא יודע מה לקנות. שרוולים ? מעיל רוח ? גופיה תרמית ? חולצת coolmax רגילה עם שרוול ארוך ? מה ייתן לי תוספת חימום סבירה בלי להפוך אותי לסאונה ניידת, בתנאי בוקר קר של מישור החוף ?

Eyal Hershtik

New member
אני ממליץ על....

שרוולים לרגליים ולידיים - החורף שלנו לא כזה קר ואחרי כמה דקות רכיבה כבר חם לך אז הפתרון הכי פשוט הוא להוריד את השרוולים , לזרוק אותם לתיק ולהמשיך לרכב . המלצה חשובה - תקנה רק את האיכותיים ביותר מכיוון שכל היתר פס הגומי שלהם מתרחב ואז תתחיל להראות כמו איזו חשפנית וזה מציק . וכמובן גם מעיל רוח-גשם טוב אייל

יורם חן

New member
../images/Emo41.gifההמלצה שלי../images/Emo41.gif

גופיה טרמית עושה את העבודה מצוין, רכשתי בחורף שעבר אצל קובי בהרצליה והספקתי לההשתמש בה בכל מזג אויר- פשוט מצוין.מבודדת ומנדפת מעולה. מעליה אפשר להוסיף חולצת רכיבה ארוכה או את הקצרה. במקרה של גשם מעיל רוח נושם. יש גם חותלות אבל אין לי נסיון עם זה, כשהמזג אויר ממש קיצוני אני לובש גם טייטס ארוך וג'אקט רכיבה (אבל זה הזדמן לי רק בחו"ל)

יורם חן

New member
מעיל רוח../images/Emo26.gif

לי יש מעיל של דיאדורה, קיבלתי אותו בוינגייט (כלול בשכר הלימוד, מסתבר....) עושה את העבודה מצוין הינה תמונה שלי לבוש "קומפלט" ברוח מקפיאה באחד ממעברי ההרים במונטנגרו, ממש לא מזמן.

רמי לשם

New member
זה מעיל שעשוי מחומרים "נושמים"

כלומר נותנים לאדים לצאת ובה בעת מונעים מהמים להכנס. החומר הכי מפורסם בקטגוריה הוא הגורטקס של חברת גורה, אבל יש עוד הרבה, למשל של נליני שעשוי מהבד שלהם - Mantotex. לי יש מעיל מגורטקס (שחברת לופלר מיצרת ברשיון של גורה) שרכשתי לפני חצי שנה ואני יכול להעיד שזה ממש תענוג לרכב איתו - הוא אטום לחלוטין למים, עוצר רוח, ולא פחות חשוה מנדף החוצה.

רֶשֶף

New member
תוכל להדליף בבקשה

מי מוכר כאלו דברים (בארץ הקודש כמובן) ומה תחום המחירים?

רמי לשם

New member
מתוק שלי, צריך לאיית לך כל דבר ?

נתתי דוגמה של נליני, שמיובא לארץ. תחפש גם קסטלי, גם פרל איזומי ואולי גם ואודה. מחירים? מעיל איכותי עולה כאן מ 110 אירו וצפונה.

רֶשֶף

New member
בחייך, תהיה עדין איתי ../images/Emo7.gif

אני פצוע
אני לא כשיר לרכיבה
דעתי משתבשת עלי כל יום שעובר ללא פידול
אני לא חושב בצלילות
אני לא רואה בעיניים
הלב שלי עושה "גוּרוּ-גוּרוּ"
רחמנות, אנשים טובים

Eyal Hershtik

New member
רשף.........

כנס לציר מרכזי ותראה את מוצרי פרלי איזומי - יופי של דברים לטעמי האיכות הכי טובה שיש

רֶשֶף

New member
הרשטיק, לפי מה שהבנתי מאלונה

מסוכן לי להכנס לציר מרכזי בתקופה הקרובה. כל מיני דפים עם סיפורים שלי והשם שלי בכותרת זרוקים שם בכל מקום ומטנפים את החנות
קניתי שם שני זוגות גרבי רכיבה של פרל-איזומי לפני כמה חודשים. מקבל את המלצתך. אני אכנס שוב.

רֶשֶף

New member
רגע אחד../images/Emo70.gif קלטתי אותך ../images/Emo123.gif

אתה מנסה לסבך אותי. עכשיו חצי מדינה תחשוב שאני הולך לשדרג. ממזר ההרשטיק הזה.

S h u g i

New member
אם אתה לא מגרד תטוסיק

אם היד זה לא נחשב לביקור לצורך שידרוג ..אז תזהר אחרת תצא עם איזה הקלר

timon1

New member
לי יש שילוב של מעיל גשם עם נושם:

