"עם שאינו זוכר את עברו...

osher O

New member
"עם שאינו זוכר את עברו...

.. ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל." (יגאל אלון) כחלק מקורס הקצינים שאני עוברת אנחנו עוברים סדרת חינוך שעוסקת בנושא זהות יהודית, ציונית וישראלית. מטרות הסד"ח הן לחשוף את הצוערים למרכיבי הזהות השונים- אישיים, יהודים, ציוניים וישראליים, לבחון את השפעת הזהות היהודית-ציונית-ישראלית על תפקידנו בצה"ל ולחזק את הזיקה והמחוייבות לעם היהודי, לארץ ישראל ולתפיסה הציונית. לשמחתי, קיבלתי להעביר את הסיור הפותח את סדרת החינוך והוא סיור בהר הרצל. עליי לארגן ולתכנן הכל בעצמי תוך שימת דגש על מטרות הסיור הנ"ל. משך הסיור הוא שעתיים וחצי כאשר ישנן שלוש נקודות עצירה- חובה (קבר הרצל, קבר ז'בוטינסקי וקבר רבין) ושלוש נוספות שעליי לבחור בעצמי. בכל אופן, במהלך הסיור אצטרך להציג פחות עובדות יבשות ויותר שאלות למחשבה וכאן אתם נכנסים. אשמח אם תוכלו להעלות לכאן מחשבות שעולות לכם כשאתם מבקרים במקום כמו זה, סוגיות, דילמות, שאלות שאתם מהרהרים עליהן,נושאים שנויים במחלוקות וכד'. על מנת להעביר את הסיור בצורה המיטבית עליי לדעת ולחקור כמה שיותר בנושא ולשמוע את מירב הדעות וכאן אתם יכולים לעזור לי מאד. תודה
.
 

רעוּת

New member
...

אולי אני יכולה לעזור קצת, מהיכרותי הארוכה עם המקום (אח שלי גר שם וזה..) אני חושבת שאת צריכה לקחת אותם לחלקות החדשות יותר, אלה שעדיין ממשיכים לקבור בהן. כי יש שם שמות שכולנו מכירים, כי הם לא מזמן נהרגו, וכי שמענו עליהם בחדשות...כי זה הרבה יותר קרוב ונוגע. אפשר לקחת אותם אולי לאחת מהאנדרטאות שיש שם.. לצוללת דקר או אחת האחרות, ולהתמקד בסיפור שמאחורי האנדרטה ובאנשים..על כל סיפור אפשר להעלות איזו דילמה מוסרית, לא חסרות כאלה.. אולי את יכולה להגיע גם לאנדרטה לנפגעי הטרור....לדבר איתם על הקשר בין הרוגי הטרור לחללי צהל, אם צריך להפריד בין ימי הזכרון, מה המקום שנותנים לחללי צהל לעומת נפגעי האיבה וכו'... אני באופן אישי, כשאני מגיעה לשם אני נכנסת דרך בית הקברות הצבאי ורואה מיד את הפסוק "כי מדי דברי בו זכר אזכרנו עוד", בכניסה לחלקות של הקברים של החללים. אפשר לפרש את הפסוק הזה בכמה דרכים אני חושבת. ואז אני עולה לחלקה שאח שלי קבור בה, ואף פעם אני לא מבינה איך זה שהמקום כל כך יפה ופסטורלי ושקט אבל יש בו כל כך הרבה עצב ומוות. ואיך זה, שבכל הנאומים של ראש הממשלה והנשיא וכל מי שנואם שם ביום הזכרון כל שנה, אין תשובה לשאלה הכי פשוטה- "למה", למה יש שם כ"כ הרבה קברים ועדיין כל שנה נוספים חדשים..?
 

אימשל2

New member
בית העלמין הצבאי נפרד מהר הרצל

עם זאת, את בהחלט יכולה להשתמש בו בתור נ.צ. סופי כדי לקשר את ההווה לעבר. נקודות נוספות שאפשר לבקר, הם הקברים של ראשי הסוכנות הציונית, כדי לדון במקומם של יהודי התפוצות, כולל הבעיה האקטואלית של מי הם העולים הרצויים והמצויים ואיך נכון לפעול בנושא בימינו. לפני הביקור בקבר הרצל הייתי עוברת במוזאון הרצל (המוזאון חודש וטרם ביקרתי בו, כך שקשה לי לתת לך את הרקע שעליו את יכולה לדבר. אבל ללא ספק, מונצחים בו הרצל והחזון הציוני, שהם נקודת המוצא לביקור באתר).
 
למעלה