עם מי אפשר לדבר...?

onix99

New member
עם מי אפשר לדבר...?

אני אלכוהוליסט בן 27. שותה כבר 3 שנים (עם הפסקות פה ושם). אני גר בישוב קטן שאין בו מרכז תמיכה ומוסדות הרווחה לא דיסקרטיים כל כך לצערי (מנסיון). אני פיכח כבר 3 ימים אך הדבר קשה לי פסיכולוגית. האם מישהו יודע על מוקד טלפוני או פורום (מלבד ער"ן) לנפגעי אלכוהול או מכורים למיניהם שפעיל 24 שעות? לפעמים כל מה שאני צריך זה שיחה קצרה לעידוד עם מישהו מנוסה בתחום... יש לי כח רצון אבל העובדה שאני לא שותה גוררת דיכאונות ותחושות פסימיות מאוד. אני לא רוצה לחזור לשתות אבל אני מרגיש כאילו כל רגע אני עלול להישבר...

shanhen

New member
עזרה ראשונה

אני שמח על הפנייה שלך, אתה נשמע כמי שמעוניין בקשר אך חושש מחשיפה. אני לא בטוח שהתשובה עבורך הוא מוקר טלפוני סביב השעון. לא רק שאין דבר כזה בנמצא, אלא שספק אם הוא יספיק. הפתרון הכי מתאים עבורך הוא להצטרף לקבוצת תמיכה (אלכוהוליסטים אנונימיים), יש קבוצות רבות בארץ וודאי שתמצא קבוצה באזור מגורך. את רשימת הקבוצות ניתן לראות באתר של AA שנקרא www.aa-israel.org. אם תצטרף לקבוצה תמצא אנשים רבים שמוכנים להיות אתך ולחלוק אתך את נסיונם בכל שעה. אחד מהם אולי יהיה הספונסר שלך (מעין מורה דרך רוחני אישי) שיעזור לך. במקביל, אתה יכול לפנות לכל אחד ממרכזי הטיפול. ניתן להשאר אנונימי גם בטיפול הציבורי. פרטים תקבל במשרד הראשי בטלפון 03-6733228. בברכה ויום טוב, נחום

onix99

New member
לא ממש...

פניתי ל-A.A. ולצערי הם לא יוכלו לעזור לי. הפגישות רק בלילה ואין לי תחבורה לחזור הביתה לאחר פגישה (אין לי רכב ואין מי שיסיע אותי באופן קבוע, מה גם שאני לא יכול לבקש ממישהו להמתין שעה וחצי בחוץ כל פעם). כמו כן, הם לא מוכנים לשמוע על מלווה או משהו כזה אז ירדתי מהם . ממש מאכזב אני חייב לציין... אז פניתי לרווחה ועכשיו השמועה פרסה כנפיים ואני צריך להתמודד עם הפרצופים והלחשושים. אני מניח שמתישהו אני אהיה אדיש לכך (כמו שנהייתי אדיש לגבי דברים אחרים). לומר את האמת - ציפיתי לקצת יותר מאנשים שאמורים לתמוך (הכוונה לא אליך!) אני יודע שצריך לבוא מאמץ מצידי אבל המקרה שלי הוא קיצוני בגלל מקום מגוריי וציינתי זאת בפני AA אך הם בשלהם... אולי, כשאצליח לצאת מזה בכוחות עצמי ואתבסס קצת בחיים, אקים ארגון שמוכן להתגמש קצת יותר ולהיות יותר סובלני... עד אז- בהצלחה לי ותודה לך על העזרה

shanhen

New member
צר לי

האמת שאני די מופתע. חברי AA אינם אנשי מקצוע אלא עמיתים לצרה, מכורים שעוזרים לחבריהם. זה נכון שמקובל שאדם צריך להראות שהוא עושה מאמץ משל עצמו אבל כמו שאני מכיר רבים מהם, הם לא מוותרים כל כך בקלות. הדבר היחידי שאני יכול לבדוק עבורך זה קשר אישי עם אנשים שאני מכיר, שעושים לפעמים דברים "משוגעים" מבחינה חיובית. לשם כך אני באמת צריך לדעת מהיכן אתה, האם זה באמת "חור" כזה רציני? אמשח אם תתקשר אלי טלפונית 03-6733228 ואנסה לסייע לך כמיטב יכולתי. אל תתייאש, בסופו של דבר אילו הם החיים שלך. נחום מיכאלי

onix99

New member
יש אור בקצה ואפילו באמצע

לשמחתי, מצאתי פתרון הולם למצבי. דרך גורם מקשר פנתה אלי פסיכולוגית שמתעסקת בזה ביום-יום אשר תגיע אלי מדי שבוע ואף מוכנה לדאוג לי לתחבורה למפגשים של AA!! כמובן שזה פתרון זמני עד אשר נוכל שנינו (היא ואני) למצוא פתרון מתאים יותר. לא האמנתי למשמע אוזני. מסתבר שישנם עוד אנשים שמוכנים לתת מעצמם המון! רק האמונה שלה בי והשיחה האישית מאוד שניהלנו, גרמה לי להתחזקות עצמית כל כך גדולה, שאני באמת חושב ומאמין שהגאולה שלי היא דבר בר השגה ולא נסיון נואש כמו שנראה היה קודם. זה ישמע לך אולי פתרון "מפונק", אך אם כך התגלגלו הדברים - אני מאמין שהמאמץ מצידי יצדיק את אמונתה בי. אם תרצה, אשמח לעדכן אותך בהתפתחויות בענייני... תודה לאלוהים ששלך לי מלאך כמוה !!! ותודה, כמובן, לך !

onix99

New member
18 יום נקיים מאכוהול !!! כיפק לי !

עברתי 18 יום נטולי אלכוהול! קשה, אין מה להגיד, אך כל יום שעובר מחזק אותי יותר (יצא לי חרוז) אני לא ממש מקבל פידבקים מהסביבה אז אני אריע לעצמי: כל הכבוד לי!!!

shanhen

New member
קבל חיבוק

כל יום שעובר ללא אלכוהול הוא יום נוסף של חיים. כל הכבוד. אגב, אם אין לך אפשרות להצטרף לקבוצות AA או פעילות קבוצתית אחרת, נצל את האינטרנט למטרה זו. יש מספר אתרים בהם פורומים של מכורים (לאלכוהול ובכלל). יש בתפוז, יש ב-BSH ועוד. שם תוכל לקבל הרבה חיבוקים והרבה פיגון. נחום

למעלה