עמוד "תקוע"

tamtamy

New member
עמוד "תקוע"

שלום ותתחדשו על הפורום. המטבח והסלון שלי נמצאים באותו מתחם מלבני גדול. כיום ביניהם מפריד קיר (מטבח סגור) והכניסה היא מהצד, למעשה מהמבואה המלבנית לדירה. אני מעוניינת לפתוח את הקיר. בגלל אילוצי יציבות הבניין (מדובר בקיר בטון), אני נאלצת לפתוח פתח בלבד ולמעשה להשאיר מסגרת (2 עמודים שאחד צמוד לקיר + חגורה שיורדת כ- 50 ס"מ מהתקרה). יש לי 2 שאלות: 1. איך לעצב את המפתח הזה כך שיהיה מיוחד/עיצובי/מעניין ולא "תקוע". 2. האם כדאי להשאיר פתח מכובד של כמטר וקצת גם מהצד (איפה שיש היום דלת ורק להרחיבה) או שעל מנת להיכנס למטבח צריך ללכת 2.60 מ' ולהיכנס מהפתח הרחב. תודה

"העמוד התקוע"

לא לגמרי הבנתי עפ"י תיאורך את מבנה המטבח אך באופן כללי כדי להחליט האם לחשוף את כל המטבח לסלון או לא יש להתחשב בגורמים רבים כשהראשון בינהם הוא הפתיחות של הדייר לחשיפה ויכולתו לשמור על הסדר במטבח. אני הייתי ממליצה לפתוח כך שיהיה פתוח אך גם חלק מוסתר לא הכל כחלל אחד שעלול לגרום לחלל להיות משעמם. ניתן לדוגמא לשבור חלק די רחב של 160 מ' ומשני צידיו לנצל את העמודים לבניית נישות גבס דקורטיביות.

tamtamy

New member
המשך העמוד התקוע

בפועל, באמת יווצר פתח של כ- 1.80. כאשר עמוד אחד הוא ברוחב 40 ס"מ ועומק 17, והעמוד השני למעשה מחובר לקיר. כאשר ביניהן יש קורה/חגורה מחברת. שאלה לגבי הצעתך לנישות גבס - האם את מתכוונת לנישות מכל כיווני העמוד או רק בחזית (לכיוון הסלון) או רק בעורף (לכיוון המטבח)? אם מכל הכיוונים - האם הן למעשה יקטינו את הפתח כי יבלטו? באיזה עומק כדאי לעשות את הנישות? האם יש לך רעיונות נוספים?

נישות

אכן כן... כוונתי להקטין מעט את הכניסה ולבנות נישות בצידי הכניסה. האם בשני הצגגים סימטרית או צד אחד לכיוון הסלון והשני לכוון המטבח קשה לי לקבוע מבלי לראות את החלל אך תנסי את לצפות ולהחליט.. בהצלחה!

יעלי2

New member
הצעה נוספת לגבי העמוד התקוע והחגורה

במקום להסתיר אותו, תעשו ממנו משהו יחודי על ידי הארתו בספוטים מצמטה או מלמעלה. תאורה יכולה להוסיף המון ולהפוך עמוד תקוע לאלמנט יחודי שמושך תשומת לב בצורה חיובית.

לפעמים עמוד תקוע יכול להיות הדבר

הכי מעניין באותו חדר... אפשר לצבוע בצבע נועז, לתלות עליו אוספים (חמסות, מוביילים...), להדביק עליו מראות קטנות בדוגמאות שונות, להדביק פסיפס צבעוני, תמונות של בני המשפחה (אפשר תמונות באפקט של "פעם"- הדפסה בחום ולבן...) המון רעיונות. מקווה שימצא חן בעיניכם.

סמדרא

New member
אפשר גם...

לחפות את העמוד באבן משתלבת (כמו אבן ירושלמית..)

למעלה