המעיל אחראי בעיקר על כל מה שקשור בגשם ואני משתדל לנשום
כבר דשנו בסוגיה על פסגת הברקן אבל אני אחזור על עיקרי הדברים: 1. מעיל גם מגן מפני רוח וגשם, אינו נושם אבל קל ונוח לאיחסון כמעט בכל תיק. במעיל עם כובע שניתן לחבוש על הקסדה=כמו שלי=ייעודי לקייאקים, נוצר מעין "כונס אוויר", האוויר נכנס מהצוואר ויוצא מתחתית המעיל=כמעט נושם. בכל מקרה המעיל שומר באופן מושלם על חום הגוף ומונע התקררות. 2. יש לי שרוולי ידיים ורגליים איכותיים של דקטלון עם פליז מבפנים ולא נתקלתי איתם בתופעת ההחלקה שצויינה פה=מומלץ ביותר, היתרון העיקרי מבחינתי של שרוולים על ביגוד ארוך הוא במהירות ה"קילוף" והלבישה מחדש, אפילו לא צריך לעצור וזה לוקח שניה. 3. בעבר המלצתי פה על מעיל פליז דק לשמירה על חום הגוף, יותר מסורבל לאיחסון, פחות מזיעים בו ולא מסרבל את הרכיבה ביחס למעיל גשם=ההמלצה עדיין בתוקף+גם יותר זול מחלופה ייעודית. 4. אם נמכרים שרוולים רב תכליתיים כמו שניתן לראות בתמונה שרשף צילם אותי על הברקן בארץ, מומלץ למי שידו משגת או לכל מי שרוצה למנוע צוואר תפוס.

XCrider

New member
אני מצטרף להמלצה לגבי חולצת פליז

יצא לי לרכב בגשם קל ובמזג אויר קר (באיזור נווה אילן) עם חולצת פליז ארוכה עם צווארון גבוה וריץ'-רץ מקדימה. הדבר נעשה כאילתור כי עוד לא היה לי מעיל גשם. להפתעתי, הגשם כלל לא חדר פנימה (הפליז דוחה מים), היה נוח מאד ונושם (שלא כמו מעיל גשם). לא היה קר בכלל וכשהרגשתי שאני מתחמם פתיחת הריץ'-רץ' מקדימה "מיזגה את האויר" בצורה יעילה. אין לי מושג איך זה יתפקד בגשם כבד (אני מניח שאז כבר כדאי להוסיף מחסום לגשם כמו מעיל ניילון) אבל לפחות כפתרון למזג אויר קר וקצת גשם מצאתי שזה פתרון יעיל ומאד נוח (וגם זמין ולא יקר, כי זה ציוד שמשמש אותי גם לצרכים אחרים). מה שכן, רכבתי אז עם מכנסי רכיבה רגילות ובהחלט היה קר. ממליץ על טייץ טובים. מה שהכי הציק היה הקור בידיים (שאינן מתחממות כמו הגוף - ממליץ על כפפות ארוכות) ועוד יותר הרטבות הנעליים מהגשם והשלוליות וקפיאת הרגליים. לזה עוד לא מצאתי פתרון יעיל (יכול להיות שכיסוי נעל יכול לפתור זאת).

גופיה תרמית רגילה ?

כזו שמוכרים לחיילים ב"ריקושט", או משהו ייעודי לספורט / רכיבה ?

יורם חן

New member
לא יודע מה מוכרים שם , אבל...

שלי ניקראת ex-temp היבואן "שלדג" בפ"ת- אני קניתי אצל קובי בהרצליה. הגופיה עשויה סיבי פולימיד (פוליאסטר ולייקרה)

alonaski

New member
אפשרית! אבל... מאוד חשוב שתהיה

איכותית!!! יש היום הרבה חיקויים לא משהו בתחום של הביגוד הטרמי...
אם היא לא תהיה ממש איכותית היא תעשה את העבודה ככה-ככה...
אגב, כשאני מדברת על גופיה אז כמובן - עם שרוולים קצרים!!!!! לא ארוכים!!!! (בשביל מה הרי קנית מבעוד מועד - שרוולי רכיבה שניתנים להלבשה והורדה בשניות - לפי שינוי מזג האוויר הפנימי והחיצוני...
)

alonaski

New member
זה מאוד אישי...

תלוי בך ובמנגנון הטרמי האישי שלך!! ותלוי אם אתה מתכוון לרכב תחת גשם = בכל מקרה! ... לי יש את כל הוארייציות שהזכרת! מעיל גשם - הכי פחות נחוץ לי כיוון שאין לי שום כוונות לצאת לרכב אם אדע מראש שצפוי גשם!! מה שנראה לי אלמנטרי זה קודם כל - שרוולים!!!! הכרחי!!! במקום השני - גופיה טרמית = לי היא עוזרת מאוד!!! יש לי 2 גופיות כאלה ב 2 עוביים שונים. אחת קלה יותר והשניה עבה יותר, והיא סופגת טוב את הזיעה ומאדה אותה... ככה שאם אני עוצרת לנוח ומורידה את הקאמל בק מהגב אז אני לא קופרת מקור מהגב הרטוב מזיעה... עוד אלמנט מעולה שרכשתי לפני שנתיים - ווינד-סטופר!! המצאה גאונית (!!!) בעייני!
זו המלצתי! רוץ קנה שרוולים, ועם הזמן, במהלך הרכיבות בחורף - תלמד על עצמך מה חסר לך ומה עוד אתה צריך כדי להינות מהרכיבה... אגב, לגבי שרוולי ידיים - אני מאוד ממליצה על קולמקס! בכל מקרה - אל תקנה את השרוולים שהם רק לייקרה דקה!
זה לא משהו!... וגם, אופציה של "שרוולים תוצרת בית" - לקחת גרב ארוכה חמה ואלסטית ולגזור אותה בתחתית לפתח לכף היד!

למעלה