עמוד השדרה והמוח

פילונה

New member
עמוד השדרה והמוח

שלום, לפני כשנה אובחנתי כחולה לאחר שהיה לי התקף שני (נפגעה לי המוטוריקה העדינה של שתי כפות ידי) ובהתקף הראשון (לפני האבחנה) רק כף היד השמאלית. בשתי בדיקות הmri שעשו לי במוח לא גילו סימן לדלקת (רק בmri הצווארי גילו מוקד לדלקת). הרופא המטפל הסביר לי שסוג המחלה שיש לי אינו במוח אלא בעמוד שדרה בלבד. השאלה היא: האם אני יכולה להסיק מכך שאופי ההתקפים העתידיים יהיו רק לאורך עמוד השדרה ולא בראייה (כמו שיש לחולי טרשת אחרים)? והשאלה השנייה: בזמן ההתקף השני חוויתי תופעה מוזרה: כשעצמתי את עיני לא הרגשתי את הגוף, כלומר לא ידעתי היכן מונחות ידי או רגלי... לדוגמא: דמיינתי שאני שוכבת בתנוחה מסויימת וכשפקחתי את עיני גיליתי שטעיתי. לידיעה הזו אחראי המוח (לא? - המוח הקטן אם אני לא טועה) אז אם יש לי טרשת מהסוג שסיפרתי עליו כיצד יכול להיות שהיתה לי את התחושה הזו?

m י כ ל

New member
הנגעים של הדלקת מתפשטים לכל

נתיבי מערכת העצבים המרכזית, במהלך הזמן. יש גם חולים שיש להם נגעים במוח (כמוני) ולא חוו התקף ראיה. מטרת הטיפולים הניתנים היא, בין היתר, לנסות ולצמצם גם את היקף התפשטות הדלקות (הנגעים) - לצערנו, לא בהצלחה מלאה. לא חושבת שניתן להבטיח שמיקום הנגעים בעת האבחנה יישאר לנצח (הם גם יכולים להירפא, להצטמצם, ולהיעלם, ומצד שני להתרבות ולהופיע במקומות חדשים). אגב, לא כל נגע כזה משמעו התקף, ישנם נגעים רבים הנשארים בלתי פעילים לזמן ארוך ואפילו לתמיד. מייעצת לך, לטובת בריאותך הנפשית, לא להתעמק כל כך (אני יודעת שקשה) בסוגיות האלה. מה גם שאחרי האבחנה, אם אין הצדקה מיוחדת, לא מרבים כל כך לעשות צילומי MRI נוספים. לא שווה לשבת ולתהות: "היכן הנגעים שלי עכשיו ולאן הם התפשטו?!". חסר תועלת.

תגובה

באופן כללי כאשר מאובחנת טרשת נפוצה אין וודאות לגבי מיקום ועיתוי התקפים הבאים. מהנתונים שתארת לגבי מחלתך מעניין לדעת אם בצעת בדיקה לנוגדנים אוליגוקלונלים בנוזל השידרה וכן בדיקות כמו VEP, RERA, ו- SSEP. כמוכן מעניין לדעת מה היה הפרש הזמנים בין ההתקפים. המחלה פגעה אצלך בחוט השידרה שם עוברות בין השאר מסילות שמעבירות מידע של תחושת המצב והמיקום של הגפיים אל המוח. נוכחות הדלקת בחוט השידרה מנעה מעבר תקין של מידע זה אל המוח. כך שמוחך "לא ידע" היכן הרגליים אלא רק אם הסתכלת עליהם. חוש הראיה איפשר למוח" לדעת" על מיקום רגלייך וברגע שעצמת עינייך זרימת המידע הזה נעלמה.

למעלה