עמודים מקרטון

mbiber

New member
עמודים מקרטון

אשמח לקבל רעינות לא מסובכים להכנת עמודים לארמון(תפאורה לחגיגת פורים )

jimibar

New member
קרטון דופלקס יעשה את העבודה,

מדביקים עם דבק נגרים ושמים פינים או מסמרים וקצת תומכים לחוזק, מין משולשים בפינות כל 20 ס"מ בערך, ועל מנת לקבל טקסטורה מורחים חומר משחתי כל שהוא או שפכטל.

mbiber

New member
סליחה אבל לא הבנתי

אני לא מהתחום הזה אפשר יותר לפרט? דופלקס הוא לא דק מדי? כתבת מאד בקיצור והתהליך לא ברור לי.

jimibar

New member
אוקיי ננסה שוב...

יש קרטון דופלקס בכל מיני עוביים, יש גם דברים דומים בעלי 3 שכבות דקות שאני לא זוכר שמם בקיצור ללכת לחפש, אני מצאתי דופלקס 5 מ"מ (או 4), עכשיו בשביל לחבר משתמשים בדבק פלסטי בדרך כלל אבל עדיף דבק נגרים בשילוב של פינים כגון סיכות לתפקיד המסמרים או כאפשרות נוספת להדביק מספר נקודות בדבק מהיר כדי שלא לחכות עד שהדבק נגרים יתייבש, בנוסף על מנת שהעמודים יהיו יחסית חזקים יש לחבר תומכים (לרוב משולשים) בפינות כך שבלחיצה הם לא ימעכו, בערך כל 20 ס"מ תלוי בגודל. (אגב בחלק הפנימי של הפינות). וגם ציינתי שעל מנת לקבל טקסטורה אפשר להשתמש בחומר משחתי כגון שפכטל דבק ודומיו. אם עדיין לא הבנת אז אפשר לנסות שוב .. בהצלחה !!!

mbiber

New member
איך אתה מחבר

משולשים לגליל? הרי חלק צריך להיות שוכב על הריצפה וחלק מתחב לגליל

jimibar

New member
היית צריכה לציין שמדובר בגליל..

תתני לי עוד פרטים גובה קוטר

mbiber

New member
כתבתי שמדובר בעמודים לארמון

אני לא יודעת איזה קוטר. בעיקרון אני צריכה לבנות 2 עמודים נראה לי בגובה שיהיה לי נוח וזמין לעבוד איתו. זה רק משהו סמלי.

jimibar

New member
אז אם כך אני מציע לך לבנות קונסטרוק

ציה מדיקט עץ כלומר פס חיבור ומספר עיגולים בקוטר הרצוי ועליהם בעזרת דבק ואקדח סיכות לקפל קרטון ביצוע (בכיוון הסיבים), וניתן לגמר בעזרת דבק שפכטל. אגב עמודים לארמון לא חייב להיות עגול...

mbiber

New member
מה הכוונה לפס חיבור

אני רוצה הכי פשוט. זה הכי פשוט? מה זה מספר עיגולים? אני ממש לא מצליחה להבין אותך ,סליחה. אם תוכל ממש להסביר לי צעד אחר צעד. לא אכפת לי איזה עמוד. העיקר לא להסתבך

אם זה רק לתפאורה...

אתה יכול, הכי פשוט לעשות את זה דו ממדי, לחתוך מקרטון, לצבוע ,לצייר על זה.. זה נראה מרחוק על במה ממש טוב. תוכל לשלב בדים נופלים וכאלה אמצעים פשוטים וזולים. בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

mbiber

New member
סליחה שאני ממש לא ברורה

לא מדובר בעמודים שיעמדו על במה אלא בכניסה לאולם

shadowlord

New member
מה עם...

מה עם לקנות שתי קורות עץ ועל כל קורה לשפד עיגולי קרטון במרווחים של איזה 30 ס'מ ולחזק אותם עם דבק ועליהם פשוט למתוח בד? או שזה משהו שצריך להיות יחסית חזק?

mbiber

New member
מצטערת ממש לא מבינה

מה כוונתך איפה לשפד עיגולים? לשם מה? תנסה להיות יותר ברור. כפי שאמרתי קודם אם אפשר יותר לפרט. מה שלך נורא ברור לי נשמע לגמרי מעורפל

shadowlord

New member
אמממ

שתי קורות עץ בשביל שני העמודים, את מעמידה אותן. את מכינה מספר עיגולי קרטון ומשפדת אותם במרכז על קורות העץ כך שיהיו במרווחים של 30 סנטימטר מהקרקע ולאורך כל הקורה... כעת כשיש לך עמוד עם מספר נקודות שבהן יש לך את עיגולי הקרטון (בקוטר הרצוי), תוכלי פשוט לקחת יריעת בד ולמתוח אותה על העיגולים.

mbiber

New member
הבנתי שיש 2 קורות

ואז לכל אחת אני משפדת עיגולים. אבל לא מבינה איך הבד אמור להמתח על העיגולים הללו

jimibar

New member
למרות כל הרצון הטוב אולי כדאי שתלכי

לבעל מקצוע שיעשה את העבודה, או יותר מזה אני מציע לבצע את העבודה בתשלום כמובן....

mbiber

New member
תודה על העזרה

מה פתאום, אני אסתדר. מדובר במשהו לערב אחד. אני בטח אמצע פתרון תודה על העזרה

למעלה